Samsung, σχεδόν 60% πτώση κερδών για το τρίτο τρίμηνο του 2014

Πριν από λίγο καιρό η Samsung είχε προειδοποιήσει τους επενδυτές της για σημαντική πτώση κερδών λόγω των χαμηλών πωλήσεων και αυτό έγινε πραγματικότητα. Σήμερα ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του 2014 και η πτώση ήταν αρκετά μεγαλύτερη από το 45% που περίμενε σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Συγκεκριμένα, η Samsung περιμένει πτώση κερδών κατά 57.8% με 61.8%, αυτό σημαίνει 3.6 με 4 δισεκατομμύρια δολάρια. Αναλυτές είχαν εκτιμήσει τα κέρδη στα 4.04 δισεκατομμύρια δολάρια. Πέρσι η Samsung ανακοίνωσε λειτουργικά κέρδη ύψους 9.6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το αντίστοιχο τρίμηνο. Όμως δεν έχουμε συγκεκριμένα στοιχεία για τις πωλήσεις.

Πάνω από το 60% των κερδών της Samsung προέρχονται από τις πωλήσεις mobile συσκευών και παρ όλο που ανέφερε ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν το τρίτο τρίμηνο, δεν έγινε το ίδιο με τα κέρδη. Αυτό οφείλεται στις χαμηλές τιμές που πωλούνται οι συσκευές της σε συνδυασμό με τα υψηλά κόστη. Επιπλέον, η Samsung προειδοποίησε για τις χαμηλές πωλήσεις του Samsung Galaxy S5 που είναι χαμηλότερες από το αναμενόμενο.

Τέλος, αναλυτές εκτιμούν ότι μέσα στο τρίμηνο που διανύουμε τα chips της Samsung θα της φέρουν περισσότερα κέρδη απ΄ότι οι mobile συσκευές, κάτι που έχει να γίνει από το 2011.

Περιμένουμε να δούμε αν και κατά πόσο θα δώσει ώθηση στις πωλήσεις το Samsung Galaxy Note 4, αλλά και το Samsung Galaxy Alpha που ήρθε με μεταλλικό frame και δείχνει την στροφή που κάνει η Samsung ως προς το design των συσκευών της.

samsung πτώση κερδών, Samsung, σχεδόν 60% πτώση κερδών για το τρίτο τρίμηνο του 2014

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

28 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jim

”Αυτό οφείλεται στις χαμηλές τιμές που πωλούνται οι συσκευές της σε συνδυασμό με τα υψηλά κόστη”.Πολλή καλό!!!!!

X

Όλοι εσείς που κράζετε τις IOS συσκευές και την Apple εδώ μέσα καλά θα κάνετε να πουλήσετε τις μετοχές σας στη Sammy όσο είναι ακόμη καιρός 🙂

gate13

Πραγματικά χάρηκα πού έπεσαν ή πωλήσεις της για 2 λόγους. 1 θα πάψει να αγνοεί τους πελάτες της όσον αφορά το design και τής αναβαθμίσεις. Και 2 γιατί στο επόμενο galaxy s6 (αν θέλει να κρατήσει τον θρόνο)θα αναγκαστεί να βάλει όλα τα καλούδια που υπάρχουν όπως snapdragon 810 που θα έχει και λιγότερη κατανάλωση, 4 giga ram, gorilla glass 3,μεταλλικό πλαίσιο, μικρότερα bezel, αδιάβροχο, που μαζί με την super amoled QHD και με μια καλύτερη κάμερα, πραγματικά θα αφήσει κάποιους που πουλάνε δαγκωμένα μίλα και μας τα πλασάρουν για βιολογικά 🙂 χιλιόμετρα πίσω.

