Samsung, ζητά την απαγόρευση των NVIDIA GPU στις ΗΠΑ

Τον Σεπτέμβριο η NVIDIA υπέβαλε την πρώτη της μήνυση στα 21 χρόνια λειτουργίας της και αυτή ήταν κατά των Samsung και Qualcomm σχετικά με παραβιάσεις πατεντών που αφορούν σε chips γραφικών. Η NVIDIA ζήτησε να απαγορευτεί η πώληση προϊόντων στις ΗΠΑ, που έχουν Qualcomm Adreno, ARM Mali GPU ή VR graphics design.

Η NVIDIA ισχυρίζεται ότι αυτές οι GPU έχουν τεχνολογία που ανήκει στην ίδια και οι συσκευές της Samsung ήταν ανάμεσα σ αυτές που ήθελε να απαγορεύσει η NVIDIA στις ΗΠΑ.

Η Samsung στη συνέχεια απάντησε με μήνυση ισχυριζόμενη ότι η NVIDIA χρησιμοποίησε παράνομα 6 πατέντες της ενώ το συνέχισε κατηγορώντας την ότι κυκλοφορεί fake benchmark αποτελέσματα. Η NVIDIA είχε δείξει ότι ο Tegra K1 επεξεργαστής ξεπερνά την απόδοση του Samsung Exynos 5433.

Τώρα η Samsung ζητά από την Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου (International Trade Commission ITC) την απαγόρευση εισαγωγής προϊόντων που έχουν NVIDIA GeForce GPU και Tegra SoC chips. Η απαγόρευση θα συμπεριλαμβάνει και επεξεργαστές. Μένει να δούμε τι θα γίνει στο μέλλον, αλλά σίγουρα Samsung και NVIDIA ξεκίνησαν μια μακρά διαδικασία η οποία δεν θα λήξει εύκολα και θα κρατήσει για καιρό.

To 2013 η ITC είχε προτείνει στις ΗΠΑ απαγόρευση των iPhone 3GS, iPhone 4, iPad 3 και iPad 2, αλλά ο Ομπάμα έγινε ο πρώτος πρόεδρος από το 1987 που έθεσε βέτο στην πρόταση της ITC. Δύο μήνες αργότερα ο Ομπάμα προκάλεσε δυσφορία στην κυβέρνηση της Κορέας όταν αρνήθηκε να θέσει βέτο στην ITC που ζητούσε την απαγόρευση των Samsung Galaxy Nexus, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S II και Samsung Galaxy Tab 10.1.

samsung vs nvidia, Samsung, ζητά την απαγόρευση των NVIDIA GPU στις ΗΠΑ
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Christos

Γενικότερα έχω την εντύπωση ότι έχουν μπλέξει πολύ μέσα στην mobile αγορά και προσπαθούν ο ένας να εξαφανίσει τον άλλον. Φυσικά και δεν πρόκειται να γίνει απαγόρευση των προϊόντων οπότε τι προσπαθούν να καταφέρουν με αυτά; Να δυσφημίσουν τα ονόματα των εταιριών;

Chris

Εμπρός στον δρομο που χάραξε η αππλ

Karypos

@Christos Eτσι ειναι τα πραγματα… ΟΤΙ ΔΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ … 😉 Πλεον ολες οι εταιριες προσπαθουν να εξαλλειψουν η μια την αλλη για να εχουν τον ελεγχο της αγορας δικο τους… You know, money, power, everything! Yaw!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Επίσημο! Έρχεται στη σειρά Galaxy S22, τα tablet Tab S8 και τα foldable του 2022

Το Galaxy AI παρουσιάστηκε με τη σειρά Galaxy S24 και στη συνέχεια η Samsung το κυκλοφόρησε στις ναυαρχίδες του 2023.