Samsung, Καταθέτει αγωγή εναντίον της Apple στην Αυστραλία

Στην αντεπίθεση περνάει η Samsung μετά τις αγωγές της Apple και το προσωρινό πάγωμα της κυκλοφορίας του tablet Galaxy Tab 10.1 σε Αυστραλία και Γερμανία. Σε δικαστήριο της Αυστραλίας κατέθεσε αγωγή για χρήση πατεντών που τις ανήκουν σχετικά με τα στάνταρτ ασύρματης επικοινωνίας που χρησιμοποιούν τα iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4 και iPad 2.

, Samsung, Καταθέτει αγωγή εναντίον της Apple στην Αυστραλία

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

32 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Vasilis

αχ θέλω να παγώσουν και την έλευση του 5 να μην πουλήσει τίποτα η σαπιομηλίτσα

jimmy1992

Πότε θα τελειώσει αυτός ο πόλεμος επιτέλους;

michalis_Mclaren

Σαν πιο “πολιτισμένος” θα πώ εγώ ότι όσα κέρδισε η apple με τις κινήσεις να τα χάσει τώρα ώστε να βγουν και apple και samsung χαμένες εξίσου.

sql

Η apple άρχισε αυτή την γελοιότητα με τις μηνύσεις, ε, και τώρα ως μηχανισμό άμυνας την συνεχίζουν και οι υπόλοιπες εταιρίες

Βασικά χαμένος απ τις μυνήσεις είναι μόνο ο καταναλωτής και κερδισμένος .. ΚΑΝΕΝΑΣ (σε ποιον πιστεύετε ότι χρεώνουν οι εταιρείες τα δικαστικά έξοδα?)

Giwrgos Kats

Η τακτική του “Π**τσα – μπάλα και καράτε” μας έχει κουράσει όλους. Συμφωνώ σε απόδοση των πνευματικών δικαιωμάτων σε κάθε δικαιούχο αλλά η apple παίζει πλέον βρώμικα. Δεν είναι λύση η προσπάθεια αποκλεισμού οποιασδήποτε μη “i” επιλογής. Βλέπω την αρχή του τέλους για την apple, καθώς πληγώνει το σημαντικότερο κομμάτι της, που δεν είναι άλλο απο το image.

Vasilis

Κωστα έχεις δίκιο…. δεν θα ξανά γίνει 😉

vitalogy

πριν λιγες ημερες βρεθηκα σε ενα καταστημα που ειχε μεσα στην εκθεση του καποια tablet…επιασα λιγο στα χερια μου το ipad και στην συνεχεια τα υπολοιπα. πραγματικα την αισθηση, την εργονομια, αλλα και την αμεσοτητα του λειτουργικου που ενιωσα στο ipad δεν την εχει κανενα αλλο.
Εκεινη την στιγμη καταλαβα και για ποιο λογο η samsung αντιγραφει πιστα την apple. Mπορει η apple να ειναι λιγο υπερβολικη με της μυνησεις αλλα εχει δικιο. περισσοτερο ομως οπως εχω ξαναγραψει και παλαιοτερα εδω μεσα το κανει για να αποτρεψει και τους υπολοιπους.

lalos

γιατι βλαχακη που προκαλεσε?εβρισε η προσβαλε?αν δεν επιτρεπεται να λεμε τη γνωμη μας πεσ το να μην ξαναγραψουμε τιποτα!

Γιάννης

εύχομαι να αρχίσει ένας χαμός μηνύσεων από και προς όλες τις εταιρίες ώστε να αναθεωρήσουν τα δικαστήρια και να απελευθερώσουν τις πατέντες με νέους νόμους.

το θέμα είναι να μην υπάρχουν απαγορεύσεις μοντέλων σε καμιά χώρα και ο καταναλωτής να είναι ελεύθερος να επιλέξει ότι θέλει. Αυτό το καραγκιοζιλίκι με τις μηνύσεις πρέπει να σταματήσει και ο μόνος τρόπος είναι κατά την γνώμη μου να παραγίνει όπως έγραψα παραπάνω.

Vasilis

Κώστα (με όλο τον σεβασμό) αν δεν λέμε και αυτά που σκεφτόμαστε δεν θα ήταν Blog και δεν θα είχε και τόσο ενδιαφέρον ετσι δεν είναι.

Γιώργος Μ.

