Red Dot Award: Product Design 2014 για 5 συσκευές της Toshiba

Η Toshiba Europe βραβεύτηκε με πέντε βραβεία σχεδιασμού στον καταξιωμένο, διεθνή διαγωνισμό “Red Dot Award: Product Design 2014”, για τον ποιοτικό σχεδιασμό των συσκευών BDX6400 Smart Blu-ray Disc player, Σειρά Smart TV L74, Portégé Z30, Tecra Z40 και Tecra Z50 σειρά φορητών υπολογιστών.

Το σήμα των βραβείων “Red Dot”, αποτελεί διεθνώς αναγνωρισμένη διάκριση σχεδιαστικής αριστείας. Η κατηγορία “Product Design” αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς αυτού του είδους, με 1,816 κατασκευαστές, designers και αρχιτέκτονες από 53 χώρες, οι οποίοι συμμετείχαν φέτος στο διαγωνισμό – ελπίζοντας να κερδίσουν τη σφραγίδα ποιότητας Red Dot. Η κριτική επιτροπή απαρτίστηκε από 40 εξειδικευμένους κριτές που δοκίμασαν, συζήτησαν και αξιολόγησαν 4,815 συμμετοχές προϊόντων, με κριτήρια όπως η πρωτοπορία, η λειτουργικότητα, η ποιότητα και η ενεργειακή απόδοση.

BDX6400 Blu-ray Disc
Η συσκευή BDX6400 Smart Blu-ray Disc player της Toshiba, που βραβεύτηκε με Red Dot παρέχει αναβάθμιση σε Ultra HD για ανώτερη ποιότητα εικόνας, και 3D playback για ταινίες με ρεαλιστικές λεπτομέρειες. Η συσκευή BDX6400 διαθέτει μαύρο περίβλημα με ασημένιο φινίρισμα στην κορυφή, ακολουθώντας το σχεδιαστικό στυλ της σειράς τηλεοράσεων της Toshiba. Η προσθήκη μιας κάθετης βάσης επιτρέπει να τοποθετηθεί κάθετα ή στην παραδοσιακή οριζόντια θέση, παρέχοντας περισσότερη ευελιξία σε περιορισμένους χώρους.

Toshiba Red Dot Award 2014, Red Dot Award: Product Design 2014 για 5 συσκευές της Toshiba

Σειρά Smart TV L74
Η λεπτή σειρά τηλεοράσεων L74 απέσπασε Red Dot για το εξαιρετικό design της. Συνδυάζοντας την πρωτοπορία της τεχνολογίας ενίσχυσης ήχου και εικόνας CEVO με την εξυπνάδα των προηγμένων υπηρεσιών Smart TV Cloud, αυτή η 3D τηλεόραση σχεδιάστηκε για να ικανοποιεί όλες τις αισθήσεις.

Toshiba Red Dot Award 2014, Red Dot Award: Product Design 2014 για 5 συσκευές της Toshiba

Φορητοί υπολογιστές Portégé Z30, Tecra Z40 & Z50
Η σειρά Z της Toshiba περιλαμβάνει τους φορητούς υπολογιστές Portégé Z30, Tecra Z40 και Tecra Z50, μοντέλα συσκευών που βραβεύτηκαν το καθένα ξεχωριστά με Red Dot. Αυτές οι συσκευές είναι ιδανικές για business χρήση, καλύπτοντας εκπαιδευτικές και εταιρικές ανάγκες, σχεδιασμένες για να λειτουργούν εν κινήσει, ενώ διαθέτουν το ίδιο καθαρό design, μεγάλη διάρκεια μπαταρίας και ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας. Οι Portégé Z30, Tecra Z40 και Z50 είναι εξαιρετικά λεπτοί και ελαφροί ενώ διαθέτουν το ίδιο περίβλημα από μαγνήσιο σε γκρι μετάλλικό, συνδυάζοντας το έξυπνο, μοντέρνο design με την αντοχή που προϋποθέτει η καθημερινή business χρήση. Παρά το λεπτό τους σχεδιασμό, δεν κάνουν συμβιβασμούς στη λειτουργικότητα, περιλαμβάνοντας θύρες πλήρους μεγέθους σε όλα τα μοντέλα.

Toshiba Red Dot Award 2014, Red Dot Award: Product Design 2014 για 5 συσκευές της Toshiba

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Τομ

Εταιριαρα η toshiba πραγματικα. Μπορει να μην εχει την αιγλη καποιων αλλων, αλλα ειναι μανουλες στα ηλεκτρονικα και τελευταια δινουν και σημασια στον σχεδιασμο. Οι τηλεορασεις τους ειναι πολυ ομορφες οπως και πολλα καινουρια λαπτοπ τους.

Ioannos

Μπράβο στην Toshiba είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορα που διακρίνεται με τα συγκεκριμένα βραβεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Toshiba

Η Toshiba αποδέχτηκε προσφορά εξαγοράς 15,3 δισ. δολαρίων

Η Toshiba Corp. αποδέχτηκε προσφορά εξαγοράς 15,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από έναν όμιλο με επικεφαλής την εγχώρια εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Japan Industrial Partners.

Business Toshiba

Ο ιαπωνικός γίγαντας της Toshiba σπάει σε τρία κομμάτια

Η Toshiba ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των τμημάτων της σπάζοντας ουσιαστικά σε τρία διαφορετικά μέρη.

Business IBM Toshiba

Η ιστορία των μέσων αποθήκευσης δεδομένων

Η ανάγκη για αποθήκευση δεδομένων τα οποία θα τροφοδοτούσαν τις μηχανές μας υπήρξε αρκετά πριν την τον πρώτο υπολογιστή. Ας δούμε μαζί την ιστορία τους.

Business Sharp Toshiba

H Toshiba αποχωρεί από την αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών

Μετά από χρόνια ιστορίας ως ένας από τους κυριότερους παίκτες στην αγορά των υπολογιστών, η Toshiba αποχωρεί από την αγορά.