Samsung, οι κακές πωλήσεις high-end συσκευών έφεραν σημαντική πτώση κερδών

Ενώ η LG ανακοίνωσε εχθές αριθμό ρεκόρ με 16.8 εκατ. smartphones η Samsung δεν έχει καλά νέα σήμερα. Επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις της που έκανε νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Samsung ανακοίνωσε λειτουργικά κέρδη της τάξης των 3.9 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο τρίτο τρίμηνο του 2014, μπορεί να ακούγεται μεγάλο το ποσό αλλά για τη Samsung δεν είναι.

Αν λάβουμε υπόψη μας ότι την περίοδο Ιουνίου- Σεπτεμβρίου του 2013, όπου τα κέρδη ήταν στα 9.6 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος σημαίνει ότι έχει πέσει κάτω από το μισό. Η Samsung θέλοντας να εξηγήσει τους λόγους πίσω από την τόσο μεγάλη πτώση, ανέφερε ότι όλα ξεκίνησαν από την πτώση των πωλήσεων των ναυαρχίδων της Galaxy S. Όπως αναφέρει το Reuters, ενώ αυτά οδήγησαν την Samsung σε σημαντικές πωλήσεις τα τελευταία χρόνια, τα κέρδη έπεσαν πολύ γρήγορα από τα 6.7 τρισεκατομμύρια Won στην Κορέα στα 1,75 τρισεκατομμύρια Won φέτος.

Η πτώση κερδών έγινε εξαιτίας της πτώσης τιμών σε παλαιότερα μοντέλα καθώς και της μη αποστολής του αναμενόμενου αριθμού high-end μοντέλων. Από την άλλη, οι σχετικά καλύτερες πωλήσεις mid-range συσκευών δεν ήταν αρκετές για να διορθώσουν την κατάσταση. Εξαιτίας αυτής της κατάστασης, ακολούθησαν προβλήματα σε άλλα τμήματα της εταιρείας που κατασκεύαζαν τις οθόνες, την μνήμη και την CPU.

Για το τρέχον τρίμηνο, η Samsung πάντως αναμένεται να πουλήσει περισσότερες Ultra HD και Curved TVs για το 2014, αλλά οι επενδυτές ενδιαφέρονται να δουν πως θα αποφασίσει να αντιδράσει η Samsung γι ανα αντιμετωπίσει τους φθηνούς Κινέζους κατασκευαστές.

samsung πτώση κερδών, Samsung, οι κακές πωλήσεις high-end συσκευών έφεραν σημαντική πτώση κερδών

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

όταν ανεβάζεις τημες και ταυτόχρονα βγάζεις κάτι μέτριο (βλέπε s5), όταν ανεβάζεις πάρα πολύ της τημες (βλέπε note 4), όταν υπερκοστολιγεις τα mid range (galaxy alpha series), όταν διώχνεις όλους τους power users ξεχνοντας ότι η κοινότητα σε έφερε εκεί που είσαι ( knox counter), και όταν κοιτάς όλους από πανό λες και δεν υπάρχει κανείς άλλος (αλλαζονικες συμπεριφορες)… αυτά παθαινεις κύρια Samsung

kostas13

Darth +1. Αυτά παθαίνει όποιος έχει πρότυπο την μηλοεταιρια.

j

@kostas13 ναι, η διαφορά ειναι πως το κάνει με επιτυχία (αν και τα iPhone δεν ειναι μέτρια. Ενα κινητό που με τα μισά τεχνικά χαρακτηριστικά απο τις άλλες ναυαρχίδες τρέχει το ίδιο ή και περισσότερο smooth). Ρεκόρ πωλήσεων φέτος

stavros

kαμια πρωτοτυπια απο την samsung…κοιταει απλως τι κανουν οι αλλοι. Μεγαλο λαθος το κολημα της σε ενα μετριο λογισμικο οπως ειναι το android. Δειτε για παραδειγμα την Nokia τι ωραια δουλεια εχει κανει με τα lumia και πως κερδιζει πλεον εδαφος…

Theo

@Darth ακριβως αυτο. Εβγαλε το s5 που οντως ειναι το καλυτερο galaxy, αλλα εμφανησιακα δεν βλεπετε. Ακριβινε την τιμη και ενω βλεπει πτωση συνεχιζει. Βγαζει το note 4, και ανεβαζει κι αλλο την τιμη. Ποτε θα το παρεις το μαθημα σαμσουνγκ? Ηρεμησε γτ πολυ φορα εχεις παρει. Ειμαι και υποψηφιος αγοραστης για το note 4 εννοειται μεσω σκρουτζ οταν πεσει η τιμη σε φυσιολογικα επιπεδα. Μην μιλησω για τις αναβαθμισεις, θα αναβαθμισει πρωτα λεει τα note4, s5 και note 3, s4 πιο μετα. Ας αλλαξουν προγραμμα κι ας κοιταξουν την apple που αναβαθμιζει τα παντα ταυτοχρονα, κινητα και ταμπλετ. Ελεος πραγματικα με αυτην την κατασταση.

