Nokia: Ξεκινά τις προετοιμασίες για το comeback στα κινητά

Το deal που έχει κλείσει η Nokia με την Microsoft της επιτρέπει να μπει ξανά στην αγορά των smartphones από το 2016 και η Nokia δεν έχει κρύψει την πρόθεσή της να κάνει το comeback. Την ώρα που βρίσκεται σε διαδικασία εξαγοράς της Alcatel-Lucent και πώλησης του τμήματος HERE Maps, η Nokia ετοιμάζει ενεργά την επιστροφή στα κινητά.

Η Nokia από την εξαγορά του τμήματος mobile από την Microsoft μοιάζει μια εντελώς διαφορετική εταιρεία, η οποία σύμφωνα με νέο δημοσίευμα από το Reuters, ξεκίνησε να ψάχνει software engineers σχετικούς με το Android. Η αγγελία ανέβηκε Linked In, ενώ παράλληλα αναζητά συνεργάτες που θα αναλάβουν την πώληση των νέων κινητών. Οπότε σε περίπτωση που είχαμε αμφιβολίες τι λειτουργικό θα χρησιμοποιήσει, επιβεβαιώνεται το Android.

Για την Nokia δεν είναι η πρώτη φορά που βγαίνει στην αγορά μετά το deal με την Microsoft, καθώς έχει ήδη προηγηθεί το Nokia N1 tablet με λειτουργικό Android.

Όσον αφορά στα smartphones και για να γίνει ανταγωνιστική, η Nokia θα σχεδιάσει νέα κινητά τα οποία θα συμπεριλαμβάνουν το πασίγνωστο brand της. Την κατασκευή και την πώλησή τους θα την αναλάβουν συνεργάτες, όπως έκανε η Foxconn με το Nokia N1. Αυτό σημαίνει ότι η Nokia έχει λιγότερα κέρδη, αλλά παράλληλα μικρότερο ρίσκο.

Ωστόσο, το μεγάλο ερώτημα είναι αν και κατά πόσο θα καταφέρει η Nokia να τραβήξει την προσοχή των χρηστών με ένα νέο Android smartphone σε έναν χρόνο από τώρα, την ώρα που απουσιάζει αρκετό καιρό από την αγορά.

Nokia: Ξεκινά τις προετοιμασίες για το comeback στα κινητά, Nokia: Ξεκινά τις προετοιμασίες για το comeback στα κινητά

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
george

Ας βγαλει android ας ειναι τιμια τιμολογιακα κινητα με ενα καλο software που δε θα βαζει τρικλοποδια στο hardware κ θα δειτε για ποτε θα τραβηξει την προσοχη μας.για την nokia μιλαμε την εταιρια που μας εμαθε το κινητο τηλ.την αγαπημενη μας νοκια απο τους οχι αγαπημενους φινλανδους ομως.

mixtri

Δε φταίνε οι Φινλανδοί που είχαμε γενιές προδοτών στην εξουσία. Μια χαρά λαός είναι… Και ναι περιμένουμε come back.

george

Το οτι δεν φταινε δεν φταινε.σιγουρα.

Jorge

Για να δούμε τι εχει να δωσει η Nokia. Εχω μια ερώτηση, οταν λεμε πως ψάχνει συνεργάτες ψάχνει κάποιον να κατασκευάζει και να πουλάει τα προϊόντα. Σαν να ειναι η Nokia αλλά το εργοστάσιο και το marketing να ειναι άλλης εταιρίας. Σε κατι τετοιο δεν θα μπορούσε να συνεργαστεί με την αγαπημένη της Microsoft; Και απλά π.χ. μέσα στο λογισμικό να έχει εφαρμογές όπως OneNote, Excel, OneDrive όπως και η συνεργασία της Samsung-Microsoft; Θα μου ακουγόταν ωραιο εμένα.

Οσο για το αν θα τραβήξει το ενδιαφέρον πιστεύω πως ναι. Ο κόσμος αγαπά τις παλιές μάρκες περισσότερο από τις καινούργιες. Και αν η Nokia κρατήσει μια τακτική οπως αυτη της Moto (specs-brand-updates-χαμηλή τιμή) πιστεύω θα ειναι μέσα στις καλύτερες εταιρείες κινητών τηλεφώνων.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ!

βαρυ το όνομα της….

χρήστης Symbian συσκευής ΝΟΚΙΑ Ν8

Costas

Nokia ποτέ ξανά. Κάποτε έκανε την διαφορά με ποιοτικές συσκευές και δικό της καινοτόμο λειτουργικό. Τώρα κυκλοφορούν εκατοντάδες “Κινέζοι” οικονομικοί και ποιοτικό με τροποποιημενες εκδόσεις Android. Όπως xiaomi, meizu, huawei, zte, που πάει και η nokia μέσα στα μεγαθήρια! Το tablet ακλαφτο πήγε!

C

Αδιάφορο, προσωπικά δεν σκοπεύω να δώσω ούτε cent σε εταιρία Φιλανδικών συμφερόντων από την στιγμή που η κυβέρνηση της είναι τόσο εχθρική απέναντι στην χώρα μου.

Για τους υπόλοιπους, καλές αγορές.

f mx4

Δε συγκινει κσνενσν η επιστροφη της,που “ξανα” γινεται.Ουτε μου λεει κατι που ειχα κινητο της καποτε.Μονοχνωτη εταιρεία,που η σλαζονεια της κ η εμμονη της σε ακριβες τιμες,την εστειλε εκει που της αξιζε. Κσι χωρις τους χαρτες της,απορώ για ποιο λογο να την επιλεξει καποιος.Φανταστειτε,ουτε η υποστηριξη ενος κολοσσου σαν τη mocrosoft δεν ήταν αρκετη.

mge

πιστευω οτι το λαθος που εκανε η νοκια ηταν οτι δεν κυκλοφορησε κινητα με android η και με windows mobile (οπως εκανε η htc) και γ αυτο εκθρονιστηκε…τωρα ποιος την πιανει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.