Nokia: Επιβεβαιώθηκαν τα νέα smartphones και tablets

Μετά την ανακοίνωση για επιστροφή στην αγορά των smartphones αλλά και δεκάδες leaks που κυκλοφόρησαν στο ίντερνετ, ήρθε η πρώτη επίσημη επιβεβαίωση στελέχους της Νokia για τις συσκευές που θα κάνουν την εμφάνιση τους στην αγορά τους επόμενους μήνες.

O Μike Wang, o πρόεδρος του joint management team της Νokia στην Κίνα, επιβεβαίωσε ότι 3 ή 4 Νokia συσκευές θα ανακοινωθούν στο τελευταίο τρίμηνο του 2016 και θα είναι διαθέσιμες για αγορά στις αρχές του 2017. Οι συσκευές αυτές θα είναι smartphones αλλά και tablets. Η ΗMD, η εταιρία που αποτελείται από πρώην υπαλλήλους της Νokia και της Microsoft, έχει αναλάβει τον σχεδιασμό, ενώ την κατασκευή θα αναλάβει αμέσως μετά η Foxconn.

Aν και προς το παρόν δεν έχουμε επίσημη θέση της εταιρίας για τα χαρακτηριστικά των νέων συσκευών, οι μέχρι τώρα φήμες και διαρροές κάνουν λόγω για 2 smartphones με πολύ δυνατά χαρακτηριστικά. Ας μην ξεχνάμε ότι η Νokia αγόρασε και την Withings τον Μάιο, ένα ακόμα δείγμα της δυναμικής επιστροφής που ετοιμάζει η Φινλανδική εταιρία.

nokia smartphones, Nokia: Επιβεβαιώθηκαν τα νέα smartphones και tablets

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

26 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Zois

Πάμε ρε μεγάλη Nokia τρέλανε μας ή πραγματική βασίλισσα τον κινητων επιστρέφει παιδιά και η πρώτη που θα βρεθεί στην θέση που ήταν αυτή θα είναι η Apple στο τμήμα των iPhone ή κορόιδια τελείωσε ότι πούλησε πουλησε και δεν θα φταίει η Nokia γιαυτό θα γινόταν έτσι και αλλιώς απλός τώρα με την μεγάλη επιστροφή θα γίνει πιο γρήγορα.

Manolis

ελπίζω να μη νομίζει ο κόσμος ότι αυτά τα νέα μοντέλα θα έχουν την ποιότητα των NOKIA συσκευών που ξέραμε..Θα δείξει!!!

aptalikos

Κυρά Νokia αφού ξεπούλησες από πατέντες, λειτουργικό μέχρι και τους χάρτες σου και θέλεις να ξαναγύρισεις γυμνή τώρα πια παίζοντας με το android βάζοντας περιφερειακά από τους άλλους που ήδη βάζουν στα δικά τους τηλέφωνα. Κυρά Νokia είναι πια αργά και αυτό από ένα οπαδό που αγόραζε με μανία τα πρώτα smartphone με camera VGA 7650 & 3650. Κρίμα αλλά και θεία δίκη για τον υπεροπτισμό και την καθυστέρηση που επέδειξες στην ενσωμάτωση αλλά και άρνηση των νέων τεχνολογογιών. Πάμε για άλλους.

kostas

@aptalikos τα είπες όλα.

Fotis

Συμφωνώ. Zois τι λες η Apple και η Samsung δεν θα κλείσουν ποτέ γιατί έχουν πιστούς οπαδούς κάτι που δεν είχε η Νοκια . Η Νοκια τελείωσε έκλεισε τον κυκλο της δεν εταιρία σδεν έχει περιθώρια ανάκαμψης

Zois

Θα βγάλει εργαλεία τώρα και αν τα προώθηση σωστά και με λογικές τιμές μέχρι 600 ευρώ θα πάει με την μία στην πρώτη τριάδα και από εκεί και πέρα θέμα χρόνου θα είναι να ξανά καθίσει μόνιμα στην πρώτη θέση από εκεί και πέρα μετά και 1000 να πουλάει της ναυαρχίδες δεν πρόκειται να την κατεβάσει κάποιος ανταγωνιστής.

Zois

Άσε που το 70 με 80% το φανατικών της Samsung και της Apple ήταν πρώην φανατικοί της Nokia άσε που τον τελευταίο καιρό εδώ και πάνω από έναν χρόνο στην ουσία βλέπουμε τα ίδια και τα ίδια και αλλάζουν μόνο κάτι λεπτομέρειες του στιλ μποτοχ τα στελέχη της Nokia έχουν απίστευτη εμπειρία και θα φροντισουν να χτηπισουν εκεί που πονάει η αγορά σε αυτά που λείπουν από τα smartphones το άλλον εταιρειών δηλαδή.

