Oracle Education Foundation | Χορηγός του Διεθνούς Εκπαιδευτικού Συνεδρίου

, Oracle Education Foundation | Χορηγός του Διεθνούς Εκπαιδευτικού ΣυνεδρίουΤο Oracle Education Foundation (OEF), ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε και υποστηρίζεται από την Oracle, είναι χορηγός του the International Educational Conference Διεθνούς Εκπαιδευτικού Συνεδρίου “Το Σχολείο του Μέλλοντος & το Μέλλον του Σχολείου”.

• Το Συνέδριο διοργανώνεται στις 11-13 Απριλίου 2008, από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων, στο Συνεδριακό Κέντρο Δαΐς. Στόχος του είναι ο ουσιαστικός προβληματισμός και ο δημιουργικός διάλογος για τις αρχές, τις μεθοδολογίες, τις πρακτικές, τα εργαλεία και τις υποδομές στην οικοδόμηση του “Σχολείου του Μέλλοντος”, ενός εξελιγμένου, πιο αποτελεσματικού, ευχάριστου και δημιουργικού σχολείου. Απευθύνεται κυρίως σε μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, εκπαιδευτικούς, ερευνητές και στελέχη του χώρου. Η βιωματική Έκθεση του Συνεδρίου είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό και απευθύνεται σε κάθε πολίτη που θέλει να οραματιστεί και να βιώσει δραστηριότητες στο «Σχολείο του Μέλλοντος», τις οποίες παρουσιάζουν μαθητές σ’ έναν κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο 1.500 τ.μ.
• Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου
o Ο Bernie Trilling, Global Director του Oracle Education Foundation θα συμμετέχει ως κύριος ομιλητής στο 2ο πάνελ του Συνεδρίου με θέμα «Παιδαγωγικές Καινοτομίες & Μεθοδολογίες» και θα παρουσιάσει το θέμα “Η εξίσωση της Μάθησης τον 21ο αι.= “3Rs * 7Cs”, το Σάββατο, 12 Απριλίου, 11-13.30μμ.
o Τα εκπαιδευτικά προγράμματα ThinkQuest και Think.com, που προσφέρει το OEF δωρεάν σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτερόβαθμιας εκπαίδευσης σε όλο τον κόσμο, θα παρουσιαστούν από την Ελένη Τσιπά, PR Specialist της Oracle Ελλάς, ομάδα μαθητών και την Ελένη Ανδριανοπούλου, καθηγήτρια Πληροφορικής των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, την Κυριακή 13 Απριλίου στο περίπτερο Δραστηριοτήτων αρ.9. Οι παρουσιάσεις αφορούν στην “Εμπειρία των μαθητών από τη συμμετοχή τους στο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό ThinkQuest του OEF” (13.00-13.30μμ), καθώς και στη “Διδασκαλία του Μαθήματος της Τεχνολογίας με τη βοήθεια της online project learning πλατφόρμας Think.com” (14.00-14.30μμ).
• Μαθητές ελληνικών σχολείων που συμμετείχαν στα δύο τεχνολογικά εκπαιδευτικά προγράμματα του OEF, Think.com και ThinkQuest, επωφελήθηκαν αναπτύσσοντας δεξιότητες που απαιτούνται για την επιτυχή διαβίωση και εργασία τους τον 21ο αι., Η φετινή συμμετοχή της Ελλάδας στα προγράμματα περιλαμβάνει:
-53 ομάδες από 42 ελληνικά σχολεία που συμμετείχαν στο φετινό διαγωνισμόparticipated ThinkQuest International 2008, το διεθνή μαθητικό διαγωνισμό δημιουργίας εκπαιδευτικών websites OEF’sπου διοργανώνεται από το OEF και για τον οποίο έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία 10 χρόνια περισσότερα από 6.500 websites από μαθητές για μαθητές.
-Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα συμμετείχαν για πρώτη φορά φέτος στο Greece has the 4th highest ThinkQuest student participation rate in Europe, Middle East and Africa region and ranks 8th globally.
-Διαγωνισμό ThinkQuest και είναι το πρώτο σχολείο που χρησιμοποιεί πιλοτικά το Think.com, μια online κοινότητα που έχει ως στόχο την προώθηση της μάθησης μέσω projects και τη χρήση της τεχνολογίας, ώστε να μπορέσουν οι μαθητές να αναπτύξουν σημαντικές, για τον 21ο αι., δεξιότητες.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Oracle

Oracle: Απώλειες 5% για τη μετοχή της

Τα εταιρικά αποτελέσματα της Oracle ήταν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις με αποτέλεσμα η μετοχή της να καταγράψει απώλειες.

Business Oracle

Η Oracle επενδύει 1.5 δισ. δολάρια για τη δημιουργία Data Center στην Σαουδική Αραβία

Η Oracle ετοιμάζει επένδυση 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια στη Σαουδική Αραβία τα επόμενα χρόνια, αυξάνοντας το cloud αποτύπωμά της στο μεσανατολικό βασίλειο.

Business Oracle

Oracle: Στα 12,28 δισ. δολάρια τα προσαρμοσμένα έσοδα

Καλύτερα των προσδοκιών των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα έσοδα της Oracle σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία παραγωγής λογισμικού για τη χρήση του β’ τριμήνου του οικονομικού έτους.

Business Oracle

Keep Sea Blue: Τεχνολογία Oracle Blockchain για την αντιμετώπιση της μόλυνση από πλαστικά

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Keep Sea Blue χρησιμοποιεί καινοτόμα τεχνολογία της Oracle με σκοπό την απαλλαγή της Μεσογείου από τα πλαστικά.