Samsung: Πόσο πιστοί παραμένουν οι χρήστες στο brand μετά το Note 7;

Παρά το γεγονός ότι το 90% των αρχικών αγοραστών του Samsung Galaxy Note 7 αποφάσισε να προχωρήσει στην ανταλλαγή του με νέο Note 7 αντί να πάει σε άλλη συσκευή, η Samsung φαίνεται πως δεν τα πάει πολύ καλά όσον αφορά στην εμπιστοσύνη των πελατών της.

Σύμφωνα με την Branding Brand (μια από τις μεγαλύτερες mobile e-commerce πλατφόρμες) πραγματοποίησε μια έρευνα μεταξύ 1000 κατόχων Samsung smartphones για να διαπιστωθεί αν παραμένουν πιστοί στη Samsung μετά την ανάκληση του Samsung Galaxy Note 7.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μετά τις 15 Σεπτεμβρίου και έθεσε δυο ερωτήματα, το ένα ήταν αν παραμένουν πιστοί στη Samsung και το άλλο αν θα αλλάξουν brand. Tο 34% των τωρινών κατόχων Samsung συσκευών δήλωσε πως δεν θα αγοράσει άλλο smartphone με το συγκεκριμένο brand.

Από το ποσοστό που δηλώνει πιστό στο brand, το 77% δηλώνει ότι θα παραμείνει στη Samsung καθώς δεν θέλει να μπει στη διαδικασία να μάθει άλλο κινητό. Άλλοι λόγοι που κάνουν τους χρήστες να παραμείνουν στη Samsung είναι το στιλ, η δυνατότητα παραμετροποίησης, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας, το κόστος και επειδή δεν τους αρέσει κάποιο άλλο brand.

Από την άλλη, η πλειοψηφία όσων λένε ότι θα φύγουν από τη Samsung (57%) λέει ότι θα πάει σε άλλο Android smartphone και άλλοι ότι θα πάνε σε iOS (34%). Tο ενδιαφέρον είναι ότι το 21% των κατόχων Samsung δηλώνει πως στο παρελθόν είχε iPhone.

O Chris Mason συνιδρυτής και CEO της Branding Brand δήλωσε πως ένας από τους λόγους που μένουν οι χρήστες πιστοί στη Samsun είναι η μπαταρία και τελικά αυτός είναι ο λόγος που χάνουν την εμπιστοσύνη τους. “Η μπαταρία ήταν και θα παραμείνει σημαντικός παράγοντας στα smartphones”, δηλώνει ο ίδιος.

samsung brand, Samsung: Πόσο πιστοί παραμένουν οι χρήστες στο brand μετά το Note 7;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

33 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑντώνηςΤ

“Άλλοι λόγοι που κάνουν τους χρήστες να παραμείνουν στη Samsung ….η διάρκεια ζωής της μπαταρίας…”

Χαχαχα ανέκδοτο… δεν ξέρω τι εννοούν με τον όρο διάρκεια πάντως όχι την διάρκεια πριν σκάσει… τι να πω όταν έχεις ανεξάρτητους κατασκευαστές αυτά συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες.

For. K

Το κορυφαιο θα έπρεπε να είναι το sar. Για όσους προσέχουν την υγεία τους ή των ανθρώπων που αγαπάνε, η Samsung είναι μονοδρομος

bezilys

χαχαχαχα οντως πια διαρκεια μπαταριας για να το ηπανε αυτο συγουρα δεν εχουν πιασει αλλο κινητο απο iphone και samsung.εχω φιλο που ειχε κινητο samsung και μετα απο ενα χρονο η μπαταρια του επεσε παρα πολυ που τωρα ουτε μια ωρα δεν αντεχει με απλη χρηση!

Aegean. 78

Έχω και iPhone 5s και Samsung s7edge .
E, τούρμπο συσκευές, αλλού υπερέχει η μια αλλού η άλλη. ΌΜΩΣ
Καμμια από τις 2 και γενικά καμμια συσκευή οποιασδήποτε μάρκας δεν αξίζει τα λεφτά αυτά.
ΚΑΜΜΙΑ.
Αν σου περισσεύουν μαγκιά σου, αν το έχεις εταιρικό όπως εγώ, κάτι λέει. Καμμια μα καμμια συσκευή δε μπορεί να κοστίζει τόσο.

