Σε εμπιστευτική συμφωνία ήρθαν Microsoft και Samsung

Η Microsoft εδώ και καιρό, διανέμει τις πατέντες της στους κατασκευαστές Android λαμβάνοντας και το ανάλογο αντίτιμο για κάθε συσκευή Android που πωλείται. Η Samsung από την άλλη μεριά παρ’ ότι χρησιμοποιεί κάποιες από αυτές τις πατέντες, δεν χρηματοδοτεί, ούτε αναφέρει πουθενά την Microsoft, με αποτέλεσμα η τελευταία να οδηγήσει την Κορεάτικη εταιρεία στον νόμο.

Την περσινή χρονιά, η διαμάχη αυτή έφερε τους δύο κολοσσούς στα δικαστήρια, με την Microsoft να ψάχνει τρόπους να μηνύσει την Samsung για ζημιές γύρω στα 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Δεδομένου όμως ότι τα περισσότερα σημαντικά ζητήματά χανόντουσαν στον χρόνο και πέρασαν πολλοί μήνες χωρίς κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα ή εξέλιξη, οι δύο εταιρείες έρχονται τελικά σε συμβιβασμό με μια απόρρητη συμφωνία.

Ενώ οι ακριβής όροι της συμφωνίας δεν έχουν αποκαλυφθεί και πιθανότατα να μην αποκαλυφθούν ποτέ, και οι δύο εταιρείες ανάρτησαν στα επίσημα blog τους την κάτωθι ανακοίνωση:

“Η Samsung και η Microsoft είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουν ότι προέβησαν σε λήξη οποιασδήποτε διαφοράς υπήρξε στο δικαστήριο των ΗΠΑ, καθώς και στο διεθνές εμπορικό επιμελητήριο. Οι όροι της συμφωνίας είναι εμπιστευτικοί.” Οι δηλώσεις αυτές προήλθαν από τους αντιπροέδρους και υπεύθυνους νομικών θεμάτων των εταιρειών, Jeawan Chi για την Samsung και David Howard για την Microsoft.

Ενδιαφέρον θα είχε εάν γνωρίζαμε τι συμφωνήσαν οι δύο εταιρείες, αλλά πιο σημαντικό γεγονός είναι για το τι αντίκτυπο θα προκαλέσει αυτή η συμφωνία για υπόλοιπους κατασκευαστές που χρησιμοποιούν τις πατέντες της Microsoft και πληρώνουν τις άδειές τους κανονικά.

, Σε εμπιστευτική συμφωνία ήρθαν Microsoft και Samsung

Πηγή

Κώστας Κοσμόπουλος

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Λεόντιος

Samsung wp 10 και μετά κλάφτε αντρόιντ ιός (_ναι ιός) τίζεν μίζεν Φοξ λοξ ουμπούντου ντου στο σέιλφις

Sot11

Λεόντιος ηρεμισε, και στο παρελθόν ειχε βάλει πολλές φορές η wp η samsung(π.χ. Ativ s) και ο μόνος που έκλαψε ηταν η ίδια η Samsung!

Genesis

Sot11

ήταν και μεγάλη η τιμή του αν θυμάμαι καλά. και ήταν και άσχημο !!

Greg

Πανέμορφα τα windows phone δεν λέω, αλλά φτωχά σε εφαρμογές για όποιον κάνει πραγματική χρήση του κινητού του σαν smartphone. Στο θέμα μας και εγώ πιστεύω ότι θα βγάλει η samsung κάποιο windows phone και μακάρι να το κάνει. Είναι καλό πράγμα να έχουμε επιλογές.
Για την ώρα το android κυριαρχεί και θα κυριαρχεί για πολλά χρόνια ακόμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.