Samsung, διατηρεί τον J.K. Shin επικεφαλής του τμήματος mobile

Η Samsung διανύει δύσκολη περίοδο λόγω των κακών πωλήσεων ειδικά της ναυαρχίδας της Samsung Galaxy S5. Γι αυτό το λόγο είχαν αρχίσει να ακούγονται πολύ έντονα οι πληροφορίες ότι θα προχωρήσει σε ανακατατάξεις, ανάλογες με εκείνες που έκανε η Sony προχωρώντας στην αντικατάσταση του πρόεδρου και CEO της Sony Mobile Communications, Kunimasa Suzuki.

Τελικά η Samsung Electronics, προχώρησε όντως σε ανακατατάξεις αλλά ήταν πολύ μικρότερες από το αναμενόμενο. Ο επικεφαλής του τμήματος mobile J.K. Shin, μετά την μεγάλη μείωση που είχε δεχθεί στον μισθό του, παρέμεινε στη θέση του αν και οι πιθανότητες δεν ήταν πολλές. Η Samsung αποφάσισε να διατηρήσει και τους τρεις co-CEO στη θέση τους και να προχωρήσει σε μικρές αλλαγές.

Οι πληροφορίες ήθελαν τον B.K. Yoon από το τμήμα consumer electronics να τον αντικαθιστά. Η Samsung δείχνει να ζορίζεται με τις πωλήσεις των top συσκευών της όπως Samsung Galaxy Note 4 και Samsung Galaxy S5, την ώρα που στην Κίνα έχει να ανταγωνιστεί κατασκευαστές όπως Huawei, Xiaomi και Lenovo.

Αναλυτές εκτιμούν ότι ο λόγος που δεν έγιναν μεγάλες ανακατατάξεις είναι η απουσία του Προέδρου Lee Kun-hee, ο οποίος βρίσκεται στο νοσοκομείο από τον Μάιο μετά από καρδιακή προσβολή. Ο τωρινός πρόεδρος Jay Y Lee, αποφάσισε να μην κάνει δραστικές αλλαγές μιας και απουσιάζει ο πατέρας του.

Ωστόσο, κάποιες αλλαγές έπρεπε να γίνουν όπως για παράδειγμα η αντικατάσταση του D.J. Lee, ο οποίος είναι πρόεδρος και επικεφαλής για τις πωλήσει και το marketing του τμήματος mobile και όπως φαίνεται πήρε την ευθύνη για τις κακές πωλήσεις. Κι άλλοι πρόεδροι και επικεφαλής τμημάτων άφησαν τις θέσεις τους αλλά και πάλι δεν μιλάμε για μεγάλες αλλαγές.

Πρόσφατα, η Samsung είχε ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου και παρουσίασε πτώση καθαρών κερδών κατά σχεδόν 50%. Οπότε στο εξής θα είναι αναμενόμενες οι αλλαγές.

samsung keeps mobile ceo, Samsung, διατηρεί τον J.K. Shin επικεφαλής του τμήματος mobile

Πηγή: 1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Apostolos

Mr. J.K.Shin! Βγάλε καλές αναβαθμίσεις – αναβαθμίσεις που να είναι λειτουργικές και όχι μόστρα – εάν θες να πουλάνε τα smartphones σου!
Μετά μπορείς να αρχίσεις να ανασχεδιάζεις την σειρά Galaxy S. Σε φτάσανε και σε περάσανε.

tiamat

EYTYXΩΣ..!!!!!!!!

το να βλεπεις JK shin σε καθε λανσαρισμα galaxy S/NOTE να μιλαει απταιστα την κινεζοenglish accent και να το βγαζει απο τη μαγικη-τσεπη σαν λαγο την ωρα της αποκαλυψης, ειναι μια απο τις μικρες απολαυσεις της ζωης που δε πρεπει να χαθει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ CHIEF J.K SHIN !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S24 Samsung Galaxy S24 Ultra

Samsung Galaxy S24: Έφτασε η ενημέρωση που βελτιώνει την κάμερα

Η Samsung κυκλοφόρησε την ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας Απριλίου 2024 για τη σειρά Galaxy S24, που συνοδεύεται από βελτιώσεις της κάμερας.