Samsung, ανακοίνωσε τα χαμηλότερα έσοδα τριμήνου εδώ και 2 χρόνια

Η Samsung πριν από λίγο καιρό προειδοποίησε τους επενδυτές για πολύ χαμηλά έσοδα τριμήνου και τελικά ανακοίνωσε τα αποτελέσματα τριμήνου σήμερα τα οποία είναι τα χαμηλότερα εδώ και δυο χρόνια. Για το δεύτερο τρίμηνο ανακοίνωσε 6.1 δισ. δολάρια σε αντίθεση με τα 6.96 δισ. την ίδια περίοδο πέρσι.

Οι πωλήσεις smartphones συνέβαλαν περισσότερο στα κέρδη της όμως η φετινή της ναυαρχίδα Samsung Galaxy S5 δεν τα πήγε τόσο καλά όσο περίμεναν καθώς το iPhone συνεχίζει να πουλά πιο πολύ κι οι κινέζικες συσκευές παίρνουν σημαντικό μερίδιο της αγοράς των low-end συσκευών.

Όπως ήταν αναμενόμενο η Samsung έριξε το φταίξιμο στην μείωση πωλήσεων στην αγορά των smartphones.

Ωστόσο ευελπιστεί στην άνοδο των κερδών της στο δεύτερο μισό του 2014 όταν θα κυκλοφορήσει νέες ναυαρχίδες όπως είναι το Samsung Galaxy Note 4. Ωστόσο προειδοποιεί ότι θα είναι δύσκολο να επιστρέψει στα κέρδη μιας και ο μέσος όρος τιμής των smartphones συνεχίζει να πέφτει.

Με την Apple να ετοιμάζει το δικό της μεγαλύτερο iPhone 6 και τους αντιπάλους να μπαίνουν δυναμικά, ειδικά στην αγορά της Ασίας, τα στελέχη της Samsung γνωρίζουν ότι θα έχουν δύσκολο δρόμο μπροστά τους για το επόμενο τρίμηνο.

Τέλος, η Samsung θεωρεί ότι εισάγοντας νέες τεχνολογίες και υιοθετώντας νέα design θα βοηθήσει όπως και το να επικεντρωθεί σε μικρότερο αριθμό νέων συσκευών. Επομένως μέσα στους επόμενους μήνες ίσως δούμε μια εντελώς διαφορετική Samsung μιας και όπως φαίνεται πλέον πήρε το μήνυμα.

samsung χαμηλά έσοδα, Samsung, ανακοίνωσε τα χαμηλότερα έσοδα τριμήνου εδώ και 2 χρόνια

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

27 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tyhmä

Αλλαγή design και λιγότερα κινητά, μήπως δε μιλάμε για τη Samsung? Μπράβο της πάντως που θέλει να αλλάξει.

Ιωάννης jb

Και εις κατώτερα.. Χαχαχαχα!!!!!!

greg

Μπορεί να καταλάβειη samsung ότι πρέπει να δίνει αναβαθμίσεις σε όλα τα κινητά της όπως κάνει η Apple?μπορεί να κοιτάξει σοβαρά το τι θέλει ο καταναλωτής και να αφήσει τα δήθεν?ίσως τότε μπορέσει να ανέβει πάλι σε πωλήσεις.κάτοχος note 3 neo και δεν είμαι φαν καμίας εταιρείας,ούτε λογισμικού.και μακάρι όλες οι εταιρείες να κοιτάξουν τι θέλει πραγματικά ο καταναλωτής…

γιαννης

Ας ειναι καλα η Xiaomi .οταν θα βγαλει κινητο να χτυπαει τουλαχιστον το Μ3 (σε τιμη κ χαρακτηριστικα) τοτε τα ξαναλεμε!

