Samsung: Άνω του αναμενόμενου τα κέρδη χάρη στα Galaxy S7

Την ώρα που η Apple ανακοινώνει την πρώτη πτώση πωλήσεων στην ιστορία του iPhone, η Samsung δημοσιεύει τα δικά της οικονομικά αποτελέσματα. Οι επιδόσεις των Κορεατών κατάφεραν να ξεπεράσουν τις προσδοκίες τους χάρη στα νέα Galaxy S7.

H Samsung ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου οικονομικού τριμήνου, αποκαλύπτοντας 5.7% συνολική αύξηση στα συνολικά έσοδα και 12% αύξηση στα λειτουργικά κέρδη. Πιο συγκεκριμένα, τα έσοδα ήταν στα 43.46 δισ. δολάρια και τα κέρδη στα 5.83 δισ. δολάρια.

Η ίδια αποδίδει την αύξηση κερδών στην κυκλοφορία του Samsung Galaxy S7 και Samsung Galaxy S7 edge που έγινε νωρίτερα, και στην επιτυχία που είχε. Στην θετική πορεία των εσόδων συνέβαλαν τα προϊόντα μνήμης, η παροχή 14nm System LSI προϊόντων και οι αυξημένες πωλήσεις OLED panels.

Το τμήμα Samsung Mobile είχε ενοποιημένα έσοδα ύψους 24.12 δισ. δολαρίων, 6.6% αύξηση από το προηγούμενο έτος και 3.4 δισ. δολάρια λειτουργικά κέρδη, σημειώνοντας αξιοσημείωτη αύξηση 42%. Αυτές είναι οι καλύτερες επιδόσεις που είχε το συγκεκριμένο τμήμα σχεδόν τα τελευταία 2 χρόνια.

Όσο για την επόμενη χρονιά, η Samsung αναμένει ήπια ζήτηση για τα smartphones και αρνητική ανάπτυξη στην αγορά των tablets. Τέλος, η ίδια αναφέρει ότι θα ενισχύσει την ηγετική της θέση στην κατηγορία των premium smartphones με τη βοήθεια των Galaxy S7 και S7 edge, αυξάνοντας παράλληλα τον όγκο και βελτιώνοντας την κερδοφορία στην mid και low-end κατηγορία.

samsung earnings, Samsung: Άνω του αναμενόμενου τα κέρδη χάρη στα Galaxy S7

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
azriel84

Όταν ανεβαίνεις συνέχεια θα έρθει η αναπόφευκτη πτώση κάποια στιγμή (Apple). Όταν πέφτεις δε συνέχεια και βγάζεις μετά ένα κόσμημα τεχνολογίας σαν το S7 Edge είναι επίσης αναπόφευκτο να δεις άνοδο.

fotis

συμφωνώ απολυτά azriel84 η samsung έπεφτε συνεχεία από το 2014 συγκεκριμένα το 2014 τα κέρδη έπεσαν κατά 25 % και το 2015 κατά 19,9 % ενώ η apple από το 2004 αναπτυσσόταν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς 20 % κάθε χρόνο.με αποτέλεσμα το 2010 τα έσοδα της να ήταν 70 δις δολάρια κι το 2015 232 δις δολάρια κάτι που τι έκανε την 7η ποιο μεγαλύτερη εταιρία του κόσμου με βάση τα έσοδα και την μεγαλύτερη με βάση τα κέρδη [52 δις].

panos`

Άπλα πολλές φορές είναι καλό να έχουν μείωσει κερδών για να φτιάχνουν κάτι πολυ καλό για να είναι ανταγωνιστικό!!!

Iwannhs

logiko-tato afou einai to no1 kinhto tou 2016 auto eleipe na mh poulisei k olas!

Ekimolaos

Παιδιά, ηρεμήστε, ούτε εγώ είμαι fan της Apple αλλά μάλλον δεν έχετε καταλάβει κάποια βασικά πράγματα.

1ον Η Samsung δεν έχασε ποτέ λεφτά, έχασε κέρδος. Αυτό δεν σημαίνει πως μπήκε μέσα, σημαίνει ότι έβγαλε κέρδος πάλι, απλά λιγότερο απ’τις προηγούμενες χρονιές (δηλαδή πάλι τα μαλλιά της κεφαλής της έβγαλε).

2ον Ό,τι έπαθε η Samsung τότε έπαθε και η Apple φέτος. Κέρδος είχε, τρελό μάλιστα, απλά λιγότερο τρελό απ’ότι είχε μέχρι πέρισυ.

Εν κατακλείδι, καμιά από τις 2 δεν σταμάτησε να έχει τρομερά έσοδα και να ανεβαίνει, καμία από τις 2 δεν άρχισε να πέφτει.

