Nokia Siemens Networks, Development Center Athens

Το Κέντρο Ανάπτυξης της Nokia Siemens Networks (NSN) στην Αθήνα αποτελεί βασικό γρανάζι στη μηχανή της NSN, καθώς έχει την κύρια ευθύνη για την ανάπτυξη σημαντικών προϊόντων και εφαρμογών, τα οποία προορίζονται για κορυφαίους τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς ανά τον κόσμο.

, Nokia Siemens Networks, Development Center Athens

Τα προϊόντα – ναυαρχίδες του συγκεκριμένου κέντρου περιλαμβάνουν τα κέντρα μεταγωγής τεχνολογίας EWSD, τα οποία λειτουργούν στα δίκτυα 300 παρόχων σε ολόκληρο τον κόσμο και εξυπηρετούν περισσότερους από 200 εκατομμύρια συνδρομητές, το προϊόν Flexi-ISN για υπηρεσίες κινητού Ίντερνετ, τα SURPASS hiE και hiQ που υλοποιούν διάφορα πρωτόκολλα VoIP για εταιρικούς και οικιακούς πελάτες, καθώς και προϊόντα που εντάσσονται στο πλαίσιο της σύγκλισης των τεχνολογιών πληροφορικής κι επικοινωνιών, όπως οι υπηρεσίες IP Multimedia Subsystem (IMS) για δίκτυα νέας γενιάς. Πάροχοι σε ολόκληρο τον κόσμο βασίζονται στις δραστηριότητες του Κέντρου. Επίσης, το Κέντρο υποστηρίζει τη λειτουργία μίας εκτεταμένης βάσης προϊόντων που βρίσκονται εγκατεστημένα στην Ελλάδα, δεδομένου ότι η Nokia Siemens Networks αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προμηθευτές τηλεπικοινωνιακού υλικού στη χώρα.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones nsn

20 χρόνια GSM, 1η Ιουλίου 1991

Την 1η Ιουλίου, 1991, πραγματοποιήθηκε η πρώτη GSM κλήση σε εμπορικό δίκτυο, μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού της Φιλανδίας, κ. Harri Holkeri και του αντιδημάρχου της πόλης Tampere της Φιλανδίας, κ. Kaarina Suonio. Το πρώτο δίκτυο GSM αναπτύχθηκε από τις Telenokia και Siemens – σήμερα Nokia Siemens Networks – για τον Φιλανδικό πάροχο Radiolinja, που σήμερα […]

Business Business nsn

Nokia Siemens Networks Liquid Radio

Η νέα αρχιτεκτονική σχεδίαση για τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας Liquid Radio από τη Nokia Siemens Networks έχει τη δυνατότητα να κατευθύνει την ευρυζωνική χωρητικότητα του δικτύου εκεί όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη. Η συγκεκριμένη προσέγγιση επιτρέπει μεγαλύτερη οικονομία στη χρήση των πόρων του δικτύου μέσω του μοιράσματος και της επανακατανομής της χωρητικότητας, βάσει της ζήτησης από […]