Reuters: Η Sony είναι ανοιχτή στο να πουλήσει το τμήμα mobile

Γνωρίζουμε εδώ και καιρό ότι μαζί με τη Samsung και η Sony δεν τα πηγαίνει καλά με τις πωλήσεις των smartphones της και σε αυτό έχουν παίξει κάποιο ρόλο και οι Κινέζοι κατασκευαστές που μπαίνουν πολύ ανταγωνιστικά στην αγορά. Στο πλαίσιο αυτό η Sony αλλάζει στρατηγική αντικαθιστώντας τον προηγούμενο CEO και στρέφεται σε premium συσκευές και καινοτόμα project αφήνοντας στην άκρη τα entry level smartphones.

Αυτά όμως φαίνεται πως δεν είναι αρκετά καθώς όπως αναφέρει το Reuters τα στελέχη του Ιαπωνικού γίγαντα είναι ανοιχτά στο ενδεχόμενο να πουλήσουν το τμήμα mobile ή ακόμη και να προχωρήσουν σε συγχώνευση με κάποιον άλλον συνέταιρο.

Αν και κάθε χρόνο πουλά σημαντικό αριθμό smartphones, η Sony ακόμη έχει χασούρα από το τμήμα hardware και TV ενώ για το οικονομικό έτος που τελειώνει τον Μάρτιο έχει απώλειες ύψους 1.7 δισ. δολαρίων.

Ακόμη δεν υπάρχουν συγκεκριμένες συζητήσεις και κάποιο deal που να εκκρεμεί, αλλά οι πηγές του Reuters αναφέρουν ότι η Sony μπορεί να φύγει από τη συγκεκριμένη αγορά. Ωστόσο, αν προχωρήσει στην πώληση του τμήματος mobile hardware δεν θα αποτελεί τόσο μεγάλη έκπληξη, καθώς το ίδιο έκανε πέρσι με το κομμάτι Vaio PC. Άλλωστε, μεταξύ αλλων έχει ακόμη να επικεντρωθεί σε δυο πολύ κερδοφόρα κομμάτια που είναι οι αισθητήρες καμερών και το Playstation 4.

Ακόμη δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για το τι μέλλει γενέσθαι για τη Sony, αλλά στην έκθεση MWC περιμένουμε να ανακοινώσει το Sony Xperia Z4 που λέγεται ότι θα βγει σε δυο εκδόσεις, με FHD και QHD οθόνη.

sony open to sell mobile division, Reuters: Η Sony είναι ανοιχτή στο να πουλήσει το τμήμα mobile

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tasos

Microssoft κάνε την κίνηση σου τώρα……

μακης

θελω κ γω σονυ – μαικροσοφτ !

dark_master

Αν η MS κάνει αυτή τη κίνηση τότε δεν βλέπω κανέναν άλλο κατασκευαστή να προτιμά τα Windows.

Andreas

SONY + Microsoft δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε ποτέ για τον πολύ απλό λόγο: SONY/PS και Microsoft/XBOX. Κινητό με το λογότυπο της SONY που να έχει μέσα εφαρμογή XBOX δύσκολα…

Impressive-Instant

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα δούμε άλλον έναν παίχτη να φεύγει από την αγορά… Αν πέσει και ο τελευταίος Ιάπωνας φεύγω χαλαρά για Microsoft…

Τομ

Στο τέλος η Sony θα φτιάχνει μονο playstation, σενσορες φωτογραφικών μηχανών, μουσική και ταινίες. Η φάση ειναι ότι η τηλεοράσεις της ειναι καλές και τα κινητά της πια δεν ειναι και χάλια. Κατι γινεται τρομερά λάθος στην διαφήμιση και στις σχέσεις της εταιρίας με retailers και carriers για να γινεται αυτο.

inblx

Έχει κανει αρκετές βλακειες, έπρεπε να αφήσει την Ericsson να κανει την δουλειά.

