Τετάρτη
01/06/2011

ResearchGate.net, Ερευνητική πλατφόρμα δικτύωσης

Περισσότεροι από 1.000.000 επιστήμονες από 192 χώρες έχουν ήδη εγγραφεί στην online πλατφόρμα ResearchGate.net, η οποία λειτουργεί τα τελευταία δυόμισι χρόνια ως επαγγελματικό δίκτυο και μέσο κοινωνικής δικτύωσης για ερευνητές όλων των ειδικοτήτων.

www.researchgate.net
researchgate.net

Οι επιστήμονες εγγράφονται δωρεάν, δημιουργούν το προσωπικό τους προφίλ, σχηματίζουν ομάδες, ανεβάζουν έγγραφα, αναζητούν εργασία στον ερευνητικό τομέα, ενημερώνονται για συνέδρια, κ.λπ.

Η πλατφόρμα διαθέτει ήδη περισσότερες από 40 εκατ. περιλήψεις και 80.000 πλήρη κείμενα και δημοσιεύματα για όλα τα ερευνητικά πεδία. Οι επιστήμονες, μετά την εγγραφή τους, έχουν πρόσβαση σε δημοσιεύσεις που τους ενδιαφέρουν, ανταλλάσσουν απόψεις και εμπειρίες, προβάλλουν τις εργασίες τους, προωθούν τις εκδηλώσεις τους και διερευνούν δυνατότητες συνεργασίας. Η δομή της πλατφόρμας είναι φιλική για τους χρήστες, ακολουθώντας πρότυπα δημοφιλών εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης.

Η ResearchGate έχει αναπτυχθεί από μια ομάδα νέων επιστημόνων στο Βερολίνο και απασχολεί πλέον περισσότερους από 50 εργαζόμενους από 20 χώρες.

Πηγή

Μάθε για:

Συντάκτης: .


Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.