Nvidia vs Samsung και Qualcomm- ζητά απαγόρευση των νέων Galaxy συσκευών

Οι μηνύσεις κατά της Samsung δεν είναι αποκλειστικό “προνόμιο” της Apple καθώς σειρά πήρε η Nvidia που αποφάσισε να κινηθεί νομικά κατά της Samsung και της Qualcomm για θέματα που αφορούν την παραβίαση κάποιων πατεντών. Η μήνυση αφορά στις GPU που χρησιμοποιούνται στα προϊόντα της Samsung και πιο ειδικά τις Qualcomm Adreno, Arm Mali και Imagination PowerVR αρχιτεκτονικές.

Η Nvidia έστειλε μήνυση για την παραβίαση των πατεντών της στο US International Trade Commisssion (ITC) και στο US District Court στο Delaware και ζητά το μπλοκάρισμα των αποστολών νέων smarphone και tablet της Samsung που χρησιμοποιούν τις συγκεκριμένες αρχιτεκτονικές GPU. Επιπλέον ζητά από το δικαστήριο να της απονεμηθεί η κατάλληλη αποζημίωση για την παραβίαση αυτών των πατεντών.

Από το 1993, η Nvidia έχει ξοδέψει πάνω από 9 δισεκατομμύρια δολάρια στην έρευνα και ανάπτυξη και έχει ως στρατηγική πάντα να επιστρέφει μέρος των κερδών ξανά στην έρευνα και την ανάπτυξη νέων πατεντών. Αλλά από ότι φαίνεται η προσπάθεια να τα βρουν με την Samsung απέτυχε και για αυτό το λόγο κατέφυγαν στα δικαστήρια.

Η Nvidia αναφέρει ότι συνολικά 7 πατέντες της έχουν χρησιμοποιηθεί χωρίς την άδειά της. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Nvidia κάνει μήνυση για παραβίαση πατεντών της, στα 21 χρόνια λειτουργίας της. Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος πάει την Samsung στα δικαστήρια για παραβίαση πατεντών. Τον Αύγουστο η Microsoft προσπάθησε να πάει την Samsung στα δικαστήρια καθώς δεν πλήρωνε τα συμφωνηθέντα ποσά για την χρήση πατεντών της.

nvidia vs samsung, Nvidia vs Samsung και Qualcomm- ζητά απαγόρευση των νέων Galaxy συσκευών


Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Manthos

Ε ρε γλέντια….!!!

j

Της Μουρίκης γινεται

P

Για αυτό τον λόγο οι τιμές σε κάποιες εταιρίες ειναι πάνω και σε άλλες κάτω … Οι κλέφτες χωρίς να ξοδέψουν ούτε ενα σεντ σε έρευνα απλά κλέβουν τους άλλους και κάνουν τζάμπα την δουλειά τους … Και εδώ θα ξαναπώ πως ακόμα και σε απλά πράγματα πόσο κλέφτες ειναι η samsung που ακόμα και το μενού που εμφανίζει το sPen και αυτό κλεμμένο ειναι ..,

j

*μουρλής

Theo

@P Δε βαρεθηκες ? Ολοι την εταιρια σου κλεβουνε..

ΚωσταςD.

Πατωσε στις κονσολες πατωσε στο mobile η nvidia και εχει νευρα… Απλα…

Kostas K.

Και δηλαδή για να καταλάβω…Μόνο η Samsung χρησιμοποιεί chipsets της Qualcomm δηλαδή και έφαγε μήνυση;Ή εκεί είναι το χρήμα; ας υποστηρίξει η Nvidia λίγο καλύτερα τα chipsets της που τα έχει όλα κλειδωμένα και δεν δίνει drivers και ας αφήσει τις γελοιότητες

Ιωάννης

Βασικά, όπως γράφει και στο αγγλικό άρθρο “Samsung repeatedly said that this was mostly their suppliers’ problem.”, το πρόβλημα τυπικά είναι μεταξύ Nvidia και Qualcomm, καθώς το Adreno αναπτύσσεται από την Qualcomm και απλά η Samsung όπως και άλλες εταιρίες το χρησιμοποιούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S24 Samsung Galaxy S24 Ultra

Samsung Galaxy S24: Έφτασε η ενημέρωση που βελτιώνει την κάμερα

Η Samsung κυκλοφόρησε την ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας Απριλίου 2024 για τη σειρά Galaxy S24, που συνοδεύεται από βελτιώσεις της κάμερας.