Η Qualcomm χαμηλώνει τις τιμές για τα entry-level SoC’s

Η Qualcomm στην προσπάθεια της να κερδίσει entry-level αγορές από την ανταγωνίστρια MediaTek, η οποία τα πάει αρκετά καλά στις πωλήσεις φθηνών chipset, αποφάσισε να ρίξει τις τιμές στα entry-level SoC’s. Από την άλλη η MediaTek αναφέρει ότι δεν αισθάνεται κάποιο είδους απειλή από την κίνηση της Qualcomm.

H βεβαιότητα της MediaTek ίσως πηγάζει από τα μακροχρόνια συμβόλαια που έχει με κατασκευαστές, τα οποία αυτή την χρονιά θα έχουν ως αποτέλεσμα την αποστολή από τα εργοστάσιά της 15 εκατομμυρίων chipsets.

Από την άλλη η κίνηση της Qualcomm μακροπρόθεσμα μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερα low-end smartphones και tablets και ίσως κάποιες καλύτερες τιμές σε τωρινά μοντέλα. Αναμένει να δούμε αν αυτή η κίνηση είναι ικανή για να κερδίσει μερίδιο αγοράς από την MediaTek.

qualcomm χαμηλώνει τιμές, Η Qualcomm χαμηλώνει τις τιμές για τα entry-level SoC’s

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Θάνος

Καλή κίνηση από την Qualcomm.

Panos7GR

Δεν την νοιαζει γιατι επισης οι φθηνες συσκευες ως επι τω πλειστων κατασκευαζονται απο Κινεζικες εταιριες. Και δυσκολα ο Κινεζος θα προτημισει αλλον… Αν και ειναι σιγουρο, κατ εμε, πως στανταρ θα τρεμει το κοκκαλακι της. Μετα με τις βλακειες τυπου “δεν σεβομαι την αδεια GPL και δινω επι πληρωμη τον κωδικα των επεξεργαστων μου και γενικοτερα δεν σεβομαι τον ανοιχτο κωδικα”, που εχει ως αποτελεσμα να εχουν μεινει πισω στην εκδοση 4.2.2 ολες οι συσκευες που φορανε τους επεξεργαστες της. Και ποια ειναι η ουσια; Το Android καλως ή κακως το κραταει ζωντανο και κυριαρχο η Κοινοτητα, Αρα απο την στιγμη που η MediaTek δεν συμμεριζεται τις επιθυμιες της Κοινοτητας, τοτε θα στραφει στην Qualcomm. Και αυτο σημαινει πως και οι κατασκευαστες θα στραφουν σε εκεινη λοιπον. Επομενως game over κα.MediaTek που δεν φοβασαι!

i love rihanna

@Panos7GR μιλας λες και αυριο το κλεινει το «μαγαζι» σιγουρα θα επηρεασει τα κερδη της mediatek η κινηση της qualcomm αλλα λογικο ειναι πολλοι να συνεχισουν να προτιμουν mediatek!

tech21man

Ποια κοινοτητα?

Εννοεις cyanogen?
Αστο καλυτερα πετα το.

Ξερεις ποσοι μα ποσοι, απλα δεν πειραζουν το κινητο τους?

Ξερεις ποσοι επισης “αναβαθμιστηκαν” απο το S3 κ.ο.κ. μονο και μονο για να καταληξουν οτι
“ε δεν κανει και τπτ το διαφορετικο απο το προηγουμενο”.

Αντι να κυνηγανε καμια #@%να μερικοι κανουν λες και κρεμεται το πτηνο τους απο την επομενη υποδιαστολη στο android.

Πολυ καλη κινηση απο την qualcomm.

Αυτοι που κατασκευαζουν παρεμπιπτοντως?

Εννοειται οτι σε συγκρισιμη τιμη αποδοση θα προτιμουσα πιο επωνυμο chipset.

ΜΑΝΟΣ

tech21man σωστός.

Αλέξανδρος

@tech21man ποιά κοινότητα; Τώρα σοβαρολογείς; Λέγεται XDA ( η πιο κύρια τουλάχιστον) και όλα τα καλά του android προέρχονται από εκεί. Αν δεν ήταν ανοιχτό λογισμικό και δεν υπήρχε μια κοινότητα από πίσω νομίζεις ότι το android θα ήταν εδώ που είναι; Επίσης η cm τώρα είναι εταιρία. Root,roms,floating apps,busy box, διάφορα toolkit για να περνάς rom και να κάνεις back up πλήρως + root ακόμη για τον πιο άσχετο με δύο κλίκ και πόσα άλλα που θα νυχτώσουμε για να τα γράψω. Αν δεν υπάρχουν οι drivers, rom δεν γίνεται και πες μου ένα λόγο που θα προτιμήσω mediatek αντί Sd? Και μην το βλέπετε επιπόλαια, το ίδιο έκανε και η nvidia και που είναι τώρα…. Η mediatek δεν θέλει μόνο την μεσαία κατηγορία αλλά θέλει να ανέβει κατηγορία γι’αυτό έβγαλε τον 8πύρηνο. Επίσης εσείς που λέτε ότι τα κινητά-tablet δεν τα πειράζουν οι περισσότεροι ξέρετε καλά ότι αδέρφια,φίλοι και γνωστοί θα πάνε σε κάποιον που ξέρουν για να τους λύσει το πρόβλημα, π.χ ο ξάδερφος πριν κάτι μήνες πήρε το Sg duos και ούτε καν με ρώτησε γιατί ήθελε 2 sim, αλλά μονοπύρηνο και Samsung καταλαβαίνετε ότι κόλλημα πήγαινε σύννεφο. Του έβαλα greenify για να σώσουμε την κατάσταση.… Συνέχεια »

tech21man

Την XDA λεω και ο,τι “καλο” δεν ειναι ποτε πληρες.

Απο τοτε που ειχα nexus, ο,τι “καλο” ειχε η μια rom αλλα τοσα της λειπανε.

Η δε ελαφροτητα, ανυπαρκτη οταν φορτωνες τη συσκευη οπως και με τις normal.

Οι launcher (vanilla droid) ουσιαστικα, πρωτογονοι σε γραφικα. Βασικα αχρηστο.

Root, ναι cyanogen κτλ οχι.

Καποτε γεμιζα τις SD card με διαφορες roms, εβαζα εβγαζα και στα samsung και στα xperia κτλ.

Και τελικα καταλαβα οτι ηταν τζαμπα χαμενος χρονος.

Κολλα απο κατω το “προσωπικη αποψη” μπας και δικαιολογησεις τα αδικαιολογητα.

Μια μετρια-μαπα συσκευη δεν σωζεται απο το λογισμικο.

Οσο για την media tek, παρα την γκρινια απο τους και καλα Hackerαδες (λες και κλεψανε απο την ελβετια κανουνε) και λοιπους cyber σωσιες για να ανεβηκε τοσο που να κανει την qualcomm να προβει σε αυτην την κινηση φυσικα κατι εκανε καλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.

Business Apple Google Lenovο

Συμμαχία ανταγωνιστών της Apple για την προώθηση ανοιχτών οικοσυστημάτων μέσω ευρωπαϊκής νομοθεσίας

Η Google, η Meta, η Qualcomm, η Nothing, η Lenovo, η Opera και πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας ανακοίνωσαν μια κοινή προσπάθεια να πιέσουν για «ανοικτά ψηφιακά οικοσυστήματα».