Samsung: Δηλώνει ενθουσιασμένη που η Apple την ακολούθησε στα smartwatch

To Apple Watch είναι διαθέσιμο για παραγγελίες και βάζει επίσημα την Apple σε μια νέα αγορά η οποία τώρα αναπτύσσεται και δεν γνωρίζουμε ακόμη πως θα τα πάει. Αναλυτές εκτιμούσαν ότι η Apple έρχεται να δώσει ώθηση στην αγορά και στους αντιπάλους.

Ένας από τους αντιπάλους της είναι και η Samsung, αλλά στην προκειμένη περίπτωση ο κορεάτικος γίγαντας δηλώνει χαρούμενος με την έλευση της Apple. Μιλώντας στο CNBC, ο VP της Samsung για το τμήμα mobile στην Ευρώπη, Rory O’Neill, ανέφερε ότι είναι θετικό που η Apple ακολουθεί και μπαίνει στην αγορά των έξυπνων ρολογιών με το Apple Watch.

Ο ίδιος ανέφερε ότι όταν υπάρχουν μεγάλοι αντίπαλοι σημαίνει ότι δημιουργείται το καλύτερο αποτέλεσμα για τους καταναλωτές και αν υπάρχουν αντίπαλοι σημαίνει ότι υπάρχει και η ίδια η αγορά.

“Great competitors offer great things to consumers and the fact that there are so many great competitors in this space mean that there is absolutely a market. I mean, that’s what it tells you. It’s with great delight that Apple has followed us into that market”.

Η Apple δεν είναι αυτή που έφτιαξε το πρώτο smartwatch, αλλά αναμένεται από πολλούς να είναι αυτή που θα δημιουργήσει την αγορά και θα πείσει τους χρήστες να αγοράσουν ένα smartwatch, με αποτέλεσμα να βάλει και τους αντιπάλους της στο παιχνίδι.

Η Samsung κυκλοφόρησε ο πρώτο της smartwatch τον Σεπτέμβριο του 2013 και ο O’Neill αναφέρει ότι στην Ευρώπη έχει πάνω από το 70% της αγοράς. Θα έχει ενδιαφέρον με την έλευση του Apple Watch να δούμε πως θα κινηθούν τα ποσοστά.

samsung apple smartwatches, Samsung: Δηλώνει ενθουσιασμένη που η Apple την ακολούθησε στα smartwatch

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Viel

Lol. Ότι η αππλε θα βγάλει ρολόι το ξέρουμε 3 χρόνια τώρα. Γελάω απλά με την σαμσουνγκ

j

@viel φήμες ακουγοντουσαν απλα. Αλλα μπορει να ίσχυαν και η απλ να περίμενε να ωριμάσει λιγο η αγορά και να βγάλει το δικό της έξυπνο ρολόι. Ποιος ξερει

mk

Μιλάει και ο …master της αντιγραφής! Τραγική, αστεία και ειρωνική η Samsung όπως πάντα…

Viel

Καθόλου φήμες. Στο d11 πριν περίπου 4 χρόνια ο κουκ είχε πει ότι ο καρπός μας φενετε ενδιαφέρον. Η αππλε το δουλεύει 4 χρόνια και μάλιστα υπήρχαν και άρθρα με αθλητές και ιατρούς που είχε προσλάβει ιδικα για το ρολόι. Απλά η αππλε ήθελε να κάνει παρά πολλά με την υγεία που τελικά δεν της βγήκαν. Γιαυτο και αργησε

Kas

Το θέμα είναι ότι όλοι άρχισαν να βγάζουν wearables όταν ξεκίνησαν οι φήμες για την APPLE. Η μηλοεταιρία έχει φτάσει στο σημείο να δημιουργεί κατηγορίες προϊόντων χωρίς να έχει δημιουργήσει η ίδια ένα. Μόνο από τις φήμες. Αν αρχίσει να ακούγεται ότι η APPLE ετοιμάζει τραπέζια, όλοι θα τρέξουν να κατασκευάσουν.

