Κυριακή
23/11/2014

Samsung, ζητά την απαγόρευση των NVIDIA GPU στις ΗΠΑ

Τον Σεπτέμβριο η NVIDIA υπέβαλε την πρώτη της μήνυση στα 21 χρόνια λειτουργίας της και αυτή ήταν κατά των Samsung και Qualcomm σχετικά με παραβιάσεις πατεντών που αφορούν σε chips γραφικών. Η NVIDIA ζήτησε να απαγορευτεί η πώληση προϊόντων στις ΗΠΑ, που έχουν Qualcomm Adreno, ARM Mali GPU ή VR graphics design.

Η NVIDIA ισχυρίζεται ότι αυτές οι GPU έχουν τεχνολογία που ανήκει στην ίδια και οι συσκευές της Samsung ήταν ανάμεσα σ αυτές που ήθελε να απαγορεύσει η NVIDIA στις ΗΠΑ.

Η Samsung στη συνέχεια απάντησε με μήνυση ισχυριζόμενη ότι η NVIDIA χρησιμοποίησε παράνομα 6 πατέντες της ενώ το συνέχισε κατηγορώντας την ότι κυκλοφορεί fake benchmark αποτελέσματα. Η NVIDIA είχε δείξει ότι ο Tegra K1 επεξεργαστής ξεπερνά την απόδοση του Samsung Exynos 5433.

Τώρα η Samsung ζητά από την Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου (International Trade Commission ITC) την απαγόρευση εισαγωγής προϊόντων που έχουν NVIDIA GeForce GPU και Tegra SoC chips. Η απαγόρευση θα συμπεριλαμβάνει και επεξεργαστές. Μένει να δούμε τι θα γίνει στο μέλλον, αλλά σίγουρα Samsung και NVIDIA ξεκίνησαν μια μακρά διαδικασία η οποία δεν θα λήξει εύκολα και θα κρατήσει για καιρό.

To 2013 η ITC είχε προτείνει στις ΗΠΑ απαγόρευση των iPhone 3GS, iPhone 4, iPad 3 και iPad 2, αλλά ο Ομπάμα έγινε ο πρώτος πρόεδρος από το 1987 που έθεσε βέτο στην πρόταση της ITC. Δύο μήνες αργότερα ο Ομπάμα προκάλεσε δυσφορία στην κυβέρνηση της Κορέας όταν αρνήθηκε να θέσει βέτο στην ITC που ζητούσε την απαγόρευση των Samsung Galaxy Nexus, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S II και Samsung Galaxy Tab 10.1.

nvidia-vs-samsung-qualcomm-570
Πηγή

Μάθε για: ,

Συντάκτης: .


3 Σχόλια

  1. Ο/Η Christos λέει:

    Γενικότερα έχω την εντύπωση ότι έχουν μπλέξει πολύ μέσα στην mobile αγορά και προσπαθούν ο ένας να εξαφανίσει τον άλλον. Φυσικά και δεν πρόκειται να γίνει απαγόρευση των προϊόντων οπότε τι προσπαθούν να καταφέρουν με αυτά; Να δυσφημίσουν τα ονόματα των εταιριών;

  2. Ο/Η Chris λέει:

    Εμπρός στον δρομο που χάραξε η αππλ

  3. Ο/Η Karypos λέει:

    @Christos Eτσι ειναι τα πραγματα… ΟΤΙ ΔΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ … ;) Πλεον ολες οι εταιριες προσπαθουν να εξαλλειψουν η μια την αλλη για να εχουν τον ελεγχο της αγορας δικο τους… You know, money, power, everything! Yaw!

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.