Gvirginia

@For. K
Μου εξηγείς τί είναι το SAR μιας και φαίνεται ότι είσαι ενημερωμένος?

vasilist

Πάντα η Samsung είχε από το πιο χαμηλό sar, από τις λίγες εταιρίες που δεν τηγανίζουν τον εγκέφαλο σου με τα κινέζικα και τα iPhone να έχουν τον πιο υψηλό δείκτη.
Συνήθως τα Samsung είναι από 0,3- 0,6 τα κινέζικα και iPhone από 1.1+ γιαυτό και με το 5s πάντα με hands free μιλάω.

Agnostos13

Να τονίσουμε σχετικά με το SAR οτί τα όρια ωστέ να μην θεωρείται επικίνδυνο είναι το 2.0

Koubiak

@vasilist

Ενημερωτικά υπάρχουν άρθρα που αναφέρουν ότι τα ενσύρματα hands free μεταφέρουν πάλι ακτινοβολία στο κεφάλι. Για αυτό άλλωστε έχουν βγει ακουστικά που χρησιμοποιούν και αέρα για να κόψουν την μετάδοση ακτινοβολίας μέσω του καλωδίου. Εάν πάλι χρησιμοποιείς bluetooth η ακτινοβολία είναι σίγουρα μικρότερη αλλά αν το έχεις συνέχεια στο αυτί σου μια από τα ίδια.

Όσο γιατί ο κόσμος αγαπά samsung πέρα από το sar πιστεύω παίζει ρόλο η κάμερα και οι πολύ καλές οθόνες. Προσωπικά με εξυπηρετούν πολύ τα διπλά παράθυρα, τα πολλά toggles, το smart stay και το kids Mode. Νομίζω ότι άλλος κατασκευαστής δεν τα έχει όλα αυτά μαζί.

Tony

Έχω το Samsung Galaxy note 3 θα ήθελα να γυρίσω την Rom από έκδοση Android 5.0 στην 6.0
Υπάρχει πιθανότητα να έχω πρόβλημα; Κάποια συμβουλή, σας ευχαριστώ.

ΑντώνηςΤ

@Gvirginia, το SAR έχει να κάνει με την ακτινοβολία που εκπέμπουν τα κινητά. Όσο πιο χαμηλό τόσο το καλύτερο.

Διάβασε αυτο για να πάρεις μια ιδέα https://el.wikipedia.org/wiki/Ειδικός_ρυθμός_απορρόφησης

Αργύρης

Η διαρκεια ζωης της μπαταριας σας εκανε εσας εντυπωση; Οχι οτι ειπαν το κοστος; Ποιο κοστος ρε παιδια μας δουλευουν; τα ιδια λεφτα πανω κατω κανει με τις υπολοιπες ναυαρχιδες.Στα 800 ευρω που κανουν ολα δεν θεωρω οτι ειναι παραγοντας επιλογης.Ποσο μαλλον οταν αγοραζεις κατι πανακριβα και μετα απο 4 μηνες το παιρνεις στο 1/3 της τιμης που το αγορασες.Οτι να ναι, τα samsung fans ships δεν εχουν ιδεα του τι διαπραγματευεται το κινητο.