Ανταγωνισμός υπάρχει, αλλά όχι αρκετός για να αρχίσουν να πέφτουν όπως η Sony και η HTC (no hate, just facts) όπου όντως μπαίνουν μέσα. Αλλά όντως ό,τι ανεβαινει κάποτε θα πέσει -βλέπε Blackberry- απλά θέλει 10ετίες ένας κολοσσός να αρχίσει να πέφτει -ξαναβλέπε Blackberry, αλλά και Nokia.

tester

@Eskimolaos respect

azriel84

Μα δεν είπαμε ποτέ ότι μπήκαν και μέσα 😛 Τα κέρδη ανεβοκατεβαίνουν και δυστυχώς αυτό μετράει για τους μετόχους.

Φωτης

Από την πλαστικούρα που ηταν τα νεα samsung με το γυαλί κ μέταλλο ειναι κλάσεις ανώτερα σε εμφάνιση κ ποιότητα υλικών..Αλλα επειδη εχω πιάσει HTC κ Τωρα τελευταία το mate 8 εδω βαρας προσοχή..Η ποιότητα σε αυτα τα κινητά απο θέμα υλικών δεν υπαρχει..Ειδικα το mate 8 εχει ξεφηγει πλέον μαζι με τα κορυφαία μπεζελ..Η κινέζοι έρχονται να με θυμηθείτε..Ασχετο φιλος μου ειχε πάρει πέρσι το s6..Του έπαθε burn in η οθονη..Ειδικα στο λευκό βλέπεις σκιές..Φοβερες οθόνες αλλα θέλει προσοχή..

John N

Eskimolae@ απλα σου παραθετω ενα λινκ απο το techblog ωστε να καταλαβεις οτι παρολο που η sony δεν πουλάει ικανοποιητικα, βγαζει κερδη και μάλιστα περισσότερα ανα συσκευή απο καθε αλλη android.
https://techblog.gr/news/sony-makes-most-money-per-phone-8932/

Μην μιλατε ορισμενοι οντας αδαεις η ακομα χειροτερα ημιμαθεις. Κουρασαν πια τα λεγομενα των παντογνωστων

Τ. Πχ

Φίλε μου και εγώ αυτό έχω κανει. Πήρα το mate 8 Κ δε μπορώ ακόμα να πιστέψω τέτοια ποιότητα Κ τέτοια ταχύτητα. Ειλικρινά, το μόνο που μου λείπει Κ αυτό λιγο γιατί το mate 8 έχει τρομερή οθόνη, είναι τα χρώματα στις amoled. Άσε που ανοίγω τα πάντα πιο γρήγορα από κάθε άλλο κινητό που δοκίμασα σε μεγάλο κατάστημα. Από όλα όμως.

Φωτης

@Τ.πχ αυτα με τις οθόνες ειναι γουστα..Εγω γουστάρω περισσοτερο τα χρωματα του mate 8 γιατι ειναι πιο φυσικα..Κ οι amoled εχουν εξελιχθεί τρομερα αλλα της φοβάμαι κιόλας για αποτύπωμα στην οθονη..Αυτα ειναι γουστα αλλα ακομα κ του lg g4,5 μου αρέσουν περισσοτερο οι οθόνες..Ειναι κ το λευκό που οπως κ να το κανεις στις amoled δεν ειναι τόσο λευκό..

Ekimolaos

@John N
1ον δεν υπάρχει ούτε ένα s στο nickname μου.

2ον Προσβλητική ειρωνεία σε άγνωστους (ειδικά στο internet) είναι, το λιγότερο, μη σοφό.

3ον Το έχω διαβάσει το άρθρο, το οποίο μάλιστα αναφέρει για λιγοστά κέρδη σε ένα τρίμηνο μόνο. Γενικά η Sony στο Mobile κομμάτι έχει σαν σύνολο χασούρα τα τελευταία χρόνια. Το γεγονός ότι είναι η αγαπημένη σου εταιρία (μέτοχος;) δεν την κάνει σόνυ και καλά να ΠΡΕΠΕΙ να βγάζει κέρδη (pun intended). Εγω προσωπικά δεν έχω αγαπημένη εταιρία ούτε είμαι μέτοχος σε κάποια, αλλά έχω χρησιμοποιήσει ΠΑΡΑ πολλά προϊόντα της Sony και την θεωρώ κορυφαία σε κάποιος τομείς – αλλά όχι στο mobile. Το λένε και τα νούμερα (όχι ενός τριμήνου, αλλά χρόνων.).

