Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες από διαρροή αερίου σε εργοστάσιο της Samsung

Διαρροή αερίου σε εργοστάσιο της ημιαγωγών της Samsung στην περιοχή Hwaseong τη Νοτίου Κορέας οδήγησε στο θάνατο ενός εργάτη και τον τραυματισμό τεσσάρων ακόμα. Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ ξεκίνησε να διαρρέει αέριο από μία δεξαμενή με υδροφθορικό οξύ το οποίο έγινε αντιληπτό τις πρώτες πρωϊνές ώρες και τους εργαζόμενους που έσπευσαν να δώσουν λύση στο πρόβλημα να μην ήταν κατάλληλα εξοπλισμένοι.

Update: Σύμφωνα με το κορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap θα επιβληθεί πρόστιμο περίπου 1000 δολαρίων στην Samsung για καθυστέρηση αναφοράς της διαρροής. H έρευνες συνεχίζονται βέβαια, με την αστυνομία να έχει στραμμένη την προσοχή της τόσο στη Samsung, όσο και στην εταιρεία συντήρησης, η οποία δεύτερη δεν ακολούθησε τον νόμο περί άμεσης ενημέρωσης των αρχών για οποιαδήποτε παρόμοια διαρροή. Πηγή

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον ένα άτομο έχει χάσει τη ζωή του ενώ τέσσερις άλλοι ανέκτησαν πλήρως τις αισθήσεις τους στο νοσοκομείο λίγες ώρες αργότερα. Οι έρευνες για τους λόγους του ατυχήματος βρίσκονται σε εξέλιξη…

samsung gas leak, Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες από διαρροή αερίου σε εργοστάσιο της Samsung

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
GiannisMix

@Κώστας Λεοντιαδης
Κρατα μας ενημερους με κανενα update σε παρακαλω αν εχεις τιποτα νεοτερα οσον αφορα το ατυχημα…
προσωπικα ειμαι πολυ περιεργος αν θα αναλαβουν ευθυνες οι “μεγαλοι” η θα τη πληρωσουν παλι καποια “απροσεκτοι” υπαλληλοι

Κριμα για τους ανθρωπους κ τα θυματα… 🙁
Κριμα και για εμας τους υπολοιπους που καταντησαμε σε ενα blog να τσακωνομαστε καθε μερα για το lumia το iphone το sgs κτλ αλλα κανεις δεν ενδιαφερεται γ τετοιες ειδησεις…

MEDS

Φίλε μου @GiannisMix

δε θέλω να μειώσω καθόλου τον άδικο χαμό του εργαζόμενου, αλλά δυστυχώς μόνο ότι προβάλλεται στα media σοκάρει το κόσμο.
Παρακάτω επισυνάπτω ένα από τα πολλά links που μπορείτε να βρείτε, όπου λένε ότι κάθε μέρα, επαναλαμβάνω, κάθε μέρα, πεθαίνουν από τη πείνα 16 με 18 χιλιάδες παιδιά. Από τη πείνα. Η βαλίτσα πάει μακριά και για όσους δε πιστεύουν κάντε μια έρευνα και εσείς.

https://usatoday30.usatoday.com/news/world/2007-02-17-un-hunger_x.htm

GiannisMix

@MEDS
… Εχουμε δυστυχως καταντησει προβατα να μκλαμε γ καθε τι καταναλωτικο που προσφερει χρημα κ δοξα σε καποιους (κ εγω ολη μερα γ αυτα μιλαω) και με λειπει το γεγονος οτι ενα τετοιο αρθρο περναει εντελως απαρατηρητο…
Τα media ειπαν τιποτα γ αυτη την ειδηση;; δε παρακολουθω το χαζοκουτι…

MEDS

@GiannisMix

Αυτή η έρευνα είναι από το 2007, αλλά αυτό συμβαίνει τα τελευταία 30 χρόνια τουλάχιστον.
Ναι, είναι τρελό αν το σκεφτείς. Τα media ασχολούνται με άλλα θέματα, πιο σοβαρά (!!!), βλέπεις, το 99% αυτών των παιδιών είναι μαύρα, από την Αφρική.