Λάμπρος

Η samsung είναι μια πάρα πολύ καλή εταιρία και εγώ προσωπικά την επέλεξα και θα την ξαναεπιλέξω για τις πολύ καλές τι κάμερες, τις υπέροχες amoled οθόνες της, το χαμηλό SAR, στις νεότερες συσκευές την τέλεια ποιότητα κατασκευής. Η μπαταρία θέλει και πιστεύω πάντα θα θέλει προσοχή στα smartphones ό,τι brand και να επιλέξεις.Όμως και πάλι η Samsung μπροστά νομίζω βρίσκεται με το fast charging της (που είναι από τα καλύτερα στην αγορά πιστεύω) και την αρκετή και αποδεκτή χωρητικότητα στις μπαταρίες της. Δεν έχω και δεν νομίζω να αποκτήσω σύντομα flagship της Samsung,λόγω τιμής, αν και πολύ θα ήθελα όμως έχει και πολύ καλύτερες τιμες απο άλλους κατασκευαστές και προσφέρει πολλά περισσότερα σε χαμηλές τιμές σε σχεση με άλλους κατασκευαστές, απλά λόγο το νεαρό της ηλικίας μου δεν θέλω να δώσω υπερβολικα πολλά χρηματα για κινητό.
Εγώ προσωπικά ειχα το Galaxy S3 Neo και θα αγορασω το Galaxy A5 2016. Και σκοπεύω να συνεχίσω με τη Samsung άμα συνεχισει να έχει τοσο καλές προτάσεις σε χαμηλες τιμες και αφού δεν με κοροδευει καταμουτρα όπως άλλες εταιρίες.

ChristosT

Ότι έχω και πήρα σε Samsung συνεχίζει να δουλέυει εδώ και χρόνια ΑΨΟΓΑ.
Tηλεοραση, ssd, κινητά οποιουδήποτε budget, αντιγραφικά, εκτυπωτή, οθόνες…όλα άψογα.
Για μία ατυχία δεν θα την άλλαζα ποτέ. Θα έπρεπε να πέσω σε πολλές τέτοιες ατυχίες ώστε να αλλάξω γνώμη που είμαι πάντα ανοιχτός ΑΝ βρώ καλύτερη hardware εταιρεία.
Εδώ άλλες μηλοεταιρείες ένα λειτουργικό έχουν και τα κάνουν ΣΑΛΑΤΑ. Αποκτήσανε τουπέ χιλίων Καρδιναλίων. Το σχολίασα και σε άλλο άρθρο. Υπήρχε εφαρμογή που μετρούσε battery health, cycle counts και capacity μέχρι την έκδοση ios 9.3.5. και στην ios 10 αφαιρέσανε τα api’s απο το λειτουργικό για να μην βλέπουν οι χρήστες αυτές τις πλήροφορίες. Μακρυά απο apple εγώ κατάλαβα διότι και στάζεις χιλιάρικα και δεν σου δίνει δυνατότητες που θέλεις ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΗ ΣΟΥ.
Έλεος…και μετά σου λέει ο άλλος sheeps. Αντί να κοιτάμε στο σπίτι μας βλέπουμε τα ελλατώματα των άλλων. Μας είναι πιό εύπεπτα.

Gvirginia

@ΑντώνηςΤ Μη μου δίνεις άρθρο από τη wiki η οποία απλά σου δίνει μια γενική ιδέα του θέματος. Πολλοί αναφέρουν το SAR μη γνωρίζοντας ούτε τα βασικά. Όταν τους ρωτάς ή δεν απαντούν ή δείχνουν ότι δεν γνωρίζουν πλήρως για τι μιλάνε. Το SAR είναι η ΜΕΓΙΣΤΗ ακτινοβολία που μετρήθηκε σε ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ. Αυτό σημαίνει ότι σπάνια έως καθόλου, τα κινητό θα εκπέμψει αυτή την τιμή. Συνήθως είναι στο μισό και κάτω. Επίσης, η απόσταση της κεραίας του κινητού από τον ανθρώπινο ιστό επηρεάζει όχι μόνο το σήμα αλλά και το SAR. Άλλο θέμα είναι οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας που πολλοί ξηλώνουν για θέματα υγείας. Το ξέρεις ότι αν έχεις μία μικρή κεραία σε κάθε ταράτσα θα δέχεσαι μικρότερη συνολική ακτινοβολία απ’το να μην είχες καθόλου? Αυτό γιατί το κινητό θα είχε πάντα καμπάνα σήμα και δε θα δούλευε ο δέκτης στο full για να βρει σήμα. Το “όσο πιο χαμηλό τόσο το καλύτερο” δεν είναι απόλυτο. Τι προτιμάς? Ένα κινητό που θα εκπέμψει 1 φορά το χρόνο στο 1.6 και όλες τις υπόλοιπες στο 0.4 ή ένα κινητό που θα εκπέμπει κάθε μέρα του χρόνου στο 0.8 ? (το 1ο έχει SAR = 1.6 / το 2ο έχει SAR 0.8)… Συνέχεια »