Καλησπέρα σε όλους.
Παιδιά έχει δίκιο ο κώστας Βλαχάκης αν αρχίζουμε και πετάμε ο ένας τον άλλον υπονοούμενα και λέει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του δεν έχει νόημα.Ναι φυσικά και σαν καταναλωτές μπορούμε να στηρίξουμε τις απόψεις μας αλλά να τις στηρίξουμε με επιχειρήματα.
Βρισκόμαστε σε ένα blog τεχνολογίας που μας ενώνει.αλίμονο να τσακωνόμαστε κιόλας…

Antonis

”Σαπιομηλιτσα” χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα Βασιλη και Κωστα ευχαριστω που με κανατε και γελασα.Στο θεμα μας, μακαρι αυτη η χαζη και κουραστικη διαμαχη των 2 αυτων εταιριων να ληξει συντομα. Μας εχει κουρασει ολους να φανταστω.

ser

Μου φαίνετε οτι οι μηνύσεις έχουν γίνει πιο συχνό φαινόμενο και απο τα έκτακτα μέτρα….χαχα

Argiris

Γιατι πραγμα κατηγορει το μηλο την samsung,;, Για τα ιδια εικονιδια, για το παχος, για το βαρος, για την soft αισθηση;Θα μαθουμε πιστευω, αλλα ο βασικος λογος ειναι οτι η samsung προς το παρον, ειναι η μονη εταιρια που την χτυπαει στα ισια.Ας παρακολουθουμε τα ποσοστα, τωρα τα ταμπλετομηλα ειναι στο 95%, να δουμε τι ακριβως θα γινει σε ενα χρονο που θα ωριμασουν οι εταιριες και θα βγαζουν ανωτερα tablets.

Dimos

Κώστα μετά λες για μένα είμαι προκλητικός. Πάλι πόλεμος θα ανοίξει όπως κατάλαβες. Εγώ δεν συμμετέχω. Με κούρασε. Πάλι σε πείσμα πολλών το Iphone 5 θα είναι πρώτο σε πωλήσεις. Ευχαριστώ.

Doc77

Παιδια δεν υπάρχει λόγος να μαλωνουμε τα γούστα και οι απαιτήσεις του καθενός είναι δικαίωμα του , άποψη μου έχω χρησιμοποίησει πολλές διαφορετικές συσκευες της ελίτ κατηγορίας και έχω ένα να πω : το iPhone δεν είναι το καλύτερο είναι όμως το πιο ποιοτικό και το ποιο άμεσο λειτουργικο , εκει κερδίζει πελάτες …..

iceman

iphone : καλο design, αναλυση οθονης, ευκολοχρηστο ui, αλλα….δεν εχει bluetooth, δεν παιρνει microsd, δεν συνδεεται με pc, δεν μπορεις να περασεις τη μουσικη σου, γενικα ΔΕΝ! και για οτι extra, πληρωνε! samsung : ανεκτο desing, οι οθονες της δεν παιζονται ειδικα στα ακριβα μοντελα, android, πολυ καλος browser, αλλα….δεν σου μενει μπαταρια, εκτος απο τις αρχικες οθονες δεν εχει θεματα στα υπολοιπα μενου…ενα μαυρο φοντο….bluetooth μονο για λιγο…και η συνδεεσαι με το δικτυο σου η με wifi για χαρτες αλλιως τιποτα….nokia smartphones : ξεκιναω αναποδα : δεν εχουν εχουν μεγαλες οθονες αλλα 3,5 ιντσες ειναι υπεραρκετες νομιζω! δεν εχουν πολυ γρηγορους επεξεργαστες αλλα ανοιγουν αρχικη και μενου σφεντονα! παει και αυτο…. UI; ΟΤΙ ΠΙΟ ΦΙΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΣΤΗ….ovi store; οτι αγαπας! χαρτες; ΔΩΡΕΑΝ πλοηγηση και κατεβασμα! microsd, video mpeg4-hd, bluetooth οποτε αγαπας, καμερες με φακους carl zeiss…. ακομα iphoneνακιδες & samsungφονακιδες τσακωνεστε; μαλλον λαθος κινητο εχετε!

iceman

α…! ξεχασα! πρεπει να σερνετε την οθονη για να απαντατε στις κλησεις και να την κλειδωσετε οταν τελειωσετε με την κληση!(iphone-samsung η android γενικα) ενω νοκια; απαντας με ενα touch στην οθονη και οταν κλεισεις κλειδωνει μονο του! ευκολια και λειτουργηκοτητα παιδες….

Γιώργος Μ.

Το ότι μηνύει η μία εταιρία την άλλη για λόγους αντιγραφής θεωρώ πως είναι προσχήματα.Το θέμα πιστεύω είναι αλλού , στην ανταλαγή τεχνογνωσίας γιατί όσο και να ειναι κάποιες συσκευές υπερτερούν αλλού και κάπου αλλού μειονεκτούν με επακόλουθο αποτέλεσμα τις πωλήσεις και κορυφή το χρήμα. όλα γι αυτό δεν γίνονται άλλωστε;

stathis

iceman μαλλον δεν τα ξερεις καλα γιατι θα ηξερες οτι κληδωνει και το iphone απο μονο του ,μην λεμε λοιπον οτι θελουμε. βεβαια αν το σιρσιμο με το πατημα ειναι σιγγκριση για αγορα smartphone τοτε παρε νοκια .

iceman

φιλε σταθη μαλλον δεν διαβασες τι γραφω πιο πανω….