Λεωνίδας

Theo δεν θα διαφωνήσω και συμφωνώ για την τιμολογιακή πολιτική. Βέβαια το s5 από κοντά αν το δεις είναι πανέμορφο σε σχέση με τις φωτός όπως και πολλά μοντέλα της samsung έχω παρατηρήσει. Αλλά ατυχής η σύγκρισή σου με την apple. Καταρχήν γιατί με τα updates της τα ‘κανε μαντάρα (όσον αφορά την ταυτόχρονη αναβάθμιση πολύ θετικό σαφώς αυτό) μιας και κόλλησε το σύμπαν αλλά και η τιμολογιακή της πολιτική δεν πάει πίσω…Οι τιμές κι εκεί στο Θεό. Για μένα πρέπει να στραφούμε αλλού και όταν λέω άλλού εννοώ τους σχιστομάτηδες φίλους μας…

Γιαννης

Τα πράγματα είναι απλά..

Σταμάτησε να δίνει τρελά λεφτά στο marketing. Και ως γνωστόν οι περισσότεροι αγοράζουν ότι πλασάρεται για καλύτερο κάθε φορά.

Θυμάμαι το galaxy s3 το διαφήμιζαν σε ότι μέσο υπάρχει!! Κανονική πλύση εγκεφάλου. Απο το s4 και μετά δεν έγινε κάτι αντίστοιχο . Ανέβηκε και η LG με το G2 . + αυτά που είπατε παραπάνω και αρχίζει η κατηφόρα .

Επίσης αυτά που λέτε περι apple .. Είδατε πόσο δύσκολο είναι να κρατήσεις τους χρήστες σου ??. Η samsung πίστευε ότι θα το καταφέρει απο το s3 και μετά αλλά δεν είναι τόσο εύκολο τελικά! Ο κόσμος δεν είναι χαζός .

jonjon

Παιδιά το s5 είναι μια χαρά τηλέφωνο! Έχει κάνει πολύ κη δουλειά ή Samsung. Εγώ πάντως είμαι ευχαριστημένος απο αυτό , βέβαια έπιασα το άλφα το οποίο λεπτό και έχει μια διαφορετική αίσθηση στο χέρι, τουλάχιστον ξέρω πάνω κάτω πως θα είναι το s6. Το πρόβλημα ήταν ότι υπήρχαν μεγάλες προσδοκίες με κάτι διαστημικά που βλέπαμε και ήρθε η κρυαδα.

arrow

Καλά να παθει όταν δεν νοιάζεσαι για τον πελάτη σου αυτά πεθαίνεις!!!!

mouta

Πρωτη ηταν πρωτη ειναι οτι κι αν λετε περιτο…..!!!

Μarios f

Πατωσε η samsung,μονο 3.9 δις κερδη!!! Και καποιοι πανηγυριζουν…Δεν εχουν χασουρα, τα κερδη τους μειωθηκαν…Πραγματικα κατανταμε γραφικοι. Το μονο που μπορω να συμπερανω ειναι οτι οι Κινεζοι θα αναγκασουν apple samsung htc να ριξουν τις τιμες κ οχι να ληστευουν κ μαλιστα προσφεροντας και λιγοτερα οπως με το iphone.Οσο για τα αστεια τυπου nokia,ουτε συζητηση, εξαλλου δεν υπαρχει πια.

kostas52

εγω αλλαξα απο το Galaxy S Duos σε Lumia 630 μονο και μονο επειδη ξερω οτι 8α περνει updates μεχρι το 2016 σε αντιθεση με το Galaxy S Duos που ακομα δεν εχει βγει το update για Android 4.1

Τομ

Εγω πιστευω το note θα σαρωσει. Γενικα η sammy εφτιαξε καπως το λειτουργικο της και προσθεσε το μεταλλο γυρω το οποιο πιστεψτε με δινει παρα πολυ στις συσκευες. Απλα επρεπε να το ειχε κανει απο το s5. Εγω παντως παω για κανα νεξους 5 κατα πασα πιθανοτητα. Ειδα το android L και το θελω ετσι ακριβως χωρος ιχνος skin απο πανω!

Theo

@Λεωνιδας Συμφωνω σε αυτα που λες. Οντως το s5 απο κοντα ειναι πολυ πιο ομορφο. Εμενα μου αρεσουν τα σαμσουνγκ. Ομως οταν διπλα ειναι το iphone 5s, htc one, sony z1,z2, z3 καπου χανεται η μπαλα. Φαινεται η ποιοτητα αλλου. Αυτο εννοω. Οπως επισης εχει χιλιοειπωθει απο πολλους εδω μεσα, δεν γινεται να εχεις το s4, s5 και ο αλλος διπλα με το galaxy των 150 ευρω να ειναι ιδιο με το δικο σου. Πρεπει να υπαρχει διαφορα εννοειται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.