V4Vendetta

@Gvirginia ωραίο το κολπάκι του για πες μας τι είναι SAR αλλά δυστυχώς το παλικάρι δεν απάντησε και έτσι αποφάσισες για να μην σκάσεις να ξεδιπλώσεις την γνώση σου κανοντας αισθητή την άγνοια των περισσοτέρων για το SAR.
Δεν μπορώ αυτούς του τύπους με τπτ ρε παιδιά…αυτούς που στο παίζουν ιστορία αμαρτία μου και στο τέλος είναι εκτός ουσίας…
Να σε ρωτήσω και κάτι ακόμα…όταν σου λένε ότι μία λάμπα έχει 5.000.000 ώρες ζωής ή ένα πλυντήριο έχει 80000 ώρες πλυσίματος λες να το μετράνε στην εξοχή ή σε εργαστήριο? Αλλά στο τέλος θα επιλέξεις την λάμπα των 6.000.000 ωρών ζωής που και οι δυο μετρήθηκαν στο εργαστήριο…εύχομαι να έπιασες την ουσία!!!

james

@Gvirginia ωραια αναλυση, αλλα ουσιαστικα επιβεβαιωνει αυτα που λενε και οι αποπανω.

ChristosT

@Gvirginia λίγο μας τα μπερδεύεις. Λές…
“Το SAR είναι η ΜΕΓΙΣΤΗ ακτινοβολία που μετρήθηκε σε ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ. Αυτό σημαίνει ότι σπάνια έως καθόλου, τα κινητό θα εκπέμψει αυτή την τιμή. Συνήθως είναι στο μισό και κάτω.”.

Άρα άν το Note 7 έχει 0,39 (head) πόσο θα εκπέμπει κατά μέσο όρο συνήθως και πότε θα πιάνει το μέγιστο;
Άν το iphone 7 έχει 1,1 (head) ποιό είναι προτιμότερο του μέσου όρου και του μεγίστου;
Όπως τα λές εννοείς Note 7 μέσο όρο 0,195 που είναι πολύ μικρό κα μέγιστο 0,39.
Ενώ στο Iphone 7 μέσο όρο 0,55 και μέγιστο 1,1.
Σωστά;
Για τα υπόλοιπα που ανέφερες δεν χρησιμοποιώ κανένα πλύν ελαχίστων περιπτώσεων σε μεγάλη απόσταση απο το router το wifi. Όπως και να το δείς η ακτινοβολία κάνει πολύ κακό στον ανθρώπινο οργανισμό και δεν περιμένω αυτοί που την δημιουργήσανε και πουλάνε τρίς συσκευών να σου πούνε οτι είναι αθώα. Κάθε λογικός άνθρωπος το γνωρίζει. Μήν τα παίρνουμε όλα αψήφιστα. Είναι λάθος.
Φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά λέει ο λαός.

