Οι πωλήσεις του τρίτου τριμήνου έφεραν τη Xiaomi τρίτη στον κόσμο

Ο ένας μετά τον άλλον οι κατασκευαστές ανακοινώνουν τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου με άλλους να τα πηγαίνουν καλά και άλλους όχι. Σήμερα η IDC ανακοίνωσε τον αριθμό των smartphones που απέστειλαν στο σύνολο οι κατασκευαστές ανα τον κόσμο. Για το τρίτο τρίμηνο του 2014 ο αριθμός έφτασε στα 327.6 εκατομμύρια.

Αυτό σημαίνει μια αύξηση κατά 25.2% συγκρίνοντάς το με τις 261.7 εκατομμύρια συσκευές του τρίτου τριμήνου του 2013 και 8.7% αύξηση σε σχέση με προηγούμενο τρίμηνο.

Αυτά αποτελούν αναμφισβήτητα πολύ καλά νέα για την αγορά των smatphones, την ώρα που εκτιμήσεις τους προηγούμενους μήνες ανέφεραν πτώση των πωλήσεων. Αυτό το τρίμηνο είδαμε επίσης την Xiaomi να ανεβαίνει στο top 5 των κατασκευαστών, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση με 17.3 εκατομμύρια αποστολές.

Η εταιρεία από το Πεκίνο που δραστηριοποιείται στην Κίνα, την Ινδία και άλλες κοντινές αγορές κατάφερε σε ένα χρόνο να έχει ανάπτυξη κατά 211.3%, με το Xiaomi Mi4 να τα πηγαίνει εκπληκτικά καλά.

Την ώρα που η Xiaomi και τα Android smartphones είναι πολύ δημοφιλή στην Κίνα, αναλυτής της Strategy Analytics αναφέρει ότι το επόμενο βήμα της είναι η διεθνής αγορά αλλά και η Ευρώπη. Εκεί όμως οι προκλήσεις θα είναι μεγαλύτερες καθώς θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την φοβία των καταναλωτών για όχι τόσο γνωστά brands, καθώς και τις προκλήσεις από τις κατοχυρωμένες πατέντες.

Όσον αφορά στους άλλους κατασκευαστές, παρόλο που οι αριθμοί των πωλήσεων πέφτουν, η Samsung ηγείται ακόμη με 78.3 εκατομμύρια συσκευές το τρίτο τρίμηνο του 2014 (σε σχέση με τα 85 εκατομμύρια συσκευές πέρσι ίδιο τρίμηνο). Ο αριθμός αυτός οφείλεται περισσότερο σε πωλήσεις mid-range και low-range συσκευών.

Στην δεύτερη θέση έρχεται η Apple που είχε το καλύτερο τρίτο τρίμηνο όλων των εποχών με πωλήσεις που έφτασαν τα 39.3 εκατομμύρια συσκευές. Απο αυτές 10 εκατομμύρια συσκευές αφορούν στο iPhone 6 και iPhone 6 Plus που πωλήθηκαν το πρώτο σαβατοκύριακο της κυκλοφορίας τους, και φυσικά τα iPhone 5s και iPhone 5c που ανεβάζουν τον αριθμό.

Η Lenovo και η LG μονομαχούν στην τέταρτη θέση με 16.9 και 16.8 εκατομμύρια πωλήσεις, με τις 2 εταιρείες να οφείλουν πολλά στις mid-range συσκευές αλλά και στην καλή τιμολόγηση των συσκευών τους.

Με την κυκλοφορία του Android 5.0 Lollipop θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα αλλάξουν οι αριθμοί στο τέταρτο τρίμηνο του 2014 και αν οι κατασκευαστές Android καταφέρουν να αυξήσουν τους αριθμούς τους μέχρι το τέλος του χρόνου.

xiaomi τρίτη στον κόσμο, Οι πωλήσεις του τρίτου τριμήνου έφεραν τη Xiaomi τρίτη στον κόσμο

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
j

Στο μέλλον θα δούμε αύξηση πωλήσεων της Samsung (note4) και της Apple (iPhone 6 & 6+)

Λεωνιδας

J αυτο απο που προκυπτει;!! Εγω προβλεπω μειωση…

Λεωνίδας

j τώρα αυτό από πού το συμπεραίνεις? Εγώ προβλέπω το αντίθετο! Γιατί apple και samsung έχουν πάρει ψηλά τον αμανέ και δεν βλέπουν ότι άλλες εταιρίες τις πλησιάζουν επικίνδυνα…

Σαββας

Ερχετε η Motorola με υποστηριξη απο Google να σαρωσει την αγορα. Θα παρει ενα μεγαλο μεριδιο απο samsung – lg και θα ενταχθει στην πενταδα. Την Lg την βλεπω να πεφτει πολυ χαμηλα λογο ελλειψη προτωτυπιας. Η Sony θα το πουλησει το mobile department οπως εκανε και με τα λαπτοπ. XIOMI MEIZU LENOVO θα ανεβουν και αυτες πολυ ψηλα. Σε δυο χρονια θα εχουν μπει για τα καλα στην ευρώπη γιατι ειναι ποιοτικές. Επιτελους δηλαδη γιατι εχω ξενερωσει με την samy….

Andreas

Φίλε Σαββας , Την LG λές την βλέπεις να πέφτει λόγο έληψης πρωτοτυπίας;

LG has been named the most innovative company of 2014 at this year’s Mobile World Congress

REALYY?!?!?

A Και δεν είναι ΧΙΟΜΙ , είναι ΧΙΑΟΜΙ (σιαομί)

Lefteris T.

LG ελειψη πρωτοτυπίας..η καημένη η Samsung κ Apple τι να πει δλδ??που πουλάν τα ίδια Προϊόντα εδω κ 3 χρόνια??

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.