Alexis

Αυτό ήταν ξόφλησε η Samsung πάει για κλείσιμο.

dark_master

Ρε παιδιά τι λέτε? Καταρχήν οι τιμές της Xiaomi στην Κίνα είναι πολύ χαμηλότερες από τις Ευρωπαϊκές. Επίσης η Xiaomi προσφέρει τα τηλέφωνα της μόνο μέσω ίντερνετ και σε επιλεγμένες αγορές μόνο. Άρα μιλάμε για άλλα οικονομικά μεγέθη. Όσον αφορά την σύγκριση με την Apple αν στο κάνει αυτό θα πρέπει η να σου ανεβάσει τις τιμές στα φτηνά της τηλέφωνα η να βγάζει μόνο ναυαρχιδες. Μη λέμε ότι να’ναι λοιπόν γιατί μετά θα λέμε γιατί δεν βγάζει φτηνά τηλέφωνα κτλ. Επίσης μην ξεχνάτε ότι Ο περισσότερος κόσμος αγοράζει είτε από παρόχους είτε από μικρότερα καταστήματα. Έχετε δει πόσο κάνει το Mi3 στο skroutz? Φτηνότερα κοστίζει το S4 που βγήκανε σχετικά μαζί. Η εγγύηση που προσφέρει η Xiaomi ειναι ενός έτους σε αντίθεση με τις άλλες εταιρείες και αν το πάρεις από Κίνα πρέπει να το στείλεις πίσω με δικά σου μεταφορικά. Μη λέμε λοιπόν ότι θέλουμε. Έχω γκρινιαξει πάμπολλες φορές για την ποιότητα υλικών η για το bloatware της Samsung (έχω χαρακτηριστεί και ως hater) αλλά μερικοί εδώ κάνετε λες κ έχετε μετοχές αντίπαλης εταιρείας. Καλό είναι να υπάρχει ανταγωνισμός για δικό μας όφελος. Καλό είναι επίσης να υπάρχουν εταιρίες που προσφέρουν δουλειά σε Έλληνες. Ναι είναι δύσκολοι καιροί,… Συνέχεια »

i love rihanna

@greg η apple βγαζει δυο το πολυ smartphone το χρονο η σαμυ εχει για καθε κατηγορια πολλες επιλογες για ολα τα γουστα και ετσι δεν προλαβαινει να τα υποστήριξει ολα!

@Alexis ελπιζω να το λες ειρωνικα! Η σαμυ ειναι απο τις ποιο κερδοφορες εταιριες ακομη και μετα την πτωση και εσυ λες οτι κλεινει! Ετσι κληνουν οι εταιριες νομιζεις…

Γιάννης

Xiaomi Mi3 είναι , ούτε το μοντέλο του κινητού που έχεις δεν ξέρεις!

greg

Δεν αντιλέγω στα λεγόμενα σου.όμως κάποια τηλέφωνα θα έπρεπε να εχουν την τελευταία έκδοση λογισμικού,όχι την προτελευταία και ίσως καλύτερη υποστήριξη.αυτό εννοώ στην ουσία.όταν δεν τα δίνεις,και ο καταναλωτής μένει πίσω σε έκδοση πιο πολύ από ότι πρέπει αναγκαστικά δε θα ξανά αγοράσει την ίδια μάρκα.θα πάει σε κάτι άλλο.η θα μείνει σε αυτό που ηδη εχει Γτ απλά βλέπει ότι δεν περνάει αυτό που πρέπει…

Ιωάννης jb

i love rihanna.. Εχεις σκεφτει να αλλάξεις όνομα ή να αλλάξεις κάποια λέξη (rihanna με samsung) ή να προσθέσεις (and samsung)
Χαχαχαχαχαχαχαχαχα

giorgio

Κέρδη έχει ήδη δεν θα επιστρέψει. Ίσως περιμένει να επιστρέψει σε κερδοφορία ανάλογη της περυσινής

Darth

αν θέλει τα έσοδα της πίσω
1. αλλαγή design
2. αλλαγή υλικού (η έστω να παραμείνει στο πλαστικό αλλά να βάλει ποιοτικά πλαστικά οχι της σαχλαμάρες)
3. να φτιάξει επιτελούς το λογισμικό της!!! έχει καταντήσει πλεον το lag και υπερβολική κατανάλωση ram μαρτύριο και ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ άλλο bloatware
4. οχι άλλο knox counter!!! (knox ας το κρατήσει)
5. τιμές να ρίξει λιγάκι γιατί όσο πάει της ανεβάζει (περάσαν η χρυσές εποχές του s2 )