Gvirginia

@james Δεν επιβεβαιώνει αυτά που λένε οι από πάνω, γιατί πολύ απλά λέω ότι το SAR δεν είναι στάνταρ τιμή. Είπα “Τι προτιμάς? Ένα κινητό που θα εκπέμψει 1 φορά το χρόνο στο 1.6 και όλες τις υπόλοιπες στο 0.4 ή ένα κινητό που θα εκπέμπει κάθε μέρα του χρόνου στο 0.8 ? (το 1ο έχει SAR = 1.6 / το 2ο έχει SAR 0.8)” @ChristosT Ε? Δε ξέρω πού βρήκες τα νούμερα (0.195 κτλ) και τους μέσους όρους. Μέσο όρο για το SAR δε μπορείς να βγάλεις από τα manuals γιατί είναι μεταβλητή τιμή. Πρέπει να έχεις ειδικό μηχάνημα. Δεν ανέφερα τίποτα για μέσους όρους εγώ, δε ξέρω τι διάβασες. Διάβασε και την απάντηση στον james. Δηλαδή δε χρησιμοποιείς ασύρματο σταθερό? ΟΚ το δέχομαι, η ηλεκτρική καλωδίωση του σπιτιού σου είναι θωρακισμένη? Έξω τι κάνεις? Shielded ομπρέλα / κουκούλα? Και κατάλαβε ότι δε μιλάω σε σένα προσωπικά, εσύ μπορεί να ζεις πχ σε σπηλιά (και μπράβο σου) για να αποφύγεις την ακτινοβολία. Μιλάω γι’αυτούς που λένε για SAR και μαγειρεύουν το αυγό τους στο φούρνο μικροκυμάτων ενώ μιλάνε στο ασύρματο σταθερό. (offtopic: όπως αυτοί που κλαίγονται για τα W10 ότι τους κλέβουν τις πληροφορίες και διαμαρτύρονται με posts στο… Συνέχεια »

Φωτης

ειτε το θελουμε ειτε οχι το note ειναι εργαλειο κ αυτα που κανεις με το πενακι δεν μπορεις αλλου..Σε οποιον το βολευει κ το χρησιμοποιει..τωρα απο αυτονομια το Α5 2016 νομιζω οτι εχει απο τις καλυτερες στην αγορα κ η καλυτερη της samsung!!!!!!!

vasilist

Με λίγα λόγια όσο πιο ψιλό το SAR τόσο πιο πολύ η ακτινοβολία, δεν είναι Γιάννης είναι Γιαννάκης απλά για να λέμε οτι ξέρουνμε κάτι.
Για το ασύρματο σταθερό απλά δεν παίρνεις γιατί είναι χειρότερο απο τα κινητά και για το WI-FI άσε που δεν έχει μεγάλη ακτινοβολία αλλα παίρνεις ρυμιζόμενο ρούτερ όπως εγώ και του ορίζεις να κλέινει το βράδυ και να ανοίγει το πρωί.
Τώρα για τα ηλεκτρικά καλώδια του σπιτιού θα βρούμε άρθρα στην AREA 54 μαζί με τα έγγραφα για τους εξωγήινους, όχι που δεν υπάρχει κάτι αλα είναι τόσο αμελητέα που δεν αξίζει καν να το αναφέρουμε μην μας πιάνει πανικός.

Gvirginia

@vasilist Με λίγα λόγια όχι, το SAR δεν είναι κριτήριο αγοράς συσκευής και δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο την “διαφημιζόμενη” τιμή. Ξαναλέω: «Τι προτιμάς? Ένα κινητό που θα εκπέμψει 1 φορά το χρόνο στο 1.6 και όλες τις υπόλοιπες στο 0.4 ή ένα κινητό που θα εκπέμπει κάθε μέρα του χρόνου στο 0.8 ? (το 1ο έχει SAR = 1.6 / το 2ο έχει SAR = 0.8)» Εσύ λες για AREA 54 κτλ, αλλά όταν ο άλλος λέει “Θέλω να προσέχω την υγεία μου και έτσι κλείνω το WiFi” αλλά έχει ΤΟΣΕΣ άλλες πηγές ακτινοβολίας που δε γνωρίζει τι του λες? @V4Vendetta Μου απάντησε άλλος και έτσι απάντησα στον άλλο, πού είναι το πρόβλημα? Τώρα αυτό με τις λάμπες πού κολλάει? Φυσικά θα επιλέξω αυτή με τις περισσότερες ώρες (αν με ενδιαφέρει μόνο αυτό σε μια λάμπα), αλλά εσύ έχεις δει καμία λάμπα να κρατάει πάντα τις εργαστηριακές ώρες ή μήπως υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν τη λειτουργία τους? (κατάλαβες τώρα τα περί εργαστηριακής μέτρησης του SAR?) Εγώ ξέρεις τι δε μπορώ? Αυτούς που κρίνουν ολόκληρες κατηγορίες συσκευών (ή κατασκευαστές) για μία τιμή που απλά δεν έχουν ψάξει, πώς μετριέται? Τι σημαίνει? Γιατί η διαφορά Ευρώπης / Αμερικής? Είπα… Συνέχεια »

