Praktiker Hellas | Επιλέγει την υπηρεσία Managed Print Services της ΗΡ

, Praktiker Hellas | Επιλέγει την υπηρεσία Managed Print Services της ΗΡΗ ΗΡ Hellas ανακοίνωσε ότι η PRAKTIKER Hellas επέλεξε την υπηρεσία Managed Print Services (ΜPS) της ΗΡ για τη διαχείριση του εκτυπωτικού της περιβάλλοντος, το οποίο παρέχει μείωση & έλεγχο του κόστους, καθώς και δυνατότητα αυτοματοποίησης των διαδικασιών. Η εφαρμογή των υπηρεσιών της ΗΡ ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2007 και κατά την διάρκεια του έτους, ολοκληρώθηκαν οι εγκαταστάσεις σε όλα τα καταστήματα της εταιρίας, τα οποία πλέον λειτουργούν με την ίδια δομή και τεχνολογικό εξοπλισμό και με αισθητά περιορισμένο κόστος λειτουργίας & διαχείρισης, σε ότι αφορά την παραγωγή των εγγράφων (εκτυπώσεις, ασπρόμαυρα & έγχρωμα αντίγραφα).

Με βάση τις ανάγκες των χρηστών του κάθε καταστήματος, η ΗΡ εγκατέστησε σε κάθε ένα από αυτά, έγχρωμους & ασπρόμαυρους δικτυακούς ΗΡ Laser εκτυπωτές & πολυλειτουργικά μηχανήματα (MFPs) με δυνατότητες εκτύπωσης, αντιγραφής, σάρωσης, αποστολής και λήψης Fax. Όλα τα MFPs της ΗΡ καθώς και οι ΗΡ εκτυπωτές διαθέτουν τη δική τους διεύθυνση στο δίκτυο (IP address) και το καθένα από αυτά ειδοποιεί για την κατάσταση λειτουργίας του, αποστέλλοντας αυτόματες αναφορές στο λογισμικό διαχείρισης HP Web JetAdmin. Οι αναφορές αυτές, αφορούν τεχνικές βλάβες, παρέχουν πληροφορίες για την κατάσταση των αναλωσίμων και του χαρτιού και στέλνονται αυτόματα στο τμήμα Πληροφορικής της Praktiker Hellas και στο Help Desk της ΗΡ, μέσω του πρωτοπόρου εργαλείου διαχείρισης Web JetAdmin.

Επιπλέον, η ΗΡ παρέχει σε μηνιαία βάση λεπτομερή καταγραφή του όγκου παραγωγής εγγράφων καθώς επίσης και της κατάστασης λειτουργίας, αξιοποίησης & διαθεσιμότητας του εκτυπωτικού εξοπλισμού.

Σε κάθε κατάστημα υπάρχει τοπική αποθήκη αναλωσίμων του εκτυπωτικού εξοπλισμού. Η ΗΡ παρακολουθεί την κατάσταση των αναλωσίμων στην κάθε αποθήκη και φροντίζει για την αναπλήρωση τους. Οι χρήστες τοποθετούν τα άδεια δοχεία γραφίτη σε ειδικούς κάδους ανακύκλωσης της ΗΡ, τα οποία η ΗΡ παραλαμβάνει και ανακυκλώνει σύμφωνα με τις παγκόσμιες διαδικασίες του προγράμματος ΗΡ Planet Partner.

Ο κ. Γιόζεφ Γκέμπερ, Διευθυντής Πληροφορικής Praktiker Hellas, δήλωσε ότι: «Η δουλειά μας έγινε ευκολότερη – τέλος το άγχος και το τρέξιμο με τα αναλώσιμα και τις βλάβες, που κάθε τόσο απαιτούσαν τεχνικούς από διαφορετικές εταιρίες, γιατί είχαμε πολλά διαφορετικά μοντέλα, ακόμα και μικρά inkjet».

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business HP

Η HP μπλοκάρει ξανά το μελάνι εκτυπωτή τρίτων κατασκευαστών

Η HP εμποδίζει περισσότερους πελάτες να χρησιμοποιούν μελάνι τρίτων κατασκευαστών με τους εκτυπωτές τους, με πολυάριθμες αναφορές διάσπαρτες στο Reddit, στο Twitter και στο κοινοτικό φόρουμ.

Business HP

HP: Πτώση κερδών για το τελευταίο τρίμηνο

Πτώση κερδών ανακοίνωσε η HP Inc. για το τελευταίο τρίμηνο, με την εταιρεία υπολογιστών να ξεπερνά τις εκτιμήσεις των αναλυτών για την κερδοφορία της.

Business HP

Hewlett – Packard: Σχεδιάζει να απολύσει πάνω από 4.000 εργαζομένους

Η αμερικανική κατασκευάστρια ηλεκτρονικών υπολογιστών και εκτυπωτών Hewlett – Packard (HP) ανακοίνωσε ότι θα απολύσει από 4.000 ως 6.000 υπαλλήλους της μέχρι το 2025.

Gear Apple HP macOS

H HP χρησιμοποίησε screenshot macOS σε διαφήμιση για Windows laptop

Η HP είναι κατασκευαστής υπολογιστών με Windows, ωστόσο φαίνεται να πιστεύει πως το “τέλειο laptop” είναι αυτό που τρέχει macOS.