Η Samsung εξετάζει το ενδεχόμενο να χωριστεί στα δυο

Η Samsung είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones στον κόσμο και μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας. Η αποτυχία του Galaxy Note 7 φαίνεται να την έχει επηρεάσει σημαντικά σε πολλά επίπεδα. Μάλιστα η Strategy Analytics εκτιμά ότι για πρώτη φορά η Huawei την ξεπέρασε σε κέρδη.

Πριν από μερικούς μήνες το αμερικανικό hedge fund, Elliott Associates, είχε προτείνει ότι πρέπει να χωριστεί στα δυο. Αυτό επειδή η εταιρεία είναι υποτιμημένη στην τωρινή μορφή της κατά 70% λόγω της εταιρικής δομής.

Όπως μεταδίδει σήμερα το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται δημοσίευμα της Seoul Economic Daily, η Samsung φαίνεται να σκέφτεται την παραπάνω πρόταση.

Η Elliott Associates είχε προτείνει ότι η Samsung Electronics θα πρέπει να χωριστεί σε μια εταιρεία συμμετοχων (για σκοπούς ιδιοκτησίας) και μια εταιρεία εκμετάλλευσης. Η Elliott Associates είχε προτείνει επίσης ότι η Samsung θα πρέπει να εξετάσει την καταβολή μερίσματος 27 δισ. δολαρίων από τα αποθεματικά της.

Το διοικητικό συμβούλιο της Samsung έχει συνάντηση αύριο, όπου και λέγεται ότι θα συζητήσει την πιθανότητα αυτή και θα ανακοινώσει την απόφασή του στο hedge fund. Αν πάρει μια τέτοια απόφαση θα πρέπει να αλλάξουν σημαντικά πράγματα και η Samsung θα πρέπει να φτιάξει ένα προσεκτικό πλάνο το οποίο και θα ακολουθήσει για την αναδιάρθρωσή της.

samsung splitting in two, Η Samsung εξετάζει το ενδεχόμενο να χωριστεί στα δυο

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Machete

Sam & sung

Mary

Machete όπως λέμε bolek & Lolek ?

fotis

Goodbye samsung

TechGeek

@fotis Αυτά τα αστεία που μονο εσείς πιστεύετε έχουν καταντήσει γελοία. Πολύ καλή κινήσει θα είναι.
Όσο για το μέλλον της samsung είναι μονο λαμπρό. Βγάζει τον ταχύτερο SSD στην αγορά, έχει την τεχνολογία να κατασκευάσει 10nm cpu’s, έχει τις καλύτερες amoled οθόνες τις οποιες αγοράζουν άπειρες άλλες εταιρίες τεχνολογίας, κινητών κτλ. Βγάζει τις καλύτερες τηλεοράσεις στον κόσμο. Αυτά μονο από το electronics κομμάτι της.

fotis

Πρωτα πρωτα δεν ειπα τιποτα κακο εσυ γιατι κανεις ετσι μετοχος εισαι.
Τελος ναι πολυ λαμπρο ειναι το μελλον της απο 34% εχει πεσει στο 19% στην αγορα smartphones και τωρα εχασε και την πρωτια απο την huawei στα κερδη βεβαια η huawei ειναι παρα πολυ πισω σε σχεση με την apple που εχει το 93% το κερδων

Λ L Ξ X

Τα παραμύθια του τύπου η samsung θα πέσει…είναι παραμύθια!
Όταν βγαίνεις έξω και από τα 100 άτομα που θα δεις τα 90 έχουν samsung τηλ. , τα λόγια είναι περιττά! Μια αποτυχία είχε το note 7 και όλοι οι haters έχουν να το λένε!
Haters gonna Hate! Ακόμα και να χωριστεί στα 2 δεν θα δούμε εμείς οι απλοί καταναλωτές διαφορά!επίσης μπορεί το κέρδος να είναι περισσότερο σε apple αλλά περισσότερα χρήματα είναι ολοφάνερο ότι βγάζει η Samsung

Christosk

Βρε παλικαρι μου @techgeek, ο πιο γρηγορος ssd της sammy ειναι ο 850 pro και ιδιος ακριβως ειναι ο sandisk extreme pro, αρα δεν εχει τον πιο γρηγορο κατ αποκλειστικοτητα. Τη τεχνολογια στα 10nm στα κινητα ναι την εφερε πρωτη αλλα δεν ειναι η μονη με αυτη τη τεχνολογια, βλεπε helioX30. Επισης οι 10nm ειναι μονο mobile. Για pc ο μικροτερος σε nm i7 τωρα στην αγορα ειναι 14nm. Για τις amoled μετα απο καιρο αφηνουν ιχνη και αυτο γιατι τα κοκκινα και τα πρασινα τους εχουν μικροτερη ζωη απο τα μπλε και κανενας κατασκευαστης δεν το εχει φτιαξει ακομα (ασχετο αλλα ειμαι κατοχος s6 edge με καμια 10ρια καμμενα pixel το ενα διπλα στο αλλο πανω στο edge). Οσο για τις τηλεορασεις, η ifa φετος βραβευσε philips και περσυ panasonic. Θελω να καταληξω στο οτι αν ειναι πρωτη σε πωλησεις αυτο δεν την κανει πρωτη σε ποιοτητα, εδω και χρονια δεν προσφερει innovation, και οτι βρισκεις στη samsung μπορεις να το βρεις και σε αλλες εταιριες,