James

@Gvirginia λες αυθαίρετα ότι αυτό που έχει μέγιστο SAR 1.6 θα εκπέμπει σε φυσιολογική λειτουργία 0.4, ενώ αυτό που έχει 0.8 θα εκπέμπει καθημερινά 0.8., δηλαδή πάντα στο μέγιστο. Από που προκύπτει αυτό;

Ακριβώς από κατω, στο ίδιο σχόλιο κατηγορεις τον @ChristosT για τις τιμές που δίνει εκείνος και λες ότι δε μπορούμε να βγάλουμε μέσους όρους χωρίς ειδικές μετρήσεις, και πολύ σωστά κάνεις, αλλά αναιρείς το από πάνω που έχεις πει ο ίδιος.

Όπως και να έχει, ένα κινητό που έχει μέγιστο SAR 0.6 ξέρεις ότι το μέγιστο που θα εκπέμψει είναι 0.6. Ένα που έχει 1.4, μπορεί να εκπέμψει και 0.2, αλλά μπορεί επίσης και 0.6, 0.8, 1.0 κλπ μέχρι 1.4, γιατί προφανώς χρειάζεται τέτοιες τιμές για να έχει σήμα λόγω κατασκευής. Σαφώς το πρώτο είναι προτιμότερο.

Gvirginia

@James
Είπα ένα παράδειγμα για να δείξω ότι το “όσο χαμηλότερο τόσο καλύτερο” δεν ισχύει πάντα. Για τον ChristosT είπα ότι δεν κατάλαβα πού βρήκε τους μέσους όρους κτλ από αυτά που είπα. Είδε που ανέφερα “συνήθως το SAR είναι στο μισό…” και άρχισε να διαιρεί τις μέγιστες τιμές.

Αν δεις την ανάλυση πχ του μοντέλου που έχεις, θα δεις ότι τη μέγιστη τιμή την πιάνει στην υψηλότερη συχνότητα του 4G μαζί με όλες τις κεραίες του WiFi και με τη μέγιστη ισχύ στις κεραίες. Αν η συσκευή με το υψηλότερο SAR έχει 4 κεραίες για WiFi αλλά στην τηλεφωνία εκπέμπει λιγότερο από την άλλη με το χαμηλότερο SAR, εγώ πχ που δε χρησιμοποιώ WiFi δε θα προτιμήσω αυτήν με το “υψηλότερο” SAR?

Αυτό λέω, δε μπορείς να κρίνεις μία συσκευή από τη μέγιστη τιμή που μπορεί να βγάλει. Ξέρεις το μέγιστο, τα ενδιάμεσα τα ξέρεις? Κάνεις έρευνα αγοράς βάσει του SAR και κρίνεις δύο συσκευές, έκατσες και είδες τα αποτελέσματα των μετρήσεων σε κάθε συχνότητα? Αν δεν έκατσες τότε δεν υπάρχει σαφώς κανένα “προτιμότερο”.