Μακάρι να μπορέσει να μπει πάλι στον ανταγωνισμό γιατί έχει πολλά να προσφέρει, αλλά δυστυχώς έως τώρα το μόνο που κάνει είναι να σαμποτάρει τον εαυτό της… Ο χρόνος θα δείξει. Ή η αλλαγή CEO μπορεί α δείξει πριν περάσει πολύς χρόνος, let’s hope for the best.

ΜΑΝΟΣ

Πηρα και εγω το Mate8 ειμαι πολυ ευχαριστημενος και δεν το περιμενα.Το μονο που με χαλαει λιγο ειναι το ηχειο του το οποιο ειναι μετριο Κατα τα αλλα ειναι τελειο.Αυτο μαζι με Htc one8 εινσι τα καλυτερα κινητα που εχω παρει ποτε.

John N

Ekimolae@ πραγματι μ αρεσει σαν εταιρεια και δεν ειναι κακο να το παραδεχτω. Το κακο είναι να την ακολουθα πιστα και αδιαλλακτα. Να πω την αλήθεια οσο και αμα μου αρεσει η sony στο mobile τμημα νιωθω και γω πως η ιδια σαμποταρει τον εαυτο της. Κανενα της κινητο δεν ειναι ακρως ολοκληρωμενο. Τουλάχιστον πιστευω πως θα μπορουσε και καλυτερα σε πολλούς τομεις στα τηλέφωνα και επισης δεν αμφισβητω οτι εχει χασουρα. Απλα λογω μειωμενων r&d και εξοδων στο μάρκετινγκ εχει αυτα τα μικρα κερδη. Πραγματι το υφακι ηταν καπως παραπανω ειρωνικο και κακως μαλιστα και δεν ειμαι μετοχος φυσικα. Γενικα πιστευω πως η sony δε βγαζει αξιοπιστια. Εγω πηρα το z5 ξεροντας πως θα το αντικαταστησει σε ουτε ενα εξαμηνο απο μια καλυτερη υποτιθεται ναυαρχιδα. Αλλα το χ performance απλα εχει τον καινούριο επεξεργαστη και καλυτερη οθονη και καμερα. Σορρυ για το οφ τοπικ απλα έπρεπε να απαντησω στον φιλο που τον παρεξηγησα λιγο οφειλω να πω

Ekimolaos

@John N
Δεν υπάρχει θέμα, this is the internet (παρεξηγήσεις παντού! Εδώ εμένα μου φιλτράρει τα comment το techblog ενώ δεν έχω προσβαλει ποτέ κανέναν, κάτι παρεξήγησαν κι αυτοί μάλλον xD).

Επίσης διαφωνώ ότι η Sony δεν βγάζει αξιοπιστία. Αναβαθμίζει σχεδόν όλα της τα μοντέλα και μάλιστα πολύ γρήγορα. Το ότι θα βγάλει καινούρια ναυαρχίδα σύντομα δεν σημαίνει πως η προηγούμενη πάει στα σκουπίδια! Αυτό το κάνει μόνο η Samsung (το Galaxy S6 έχω, πήρα το Marshmallow, αλλά Ν δεν παίζει να πάρω). Για μένα σ’αυτό τό’χει η Sony, όπως και στις ιδέες. Στην υλοποίηση το χάνει…

John N

Ekimolae@ ναι έχεις δικιο. Καθε μοντελο παιρνει αναβαθμισεις (τουλαχιστον οι ναυαρχιδες) δυο χρονια σιγουρα. Αν και λιγο καθυστερημενα, παντως δεν εμφανιζουν bug. Απλα και γω οπως εσυ εχω την εντύπωση οτι δεν προσπαθει αρκετα. Επισης το interface τοσα χρονια ιδιο ειναι και καταντα κουραστικο. Θεωρω πως εκλειπει το στοιχειο του πρωτοποριακου. Δε νομιζω οτι δε μπορει ολόκληρη sony να γινει ξανα κορυφαια. Απλα φοβαται να ρισκαρει να ξοδεψει χρημα στο r&d. Εδω τοσα χρονια ιδιο design πουλάει. Προσωπικα μου αρεσει αλλα εν τελει και οι φαν της θα στραφουν αλλου. Και οσον αφορα την αξιοπιστια απο θεμα αναβαθμισεων δε τιθεται θεμα. Το προβλημα εγκειται στο οτι δεν εχει κατι το γουαου. Φερεται εγωκεντρικα μη ακολουθωντας τις νεες τάσεις. Πχ παλια ηταν απο τις πρωτες πιυ εβαλαν 3gb ram. Τωρα που εδω και ενα χρονο σχεδον που επικρατει το 4 gb ram, αυτη τιποτα. Μακαρι να γινει μια ολοκληρωτικη αναδιοργανωση σ αυτη με αλλαγη ceo και τα συναφη διοτι το mobile τμημα ειναι στασιμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.