Samsung, ζητά την απαγόρευση των NVIDIA GPU στις ΗΠΑ

Τον Σεπτέμβριο η NVIDIA υπέβαλε την πρώτη της μήνυση στα 21 χρόνια λειτουργίας της και αυτή ήταν κατά των Samsung και Qualcomm σχετικά με παραβιάσεις πατεντών που αφορούν σε chips γραφικών. Η NVIDIA ζήτησε να απαγορευτεί η πώληση προϊόντων στις ΗΠΑ, που έχουν Qualcomm Adreno, ARM Mali GPU ή VR graphics design.

Η NVIDIA ισχυρίζεται ότι αυτές οι GPU έχουν τεχνολογία που ανήκει στην ίδια και οι συσκευές της Samsung ήταν ανάμεσα σ αυτές που ήθελε να απαγορεύσει η NVIDIA στις ΗΠΑ.

Η Samsung στη συνέχεια απάντησε με μήνυση ισχυριζόμενη ότι η NVIDIA χρησιμοποίησε παράνομα 6 πατέντες της ενώ το συνέχισε κατηγορώντας την ότι κυκλοφορεί fake benchmark αποτελέσματα. Η NVIDIA είχε δείξει ότι ο Tegra K1 επεξεργαστής ξεπερνά την απόδοση του Samsung Exynos 5433.

Τώρα η Samsung ζητά από την Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου (International Trade Commission ITC) την απαγόρευση εισαγωγής προϊόντων που έχουν NVIDIA GeForce GPU και Tegra SoC chips. Η απαγόρευση θα συμπεριλαμβάνει και επεξεργαστές. Μένει να δούμε τι θα γίνει στο μέλλον, αλλά σίγουρα Samsung και NVIDIA ξεκίνησαν μια μακρά διαδικασία η οποία δεν θα λήξει εύκολα και θα κρατήσει για καιρό.

To 2013 η ITC είχε προτείνει στις ΗΠΑ απαγόρευση των iPhone 3GS, iPhone 4, iPad 3 και iPad 2, αλλά ο Ομπάμα έγινε ο πρώτος πρόεδρος από το 1987 που έθεσε βέτο στην πρόταση της ITC. Δύο μήνες αργότερα ο Ομπάμα προκάλεσε δυσφορία στην κυβέρνηση της Κορέας όταν αρνήθηκε να θέσει βέτο στην ITC που ζητούσε την απαγόρευση των Samsung Galaxy Nexus, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S II και Samsung Galaxy Tab 10.1.

samsung vs nvidia, Samsung, ζητά την απαγόρευση των NVIDIA GPU στις ΗΠΑ
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Christos

Γενικότερα έχω την εντύπωση ότι έχουν μπλέξει πολύ μέσα στην mobile αγορά και προσπαθούν ο ένας να εξαφανίσει τον άλλον. Φυσικά και δεν πρόκειται να γίνει απαγόρευση των προϊόντων οπότε τι προσπαθούν να καταφέρουν με αυτά; Να δυσφημίσουν τα ονόματα των εταιριών;

Chris

Εμπρός στον δρομο που χάραξε η αππλ

Karypos

@Christos Eτσι ειναι τα πραγματα… ΟΤΙ ΔΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ … 😉 Πλεον ολες οι εταιριες προσπαθουν να εξαλλειψουν η μια την αλλη για να εχουν τον ελεγχο της αγορας δικο τους… You know, money, power, everything! Yaw!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.