Galaxy Note 7: Ξεκίνησαν οι ομαδικές μηνύσεις

Το Samsung Galaxy Note 7 είναι στο προσκήνιο εδώ και πολλές εβδομάδες, αλλά όχι για καλό λόγο. Οι πρώτοι χρήστες άρχισαν να αναφέρουν ότι έπιανε φωτιά στα χέρια τους, αποσύρθηκε, επανήλθε μετά από έναν μήνα, αλλά το πρόβλημα δεν είχε λυθεί. Αν και δεν γνωρίζουμε ακριβή αριθμό, και την δεύτερη φορά αρκετοί ανέφεραν ότι το κινητό εξερράγη.

Σε κάποιες περιπτώσεις είχαμε ακόμη και τραυματισμούς, ενώ μόνο ένας κάτοχος του “εκρηκτικού” Samsung Galaxy Note 7 είχε αποφασίσει να προβεί σε αγωγή κατά του κορεάτικου κολοσσού λέγοντας ότι το phablet έπιασε φωτιά όντας στην τσέπη του και του προκάλεσε σοβαρά εγκαύματα.

Όπως φαίνεται όμως, η Samsung δεν θα τη γλίτωνε με μια απλή μήνυση καθώς ξεκίνησαν οι ομαδικές μηνύσεις. Οι πληροφορίες λένε ότι δέχτηκε την πρώτη ομαδική αγωγή στην πατρίδα της τη Ν. Κορέα, όπου συνολικά 38 Κάτοχοι του Samsung Galaxy Note 7 στρέφονται εναντίον της γα την ταλαιπωρία που υπέστησαν λόγω του Note 7. Οι χρήστες ισχυρίζονται ότι αναγκάστηκαν να επισκεφθούν τα καταστήματα πολλές φορές για να ελεγχθεί η μπαταρία ή να πάρουν νέα συσκευή αντικατάστασης, ενώ αναφέρεται και το άγχος που τους προκλήθηκε σχετικά με το πόσο ασφαλείς είναι. Η μήνυση θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα (24 Οκτωβρίου) και οι χρήστες ζητούν αποζημίωση KRW 300.000, περίπου 267 δολάρια έκαστος.

Αντίστοιχη ομαδική αγωγή δέχτηκε η Samsung και στις ΗΠΑ. Σε αυτή την περίπτωση, η Samsung κατηγορείται ότι διέπραξε απάτη εναντίον των χρηστών της και απαιτούνται αποζημιώσεις για την κακομεταχείριση των χρηστών της. Αναφέρεται ότι οι χρήστες συνέχισαν να πληρώνουν τα συμβόλαιά τους κατά την διάρκεια των εβδομάδων στις οποίες η Samsung πραγματοποιούσε την ανάκληση του Note 7 και δεν είχε άλλα κομμάτια έτοιμα για αντικατάσταση.

Στην μήνυση αναφέρεται ότι “ακολουθώντας την προτροπή της Samsung, οι χρήστες σταμάτησαν να χρησιμοποιούν τα Samsung Galaxy Note 7, αλλά ανακάλυψαν ότι δεν είχε διαθέσιμα smartphones αντικατάστασης. Αντιθέτως, η Samsung ενημέρωσε τους πελάτες της ότι έπρεπε να περιμένουν αρκετές μέρες, ακόμη και εβδομάδες σε πολλές περιπτώσεις, πριν λάβουν τα νέα κινητά”.

“Κατά τη διάρκεια του διαστήματος αυτού, και καθώς η Samsung απέτυχε να φέρει στους καταναλωτές επαρκή κομμάτια αντικατάστασης, οι χρήστες συνέχισαν να επιβαρύνονται με τα μηνιαία συμβόλαια που είχαν με τους παρόχους, για συσκευές που δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν με ασφάλεια”.

Η Samsung από την πλευρά της επεσήμανε ότι δεν σχολιάζει εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις.

samsung class action lawsuit, Galaxy Note 7: Ξεκίνησαν οι ομαδικές μηνύσεις

Πηγή: 1,2,3

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
TERMANOLOGY

Oι αλλοι οι λιγουρηδες εκαναν μήνυση για να πάρουν 260 δολλάρια ο καθένας???

Τραγελαφικοί κορεάτες γερολαδάδες.

yatta

Και λίγα τους ζητάνε. Δεν είναι απλό να μην έχεις το κινητό σου για κανα μήνα ιδίως όταν το χρειάζεσαι για τη δουλειά σου. Πόσο μάλλον να ζείς συνέχεια με τον κίνδυνο μη σου σκάσει στο αυτί. Το πιο απαράδεκτο όμως είναι ο ερασιτεχνικός τρόπος που χειρίστηκε το θέμα η εταιρεία αντικαθιστώντας τα προβληματικά κινητά με κινητά που είχαν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα.

Οι καταναλωτές πρέπει κάποια στιγμή να μάθουν να τιμωρούν αυστηρά την ασυδοσία μιας εταιρείας, είτε αυτή λέγεται Samsung, είτε Apple, είτε LG κλπ. Η μεγαλύτερη τιμωρία είναι το attrition. Για να δούμε αν θα το πράξουν.