Viktor

Εεε ρε Κωστα και εσυ ξεκίνα και delete ολα αυτα τα σχολια απο ανιξερους του ειδους΄’το κινητο μου ειναι το καλυτερο και θαβω ολα τα αλλα.και μη καθεσε να τους απαντας.

Γιώργος Μ.

Φίλε Victor να σου υπενθυμίσω πώς άλλο πράμα είναι το να εκθειάζεις εμπειρικά μια συσκευή που έχεις και άλλο το να εκφράζεσαι υβριστικά προς μία εταιρία και στο κάτω κάτω τα ωραία μας ευρώ δίνουμε (αν μας έχει μείνει και κάτι) που αν το υπολογίσεις το κάθε γκατζετάκι που αναφέρουμε το λιγότερο ένα 600αρι κοστίζει περίπου όσο ένας βασικός μισθός… και ίσως δικαιολογημένα κάποιοι χωρίς βέβαια να έχουν κακή πρόθεση να αντιδρούν υπερβολικά γιατί το να κατασκευάζεται ένα προιόν στην Κίνα με κόστος εξευτελιστικό και να το πουλάει κάποιος εκμεταλευόμενος τις αδυναμίες και τους συναισθηματικούς λόγους κάθε ανθρώπου (μην ξεχνάμε και το πώς κινείτε η αγορά) είναι κάπως προκλητικό και ίσως κάποιοι να θεωρούν και κατα κάποιον τρόπο εξαπατημένοι αυτό που τους πούλησαν…

Viktor

Ναι φίλε εχεις δικιο.Συμφωνω αλλα καπιοι(βλεπε πρωτο σχολιο)μολις δουν αρθρο για αππλε μπενουν να πουν την εξυπναδα κατεφθίαν.Κατα τα αλλα εχεις δικιο

Γιώργος Μ.

Φίλε Victor ναι όντως το να χτυπάνε με ανόητα σχόλια κάποιοι δεν έχει νόημα.Το σίγουρο είναι πώς όλοι οι κατασκευαστές έχουν προσφέρει κάτι και για να μην παρεξηγηθώ όταν στο σχόλιο μου αναφέρθηκα περί “κατασκευής στην Κίνα” δεν στόχευα κάπου αλλά γενικά , αν και δηλώνω ότι είμαι apple fan περιμένω κάτι καλύτερο απο πλευράς iphone.Και μην ξεχνάμε πως η apple ήταν η πρώτη εταιρία που δημιούργησε το graphic user interface.

MasterX

αντε, αντεπίθεση, γιατί κάπως την έχουν δει στην Apple..

Yannis

Για μενα ειναι λαθος κινηση και κακως πεφτει σε αυτη τη λουμπα η Samsung και πεφτει στο επιπεδο της Apple . Δειξε ανωτεροτητα Sammy …. Μην κανεις τα ιδια λαθη με τον ανταγωνισμο

thanassis

Πλακα εχει το techblog σε κατι τετοια αρθρα…η αληθεια ειναι οτι διαβαζω μονο το σχολια τον πειραγμενων και ψοφαω στα γελια…μου θυμιζει κουβεντες στο γυμνασιο-δημοτικο για το ποιος ειναι καλυτερος ο Ribo η ο Eki…με εμας να πλακωνομαστε και να μπαινει μεσα η δασκαλα (cVlachakis) για να μας επαναφερει στην ταξη…δε θυμαμαι να τα καταφερε καμια ποτε , αλλα δικιο ειχε παντα…

iceman

συμφωνω πως μερικες φορες περναμε καποια ορια και πως ο καθενας “γουσταρει” το κινητο του! ομως πρεπει να ξερουμε πως υπαρχουν πολυ αξιολογα κινητα και απο την LG, την ERICSSON, την ΝΟΚΙΑ,την HTC κτλπ. ειναι αδικο να κολαμε μονο στην APPLE και την SAMSUNG

Βασίλειος

Δεν ειναι αδικο, αδικο ειναι να εχεις δωσει ενα σκασμο λεφτα σε αυτες τις εταιριες Sonyericsson κτλ, και αυτες να τα ριχνουν ολα σε καθαρα κερδη και να μη δινουν τπτ σε αναπτυξη.. εγω προσωπικα για αυτο και για αλλους πολλους λογους εχω ριξει ακυρο σε ολες τις εταιριες πλην samsung και aplle..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.