OnePlus One, πούλησε 500.000 κομμάτια στοχεύει στο 1 εκατομμύριο

Για το 2014 το OnePlus One είναι σίγουρα μια από τις Android συσκευές που εντυπωσίασε με τα δυνατά χαρακτηριστικά του τα οποία είναι ισάξια ναυαρχίδων από μεγάλα ονόματα αλλά και την πολύ οικονομική τιμή του που αφήνει πίσω τον ανταγωνισμό. Η συσκευή που ήρθε ως “flagship killer” έχει καταφέρει σύμφωνα με τον συνιδρυτή της OnePlus Carl Pei, να πουλήσει μισό εκατομμύριο συσκευές.

Ο στόχος είναι να φτάσει το ένα εκατομμύριο μέχρι το τέλος του 2014. Το OnePlus One είχε θεσπίσει ένα σύστημα πωλήσεων όπου μπορούσες να αγοράσεις τη συσκευή μόνο αν είχες καταφέρει να βρεις πρόσκληση. Η τακτική αυτή άλλαξε τελικά πριν από λίγο καιρό και θεσπίστηκε το νέο σύστημα παραγγελιών.

Μιλώντας στο Forbes o Carl Pei επεσήμανε ότι όλο αυτό που συνέβη με το OnePlus One έγινε με διαφημιστική καμπάνια η οποία κόστισε μόλις 3000 δολάρια τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για κάποιες διαφημίσεις στο Facebook. Ανέφερε επίσης ότι συνήθως όταν κυκλοφορείς ένα προϊόν οι πωλήσεις είναι πολύ καλές τον πρώτο μήνα, τον δεύτερο και τον τρίτο αρχίζουν να πέφτουν. Με το OnePlus One όμως συνέβη το αντίθετο καθώς οι πωλήσεις συνέχισαν να αυξάνοντα με τον καιρό.

Ο Pei ανέφερε ότι τα κέρδη τους από κάθε OnePlus One είναι μονοψήφιος αριθμός και η εταιρεία του δεν θέλει να κερδίσει χρήματα με αυτόν τον τρόπο στο μέλλον αλλά θέλουν η επιχείρηση να συνεχίσει να λειτουργεί. Θέλουν να δημιουργήσουν ένα ισχυρό brand μέσω του OnePlus One και στη συνέχεια να λανσάρουν lifestyle προϊόντα αλλά και εξεζητημένα αξεσουάρ για τη ναυαρχίδα τους.

Η τακτική αυτή είναι κάτι ανάλογο που γίνεται με τα videogames όπου διαθέτεις την κονσόλα σε οικονομική τιμή και στη συνέχεια βγάζεις χρήματα από τα παιχνίδια.

Τέλος, να πούμε ότι ήδη έχουν ακουστεί φήμες ότι η εταιρεία ετοιμάζει το OnePlus Two οπότε περιμένουμε να δούμε ποιο θα είναι το μέλλον.
oneplus one sales, OnePlus One, πούλησε 500.000 κομμάτια στοχεύει στο 1 εκατομμύριο

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΓιώργοςMclaren

τι εννοει μονοψηφιος αριθμος? αποκλειεται να το λεει κυριολεκτικα :/ !

manosp3

οχι κυριολεκτικα το λεει, καπου διαβασα οτι το κερδος ανα συσκευη one ειναι 9$. Δεν εννοει το συνολο τον κερδων ολης της επιχειρισης.

Darth

yap…………. ότι λέει η συσκευή είναι καθαρά και μονο προωθητική (ένα είδους διαφήμισης), λόγω υψηλής ποιότητας κατασκευής και top harware για την εποχή σε συνδυασμό με χαμηλή τιμή.. έχουν κέρδος 6 μέχρι 20 ευρώ (ανάλογα με την χώρα) ανά συσκευή…………

Spiros

Πάντως ακόμη και στην χειρότερη περίπτωση με τα 6€ ανά συσκευή επί 500000 συσκευές έχουμε ένα κέρδος 3000000€ προς το παρόν. Καθόλου άσχημα!

vasilis

Καλά μην μασάτε και εσείς ότι αλήθεια κερδίζουν μονοψήφιο αριθμό…
Κερδίζουν περισσότερα δείτε τι υπάρχει στην αγορά και με πιο καλές τιμές και σύγκρινε.
Εν ολίγοις σας λέω για Huawei honor 6,xiaomi 4,ZTE max/mini,meizu mx4, LG g3 στα ίδια λεφτά και καλύτερα.
Και αν δεν σου αρέσουν τα κινέζικα (που δεν βγάζει νόημα μιας και το one plus one κινέζικο ειναι) παίρνεις το LG g3 με 350 ευρώ καινούργιο και με εγγύηση από μαγαζί στο σκρουτζ.

Cosmo21

LG g3 αλλά με 2 gb ram και 16 Internal.. Δεν το λες και προσφορά… Είναι σαν να παίρνεις g2 με απλά μεγαλύτερη οθόνη.. Και επειδή έχουν περάσει όλα από τα χέρια μου aka g2 g3 one plus one σε ποιότητα κατασκευής το τελευταίο ει αι αφταστο ανεξάρτητα από τα μεγάλα περιθώρια που έχει που εκεί κερδίζει το g3 άνετα..