Φιλιππος

Μα έχει βγάλει ένας αίσχος που λέγεται galaxy s5, με το οποίο προσπαθεί να ανταγωνιστεί m8 g3 z2,3. Που πας μανταμ?

jonjon

Η πίεση είναι μεγάλη από κινέζους κατασκευαστές πια , για εμένα Lenovo,Motorola θα κάνουν μεγάλη ζημία. Και παρακαλώ μην μπλέξουμε την Apple σε αυτό , για απλά αν έδινε το ios σε άλλους πχ Huawei, Xiaomi δεν υπήρχε περίπτωση να ήταν αυτές οι πωλήσεις του iPhone .

kostas13

Που πήγαν τα λεφτά οεο .Τα πήρε το σχεδιαστικό τμήμα για ανάπτυξη και εφαρμογή ρε παιδιά.! !!

pavlos

Εγώ προσωπικά δεν πρόκειται να δώσω 800 ευρώ για το ίδιο λειτουργικό που το βρίσκεις σε κινητά των 99.99 ευρώ και ας είναι δύο δευτερόλεπτα πιο αργό από ένα S 5 ας πούμε

Genesis

@X
εσύ μπήκες τώρα για να γράψεις για την apple? τι να πω….

καλύτερα που κάνει πτώση κερδών η samsung μήπως και βάλει μυαλό γιατί φέτος από low-mid range είναι όλα χάλια μόνο το note ξεχώρισε, όσο για το s5 πολλοί απογοητέυτηκαν με αυτό που είδαν δεδομένο ότι περίμεναν κάτι καλύτερο.

πρέπει να στρώσει λίγο γιατί lenovo,motorola και άλλες ακόμη εταιρίες έχουν μπει πολύ δυνατά στο παιχνίδι.

Αρης

Για μενα οι πτωση οφειλεται καθαρα στον ανταγωνισμο. Στον τομεα αυτο δεχτηκε πολλα χτυπηματα δε ολες τισ κατηγοριες. Ας δουμε την ναυαρχιδα το σ5 ας υποθέσουμε οτι αναμενοταν πουλησει 50 με 60 εκατομμύρια με βαση τα προηγουμενα ετη σωστα. Ερχεται το g3 και αναμενεται να πουλησει και να ξεπερασει τα 10 εκατ.(-15% στισ πωλησεις για sammy) Οι χρηστες του lg κατα 90% προερχονται απο Samsung και συνδιασμο με το πληγμα aπο κινεζους one+1 xiaomi κλπ -10%.οποτε η ναυρχιδα αιμοραγει. Στις χαμηλες κατηγοριες πλεον τερχουν με χιλια οι κινεζοι και οι motorola με τα moto g.οποτε εκει που η sammy κυριαρχουσε καθαρα χανει τα ινία. Κακα τα ψεματα εχω κια εγω Samsung η ποοοτηρα κατασκευής εθναι αθλια πχ η lenovo ειναι καλυτερη και η lg ετη φωτος μπροστα

dark_master

@Genesis θα συμφωνήσω μαζί σου. Από την άλλη όμως θα πρέπει κ οι Κινέζικες να σοβαρευτουν. Πόσα από τα κινέζικα δίνουν αναβαθμίσεις στα νέα λειτουργικά? (Προσοχή αναφέρομαι σε αναβαθμίσεις του λειτουργικού και όχι σε βελτιώσεις λειτουργικού). Μόνο η Motorola το κάνει κ αυτό ελέω Google. Οι Lenovo,Huawei πχ πάσχουν σε αυτό τον τομέα.
Οι Oppo,Xiaomi,Meizu βγάζουν λειτουργικά που βασίζονται πάνω στο Android αλλά είναι πλήρως παραμετροποιημενα στον κώδικα (δεν μιλάω για UI αλλά για fork λειτουργικό) και η μόνη που προφέρει όλα τα παραπάνω είναι η O+O η οποία όμως βασίζεται στην Cyanogen Mod για την οποία όμως το τελευταίο καιρό ακούγονται φήμες εξαγοράς από κάποιον μεγάλο. Επίσης αν η Google πιάσει να βγάζει Android One είναι σίγουρο ότι δεν θα κλειδώσει στις περιοχές μη Κίνας τις υπηρεσίες ώστε να σπρώξει όλους τους παραπάνω σε αυτή? Δεν την έχω για χαζή (μην ξεχνάμε άλλωστε για πρόσφατο δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ζητά δικές της εφαρμογές πλέον μέσα στο λειτουργικό).