Agnostos13

Γελανε τα τσιμεντα!

gipavlos

η sony ανακοινωσε πρωτη smartwatch που ειναι το LiveView !!

prankster100

@viel Ελεος φιλε ελεος σοβαρα. Κοψτε οτι περνετε πραγματικα. Πρωτη φορα η σαμσουνγκ ειπε κατι θετικο ισως οχι και η πρωτη φορα αλλα απο οσα ξερω και ακομα και τωρα σας πειραζει. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ, οχι ποιος ειχε πρωτος την ιδεα αλλα ποιος την υλοποιησε πρωτος. η apple ερχεται τελευταια και καταιδρωμενη θα ελεγα.

Viel

@prankster ούτε που με ενδιαφέρει τι λες και δεν παίρνω τίποτα φίλε μου. Απλά παρακολουθώ τα νέα και τις εξελίξεις και ξέρω ποιος ετοίμαζε πρώτος ρολόι. Η σαμσουνγκ έτρεξε να βγάλει ένα ρολόι μόνο και μόνο για να προλάβει την αππλε. Όραμα μηδέν. Αν εσένα σαρεσει αυτή η εταιρία δικαίωμα σου. Εμένα δεν μου αρέσει. Και είναι γελοίο να λέει ότι στο ρολόι την ακολούθησε η αππλε. Σορρυ αλλά όσοι είναι ενημερωμένοι γελάνε αυτή στιγμή.

j

@prankster100 δεν έρχεται τελευταια και καταϊδρωμένη. Απλα ο λόγος που η απλ ειναι τοσο επιτυχημένη ειναι το οτι ξερει τι κάνει. Δεν άργησε να βγάλει έξυπνο ρολόι επειδη δεν ήθελε, αλλα επειδη ξερει πως η αγορά τωρα ειναι ετοιμη

panos

Οτι και να κάνει χλευάζεται ολοι σας αντι να πείτε την αλήθεια λέει ο άνθρωπος έλεος…αν δεν υπάρχουν αντίπαλοι δεν θα ασχολείστε όπως τώρα λες και έχετε και μιλάτε

anergos13

οτι γραφει στο ταμπλο δεν ξεγραφει η sammy ξεκινησε Ουσιαστικα την Κατηγορια….
Εχει βγαλει 4 μοντελα (με το Gear S να ξεχωριζει ως πληρως αυτονομο Smartwatch)….
Το μηλο επεται…..και εδω και 6 μηνες Προσπαθει να το “βαλει” στην Αγορα…αλλα Δεν…
και που να παει Αλλωστε με ουτε 1 μερα αυτονομια….
Εδω κι η sammy με τις 3,4 μερες και δεν εχει Φορτωσει….
Επειδη περασα και απο το 1ο Gear ….Αν δεν μιλησουμε για 1 εβδομαδα Τουλαχιστον Αυτονομια….η Κατηγορια δεν παει Πουθενα……

Agnostos13

Η αληθεια ειναι οτι η εμπορευσιμη τεχνολογια δεν ειναι ικανοποιητικη για την κατηγορια ακομα. Η apple ηθελε να παρουσιασει μια πιο ολοκληρωμενη προταση (με αισθητηρες κλπ) ενω η samsung και οι αλλοι ανταγωνιστες βιαστηκαν να παρουσιασουν, εμφανιζοντας κατα κυριο λογο mini tablet καρπου ως smartwatch! Ωστοσο με την υπαρχουσα αυτονομια και δυνατοτητες εμενα προσωπικα δεν με εχει πεισει καποιος οτι αξιζει η αγορα smartwatch σημερα…

YΓ. Οσο για το ποιος υλοποιησε πρωτος “smartwatch” ριξτε μια ματια στο iPod Nano 6g (το οποιο για καποιο λογο αλλαξε ριζικα στην 7η γενια)…

John

Πως να μην είναι χαρούμενη η Samsung? Αφού αυτή κατασκευάζει τον κεντρικό επεξεργαστή του Apple Watch. Πληρώνεται για κάθε Apple Watch που πωλείται.

anergos13

Συγνωμη φιλε @Agnostos13….
https://youtu.be/RV5VYa7wz3E
το ipod nano 6g Smartwatch…..???