Fotis

Αν είναι έτσι γιατί έπεσε από το 34%στο 1%.
Όσο για την τριάδα η τριάδα θα έχει Apple Samsung Huawei η Νοκια το πολύ πολύ να πάει στο 4-5%

Fotis

Idc statistics
Nokia market share in smartphone market
2010 34% rank 1st
2011 18.7% rank 2 behind Apple
2012 5.2% rank 3rd behind Samsung ,Apple
2013 1.9% rank 7th

Στεφανος

@Fotis Ποιος είπε ότι ή Samsung και ή Apple δεν θα κλείσουν ποτέ? Το λέγανε σίγουρα και για την Nokia όταν το 2005 ήταν ο μεγαλύτερος κατασκευαστής στο κόσμο, είχε εκατομμύρια οπαδους καιηταν σε λειτουργία πάνω από 1δις τηλέφωνα Nokia. Ή Huawei αυτή την στιγμή τρώει μερίδιο από την Samsung και την Apple.

Fotis

Ποσά χρόνια ακούω αυτό το παραμύθι ότι Samsung Apple πάνε για κλείσιμο

Andrew

Θα ήθελα να αναρωτηθείτε όλοι σας, τη στάση της Φιλανδίας σχετικά με το ελληνικό χρέος και τις διαπραγματεύσεις… Αγοράστε φιλανδικά κινητά τηλέφωνα και στηρίξτε το ΑΕΠ μιας χώρας, η οποία ήταν κάθετα αντίθετη και επικριτική σε σχέση με την Ελλάδα. Σας μιλάει κάποιος που αγόραζε τουλάχιστον μια φορά το χρόνο το πιο premium κινητό από την nokia…

vladimiros

Δεν ξερω πολυ δυσκολο το βλεπω να ανεβει η Νοκια,ειδικα στην πρωτη θεση κιολας που λετε..και ειδικα σε ανδροιτ που παιζουν παρα πολλες εταιριες,δεν ηταν οπως παλια 5-10 τωρα εχει γεμισει ο τοπος απο πολλα κινεζικα που κανουν την προσπαθεια τους..και η μια που ακουει στο ονομα τις Huawei,που εχει καταφερει να ειναι στο τοπ 3..sammy k apple οχι δεν θα κλεισουν το μαγαζακι τους απλα μπορει να χασουν εδαφος η την πρωτια,ειδικα η δευτερη εταιρια που ειπα, αν συνεχισει ετσι θα τις αξιζει η μοιρα τις με αυτα που κανει..
Εγω ειμαι εξερεσει απο αυτους που προτιμουσαν παλια τα Νοκια γιατι πολυ απλα τοτε υπηρχε μια αλλη εταιρια που λεγοταν sony ericsson και αυτην προτιμουσα..τωρα για σημερα βλεπω πιο ευκολα την sony πρωτη παρα την Νοκια..γιαυτο οσοι ειστε Νοκια φαν μονο αν βαλει το χερακι του ο θεος!

ΚΝ

Ένα δυνατό μπράντ στα κινητά επιστρέφει με ιστορία στην ποιότητα. Σίγουρα είναι καλό νέο αρχικά…. ελπίζω και στη συνέχεια όταν θα δούμε τα κινητά, τάμπλετ να είναι αντίστοιχα του όνομά της.

James

Για να πάρει κάνα σοβαρό μερίδιο αγοράς θα πρέπει να δίνει 3-4 χρόνια υποστήριξη με updates την πρώτη μέρα κυκλοφορίας, πολύ καλή κατασκευή, τελευταία τεχνολογία και μέχρι 300 ευρώ, αλλιώς χάνει το χρόνο και τα χρήματά της. Από Android έχει γεμίσει ο τόπος. Ένα brand στην πλάτη μιας συσκευής, δε φτάνει πλέον.

NZ

2 λόγοι που δε θ’αγοράσω ΝΟΚΙΑ στο μέλλον!
1) @aptalikos
2) @Andrews

Ιωάννης jb

Andrew.. Άθλιο σχόλιο και στο κάτω κάτω δίκιο έχουν οι φινλανδοι..
Καλά μας κάνουν!!! Ξέρεις ότι ανάλογα με τον πληθυσμό είμαστε πρώτοι σε πωλήσεις smartphones σε όλη την ευρωπη… Δεν έχουμε να φάμε αλλά τα s7 κ 6s δεν απουσιάζουν κ όλα αυτά μόνο για να λέμε έχουμε το ακριβότερο..
Επί του θέματος καλά θα κάνει να ξαναμπεί στο παιχνίδι κ όσο πιο δυνατή τόσο το καλύτερο…

Andrew

Ιωάννη jp,

Το σχόλιό μου μορεί να είναι άθλιο, αλλά δεν παραμένει να είναι fact… Οι επιλογές μας σαν λαός μπορεί να μην είναι οι σωστές κατά το μεγαλύτερο μέρος των ευρωπαίων (πράγμα που συμφωνώ και εγώ) αλλά η στάση της Φιλνλανδικής κυβέρνησης στη φάση των διαπραγματέυσεων έπρεπε κατά την άποψή μου να είναι πιο διαλλακτική… Όσων αφορά την nokia μπορεί να κάνει το come back αλλά θα πρέπει να ανταγωνιστέι τα Κινέζικα μεγαθήρια που προσφέρουν τα πάντα από features στο 1/3 της τιμής. Το κόστος παραγωγής στην Ευρώπη δεν μπορεί να ανταγωνιστεί σε καμία περίπτωση το κόστος παραγωγής της Κίνας.

