Έρευνα: Η Samsung έχει πιο πιστούς fans από την Apple

Συχνά μιλάμε για χρήστες οι οποίοι μένουν πιστοί σε μια εταιρεία ασχέτως αν το προϊόν που κυκλοφορεί είναι τελικά καλύτερο από άλλα. Μέχρι τώρα η Apple θεωρούνταν ότι είχε περισσότερους από τους λεγόμενους “fanboys” οι οποίοι δέχονται κριτική επειδή μένουν πιστοί σε υπερτιμολογημένα προϊόντα.

Τελικά όμως, όπως δείχνει νέα έρευνα δεν είναι οι χρήστες της Apple οι πιο πιστοί στο brand της, αλλά η Samsung έχει τους πιο αφοσιωμένους. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την SurveyMonkey το τελευταίο τρίμηνο του 2014 σε 5000 συμμετέχοντες.

Βλέπουμε ότι η Samsung είναι πρώτη ξεπερνώντας κατά πολύ τον αριθμό 19 που είναι το γενικό πρότυπο της βιομηχανίας όσον αφορά στην αφοσίωση των πελατών. Η Samsung σκόραρε 35 ενώ η Apple έφτασε μέχρι 28, βρίσκεται κάτω από την Samsung αλλά αναλογικά με την Microsoft που βρίσκεται στο -8, έχει πολύ καλό σκορ. Όπως φαίνεται η Microsfoft πρέπει να βάλει τα δυνατά της για να χτίσει ένα πιο αξιόπιστο brand.

Από την άλλη, όσον αφορά στην ικανοποίηση στην υποστήριξη πελατών η Apple βρίσκεται πρώτη με το 41% των ερωτηθέντων να έχουν καλή εμπειρία όταν κάποια στιγμή αντιμετώπισαν πρόβλημα. Η Samsung πήρε μόλις 25% που σημαίνει ότι τα τρία τέταρτα των συμμετεχόντων δεν είχαν καλή εμπειρία, η Microsoft βρίσκεται στο 19% και η Adobe στο 16%. Ωστόσο κανένας δεν έφτασε το 75% που είναι το πρότυπο της αγοράς.

samsung πιο πιστούς fans, Έρευνα: Η Samsung έχει πιο πιστούς fans από την Apple

samsung πιο πιστούς fans, Έρευνα: Η Samsung έχει πιο πιστούς fans από την Apple

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

ο τίτλος έπρεπε να λέει “Samsung έχει περισσότερα zombie από αυτά που έχει apple”

chaos

Χαλιφης στην θεση του χαλιφη.

j

Το λαθος της έρευνας ειναι ο αριθμός των συμμετεχόντων. Έπρεπε να έχουμε παρει πολλα περισσότερα ατομα απο 5000. Εκει θα βλέπαμε την αλήθεια και το ποσο στα αλήθεια ειναι ικανοποιημένοι οι πελάτες απο το σέρβις. Στα 5000 ατομα…

Κωστας

@Dath Το να είσαι fan και να επιβραβεύεις μια εταιρεία όπως (Samsung,Apple) που έχουν πάει την τεχνολογία λίγο πιο μπροστά από την εποχή μας δεν σε κάνει Zombie.

One

Πιο πιστούς φίλους απο τη Sony δεν θα βρείτε.

Τα τελευταία 10 χρόνια μονο Sony αγοράζω και θα συνεχίσω να το κάνω.

Ειδικά τώρα με το Z3 Compact εχω πάθει τη πλάκα μου.

Γιάννης

@One

χωρίς παρεξήγηση,μπράβο σου και καλά κάνεις αλλά πρέπει να είσαι από τούς τελευταίους φίλους της sony στον τομέα των τηλεφώνων.

Agnostos13

Και που να γινοταν η ερευνα στους χρηστες του techblog.gr!
Κωστα μην παιρνεις ιδεες! :Ρ

Αποστόλης Ρόδος

ΣΩΣΤΟΣ ο @ Agnostos13 😀 …. Εγώ είμαι πιστός μόνο στο Android σε καμία εταιρεία συσκευών δεν είμαι πιστός. Εκανες λάθος ή κοροιδεύεις τον κόσμο κυρα εταιρεία όποια και αν είσαι???? …. ΜΑΥΡΙΣΜΑ!!!!!!!

John

Η Sony ειναι μακραν η χειροτερη εταιρια. Οτι Sony Ericsson εχουμε παρει στην οικογενεια τα τελευταια 10 χρονια ειναι πλεον νεκρο. Και οχι, δεν ημασταν απροσεκτοι και τρυπιοχεριδες. 7 κινητα Sony Ericsson εχουμε και απο αυτα μονο το W910 λειτουργει κ αυτο με χιλια ζορια.

Μακρια. Ποτε ξανα Sony, κι ας ημουν καποτε φαν.

Gagarin

Η μέγα διαφορα….
Όλα ξεκίνησαν με τα apple να γίνονται μόδα γιατι ήταν κατι διαφορετικό – πρωτοποριακό…ναι ναι ξέρω ξέρω κλεμένες ιδέες κλπ κλπ…συμφωνώ αλλα τοσο η αισθητική οσο κ το μάρκετινγκ ήταν φοβερό…αποτέλεσμα…fan boys!!!
Μετα η sami χτυπούσε στα σημεία με συσκευές τούμπανα κυριολεκτικά τοσο σε κάμερα οσο κ σε επεξεργαστές…αλλα είχε το αδύναμο σημείο του τοσο μη σταθερού android…εκει απέκτησε το δικό της fan club…που ήταν κ haters των μήλων…κ αντίστοιχα γεννήθηκαν οι android haters…
Για μενα άδικος πόλεμος….Ο λόγος διαφορετικά λογισμικά…ο καθένας με οτι βολεύεται…Κ φυσικά με οτι κεφάλαιο διαθέτει…
Πιο φανατικοί κ λαλακιες….

Gus

@One συμφωνω μαζι σου εγω οχι μονο τα μονα κινητα που ειχα και θα εχω ειναι sony αλλα προσπαθώ να παροτρινω κι αλλους να αγορασουν sony κινητα και γενικα προϊόντα της
@Γιάννης υπαρχουν πολλοι που υποστηρίζουν την sony και η κακη γνωμη που εχει σχηματιστει για αυτην οφειλεται σε μερικα κινητα αποτυχιες τα οποια ομως ηταν εν ετη 2012 και κατω
@John μην λεμε και οτι θελουμε καμια σχεση δεν εχουν τα Ericsson με τα xperia

mouta

Χαλαρα Samsungακιας και Lgακιας εχω επηρεασει επιτυχως να αλλαξω πανω απο 35 ατομα να φυγουν απο την apple και να πανε στη Samsung και ολοι με ευγνωμονουν γιατι καταλαβαν ποσο φιλακισμενοι ητανε με ποσες τραγικα λιγοτερες δυνατοτητες….

dimmis

@gus +1
Πολυ ευχαριστημένος απο sony και lg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.