ChristosT

@Gvirginia δεν έχεις αποφασίσει ακόμη τι θέλεις να πέις. πολύ τα ξεψυρίζεις δίχως νόημα και ουσία. Για τον μέσο όρο είναι απλό το 0,195. Εσύ το είπες σου παρέθεσα τα λεγόμενα σου.
Άν 0,39 έχει το Note 7 Μέγιστο sar ο μέσος όρος είναι 0,195 και το μέγιστο 0,39. Μαθηματικά δεν γνωρίζεις;
Όσο για τα σκέυη κλπ…απλή λογική. Όσο λιγότερο εκτίθεσαι σε οποιαδήποτε μορφής ακτινοβολίας και λιγότερο τόσο το καλύτερο. Στο θέμα διατροφής είμαι πολύ αυστηρός. Δεν καταναλώνω ΜΗ πρωτογενής τροφές. Για την ποιότητα; Η καλύτερη. Την παράγω εγώ και συγγενείς μου. Αρκεί να ξέρεις που θα την βρείς.
Η λογική που προσπαθείς να προωθήσεις οτι όλα είναι αβλαβεί δεν έχει λογική. Με αυτή την λόγική κόλλησε το κινητό στο αυτί σου με μία ταινία για να απαντάς άμεσα στις κλήσεις και βάλε μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων το κεφάλι σου να κάει χαλάουα.

Gvirginia

@ChristosT
Δεν ανέφερα πουθενά εγώ για μέσο όρο. Εσύ παρέθεσες που είπα ότι συνήθως η τιμή είναι η μισή και λιγότερο και άρχισες να λες για μέσους όρους. Μ’αρέσει που ξέρεις και μαθηματικά, το 0,195 είναι το ΜΙΣΟ του 0,39. Ο μέσος όρος θα προέκυπτε αν είχες 2 ή περισσότερες τιμές.

Δεν προσπαθώ να προωθήσω καμία λογική ότι όλα είναι αβλαβή, το αντίθετο λέω. Απ’όσα διάβασες παραπάνω αυτό κατάλαβες?

ChristosT

«Το SAR είναι η ΜΕΓΙΣΤΗ ακτινοβολία που μετρήθηκε σε ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ. Αυτό σημαίνει ότι σπάνια έως καθόλου, τα κινητό θα εκπέμψει αυτή την τιμή. Συνήθως είναι στο μισό και κάτω.».
Δεν διαβάζεις αυτά που γράφεις;

Gvirginia

Ναι, τι σχέση έχει το μισό μιας τιμής με τον μέσο όρο? Το μισό του 2 είναι το 1, ο μέσος όρος της τιμής 2 είναι το 2. Θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε σε λίγο…

ChristosT

«Συνήθως είναι στο μισό και κάτω.»
Μάλλον δεν συμφωνείς με τον εαυτό σου. Κατάλαβα…

Και για να τελειώνουμε είναι καλύτερο ένα κινητό με 0,39 μέγιστο Sar ή 1.1;
Γιατί άκρη δεν θα βγάλουμε μαζί σου.

Gvirginia

Δε συμφωνώ με τον εαυτό μου επειδή εσύ μπερδεύεις το μισό μίας τιμής με τον μέσο όρο? ΟΚ…
Με γνώμονα μόνο αυτές τις τιμές που παραθέτεις και με προϋπόθεση ότι λειτουργούν και εκπέμπουν ΠΑΝΤΑ σε αυτές τις τιμές, τότε αυτό με το 0,39.
Στην πράξη? Θα κοίταγα τα αποτελέσματα των μετρήσεων από τις επίσημες αρχές πιστοποίησης και θα αποφάσιζα.

ChristosT

Ο james σου τα είπε απλά και κατανοητά. Αυτά που λές είναι αυθαίρετα.
Όταν ένα κινητό έχει ΜΕΓΙΣΤΟ SAR 0,4 π.χ σημαίνει με αυτά που λές και εφαρμοζόμενα με τον ίδιο τρόπο οτι είναι καλύτερο, πολύ καλύτερο του 1,1 ή 1,6.
Το πρώτο έχει 0,4. ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. Μέχρι εκέι εκπέμπει.
Το δευτερο θα πηγαίνει 1,6. Άν όπως λές συνήθως τα κινητά δουλέυουν στο μισό και κάτω αυτό σημαίνει οτι το 0,4 πάει και άλλο κάτω απο το 0,2 ενώ το δεύτερο ξεκινά αυτομάτως απο το 0,8.
Τώρα κατάλαβες ή όχι;
Στην πράξη οι εταιρείες μέτρησης σου τα λενε απλά και κατανοητά.
ΜΕΓΙΣΤΟ 0,4, ΜΕΓΙΣΤΟ 1,6.
Ακόμη και να δούλευε διαρκώς αυτό με το 0,4 στο full πρακτικά είναι χαμηλότερο του 1,6 που και υποθετικά θα μπορούσε να λειτουργεί στο 0,8, 0,7 0,6 0,5…

