Σε εμπιστευτική συμφωνία ήρθαν Microsoft και Samsung

Η Microsoft εδώ και καιρό, διανέμει τις πατέντες της στους κατασκευαστές Android λαμβάνοντας και το ανάλογο αντίτιμο για κάθε συσκευή Android που πωλείται. Η Samsung από την άλλη μεριά παρ’ ότι χρησιμοποιεί κάποιες από αυτές τις πατέντες, δεν χρηματοδοτεί, ούτε αναφέρει πουθενά την Microsoft, με αποτέλεσμα η τελευταία να οδηγήσει την Κορεάτικη εταιρεία στον νόμο.

Την περσινή χρονιά, η διαμάχη αυτή έφερε τους δύο κολοσσούς στα δικαστήρια, με την Microsoft να ψάχνει τρόπους να μηνύσει την Samsung για ζημιές γύρω στα 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Δεδομένου όμως ότι τα περισσότερα σημαντικά ζητήματά χανόντουσαν στον χρόνο και πέρασαν πολλοί μήνες χωρίς κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα ή εξέλιξη, οι δύο εταιρείες έρχονται τελικά σε συμβιβασμό με μια απόρρητη συμφωνία.

Ενώ οι ακριβής όροι της συμφωνίας δεν έχουν αποκαλυφθεί και πιθανότατα να μην αποκαλυφθούν ποτέ, και οι δύο εταιρείες ανάρτησαν στα επίσημα blog τους την κάτωθι ανακοίνωση:

“Η Samsung και η Microsoft είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουν ότι προέβησαν σε λήξη οποιασδήποτε διαφοράς υπήρξε στο δικαστήριο των ΗΠΑ, καθώς και στο διεθνές εμπορικό επιμελητήριο. Οι όροι της συμφωνίας είναι εμπιστευτικοί.” Οι δηλώσεις αυτές προήλθαν από τους αντιπροέδρους και υπεύθυνους νομικών θεμάτων των εταιρειών, Jeawan Chi για την Samsung και David Howard για την Microsoft.

Ενδιαφέρον θα είχε εάν γνωρίζαμε τι συμφωνήσαν οι δύο εταιρείες, αλλά πιο σημαντικό γεγονός είναι για το τι αντίκτυπο θα προκαλέσει αυτή η συμφωνία για υπόλοιπους κατασκευαστές που χρησιμοποιούν τις πατέντες της Microsoft και πληρώνουν τις άδειές τους κανονικά.

, Σε εμπιστευτική συμφωνία ήρθαν Microsoft και Samsung

Πηγή

Κώστας Κοσμόπουλος

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Λεόντιος

Samsung wp 10 και μετά κλάφτε αντρόιντ ιός (_ναι ιός) τίζεν μίζεν Φοξ λοξ ουμπούντου ντου στο σέιλφις

Sot11

Λεόντιος ηρεμισε, και στο παρελθόν ειχε βάλει πολλές φορές η wp η samsung(π.χ. Ativ s) και ο μόνος που έκλαψε ηταν η ίδια η Samsung!

Genesis

Sot11

ήταν και μεγάλη η τιμή του αν θυμάμαι καλά. και ήταν και άσχημο !!

Greg

Πανέμορφα τα windows phone δεν λέω, αλλά φτωχά σε εφαρμογές για όποιον κάνει πραγματική χρήση του κινητού του σαν smartphone. Στο θέμα μας και εγώ πιστεύω ότι θα βγάλει η samsung κάποιο windows phone και μακάρι να το κάνει. Είναι καλό πράγμα να έχουμε επιλογές.
Για την ώρα το android κυριαρχεί και θα κυριαρχεί για πολλά χρόνια ακόμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.