Τρολαρεις να υποθεσω…..

azriel84

Trolling made in Korea. Το ότι η Samsung έβγαλε τουλάχιστον 2 beta smartwatches μόνο και μόνο για να λέει πως είναι πρώτη, το έκαναν γαργάρα πάντως lol.

Agnostos13

@anergos13
Γιατι τρολαρω;
Τι ειναι smartwatch δηλαδη;
Ποιος οριζει το smartwatch;
Στον συνδεσμο συγκρινονται δυο προιοντα που εχουν και διαφορα τριων ετων ετσι…

ΥΓ. Σιγουρα δεν θεωρω οτι το Nano 6g ειναι ακριβως smartwatch για αυτο και εβαλα τον ορο σε “εισαγωγικα”, ωστοσο σιγουρα μπορει να θεωρηθει προδρομος του smarwatch κατα μια εννοια. Για μενα ουτε οι σημερινες υλοποιησεις πειθουν ως smartwatch βεβαια…

marinos

αν διαβασετε καποιο αρθρο θα δειτε οτι οι πωλήσεις τριών ημερών του Apple Watch έφτασαν τις συνολικές όλων των Android Wear σε ένα χρόνο! Επίσης η apple πουλησε 1.000.000 apple watch μεσα σε μία μερα…αυτο μονο λεει πολλα

vasilist

Γενικά εδώ και 3 χρόνια η Apple απλά ακολουθεί τον ανταγωνισμο.
Όταν η Apple ζωγραφίζει στα χαρτιά οι άλλοι υλοποιούν.

JohnGR

Έχετε γέλιο τα fanboys. “Η Apple ήταν πρώτη” λέει ο ένας, “όχι, η Samsung ήταν” λέει ο άλλος και πάει λέγοντας.

Όταν η Samsung και η Apple ακόμη σχεδίαζαν, Sony και Pebble ήταν ήδη στα δεύτερα μοντέλα τους.

ekimolaos

Κορίτσια ηρεμήστε λίγο και πάρτε το χαμπάρι. Δεν υπάρχει παρθενογένεση στην τεχνολογία. Όλα κάπου βασίζονται. Εδώ συγκεκριμένα όλοι βασίζονται στα ρολόγια, άρα μήπως να ψάξουμε ποιά εταιρία έφτιαξε ρολόι χειρός πρώτη; Α μετά πάμε στα ρολόγια τοίχου όπου βασίστηκαν τα χειρός. Μετά φτάνουμε στο ηλιακό ρολόι και τέλος στην παρατήρηση των άστρων. ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΑΝ ΨΑΧΝΕΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΠΡΩΤΟΣ ΤΙ! Ξυπνήστε λοιπόν και καταλάβετε ότι σημασία δεν έχει ποιος κάνει πρώτος κάτι, αλλά ποιος το κάνει καλύτερα. Βλέπε samsung gs6 edge. Βασίστηκε στην ιδέα της apple (μέταλλο-γυαλί) και την έκανε ακόμα πιο όμορφη, την τελειοποίησε θα μπορούσα να πω.

Όχι δεν είμαι fanboy κανενός, δεν είχα ποτέ apple product και ποτέ samsung smartphone (είχα μια κινητάρα samsung όμως μικρός!). Είμαι κάτοχος sony xperia s 3 χρόνια τώρα (χάλια μαύρα στο lag) και σκέφτομαι για s6 edge ΑΝ πέσει ποτέ η τιμή του, ή αλλιώς τείνω προς το καινούριο LeTV.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.