μεχρι τωρα νανε καλα κινα και η lg και αν θελει καποιος κατι πολυτελές έχουμε την htc

Alexis

i love rihanna Εννοείται ότι το λέω ειρωνικά. Και εννοείται ότι ακόμα και έτσι έχει τα μεγαλύτερα κέρδη από οσο έχουν άλλες εταιρείες όλες μαζί. Εγω Samsung δεν ξαναπαίρνω πάντως μέχρι να δείξει κάτι πραγματικά καινούριο.

Georgos

Τραγικά νέα για την Samsung , θα πουλήσει μόλις 250 εκ. κινητά φέτος και θα έχει έσοδα μόλις 25 δις. , όντως το design έχει κουράσει και γίνεται μπάχαλο με τα 50 galaxy μοντέλα που κυκλοφορούν αλλά όχι και να βγαίνει ο κάθε πικραμένος hater να γράφει τα δικά του. Όσο τραγικό είναι να χειροκροτούμε μια εταιρεία άλλο τόσο είναι να την κράζει κάποιος συνέχεια γιατί δείχνει ότι έχει κάποιο πρόβλημα.

Alexboom

τραγική στο χώρο των windows phones….ακόμα περιμένουμε αναβάθμα για το ATIV S…δεν ξέρω πως πάει στο ανδροειδές, αλλά σε ένα ανερχόμενο ΛΣ θα έπρεπε να δείξει το δέοντα σεβασμό, ειδικά όταν είναι το μοναδικό που θα πάρει το 8.1…

Τελης Μπατακης

@Alexboom ας πρόσεχες, ο Darth και ο Chuck Norris την έχουν πάρει την αναβάθμιση απο πέρσι το Σεπτέμβρη

Μ.φ

ΑΝ ΚΛΕΊΣΕΙ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΊΑ ΕΊΝΑΙ Η HTC. H SAMSUNG ΜΕ 6+ΔΙΣ ΤΟ ΤΡΊΜΗΝΟ!!!…ΚΑΙ Η APPLE MEΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΕΡΔΟΦΟΡΊΑ,ΔΕ ΧΆΝΟΥΝ ΑΛΛΆ ΑΠΛΆ ΈΧΟΥΝ ΛΙΓΌΤΕΡΑ ΚΈΡΔΗ.ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΆ, ΑΣ ΕΊΝΑΙ ΚΑΛΆ ΟΙ ΚΙΝΈΖΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΓΟΝΆΤΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΈΣ.

jimo

το μονο σιγουρο ειναι οτι θα εχει τεραστια πτωση ειδικα με το καινουριο μεγαλυτερο Iphone Που ερχεται θα παθει μεγαλη ζημια ισως χασει και την δευτερη θεση στις πωλησεις !!

stelios

Ποτε ξανα σαμσουνγκ κινητο μεχρι που να καταλάβει οτι δεν μπρει να βγαζει το ίδιο σχεδιο σε διάφορα μεγεθη

ddr2

@ i love rihanna
Δεν προλαβαινει να τα υποστηριξει, προλαβαινει ομως να τα σχεδιασει, να τα βγαλει και να τα πουλησει και να τα κονομησει απο αυτα.
Λαθος καταλαβαν οι μαγκες….ας προλαβαινε.

Κατα τα αλλα και εγω αγαπω Rihanna… Χαχαχα!

Γιάννης

@jimo
Πουλάει σχεδόν όσα κινητά πουλάνε Apple , Lenovo , Huawei και LG μαζί:
https://cdn1.tnwcdn.com/wp-content/blogs.dir/1/files/2014/07/Screen-Shot-2014-07-30-at-2.46.12-pm-730×243.png
Μην γράφετε αρλούμπες.

