Η NSA κατασκόπευε και τη Huawei

Η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών φαίνεται πως είχε βάλει στο μικροσκόπιο και την Κινεζική Huawei σύμφωνα με έγγραφα που βρίσκονται στην κατοχή του Edward Snowden. Η NSA φαίνεται πως είχε ακόμη και κωδικό πρόσβασης στα δημοφιλή προϊόντα της Huawei.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία του Edward Snowden η επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Shotgiant» ξεκίνησε από το 2009, δηλαδή αρκετά χρόνια πριν η Huawei αναδειχθεί σε τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής smartphones στον πλανήτη. Ενώ σήμερα η Huawei είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής εξοπλισμού δικτύωσης.

Aποκτώντας πρόσβαση στα εταιρικά email to 2009, η NSA ήθελε να μάθει αν υπήρχαν διασυνδέσεις μεταξύ της Huawei και του Κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού. Όμως, το δίκτυο εξοπλισμού και τα κινητά της Huawei χρησιμοποιούνται σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο, πράγμα που σημαίνει ότι η NSA είχε πρόσβαση και σε άλλες χώρες μέσω της Huawei.

Σύμφωνα με αναλυτή της NSA, αν η υπηρεσία ήταν σε θέση να γνωρίζει τα σχέδια και τις προθέσεις της Huawei αυτό πιθανότητα θα οδηγούσε στο να γνωρίζουν και τα σχέδια της Κινεζικής κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι στις ΗΠΑ η κυβέρνηση έχει μπλοκάρει τις εταιρείες στο να χρησιμοποιούν υλικό δικτύωσης της Huawei παρόλο που τα κινητά της πωλούνται κανονικά στην αγορά.

, Η NSA κατασκόπευε και τη Huawei

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Χρηστος

Μονο τη Huawei όλο το κοσμο παρακολουθεί…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.