Νικ

@Λ Liz και πριν λίγα χρόνια οι 11 στους 10 είχαν Nokia…….
Δεν λέω ότι η Samsung θα κλείσει αλλά ότι το επιχείρημα σου δεν λέει και πολλά. Επίσης ότι ανεβαίνει κατεβαίνει……..
Επίσης κάποια στιγμή θα έρθει και η σειρά της Apple. Έτσι είναι αυτά.
Και ορισμένοι μη κάνετε σαν να σας σκότωσαν τη μάνα…..

iPnos

@Νικ

Βλέπεις να έχει μείνει πίσω σε κάτι η Samsung, όπως έκανε για χρόνια η Nokia μέχρι να κλείσει; Βλέπεις να είναι κολλημένη σε επιλογές “αυτοκτονίας” (βλέπε Windows mobile/phone); Δε βλέπω λοιπόν προς τι η σύγκριση μεταξύ των δυο. Δε λέω, έκανε χοντρή @@ με το Note 7, και εξαιτίας αυτού έχασε και μερίδιο, αλλά αυτό δε σημαίνει πως κάτι τέτοιο θα είναι μόνιμο και πως θα την οδηγήσει στο κλείσιμο…

Fotis

Καλά μην κάνετε έτσι το 2009 η Νοκια είχε το 43% το παγκόσμιων πωλήσεων τωρα ούτε που υπάρχει άρα η Samsung και η Apple άνετα καταρρέουν . Οσο για την Samsung αν δεν είχε μείνει πίσω τότε γιατί από το 34% του 2013 έχει μόνο 19.2%

John

Η Samsung έχει πρόβλημα γιατί σε συνθήκες ύφεσης όλοι κοιτάζουν να αγοράζουν φτηνά ή value for money Κινέζικα κινητά (Huawei , Xiaomi , Oppo κτλ). Αν δεν ήταν ακριβό το S7 edge κανείς δεν θα αγόραζε άλλο κινητό γιατί είναι ότι καλύτερο υπάρχει στην αγορά.

Ιωάννης jb

Σε site τεχνολογίας όταν βλέπω σχόλια σαν αυτό του teecgeek και του λχλχ δε πιστεύω τα μάτια μου!!
Κορυφή η samsung κ αυτό γιατί είναι πρώτη σε πωλήσεις… μιλάμε για πολύ σοβαρά επιχειρήματα!!!
Θα έχει μεγάλα προβλήματα στο μέλλον…
Έχει πτώση πωλήσεων σχεδόν σε ότι παράγει..
Τα κέρδη τις εμφανίζουν τεράστιες απώλειες ψαξτε το…

Ιωάννης jb

John.. Γιατί ρε φίλε είναι το καλύτερο??
Xperia xz… iphone 7… Pixel xl… Htc 10…
Όλα πολύ καλύτερα!!!!

Darth

Ρε παιδιά ο άνθρωπος λογικά είναι μέτοχος και προσπαθεί να προστατέψει την επένδυση του (τώρα αν έχει μια μετοχή η 500 δεν έχει σημασία) και καλά κάνει…
Από την άλλη αν δεν είναι μέτοχος και κάνει έτσι αλλού είδους πρόβλημα υπάρχει και θα πρέπει να είστε ποιο μαλακοι μαζί του

Λ L Ξ X

Όταν υποστηρίζουμε την samsung γινόμαστε “μέτοχοι” αμέσως, ενώ τόσα χρόνια τα apple fanboyzzz δεν ήταν μέτοχοι που αν λέγαμε τπτ κάναν λες και τους @@ την μάνα, επίσης @Ιωάννης Jb αυτά που έγραψες φυσικά και δεν είναι καλύτερα από το S7 edge, μην τρελαθούμε κιόλας ειδικά όταν είδα για xperia δάκρυσα (και ήμουν και sony fan παλιά αλλά τώρα ούτε καν) το htc 10 αντε κάτι κάνει όπως και το pixel αλλά και πάλι το s7 edge δεν νονίζω να το φτάνουν(κ μιλάω για την όλη εικόνα) από την άλλη το i7 μόνο επειδή είναι apple τπτ παραπάνω.

Fotis

Καλά τα Samsung funboys είναι χειρότερα από τα apple funboys και αυτο φαίνεται από σχόλια του τύπου η Samsung είναι η καλύτερη γιατί είναι πρώτη σε πωλήσεις . Ο άλλος λέει ότι είναι λαμπρό το μέλλον της όταν απο το 34% έχει μείνει με 19.2% και αλλα πολλά τέτοια σχόλια

John

@Ioannis jb
Το Xperia ΧΖ σε 217 τεστ που υπάρχουν στην βάση δεδομένων του testseek έχει 80% μέσο όρο όταν το S7 edge έχει 92% σε 533 site. Καμία σχέση το ένα τηλέφωνο με το άλλο.

John

To iphone 7 plus έχει μέσο όρο 87% σε 204 test και πάλι πιο κάτω από την απόλυτη κορυφή του S7.

Ιωάννης jb

Έχω δουλέψει τα τηλ αυτά εκτός του pixel, σε πληροφορω ότι είναι ανώτερα του s7 edge!!!
Ρώτα όποιον σοβαρό άνθρωπο που ασχολείται με την τεχνολογία να δεις ότι θα πάρεις ανάλογες με τις δικές μου απαντήσεις!!!
Ένα τηλέφωνο δεν είναι μόνο η κάμερα κ η οθόνη..
Είναι πολλά πράγματα οι πιο πολλοί κάθονται κ βλέπουν τα πάνω πάνω κ όχι την ουσία..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.