Samsung: Τεράστιο deal 8 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Harman

Tο next big thing θεωρείται ότι θα είναι τα έξυπνα αυτοκίνητα και οι εταιρείες που δεν ανήκουν στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, προσπαθούν να επωφεληθούν από αυτά. Τα κέρδη της Nvidia αυξάνονται από τα chips που μπαίνουν στα αυτόνομα οχήματα.

Η Samsung κάνει ένα μεγαλύτερο βήμα ανακοινώνοντας την εξαγορά της Harman International Industries έναντι 8 δισ. δολαρίων. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εξαγορές στον τομέα της τεχνολογίας. Ο κορεάτικος κολοσσός πληρώνει σε cash και δίνει 112 δολάρια ανά μετοχή.

Η Harman είναι ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους connected τεχνολογιών για αυτοκίνητα, ενώ είναι γνωστή και για τα συστήματα ήχου και infotainment.

Στους περισσότερους το όνομα είναι ίσως περισσότερο γνωστό από τα Harman/Kardon ηχεία και ακουστικά, αυτό είναι ένα από τα brands πίσω από τα οποία βρίσκεται η Harman. Η εταιρεία έχει επίσης τα JBL, AKG, Mark Levinson, Lexicon, Infinity και Revel. Σε όλα αυτά θα αποκτήσει πρόσβαση η Samsung. Η Harman δίνει επίσης άδειες χρήσης σε Bang & Olufsen, Bowers & Wilkins.

Ενώ η αυτοκινητοβιομηχανία είναι σαφώς το σημαντικό κομμάτι του deal, η εξαγορά της Harman θα δώσει στη Samsung πρόσβαση σε σημαντικό know-how, που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για τις συσκευές της.

Συνολικά από τα 7 δισ. που έβγαλε η Harman τους τελευταίους 12 μήνες, το 65% ήρθε από εξαρτήματα αυτοκινήτων. Η εταιρεία κατασκευάζει κομμάτια για infotainment, cyber security, τηλεματική και over-the-air updates (για τα οποία είναι γνωστά τα αυτοκίνητα της Tesla). Το σύστημα ήχου στο Model S σχεδιάστηκε από την θυγατρική της Harman. Άλλοι πελάτες της είναι Mercedes, Bentley, Jaguar, Porsche, Audi και VW.

samsung harman, Samsung: Τεράστιο deal 8 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Harman

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
anergos13

Πλεον ειναι σιγουρο οτι μετα την ζημια απο το note 7 θα παει για φουντο….ειναι προφανες…χαχαχχαχαχ

Expert. V

@anergos13 Αστα να πανε αδερφε… θα το κλεισουν το μαγαζακι.. Καποιος να μας πει γιατι η συγκεκριμενη κινηση θα παει στα βραχια? Η πως θα κλεισει η σαμσουνγκ? Που πηγαν ολοι οι επιστημονες εδω?

TechGeek

Πολύ καλή κίνηση. Θα έχει πλέον όλες τις τεχνολογίες και ταλέντο που χρειάζεται για να ενισχύσει την ποιότητα ήχου στα κινητά της, τις τηλεόρασης της, και ότι άλλο. Ότι το καλύτερο για την Samsung. Άσε που πλέον έχει εισχωρήσει στα αυτοκίνητα αφού εκεί η Harman παίζει πολύ μπάλα.

@george

Η μετοχη της σαμσουνγκ ειχε κατρακυλησει παντου χρειαζοταν αμεσα κινηση …η’ εξαγορα μεγαλης εταιρειας ..και μαλιστα με μετρητα υποδηλωνει την βιασυνη της…εαν την ηθελε την haman γιατι δεν την επαιρνε πιο παλια ;

VasiliS7Edge

George η μετοχη της είναι σταθερή, στα 1500 κυμαίνεται πολύ καιρό τώρα. Που την είδες την κατρακυλα? Τέλος πάντων. Νομίζω ότι ήταν η πιο σοφή εξαγωρα της Samsung. Απορώ όμως πως μια εταιρία με 7δισ τζιρο τον χρόνο εξαγωραστηκε με 8δισ.

sera65

Μετρητά??? Πόσες βαλίτσες χρειάστηκε??

tarif16

μμμ!!!…βλέπω εκρηκτικά αυτοκίνητα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.