MEDS

Σύμφωνα με έρευνα του 2012, οι θάνατοι παιδιών από τη πείνα είναι 2,6 εκατομμύρια το χρόνο.

ka

Στην φυση υπαρχουν κανονες …ουτε ο ανθρωπος μπορει να τους παραβιασει …οπως το χταποδι γεννα 200.000 ευγα και επιζει μονο τα 2-3 απο ολα αυτα ετσι υπαρχουν πολλες συνηστωσες για το ανθρωπινο ειδος….και αναρωτιεμαι αλλο θεο εχω εγω εδω και αλλο ενα παιδι στην ταζμανια ? Αλλο θεο εχει η αδερφη μου εδω και αλλο ενα κοριτσι στο ισλαμαμπαντ ? Η ζωη ειναι τυχη παιδια τυχη και ρισκο απλα καποιοι εχουν 99% τυχη (οπως εμεις) και1% ρισκο και αλλα παιδια το αντιθετο . οι 3κοσμικοι λαοι ειναι 3κοσμικοι και στον τροπο σκεψης…η ελειψη πρωτεινης δημιουργει προβληματα σκεψης και διανοητικοτητας . Γεννιουνται και πεθαινουν σαν ζομπυ. Οποιος ασχολειται με ομαδες που προσφερουν βοηθεια ξερει καλα γιατι μιλαω και τι καταστασεις υπαρχουν. Πραγματικα παιδια ενος κατωτερου θεου …και δεν θα αλλαξει ΠΟΤΕ αυτο οσα χρηματα και αν δαπανηθουν οση τροφη και να εχουν οσο νερο….

Nefeli

@ka Σε ενα τόσο συνοπτικο κείμενο εξέφρασες τόσο σωστά αυτο που ειχα στο μυαλο μου οσο διαβαζα το αρθρο και προσπαθουσα να βρω λεξεις και τροπο να εκφραστώ. Δεν υπηρχε περιπτωση να εκφραστω καλυτερα..
Ανατρίχιασα και ειναι τόσο αλήθεια αυτα που έγραψες!! ++1

Gio

Συνεχιζω στο off-topic κλιμα της συζητησης για να διαφωνησω λιγο με τον/την ka Η προσεγγιση σου ειναι καπως μοιρολατρικη και σιγουρα ακαταλληλη για την αντιμετωπιση της “τριτοκοσμικοτητας”, αφου νιπτεις τας χειρας σου με το να θεωρεις οτι παραγοντες οπως η τυχη προκαθαριζουν τη ζωη καποιων ανθρωπων. Συμπεραινω απο αυτα που γραφεις οτι δεν εισαι αναισθητος, αλλα παρεξηγιεσαι με το να λες “στη φυση υπαρχουν κανονες”. Οι κανονες της φυσης εχουν αψογα αποτυπωθει απο τον Νευτωνα, Αρχιμηδη, Αινσταιν και πολλους αλλους, ενω παραλληλα δεν καταργουνται ουτε αλλαζουν απο κανεναν. Το γεγονος οτι πλεον δεν ειμαστε κανιβαλοι και δεν τρωμε σκυλους (δεν ισχυει το ιδιο για το σουβλατζιδικο της γειτονιας μου) , αποδυκνυει ανετα οτι η φυση δεν εχει κανονες οπως τους εννοεις. Ειναι συνειδητη, και δυστυχως πιο πολυ ασυνειδητη επιλογη καποιων ανθρωπων να ζουνε εις βαρος καποιων αλλων. Ισως γιατι ο ανθρωπινος εγκεγαλος πιστευει οτι η μακροζωια και η ευμαρεια ειναι για τους λιγους τυχερους, και απο εκει και περα “καθε φτωχος και η μοιρα του”. Αρα εγω δεν θεωρω το κακο επιπεδο διαβιωσης των λαων της Αφρικης και της Ασιας σαν ατυχια, αλλα πιο πολυ σαν συνεπακολουθα των εκει (και εδω) γεωπολιτικων, οικονομικων και θρησκευτικων αποφασεων-αντιληψεων. Και απο την αλλη… Συνέχεια »

xperiakias

@ka τα ειπες ολα!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Επίσημο! Έρχεται στη σειρά Galaxy S22, τα tablet Tab S8 και τα foldable του 2022

Το Galaxy AI παρουσιάστηκε με τη σειρά Galaxy S24 και στη συνέχεια η Samsung το κυκλοφόρησε στις ναυαρχίδες του 2023.