Foxconn, Εξέγερση στο εργοστάσιο στο Taiyuan με τραυματίες

Εδώ είναι που ταιριάζει η έκφραση “Έχεις ξεφύγει”, καθώς έρχονται διαρκώς πληροφορίες για σοβαρά επεισόδια σε ένα από τα εργοστάσια της Foxconn, της εταιρείας που κατασκευάζει τον κύριο όγκο της Apple παραγωγής και έχει κατηγορηθεί για άθλιες συνθήκες εργασίας. Το πρόσφατο περιστατικό εκτιμάται ότι οφείλεται σε χειροδικία ενός φρουρού πάνω σε έναν εργαζόμενο.

Η ίδια η εταιρεία δηλώνει ότι ένα “μεμονωμένο και προσωπικό περιστατικό μεταξύ μερικών υπαλλήλων”, οδήγησε σε μία εξέγερση 2.000 ατόμων στο εργοστάσιο στο Taiyuan. Για να ηρεμήσουν τα πνεύματα χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας, ενώ περίπου 40 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο τραυματισμένα. Παράλληλα, έγιναν και αρκετές συλλήψεις.

Πολλές πληροφορίες είναι ανεπιβεβαίωτες και συγκεχυμένες, αλλά φαίνεται ότι η ένταση που δημιουργήθηκε ξεπερνούσε τα επίπεδα μίας απλής διαφωνίας μεταξύ εργαζομένων. Μήπως, οι συνθήκες εργασίας παραμένουν άσχημες;

update: Προστέθηκε βίντεο.

, Foxconn, Εξέγερση στο εργοστάσιο στο Taiyuan με τραυματίες

Πηγή: 1, 2

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jonjon

Αφού μιλάμε για σύγχρονο στρατόπεδο(εργοστάσιό) εργασίας όταν ο κόσμος γύρω σου αλλαζει και εσυ είσαι μέσα τρως εκεί κοίμισε και ο μισθός σου είναι κοντά στα 80 ευρώ τι θα κανείς , πάντως με το κύμα αυτοκτονιών πού είχαν αυτο είνα το επόμενο βήμα εργαζόμενει είναι και αυτοί και θέλουν μαι καλύτερη προοπτική για αυτούς και την οικογενεια τους ζητώ ο καπιταλισμός!!!!!!!!!

VasiliSIII

αφήστε τους να εξεγερθούν να πάρουν μεγάλες αυξήσεις και μετα σιγα σιγα να επιστρέψει η παραγωγή των εταιρειών στην Ευρώπη που πεινάει. Πάντως ανάπτυξη κάτω απο αυτές τις συνθήκες δεν μπορει να να υπάρξει για πολύ καιρο εστω και αν είναι Κινέζοι οι εργαζόμενοι.

Otto

To χαρακτηριστικό του νέου αιώνα: Oι ζωές και η αξιοπρέπεια των ανθρώπων δεν έχουν καμία αξία μπροστά στα υπέρογκα κέρδη των πολυεθνικών που κυβερνούν πλέον τον κόσμο!

iceman(the original)

οταν εποιασα στα χερια μου το νοκια 808 για να βαλω καρτες και τα λοιπα με μεγαλη απογοητευση παρατηρησα πως εγραφε “made in china”…. βλεπεις ειχα συνηθισει να γραφει “made in finland” εως και το n8 που ειχα πριν! η ποιοτητα κατασκευης δεν εχει καμια σχεση με αυτη της γραμμης παραγωγης απο την φιλανδια και αν δεν υπηρχαν ειδικες συνθηκες(πολυ πιο φθηνο, με ανταλαγη απο ιντερνετομαγαζο-210 ευρω-), δε θα το επερνα θα εψαχνα να βρω ενα “made in finland”….προφανως με τετοιες αθλοιες συνθηκες εργασιας ειναι δυσκολο να υπαρξει ποιοτητα και καταρχην κριμα για ολους τους εργαζομενους. οσο για τα κερδη αυτο ειναι προφανες καθως η νοκια εκλεισε εργοστασια στη φιλανδια και τα ανοιξε στη κινα καθως απο οτι φαινεται ειναι κατα πολυ λιγοτερο το εργατικο κοστος εκει. ντροπη (το λιγοτερο) σε καθε εταιρια που ακολουθει παρομοιες τακτικες….

Χρηστος

Παιδια ο καπιταλισμος δεν φτεει φτενε αυτοι που τον δοιηκουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.