Oracle Education Foundation, Βοηθάει τους μαθητές να αναπτύξουν δεξιότητες

Το Oracle Education Foundation (OEF), σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ενωση Καθηγητών Πληροφορικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΕΚΑΠ) και τα Εκπαιδευτήρια Δούκα και Campion School, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να βοηθήσουν τους μαθητές στην Ελλάδα να αναπτύξουν τις απαραίτητες δεξιότητες για την καθημερινή ζωή και εργασία στον 21ο αιώνα.

Η πρωτοβουλία αυτή αξιοποιεί το ThinkQuest, μια προστατευμένη online πλατφόρμα του OEF που επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς να ενσωματώσουν τις εκπαιδευτικές εργασίες (projects) στη διδακτική ύλη της τάξης τους και στους μαθητές να αναπτύξουν δεξιότητες για τον 21ο αι. που περιλαμβάνουν την κριτική σκέψη, την διαπολιτισμική επικοινωνία και την τεχνολογική γνώση.

Η πρωτοβουλία αυτή του OEF ξεκινά με την επιμόρφωση 50 εκπαιδευτικών στη χρήση του ThinkQuest και στο πώς να δημιουργήσουν projects, να δημοσιεύσουν online περιεχόμενο και να διαχειριστούν τη συμμετοχή των μαθητών τους.
Τα πρώτα δύο δωρεάν σεμινάρια θα γίνουν στην Αθήνα, στα Εκπαιδευτήρια Δούκα το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου (9.30-16.30) (στα ελληνικά) και στο Campion School (9.30-16.30) το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010 (στα αγγλικά).
Το OEF συνεργάζεται με την ΠΕΚΑΠ για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των μαθητών στην Ελλάδα, ενθαρρύνοντας την καινοτόμο χρήση των ICT τεχνολογιών στο σχολικό πρόγραμμα. Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα και το Campion School είναι τα δύο πρώτα σχολεία που εφάρμοσαν και αξιοποιούν εκτεταμένα το ThinkQuest, στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής.

Το ThinkQuest υποστηρίζει περισσότερους από 405.000 μαθητές και εκπαιδευτικούς σε 43 χωρές.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Oracle

Oracle: Απώλειες 5% για τη μετοχή της

Τα εταιρικά αποτελέσματα της Oracle ήταν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις με αποτέλεσμα η μετοχή της να καταγράψει απώλειες.

Business Oracle

Η Oracle επενδύει 1.5 δισ. δολάρια για τη δημιουργία Data Center στην Σαουδική Αραβία

Η Oracle ετοιμάζει επένδυση 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια στη Σαουδική Αραβία τα επόμενα χρόνια, αυξάνοντας το cloud αποτύπωμά της στο μεσανατολικό βασίλειο.

Business Oracle

Oracle: Στα 12,28 δισ. δολάρια τα προσαρμοσμένα έσοδα

Καλύτερα των προσδοκιών των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα έσοδα της Oracle σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία παραγωγής λογισμικού για τη χρήση του β’ τριμήνου του οικονομικού έτους.

Business Oracle

Keep Sea Blue: Τεχνολογία Oracle Blockchain για την αντιμετώπιση της μόλυνση από πλαστικά

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Keep Sea Blue χρησιμοποιεί καινοτόμα τεχνολογία της Oracle με σκοπό την απαλλαγή της Μεσογείου από τα πλαστικά.