Samsung, σταματά συνεργασία με κινεζικό εργοστάσιο λόγω παιδικής εργασίας

Τις προηγούμενες μέρες ακούστηκε πολύ έντονα ότι η Κινεζική Επιθεώρηση Εργασίας εντόπισε μεταξύ άλλων και παράνομη εργασία παιδιών σε εργοστάσιο το οποίο προμηθεύει τη Samsung. Σε προηγούμενες καταγγελίες η Samsung είχε απαντήσει ότι διερεύνησε την υπόθεση και δεν βρήκε κάτι παράνομο.

Αυτή τη φορά όμως με σημερινή ανακοίνωσή της στο επίσημο site Samsung Tomorrow, αναφέρει ότι τελικά λόγω των ενδείξεων που βρήκε για παιδική εργασία αναστέλλει (προσωρινά) τη συνεργασία της με την Dongguan Shinyang Electronics Co. Ltd.

Η Κινέζικη επιθεώρηση εργασίας ανέφερε ότι βρήκε 5 παιδιά κάτω των 16 σε μόλις 3 μέρες ερευνών και ότι η Shinyang προσέλαβε παιδιά και ανήλικους μαθητές την περίοδο όπου έπρεπε αυξήσει την παραγωγή. Τα ανήλικα παιδιά δουλεύουν 11 ώρες την ημέρα για τρεις με έξι μήνες χωρίς να παίρνουν υπερωρίες και ασφάλιση.

Η Samsung στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι αν οι έρευνες δείξουν ότι ο προμηθευτής προσέλαβε παιδιά παράνομα, τότε θα σταματήσει μόνιμα τη συνεργασία στο πλαίσιο της πολιτικής της για μηδενική ανοχή στην παιδική εργασία.

samsung παιδική εργασία, Samsung, σταματά συνεργασία με κινεζικό εργοστάσιο λόγω παιδικής εργασίας

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikos

Αν και ο μόνος λόγος που το έκανε ήταν επειδή θα έπαιρνε έκταση το θέμα, έστω και για αυτό το λόγο μπράβο της!Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει η εκμετάλλευση, ανηλίκων και μη, μόνο και μόνο για το συμφέρον των μεγαλοεταιριών!Άντε να πάρει σειρά και η apple που έχει τόσους ανθρώπους να δουλεύουν σαν τα σκυλιά παίρνοντας ψύχουλα για να πλουτίζει εκείνη με τα iphone!Αυτό βέβαια ισχύει για όλες τις εταιρείες απλά ανέφερα αυτές τις δύο επειδή είναι οι μεγαλύτερες κατασκευάστριες…

geraldo.aliai

😹😸 Εδω γελαμε παιδια. Γιατι πολυ απλα αν η σαμσουν και οποιαδηποτε αλλη ποληεθυνικη,δεν θελει να εργαζονται για αυτη παιδια τοτε δεν θα επρεπε να δραστηροποιουνται κανα στις χωρς αυτες οπως Κινα, Κορεα , Ταλιανδι και τις αλλες χωρες που ξερουμε πως εχουν οι γνωστοι κολοσοι τοις ετεριες παραγωγιες. Α και πληροφοριακα με την αυξηση της κατανολοσης τον αναπτιγμενο χωρων σε υλικα αγαθα,εχει αυξηθη και η ζητηση για φτηνα χερια παραγωγης δηλαδη εχει αυξηθη η χρηση παιδιων για παραγωγη.

Notis

@geraldo.aliai Ποσο δίκιο εχεις φίλε μου. ΝΑΙ Samsung και κάθε Samsung σε πιστέψαμε πραγματικα ευαισθητοποιηθηκες και θα πάρεις σοβαρά μέτρα. Η υποκρισία ειναι πολύ χειρότερη από την ίδια την παραδοχή!

Sot11

Geraldo και notis +1, τα είπατε ολα!

i love rihanna

Μα καλα ανεσθητοι εντελως ειστε και την λετε στη σαμυ ακομη και για αυτο! Τι να σας πω αμα προτιματε οι εταιριες να δινουν χωρο στη παιδικη εργασια και ακομα και να το κανε αυτο για να φανει μπραβο της που συμβαλει στην αντιμετώπιση τετοιων προβληματων!

Φίλιππος

Δηλαδή θέλουν να μας πουν ότι δεν το ήξεραν;;; Και υπάρχει άνθρωπος που το πιστεύει;;; Μη κοροϊδευόμαστε, όχι μόνο το ήξεραν, αλλά το επικροτούσαν κιόλας, φυσικά off the record…Αφού έτσι βγάζουν ακόμη μεγαλύτερο κέρδος!

Bak

@geraldo.aliai Αν δεν δραστηριοποιηθουν θα φανουν ως αδιαφορες..Αυτο που πρεπει να γινει ειναι να κανουν κατι για να μην υπαρχει αυτη η κατασταση και οχι και καλα να τελειωσουν την συνεργασια κλπ. Τοσα χρηματα και εξουσια εχουν! Και οχι μονο αυτες να κανουν ο,τι μπορουν αλλα ολος ο κοσμος!

Tom

Χαχαχαχα. Θελω να βρω μια παρομοιωση για να περιγραψω το ποσο υποκριτικο μου ακουγεται ολο αυτο, αλλα δεν βρισκω κατι ανταξιο. Ειναι σαν να μιλανε οι πολιτικοι για το καλο του λαου ας πουμε κατι τετοιο.

Τομ

Πολυ επιπεδο σε αυτο το site επεσε. Σορρυ επισης τεκμπλογκ αλλα αληθεια ειναι

DammyJim

Καλα ας μου πει καποιος αν κανω λαθος, περσυ δε μαθαμε οτι εκλεισε το εργοστάσιο της στην Κινα επειδή ανεβηκε ο μεσος βασικος μισθος και το πηγε στο Βιετνάμ??? Εκει ας πουμε τι γίνεται???

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.