Theo

Από την στιγμή που και την πρώτη φορά που έκανε ανάκληση του note 7 η σάμσουνγκ έδωσε επιλογές είτε να κάνουν ανταλλαγή με s7 και s7 edge και να πάρουν τη διαφορά σε χρήματα είτε να περιμένουν το ασφαλές note 7 είτε να πάρουν ολόκληρο το ποσό πίσω τί κάθονται και μηνύουν τώρα δεν μπορώ να καταλάβω. Σιγά το άνγχος που τους δημιουργήθηκε και δεν μπορούσαν να κοιμηθούν. Για γέλια η κατάσταση αυτών των ανθρώπων !!

Γιώργος Μπλατσαρας

Ρε προβληματα που έχει ο κόσμος…

John

Είσαι σοβαρός @Theo? Ξύπνα λίγο και κατάλαβε ότι κάνουν μύνηση κυρίως αυτοί που εκρίχτηκε το κινητό στα χέρια τους, δες εδώ τι λέει ο android fan θα τρελαθούμε τελειως…

Γιάννης

Σκίστε τους στις αγωγές . Άλλη φορά να προσέχουν τι βγάζουν .

Alvso

Αυτα παθαινει οποιος βιαζεται!Καλο τρεξιμο τωρα!

yatta

O άλλος λέει τι κάθονται και μηνύουν. Αγαπητέ, δεν έπρεπε να έχει γίνει καν αυτό, είναι θέμα ασφαλείας του χρήστη και σ’ένα κόσμο πιο σοβαρό απο αυτόν η εταιρεία θα έπρεπε να λογοδοτήσει σε κάποιο δικαστήριο και όχι μόνο εναντίον απλών καταναλωτών. Βέβαια ζούμε σε μια παράνοια και άτομα σαν κ εσένα προτιμούν να υπερασπιστούν ένα brand παρά να πουν το αυτονόητο: οτι οι τύποι (στη συγκεκριμένη περίπτωση η Samsung) κάνουν τα πάντα για το κέρδος τους και είναι επικίνδυνοι. Πόσο πιο απλό;

George

Κλαιω με το ποσο των 267 €. Να παθαινα εγω εγκαυμα και οχι 267, 267.000 € θα ζηταγα !

Theo

Γιατί που είναι το παράλογο σε αυτό που είπα; Εγώ λέω ότι εάν ήμουν στη θέση τους, από τη πρώτη στιγμή θα άλλαζα το κινητό και δεν θα την εμπιστευόμουν για 2η φορά. Τι android fan και αηδίες βρε να μην σε χαρακτηρίσω και σένα.

Agnostos13

Αυτα προσπαθουσε να αποφυγει η Samsung και επιδοτουσε με 100$ οποιον επεστρεφε συσκευη Note 7…
Αργα η γρηγορα θα αρχιζαν τα οργανα!
Οσο γι αυτους που αξιωνουν αποζημιωση 267 αφορα αποκλειστικα ψυχικη οδυνη χωρις απωλειες…σκεφτειτε τι εχει να γινει αν αρχισουν τις μηνυσεις ατομα που ειχαν και απωλειες (περιουσιας, τραυματισμους κλπ)!

ChristosT

Εγώ λέω να αρχίσω μηνύσεις στο Ελληνικό κράτος και την εφορία διότι άν αυτοί ταλαιπωρηθήκανε…εμείς φάγαμε την ψυχή μας σε αυτό το κράτος εδώ και δεκαετίες. Το περίμενα αλλά και 267 δολλάρια όταν η εταιρεία σε αποζημιώνει…οκ.
Έπρεπε να αγοράσουν Iphone για να δούνε “ποιότητα” ανάκλησης.
Σιγά τα ωά …

Agnostos13

Γραφικοτερος απο το ηλιοβασιλεμα της Σαντορινης…

Mary

Έτσι δουλεύουν οι νόμοι παιδιά, έχουν κάθε δικαίωμα αποζημίωσης. Και μου φαίνεται τουλάχιστον γελοίο το γεγονός ότι πάλι σε αυτό το θέμα είστε υπέρ μιας εταιρείας και όχι των ανθρώπων που κινδύνευσαν. Μιλάμε για τρομερή αναισθησία.

Giannis

Υπάρχουν ακόμη άτομα που κατηγορούν τους καταναλωτές και υποστηρίζουν την εταιρεία. Ο άλλος πλήρωσε για Note 7. Το περίμενε μήνες, μάζευε λεφτά, πήγε στο μαγαζί και τα έσκασε, του είπες να το επιστρέψει ή να μην το χρησιμοποιεί ή του λες να πάρει το S7? Αν ήθελε S7 θα το έπαιρνε από την αρχη. Αλλά τα fanboys samsung να γράφει στην πλάτη και ας καεί το σπίτι μας.

petros

Το πιο τραγικό ειναι οσοι τα κρατησαν, μαζεύονται σε σπιτια για ομαδικές .. αυτοκτονίες !!! Θα τα βαλουν ταυτόχρονα στην μπριζα, φωνάζοντας … ζωη χωρις πενακι δεν αξίζει !

spiros

Πήδηξαν από το note 6 και τους πηδηξε το note 7 😂😂😂😂😂😂

bezilys

@spiros έτσι πάει χαχαχαχαχα

Androidgye

Petro
Gamatos…😀😁😂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.