Samsung, πλησιάζει την Apple στα tablets με 9.9 εκατ. πωλήσεις

Μπορεί τα νέα για την αγορά των smartphones να μην είναι τόσο καλά για τη Samsung, όμως στα tablets δείχνει να έχει πάρει σημαντική ώθηση. Η αγορά των tablets για το τρίτο τρίμηνο του 2014 αυξήθηκε κατά 11.5% σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα πέρσι με τις αποστολές να φτάνουν στα 53.8 εκατομμύρια παγκοσμίως.

Σύμφωνα με την IDC, στις ΗΠΑ η αύξηση της αγοράς των tablets ήταν στο 18.5% σε σύγκριση με πέρσι. Η Apple παραμένει ο κυρίαρχος της αγοράς με 12.3 εκατομμύρια αποστολές το τρίτο τρίμηνο ενώ η Samsung δείχνει να την πλησιάζει αγγίζοντας τα 9.9 εκατομμύρια tablets. Αυτό σημαίνει ότι έχει το 18.3% της αγοράς για τη συγκεκριμένη περίοδο ενώ η Apple βρίσκεται στο 22.8%, πέφτοντας κατά 12.8% σε σύγκριση με πέρσι.

Η Asus και η Lenovo μοιράζονται την τρίτη και τέταρτη θέση με 3.5 εκατ. και 3 εκατομμύρια αποστολές αντίστοιχα. Η Lenovo έδειξε σημαντική αύξηση ανεβαίνοντας κατά 30% σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2013.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της IDC, οι low-cost κατασκευαστές μπορεί να πουλάνε, όμως top ονόματα όπως η Apple δεν ανησυχούν από τον ανταγωνισμό διότι εκείνοι συνεχίζουν να παίρνουν τα περισσότερα χρήματα. Επίσης γνωρίζει ότι ένα tablet κάτω από 100 δολάρια δεν είναι σταθερό, οπότε δεν μπαίνει στη διαδικασία να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο κομμάτι της αγοράς.

samsung πλησιάζει apple στα tablets, Samsung, πλησιάζει την Apple στα tablets με 9.9 εκατ. πωλήσεις

samsung πλησιάζει apple στα tablets, Samsung, πλησιάζει την Apple στα tablets με 9.9 εκατ. πωλήσεις

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Χρήστος

Βέβαια από τον πίνακα που βλέπω τροχάδειν, έπεσε η apple, έπεσε και η samsung, και το μερίδιο των δυο αυτών το πήραν οι υπόλοιπες (asus και λοιπές).

Προσπαθείστε να μη βάζετε εσείς οι ίδιοι τον ανταγωνισμό μεταξύ samsung + apple με τέτοιους τίτλους στα άρθρα σας, και εμείς μην ανησυχείτε, θα το καταλάβουμε. Ίσως έτσι να σταματήσει και η φαγομάρα μεταξύ των οπαδών.. 🙂

parastas

@Χρήστος +1

Alex

@Χρήστος Agree

Theodore.

Που το ειδες οτι επεσε η Samsung;Μια χαρα 5.6% ανεβηκε.Η Απλ επεσε και πολυ μαλιστα.

GiorgosM

Φοβερά ταμπλετ, πήρα πρόσφατα το tab Pro 8.4 ,με μια λέξη καταπληκτικό! Με 200 ευρώ έχεις ένα πραγματικό εργαλείο με εξαιρετική οθόνη UHD και δυνατό επεξεργαστή! Ξεχνάς lap top , πανάλαφρο και καλό κατασκευασμενο, απόλαυση η λειτουργία και η χρήση του!