Gvirginia

Εξήγησα παραπάνω, δε θα επαναλαμβάνω άλλο. Πήγαινε και διάβασε τα αποτελέσματα των μετρήσεων για την πιστοποίηση 2 συσκευών, σύγκρινέ τα μεταξύ τους και με τις μέγιστες και μετά τα λέμε.

ΑντώνηςΤ

@Gvirginia, όταν κάποιος ρωτάει κάτι φαίνεται από τον τρόπο που ρωτάει εάν κατέχει το θέμα ή όχι. Αυτό που κατάλαβα τότε είναι ότι δεν γνώριζες καν τι είναι SAR και προσπαθώντας να απαντήσω σε κάποιον που δεν κατέχει το θέμα έδωσα μια γενική εικόνα περί τίνος πρόκειται απλά για να μπει στο κλίμα για το τι συζητάμε. Ξέρεις, σε μια κοινότητα δεν μπαίνουν μόνο όσοι γνωρίζουν αλλά και άτομα τα οποία είναι περαστικά από εδώ και έτυχαν να διαβάσουν ένα άρθρο. Οπότε σε αυτήν την περίπτωση δεν θα ζάλιζα κάποιον που φαινόταν ότι δεν το κατέχει με ένα σορό τεχνικούς όρους, παρόλα αυτά έδωσα την διέξοδο να διαβάσει ένα λεπτομερέστατο άρθρο σε περίπτωση που δεν μπήκε στο κόπο να το ψάξει. Εν τέλη δεν θεωρώ σωστό το να την «λες» σε κάποιον που προσπάθησε να σε βοηθήσει με βάση τα στοιχεία της γνώσης που φάνηκε να είχες εκείνη την χρονική στιγμή. Η προσωπική μου άποψη για το SAR είναι ότι ναι είναι καλό να είναι μικρό αλλά πλέον έχει περάσει σε 2η μοίρα και αυτό γιατί έχει πέσει σε τόσο χαμηλά επίπεδα που δεν είναι άξιο αναφοράς στην επιλογή κινητού. Κάποτε τα κινητά είχαν σοβαρό πρόβλημα εκπομπής ακτινοβολίας, σήμερα όχι.… Συνέχεια »

Gvirginia

Καταρχάς η αρχική μου ερώτηση δεν απευθυνόταν σε εσένα. Αν ήθελα να μάθω τι είναι το SAR πρώτον υπάρχει το Google και δεύτερον θα απευθυνόμουν γενικά και όχι στον For. K συγκεκριμένα.

Ξέρω πολύ καλά ποιοι μπαίνουν κτλ, γι’αυτό εδώ και μήνες φωνάζω / τσακώνομαι με άτομα που πετάνε κάτι και όταν τους ζητάς “αποδείξεις” σου λένε “Είναι τεχνολογικό site, όλοι τα ξέρουν”. Δες πχ τα θέματα με τις ανατινάξεις των Note.

Εσύ λες έβαλες λεπτομερέστατο άρθρο, αλλά όπως σου είπα το άρθρο της βικιπαίδειας είναι πολύ “επιφανειακό”. Προτιμότερο θα ήταν να έβαζες κάποιο άλλο άρθρο ή έστω κάποιο στα Αγγλικά. Προτιμώ να το παίζω “εξυπνάκιας” για σοβαρά θέματα και να μιλάω με επιχειρήματα, παρά να πετάω αερολογίες για score επεξεργαστών σε άλλα θέματα.

Αν απαξιούσες θα έγραφες μόνο την τελευταία σου πρόταση ή καθόλου και όχι όλο αυτό.
Εγώ από τη μεριά μου σου ζητώ συγγνώμη αν σε έθιξα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.