Theo

@jimo Δεν βαρεθηκες σε καθε αρθρο για την σαμσουνγκ να λες οταν κυκλοφορησει το iphone 6 θα κλεισει ολες τις εταιριες και θα τραβηξει και κοσμο ? Εσεις ειναι που κοροιδευατε εμας με τα κινητα παντοφλες και ρακετες αλλα αυτα θελετε τωρα. Μπορει να βγηκε αρθρο που να λεει οτι το iphone 5s πουλησε 7 εκατομυρια τον μαιο σε σχεση με τα 5 του gs5 αλλα κανενας δεν σχολιασε οτι το ακομα παλαιοτερο gs4 πουλησε το ιδιο με το πιο καινουριο 5s. Οι εταιριες δεν κλεινουν ετσι ευκολα οσο θα ηθελες.

jimo

δεν θεωρό ότι θα κλείσει η samsung άλλα θεωρό οτι το κοινό ωρίμασε πλέον ! επίσης το να μεγαλώσεις την οθόνη όπως το κάνει η apple 0.5 ίντσες ανα 2 χρονιά είναι ποιο φυσιολογικό απο το να την μεγαλώνει κάθε 6 μίνες όπως τα αντροιντ κινητα !! προσωπικά έχω το Iphone 5 και το nexus 5 γιατί θεωρώ μόνο τα nexus αξιόλογα android Κινητά και το μέγεθος μέχρι 5 ίντσες ειναι οριακό ΟΧΙ για μένα άλλα για το γενικότερο σύνολο οπως αποδεικνύεται ! Τώρα αν καταφέρει η apple και φτιάξει ενα κινητό 4.8 ιντσών με διαστάσεις περίπου ίδιες με το Iphone 5 τότε ναι θα είναι φοβερή μαγκιά για την apple που πάλι θα μπορείς να δουλέψεις με ένα χέρι το κινητό σου γιατί θα έχει ελάχιστα bezel ! αν πάλι φτιάξει ένα κινητό όπως αυτά τα dummy που βλέπουμε λυπάμαι πολύ θα είναι ΠΑΝΤΌΦΛΑ IPHONE !! προσωπικά θέλω να πιστεύω οτι θα κάνει το μεγάλο ΜΠΑΜ και θα αφήσει τον κόσμο άφωνο άλλα αυτό βεβαία είναι μονο δική μου άποψη και ίσως λίγο τραβηγμένη άλλα η APPLE το εχει ξανακάνει γιαυτο και γράφω στο κάθε post τα ίδια γιατί τα πιστεύω !! το οτι πουλάει κινητά η samsung των… Συνέχεια »

Georgos

@jimo
Στα 5 πρώτα κινητά στις πωλήσεις η Samsung έχει το S4 , το S5 και το Note 3. Το γράφω για να μαθαίνεις και κάποια πράγματα , εκτός και έχουν 50 ευρώ κάπου και δεν το ξέρω.

jimo

@Goerge το γνοριζω πολυ καλα αλλα δεν αποτελουν το συνολ οτων πωλησεων και ναι η samsung βγαζει κινητα με 50 ευρω που μετρουνται στο συνολο !!οπως γραφει ο Γιαννης διαβασε σ επαρακαλω τα πραπανο Post !!

Ιωάννης jb

jimo πας καλά??
Τη πενήντα ευρώ λες?? Σοβαρέψου!!!! Σταμάτα να επικρίνεις την τακτική τις samsung, αυτήν είναι η samsung και σε όποιον αρέσει, δε λέω ούτε εμένα μου αρέσει σαν εταιρία αλλα δε κάνω και όπως εσύ! αυτά που λες παραπάνω περι ιντσών και συσκευών με 50 ευρώ είναι άκυρα

Antonis

Jimo παντόφλα θα βγάλει και θα την αγοράσεις και θα λες τι ωραία που είναι η μεγάλη οθόνη, έχει το ιδανικό μέγεθος, η Apple είναι η καλύτερη μπλα μπλα μπλα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.