Λεωνιδας

Δεν ξερω αν τα παιδια παραπανω εντοπισαν κατι, αλλα εγω βλεπω -12,8% για την Apple και (+)5,6% για Samsung

X

Τα ‘πιασε τα λεφτά της η Samy δηλαδή σοβαρά τώρα υπάρχει κάποιος που αγοράζει tablet samsung σήμερα ;;;; – ακόμη και αν δεν υπήρχαν καν Ipad και Windows και μόνο Android να ήταν πάλι τα Nexus και το Shield είναι κλάσεις ανώτερα ακόμη και τα Sony πιο ποιοτικά είναι σαν κατασκευές – εγώ λέω η Samsung να εστιάσει το βάρος της στις 3D τηλεοράσεις και να κοιτάξει να βελτιώσει και της φωτογραφικές τις μηχανές 0 τα άλλα να τα αφήσει σε αυτούς που ξέρουν 😉

Batel

Μπα κανείς δεν αγοράζει tablet Samsung , μόνο 10 εκ. πούλησε σε ένα τετράμηνο. Είναι αυτό που λέμε “καλυτερα να μασάς παρά να μιλάς” ειδικά πριν πετάξεις τέτοιες μπαρούφες καλό είναι να σκέφτεσαι πρώτα (αν αυτό είναι δυνατόν βέβαια).

konstantine73

Η επέλαση των win tablet ξεκινάει…….κλασης ανωτερα των υπολοιπων…..

Αντώνης Μαρίνος

Όντως μερικοί φαίνεται ή ότι δεν σκέφτονται καν πριν μιλήσουν, είτε απλά τρολάρουν για να σπάσουν (?) πλάκα. Σε άρθρο που λέει ότι η Samsung πλησιάζει την Apple στο μοναδικό segment που είχε πάντα την πρωτοκαθεδρία (tablets), διαβάζουμε ότι “ποιος αγοράζει samsung tablet σήμερα” !!! Τουλάχιστον γελάσαμε και σήμερα….

Η αδελφή μου έχει ένα Tab 3, μια χαρά ταμπλετάκι, φθηνό, τα πλαστικά του εμένα δεν με ενθουσιάζουν, αλλά από την άλλη το έχει τσακίσει η μικρή κόρη της, και δεν έχει καταλάβει τίποτα (πέρα από μικρογρατζουνιές εδώ και εκεί). Από την άλλη φίλος συνεργάτης στο γραφείο έχει πάρει το S Τ705, και είναι απλά τερατάκι, τόσο από πλευράς specs όσο και υλικών (αλλά κα τιμής!).

Αποστόλης Ροδος

Φυσιολογική την βλέπω την εξέλιξη και θα ανεβουν και αλλο οι υπόλοιπες εταιρείες.

giannogeorge

Κι εγώ πήρα το Galaxy Tab Pro 8.4 και με τα χαρακτηριστικά που έχει, τα 200€ που έκανε, δεν ήταν τίποτα, σε σχέση πάντα με άλλα τάμπλετ που είναι με τα ίδια χαρακτηριστικά, στα 400+.

hic_et_nunc

Όλοι εσείς που μιλάτε για Windows tablets μέχρι ενος σημείου έχετε ενα point αλλά sorry ρε παιδιά, με το tab s 10.5+official keyboard +την σουίτα hancom office που μας δίνει η Samsung δωρεάν, ειλικρινά υπάρχει πολύς κοσμος που δεν κανει άψογα την δουλειά του με τον συγκεκριμένο συνδυασμό;;;;

Δεν αναφέρομαι σε ειδικές περιπτώσεις αλλα η πλειοψηφία δεν χρειαζόμαστε ενα win tablet ή pc.

Αν και το tab s μου κόστισε, εχω επίσης note 8(280€), tab pro 8.4 (200€), tab 3 8.0 (130€). Ακόμα και το τελευταίο ειναι ενα άριστο μηχάνημα πράγμα που δεν περίμενα στην τιμή των 130€.

Υποστηρίζω λοιπόν την μοναδική εταιρία που μου δίνει την δυνατότητα να αποκτώ άριστα μηχανήματα σε υπερβολικά χαμηλές τιμές.

Theodore.

…άσε να αλλαξει επεξεργαστη πρωτα το 10.5,και βλεπουμε.