Όσον αφορά το θέμα μας καλο θα ήταν να ταρακουνηθει η Samsung και να μην επαναπαυθει στις δάφνες της. Όσο υπάρχει ισχυρός ανταγωνισμός ο μόνος ωφελημενος είναι ο καταναλωτής.

dark_master

*περισσότερες δικές της εφαρμογές ήθελα να γράψω.

Ιωαννης

Η samsung Θα ανεβασει τη ζημια της με το Note 4 .. Και μαλιστα ανετα … εχουν κανει απιτευτη δουλεια στην διαφημιση.. τοσα βιντεακια … και θα υπαρξουν και αλλα τοσα μολις κυκλοφορησει.
Εγω αυτο πιστευω !!

john

Πωπωπω μερικοί είστε τόσο γραφικοί!

george

Τι κράζετε μερικοί για design να βάζανε εσάς να δούμε αλλά ξέχασα greeks do it better

alxgiann

George, μην φωνάζεις έτσι ρε φίλε,μπορεί να ξυπνήσεις κανένα…

ddr2

Τα σπάει η σάμσουγκ και πάλι…
Η πτωτική της πορεία αντικατοπτρίζει πλήρως την αδυναμία της να ακολουθήσει τις εξελίξεις και να ανταποκριθεί στα θέλω του αγοραστικού κοινού.
Έτσι συμβαίνει πάντα.

george

@ddr2 Άρες μάρες κουκουνάρες

ddr2

Δεν νομίζω…
Ο κόσμος προτιμάει τον ανταγωνισμό γιατί προσφέρει καλύτερες λύσεις.
Εκτός κι αν πιστεύεις ότι η πτώση της σάμσουγκ οφείλεται στους εξωγήινους…

Sot11

Ήμουν σίγουρος ότι θα συνέβαινε!

tiamat

@ddr

μαλλον βιαστηκες να τρολλιασεις οποτε δε προλαβες να διαβασεις καν το κειμενο…

αν διαβαζες θα εβλεπες οτι το αρθρο λεει:

“Πάνω από το 60% των κερδών της Samsung προέρχονται από τις πωλήσεις mobile συσκευών και παρ όλο που ανέφερε ότι οι πωλήσεις ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ το τρίτο τρίμηνο, δεν έγινε το ίδιο με τα κέρδη. Αυτό οφείλεται στις χαμηλές τιμές που πωλούνται οι συσκευές της σε συνδυασμό με τα υψηλά κόστη”

και συ απαντας…


Ο κόσμος προτιμάει τον ανταγωνισμό γιατί προσφέρει καλύτερες λύσεις…”

μωρε καλα σου ειπε λοιπον ο φιλος! αρεςμαρες κουκουναρες!!…..

alxgiann

Θα αρχίσει να μοιράζεται η πίτα των πωλήσεων και η μπάλα θα τους πάρει όλους. Δεν υπάρχουν “αποκλειστικότητες” στην τεχνολογία πλέον, όλοι παραβιάζουν πατέντες και τα “βρίσκουν” στα δικαστήρια αργότερα. Το θέμα είναι ποιος θα μπορέσει να το κάνει αυτό καλύτερα…

Ιωάννης jb

Απλά τα πράγματα ρε παδιά οι περισσότεροι είστε εκτός θέματος!!
Αν δει κανείς τις συσκευές που έχει η samsung αυτή τι στιγμη μπορεί να καταλάβει ότι….
άλλες εταιρίες προσφέρουν σχεδόν τα ίδια σε χαμηλότερες τιμές αλλά και περισσότερα σε λίγο μεγαλύτερες τιμές (δε μιλάω για huawai, lenovo, zte και άλλες τέτοιες εταιρίες που προσωπικά τις θεωρώ δευτερης και τρίτης κατηγορίας) μιλάω για Sony, Lg, Htc αλλά και Aplle
Δείτε κοστολόγηση note 4 αν είναι δυνατόν!! με λιγότερα λεφτα πέρνεις iphone 5s και με λίγο περισσότερα το 6άρι με συγχωρείς samsung αλλά έχεις μπλέξει τα μπούτια σου και δεν είναι μόνο αυτό αλλά και πολλά άλλα…..
galaxy 5 vs xperia z2 οι περισσότεροι γνωστοί μου πλυν κανα 2 θα διαλέγαν z2 και με το δίκιο τους δηλαδή….
Ενα ακόμη πολύ σημαντικό είναι το ότι παλιότερα τα samsung κινητά θεωρούταν σε πολλές κατηγορίες τα πιο value προς money κινητά… πλέον κάτι τέτοιο δε το συναντάς εύκολα
Πολλά τα παραδείγματα δε θέλω να επεκταθώ..
Λογικό επακόλουθο όλων των παραπάνω που είπα Η ΠΤΩΣΗ ΚΕΡΔΩΝ!!!!!!!!!!!

