Qualcomm: Αναθέτει την κατασκευή του Snapdragon 820 στην Samsung;

Η Samsung στις φετινές ναυαρχίδες Samsung Galaxy S6 και Samsung Galaxy S6 Edge δεν επέλεξε την ναυαρχίδα της Qualcomm, Snapdragon 810, αλλά τον δικό της Exynos. Τελικά φαίνεται και η Qualcomm θα της αναθέσει την κατασκευή του Snapdragon 820.

Η φετινή χρονιά προβλέπεται ότι θα είναι πολύ καλή για την Samsung καθώς εκτός από την ανάκαμψη των πωλήσεων της ναυαρχίδας, τα πηγαίνει καλά και σε άλλους τομείς. Αφού κέρδισε την Apple για την κατασκευή του Apple A9 Chip που θα μπει στο επόμενο iPhone, φέρεται να ετοιμάζει συνεργασία και με την Qualcomm.

Μέχρι στιγμής η Qualcomm για την παραγωγή των Snapdragon συνεργάζεται με την TSMC, όπως έγινε και με τον Snapdragon 810 που όπως έχουν δείξει οι δοκιμές, υστερεί κάποιες φορές από Exynos των Samsung Galaxy S6. Οι νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Snapdragon 820 θα ανατεθεί στην Samsung η οποία έχει το πλεονέκτημα να χρησιμοποιεί 14nm FinFET διαδικασία παραγωγής, ενώ η μετάβαση της TSMC στα 16nm πήρε κι άλλη αναβολή για το δεύτερο ή τρίτο τρίμηνο του 2015.

Η Qualcomm δεν είχε θετική εμπειρία με την TSMC στον φετινό Snapdragon 810 ο οποίος για διάφορους λόγους παρουσίασε προβλήματα υπερθέρμανσης, κάνοντας αναπόφευκτα ζημιά στην φήμη των Snapdragon. Με το να αναθέσει την παραγωγή στην Samsung, η Qualcomm μπορεί επίσης να αυξήσει την πιθανότητα να μπει ξανά στις ναυαρχίδες του κορεάτικου γίγαντα, όπως είναι το Samsung Galaxy Note 5.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής καμία από τις δυο πλευρές δεν έχει επιβεβαιώσει την επικείμενη συνεργασία.

snapdragon 820 samsung, Qualcomm: Αναθέτει την κατασκευή του Snapdragon 820 στην Samsung;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
γιωργος

καποιος ελεγε οτι η samsung κ η apple θα σφαχτουν στο μελλον σαν nokia.θυμαστε αυτη την ομορφη ατακα κ ποιος την ειπε;καποιος ceo μιας ανερχομενης κ καλα δυναμης που τελικα θα τον χαρακτηρισω ως τυχαιο τον τυπο αφου θα παρει κ το android μακρια απο την google κ της εχει βαλει μια σφαιρα στο κεφαλι.αυτα ειναι τα παχια λογια που λένε κ στο χωριο μου.

One

Εγω δε το πιστεύω να γινει εξ ολοκλήρου αναθεση, απλα μπορει να κανουν καποια συνεργασία για να ξαναβάλει η Σαμυ τους επεξεργαστές της Qualcomm.

Γιάννης σε λέω

@LeoG4

Μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις… Το G4 με τον 808 είναι φθηνότερο απο τα Galaxy S6, HTC M9, Sony Xperia Z3+. Αυτος είναι ο λόγος που τον προτίμησε η LG… Ώστε η τιμή του κινητού να ήταν κάτω απο τα 700€, όπως και έγινε.

Είσαι το ίδιο άτομο και δεν τρώμε κουτόχορτο. Τρολάρεις με διπλό όνομα και φαίνεται ολοκάθαρα.

Επίσης ζηλεύεις την σταθερότητα και την αντοχή στο χρόνο που έχουν τα windows phone, κάτι που δεν πρόκειται ν αποκτήσεις ποτέ 🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.