Gt-i9506

Εντάξει όσον αφορά το μονοψήφιο αριθμό σχετικά με το κέρδος μιας συσκευής είναι απλά epic fail. Εδώ το κόστος κατασκευής του iphone 6 είναι κάπου στα 260$ όσο περίπου και του s5 μη τρελαθούμε τώρα ότι το oneplusone κοστίζει παραπάνω… άσχετο από αυτό φαίνεται κινητήρα έχω μπει σε δίλημμα μεταξύ oneplus one, g3 και του λιγότερους ισχυρού αλλά πανέμορφου huawey mate 7. Βέβαια αν όντως πάρει το κινητό μου το 5.0 lollipop και όντως γίνουν οι αλλαγές στο touchwiz ui που εκεί υστερεί πολύ το s4 με τον 800σάρη ίσως να μη το σουτάρω και να το κρατήσω λίγο ακόμα… Πάντως για να πω την αλήθεια samsung δεν νομίζω να ξαναπάρω

Γιάννης

@vasilis
Το LG G3 στα περισσότερα benchmarks είναι πολύ πιο κάτω τόσο από το 1+1 όσο και από τα περισσότερα τηλέφωνα του ανταγωνισμού (πχ. S5 , Note 3 , M8). Εντάξει έχει πολύ καλή οθόνη και σχεδιασμό αλλά Snapdragon 801+ Adreno 330 δεν επαρκούν με αποτέλεσμα να λαγκάρει σε αρκετές περιπτώσεις.

Solon

Μια ερώτηση μονάχα σε όσους το έχουνε αγοράσει. Από αναβαθμίσεις τι λέει η Oneplus;

gio

@solon
Το εχω παρει μεσω pandawill, την version μετα 64 GB. Το κινητο ΠΕΤΑΕΙ. Και απο αναβαθμισεις?
CyanogenMod απλα.Το stock android στα καλυτερα του.
https://download.cyanogenmod.org/?type=snapshot&device=bacon
Δεν υπαρχει κατι πιο καλο, στην τιμη αυτη παντα, και σιγουρα καλυτερο απο s5,Lg g3, iphone6. Μπες λιγο στο youtube και δες:)

Darth

πιάστε το στο χέρι μετά πιάστε το One και θα καταλάβετε γιατί κοστίζει περισσότερα να κατασκευαστει από το g3/s5
η άνθρωποι το πουλάνε καθαρά και μόνο να κάνουν καλό όνομα τπτ παραπάνω και όσα έβγαλαν πήγαν για εργάτες μηχανήματα κλπ κλπ, πραγματικό κέρδος που έμεινε στην τσέπη είναι για σπορια και μόνο

Kostas

@Gt-i9506

Τα κινητα που αναφερεις κοστιζουν τοσο λιγο γιατι παραγγελνουν τα υλικα κατασκευης ανα εκατονταδες χιλιαδες(και παραπανω) και πετυχαινουν πολυ χαμηλο κοστος.Το Oneplus One δεν μπορει να το κανει αυτο

Γιάννης Χανιά

Είμαι πανευτυχής κάτοχος του κινητού εδώ και 2 μήνες. Το παράγγειλα από aliexpress.com και το είχα στη κατοχή μου μετά από 20 ημέρες σε τιμή 320 ευρώ το 64άρι. Το κινητό απλά το έχω ΛΑΤΡΕΨΕΙ!!! Ήμουν ανάμεσα σε g2, g3 και oneplus. Δε το έχω μετανοιώσει δευτερόλεπτο. Από αναβαθμίσεις όπως είπε κι ο gio “CyanogenMod” τα λέει όλα. Τρομερή ποιότητα κατασκευής, σφαιράτο σε όλα, best value for money. Το μόνο που έχω παρατηρήσει είναι κακή διαχείριση μνήμης (κάποιες φορές όταν το φορτώσω πολύ μου δείχνει 500-600 mb ελεύθερα από τα 3 gb συνολικά).

xaris

παιδια θελω να το αγορασω πραγματικα οι κατοχοι του θελω να με πουν τι αρνητικα εχει ?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones OnePlus

OnePlus 13: Με ultrasonic fingerprint sensor, SD 8 Gen 4 και νέα σχεδίαση

To OnePlus 12, το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα από την εταιρεία, έχει διατηρήσει τη σχεδιαστική γλώσσα του προκατόχου του, OnePlus 11.

Gear OnePlus Wear OS

OnePlus Watch 2: Υπόσχεται ότι θα λειτουργεί έως και 100 ώρες με μία μόνο φόρτιση

Μετά την αποτυχία του original OnePlus Watch, η εταιρεία είναι έτοιμη για την επιστροφή της στην αγορά smartwatch με το OnePlus Watch 2.

Smartphones OnePlus

OnePlus 12R: Με UFS 3.1 σε όλες τις εκδόσεις

Όλες οι εκδόσεις του OnePlus 12R, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής αποθήκευσης 256 GB, διαθέτουν αποθηκευτικό χώρο UFS 3.1 αντί για UFS 4.0.

Smartphones featured OnePlus

OnePlus 11 & OnePlus 12: Αποκτούν νέες δυνατότητες που υποστηρίζονται από τεχνητή νοημοσύνη

Η OnePlus κυκλοφορεί νέες ενημερώσεις για τις τρέχουσες και τις προηγούμενες ναυαρχίδες της, το One Plus 11 και το OnePlus 12.