tiamat

…ωω ρε ιωαννη jb συντεκνε με τους κινεζους δευτερης και τριτης κατηγοριας………..

εδω το iphone6 στραβωνει σα π@@@ ρε φιλε!!! και λες οτι το note 4 ειναι ακριβο που κοστιζει πιο λιγο και που διαθετει τονους τεχνολογιας!????

μετα ειναι οι κινεζοι β’ και γ’ κατηγοριας????
αυτοι τουλαχιστον ουτε δινουν καταστροφικα updates ios7,8 ,ουτε ξεφλουδιζουν σαν το iphone5 ,ουτε στραβωνουν……

-μηπως τελικα η apple ειναι ερασιτεχνικο τεταρτης κατηγοριας??

και το note δηλαδη ακριβο ειναι! πανακριβο!!! ,αλλα αμα μου παιρνεις σαν σημειο αναφορας τα iphone που και ψευτικα ειναι και στραβωνουνε και ειναι πισω 200χρονια τεχνολογικα τοτε δε θα πρεπει να το λες ακριβο αλλα παμφθηνο!!!!…..

dark_master

@Tiamat αν κ εχω συμφωνήσει πολλές φορές μαζί σου η Apple ποτέ τα τελευταία χρόνια δεν προώθησε τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά εμπειρία χρήσης.
(Άσχετα αν τα έκανε θάλασσα Τελευταία).
Η Samsung πάλι πούλησε παραδοσιακά Τεχνολογία (μην ξεχνάμε ότι μπορεί να κατασκευάσει ένα κινητό εξ ολοκλήρου μόνη της) πάσχοντας όμως σοβαρά στο θέμα software. (Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα κ τα θηρία Note 3, S5 αν πας να ανοίξεις το άλμπουμ των φωτογραφιών το lag πάει σύννεφο (δεδομένων των χαρακτηριστικών τους πάντα). Από την άλλη έχεις ένα MotoG που με χαμηλότερα χαρακτηριστικά τα πάει καλύτερα σε συγκεκριμένα κομμάτια.
Οπότε ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

Ioannis

Ποιος πέρνει Samsung αφου ο κινέζος το ίδιο λογισμικό πουλάει και απο specs δεν παξίζετε… Ακριβώς ετσι την πάτησε και HTC και τωρα ακροβατεί… Πάρτε το χαμπάρι σαμσουνακηδες η πιτα του android ειναι πολυ μεγάλη πλέον για να την πουλάει μονο η εταιρίας σας..

Batel

Ioannis μην δεις θέμα της Samsung και δεν μπεις να σχολιάσεις. Μιλάμε για μεγάλο κόμπλεξ.

Zakk

Η samsung έχει ως απαράβατο κανόνα το “quantity over quality”.
Ίδιο σκαρί, ίδιο βαρέλι, ακριβά και φθηνά, σκόρδα και κρεμμύδια.

Επίσης, είναι η μόνη εταιρία μαζί με την Apple που το τμήμα marketing τους είναι τουλάχιστον 2 σκαλιά πιο πάνω από το αντίστοιχο τεχνικό τους τμήμα.

ddr2

@tiamat
Υπερασπίζεσαι μια χαμένη υπόθεση.
Σύντομα θα δούμε τα άκρως απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου της σάμσουγκ.
Εσύ τρολιάζεις, που προσπαθείς να πείσεις ότι όλα πάνε καλά, ενώ εδώ και 3 τρίμηνα η σάμσουγκ παρουσιάζει ύφεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.