Geo

Επειδη σαν χωρα δεν παραγουμε ουτε αλευρι για ψωμι, οτι και να αγορασει κανεις απο καπου αλλου θα ειναι. Τωρα το αν θα ειναι Φινλανδικο, Γερμανικο η Αμερικανικο λιγη σημασια εχει. Οσον αφορα τον ενθουσιασμο νομιζω οτι δεν εχει και πολυ νοημα, κινητακια της σειρας θα βγαζει η Nokia οπως και η Blackberry (Rim) που περασε αυτο το σταδιο. Οι ευκαιριες δεν ερχονται καθε μερα και οταν η Nokia ειχε τη καταλληλη στιγμη το καταλληλο οπλο (Maemo) απλα το πεταξε στα σκουπιδια και ασπαστηκε το WP. Το N900 ηταν επαναστατικο και πιστευω ακραδαντα οτι αν δε τερματιζαν το project τα πραγματα θα ηταν πολυ διαφορετικα σημερα απο πολλες αποψεις.

Anakin

Πότε δεν ήταν καλή η νοκια εγώ Motorola είχα

tolkien

@aptalikos πολυ σωστος.
Καλα κατι ατομα παραπανω που λενε “ΝΑΙ ΡΕ Νοκια τρελανε μας” εχουν ιδεα οτι αυτη που θα λεγεται και καλα νοκια δεν εχει καμμια σχεση με οτι ηταν και απλα νοικιαζει την αδεια? Απλα πονταρει στο ονομα της για να βγαλει κανα φραγκο καθως τα εχει ξεπουλησει ολα. Αντε γεια λοιπον νοκια.

theodoros c

Μου θυμίζει κάτι κινητά Turbo x και Vodafone, που το μόνο δικό τους που έχουν πάνω τους είναι η ονομασία τους. Κρίμα, μόνοι τους έβγαλαν τα μάτια τους.

theodoros c

@Geo: Τα είπες όλα, έτσι ακριβώς έχει η κατάσταση.

Zois

Ενώ η Apple για παράδειγμα τα έχει δικά της που το μόνο παραπάνω που έχει από το όνομα της είναι το λογισμικό η Nokia τουλάχιστον θα φτιάχνει και κανένα εξάρτημα μόνη της γιατί έχει τεχνογνωσία και πέρα του λογισμικού σαν την Samsung όπως και άλλες μόνο εκείνη η Apple δεν ξέρει να μετράει ούτε την τάση με πολημετρο εσείς που είστε πιο έξυπνη να σκατε κάθε φορά 800 και 900 κατοσταρικα και να έχετε όλες της Android εταιρείες μαζί και με κινεζική δουλειά κιόλας να να νομίζετε ότι μόνο το iPhone είναι.

Στεφανος

Πες ρτα ρε Zlis. Ή Apple ποτέ δεν είχε δικό της εργοστασιο. Ή Foxconn τα κατασκευάζει. Ενώ ή Nokia πόσα εργοστασια είχε δικά της? Στη Ουγγαρια, Γερμανικά, Ρουμανια και Φινλανδια. Και λίγους μήνες πριν το τέλος των τηλεφώνων Nokia στη Κινα. Κάθονται όλοι και σκάνε Iphone των 800€ Made in China και οι εμείς περνάμε Nokia Made in Europe και οι τιμές ήταν αρκετά χαμηλες. Και τι μισθό έδινε και δίνει ηη Apple στους εργαζόμενους της στα εργοστάσια? Έχετε ακούσει σε τι κατάσταση είναι τα εργοστασια της Foxconn που τα χρησιμοποιεί ή Apple. Τόσα χρήματα κερδίζει ή Apple και για κανεναν δεν νοιάζεται, για κανεναν εργαζομενο, για κανενα πελάτη. Μόνο τον εαυτό τους σκέφτονται. Ή Nokia και καλό μισθό πλήρωνε αφού τα εργοστασια βρίσκονταν σε Ευρωπαϊκό εδαφος, και φτηνά smartphones κατασκεύαζε και με καλή ποιότητα. Τώρα περιμένω να δω πως θα είναι τα νες Nokia. Αλλά για να ξαναγυρίσει κανονικά στα τηλέφωνα χλωμό το βλέπω. Θα δούμε.

fotis

Καμια σχεση μπορει apple και samsung να μην εχουν δικα τους εργοστασια ολα τα αλλα ειναι δικα τους ομως.οσο για την νοκια απου ειμουν φανατικος οπαδος απο το 2004 που ειμαι 17 χρονων τοτε εως το 2011 οπου το τελευταιο νοκια που ειχα το ν9 .απο το 2012 και μετα μονο apple

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.