Για την Microsoft που λέτε, δεν νομιζω να γίνει. Αλλά αν γίνει, το σίγουρο είναι πως δεν θα έχει το λογότυπο της Sony επάνω. Έχουν ξαναδουλέψει παλιότερα οι δυο εταιρίες μαζί, και σε PC (VAIO) αλλά και σε κινητά (Xperia X1 αν θυμάμαι καλά )

Dabadabadoo

Αμα κλησει η Sony από που θα αντιγράφουν οι κινέζοι και οι Κορεατες??

Δεν πειράζει πάντως αμα η Sony θέλει να σταματήσει να βγάζει κινητά, υπάρχει και η Panasonic που είναι Made in Japan.

vladimiros

Ε οχι ρε,μακαρι να μην γινει κατι τετειο κ εγω που ειμαι φαν τις σονη εδω κ 6-8 χρονια τι θα κανω..δεν εχω παρη αλλη μαρκα κινητου εκτος απο σονη,ποσα θελετε πειτε μου μπας κ το αγορασω εγω!!

XperiakiasT

Kazuo Hirai κανόνισε να κάνεις καμια μ***ια !!! -.- !!!

Mskis

Στο καλό και να μας γράφει. 2 συσκευές για τον τοίχο και οι δύο. Ναι ξέρω να πάω να δοκιμάσω τα z2, z3…καλά…ποτέ ξανά.

vasilis

Εγώ πιστεύω πως άμα φέρει το γλειφιτζούρι στην σειρά z και το z4 με τα specs που έχουμε δει θα πάρει πολλά έσοδα και δεν θα το κλείσει το μαγαζάκι

Ιωάννης jb

Δυστυχώς είναι πολύ πιθανό να συμβεί κάτι τέτοιο!
Αυτός που κάνει κουμάντο στα Sony smartphones είναι αυτός που έκανε τα κουμάντα του και πούλησαν τα vaio πέρυσι! Οπότε είναι πολύ πιθανό να τον έχουν βάλει εκεί για να κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα! Ρε πως καταντούν οι μεγάλοι! ποιος να το φανταζόταν.. Nokia, Motorola και τώρα σειρά παίρνει η Sony;;;; πάντως όπως ειπώθηκε και παραπάνω Sony και Microsoft δε παν πακέτο μη λέμε και ότι θέλουμε! Θα γούσταρα αν την έπαιρνε η Apple… Πλάκα θα είχε!!!! 

NIKOLAKIS

Η SOny μια εταιρια τεραστια και κανει ολο μ……ιες στα κινητα της….
Σου δινει λεει 20.7mp και τραβαει χειροτερα απο το g2~~προκατοχος lgg2 και κατοχος xpZ3!!!!
δεν εχουν αξιοπιστια στα κινητα της,,,, και μη ξεχναμε,,,,
ολοι οσοι εχουμε το Ζ3,,, πηραμε δωρο και μια μονιμη ροζ βουλα στη καμερα οπου η εταιρια δεν διορθωνει και σου λεει δε μπορω να σε καλυψω ως εγγυηση.
ε, γιατι να μην το κλεισει??? καλα θα κανει να αφησει τονκοσμο ησυχο.

mrk

Ετσι και σταματησει το τμημα του playstation ε τοτε η sony παει ως εταιρεια.. και αν ομειγενειτο γινει κατι θα απογοητευτω πάρα πολύ γιατι μου αρέσει πολυ το playstation. ..

Ιωάννης jb

NIKOLAKIS.. Ροζ βούλες?? χαχαχαχαχα να σαι καλά ρε φίλε μ έκανες και γέλασα!!!!!!!
δες εδώ αγόρι μου….
https://www.dxomark.com/Phones/Column-right/Mobile-rating
αν οι android users σκεφτόταν λίγο διαφορετικά ως το τι θα σου προσφέρει το κάθε κινητό νομίζω πως η sony θα ήταν πολύ ψηλότερα!!!!
Εμένα παράδειγμα το z2 με καλύπτει πλήρως! Σωστό λογισμικό, σωστή οθόνη (λίγο μεγάλη όπως και το μέγεθος του κινητού αλλά δε πειράζει), πολύ καλή κάμερα, πολύ καλός ήχος (ειδικά με hands free δε παίζεται), μπαταρία που κρατάει για μέρες, ποιότητα κατασκευής, αδιάβροχο….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.