Samsung Gear VR: Κυριάρχησε στην αγορά του VR το 2016

Όταν αναφερόμαστε στην αγορά του VR, τα πρώτα ονόματα που μας έρχονται στο μυαλό είναι αυτά των Oculus ή Vive. Ωστόσο, σύμφωνα με τα δεδομένα της Superdata, η Samsung ήταν το μεγαλύτερο όνομα και αυτή που κυριάρχησε στην αγορά το 2016.

Υπολογίζεται ότι μέσα στο 2016 από τις 6.3 εκατ. VR συσκευές που στάλθηκαν όλη τη χρονιά, τα 4.5 εκατ. ήταν Samsung Gear VR.

Σε αυτό προφανώς και θα βοήθησε το γεγονός ότι η Samsung μαζί με τις ναυαρχίδες της έδινε και το Gear VR. Αντιθέτως, για ένα Oculus Rift ή Vive, θα πρέπει να δώσει κάποιος αρκετά χρήματα. Το Google Daydream είναι επίσης πολύ οικονομικό, αλλά ήρθε αργά στην αγορά. Το 2017 η λίστα με τα υποστηριζόμενα smartphones θα μεγαλώσει, το Daydream είναι φθηνότερο από Gear, οπότε θα δούμε ποιος θα επιβληθεί.

Στα non-mobile headsets, το Sony PlayStation VR ήταν το πιο δημοφιλές μέσα στο 2016 με σχεδόν ένα εκατομμύριο πωλήσεις. Το HTC Vive είναι πίσω στις 400.000 πωλήσεις, αλλά είναι δημοφιλές μεταξύ των επαγγελματιών.

Οι χρήστες mobile VR χρησιμοποιούν τα headsets τους πιο συχνά από εκείνους που έχουν “home headsets”, αλλά τα sessions έχουν διάρκεια 7 λεπτών vs 12 λεπτών, αντίστοιχα.

Το VR gaming είναι μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά, που ήδη έχει φτάσει στα 1.8 δισ. δολάρια. Ένα από τα top VR games της χρονιάς ήταν το Job Simulator, με έσοδα 3 δισ. δολάρια.

Samsung Gear VR, Samsung Gear VR: Κυριάρχησε στην αγορά του VR το 2016

Samsung Gear VR, Samsung Gear VR: Κυριάρχησε στην αγορά του VR το 2016

Samsung Gear VR, Samsung Gear VR: Κυριάρχησε στην αγορά του VR το 2016

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S24 Samsung Galaxy S24 Ultra

Samsung Galaxy S24: Έφτασε η ενημέρωση που βελτιώνει την κάμερα

Η Samsung κυκλοφόρησε την ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας Απριλίου 2024 για τη σειρά Galaxy S24, που συνοδεύεται από βελτιώσεις της κάμερας.