X

Ρε παιδιά τώρα πείτε την αλήθεια δηλαδή υπάρχει άνθρωπος με στοιχειώδεις γνώσεις που αγοράζει Samsung εντάξει δε λέω για να παίζουν τα παιδιά με κάτι φθηνό μια χαρά είναι αλλά μέχρι εκεί – τώρα στον φίλο που λέει για hancom office εντάξει μάλλον πλάκα θέλει να κάνουμε δηλαδή ποιο hancom και πιο ιwoks (για το ipad λέω) όταν τα win tablets (ακα asus t100) δίνουν δωρεάν full microsoft office – Πάντως αυτές οι στατιστικές είναι για γέλια άκου εκεί να μετράνε κομμάτια και όχι έσοδα τι σόι σύγκριση είναι αυτή όταν το Χειρότερο μοντέλο ipad αντιστοιχεί σε κόστος και επιδόσεις σε 3-4 samsung tablets

X

Εσείς που δώσατε 200 για το tba pro 8.4 το ξέρατε ότι με τα ίδια λεφτά μπορούσατε να πάρετε αυτό –

https://www.easlanidis.gr/tablet-wt8-a-102-encore-8-0-32gb-toshiba.html

λίγη έρευνα αγοράς ρε παιδιά δεν θα βλάψει κανέναν όλοι κερδισμένοι θα βγούμε 🙂

Panos7GR

Συμφωνώ σε όλα για τα Windows tablet που τρέχουν τα Windows 8 και οχι τα WindowsRT, ότι είναι μακράν καλύτερα, καθώς τρέχουν πλήρες λειτουργικό σύστημα με ότι κι αν σημαίνει αυτό. ΑΛΛΑ (και το τονίζω ΑΛΛΑ) δεν είναι ακόμα ώριμα για οθόνες αφής στο desktop mode. Το λέω εγώ που χρησημοποιώ εδώ και 4-5 μήνες laptop με οθόνη αφής και Windows 8.1. Ναι το ξέρω τα Windows είναι σχεδιασμένα ειδικἀ για οθόνες αφής, με ειδικές χειρονομίες, με με με κτλ, αλλά οι υπόλοιποι κατασκευαστές software είναι ήδη έτοιμοι για να σχεδιάσουν τα προγράμματά τους που τρέχουν σε desktop mode ειδικά για οθόνες αφής; ΟΧΙ! Και όποιος έχει Laptop με οθόνη αφής ή ήδη ένα από τα tablets με Windows 8.1, ας μιλήσει. Επίσης όπως και να το κάνουμε για συμβατικά μεγέθη tablets δεν κάνουν τα Windows 8. Αντε εσύ κάνε δουλειά σε 8 ίντσες οθόνη σε desktop mode ή ακόμα και σε 10. Και μην πει κανένας, όπως μου λένε συχνά, “γιατί σε netbook πιο παλιά πως κάναμε;”. Αλήθεια; Δούλευες σε Netbook ή χαζοσέρφαρες όπως κάνεις τώρα στα Android και iOS tablets; Γενικά πάντως τα Android tablets μπορούν άνετα να στηθούν σαν επαγγελματικά εργαλεία, αν όχι κανονικά, τότε επαγγελματικά on… Συνέχεια »

Batel


Συγκρίνεις το Toshiba με ανάλυση 1280×800 και επεξεργαστή 1.8 GHz με το Tab Pro που έχει ανάλυση 2560×1600 και είναι στα 2.3 GHz.Αν νομίζεις ότι αυτά τα δύο επειδή έχουν την ίδια τιμή είναι και στην ίδια κατηγορία είσαι πολύ πιο άσχετος από ότι νόμιζα.

tarif16

@Batel
οποιος κακολογησει την samsung,η ασχετος ειναι η μπαρουφες λεει…κι ετσι σαν κατοχος note 8 και note 10.1 2014 δεν θα πω την γνωμη μου για την samsung γιατι θα πω παρα πολλες μπαρουφες και θα με παρετε και για ασχετο….(οποιος καταλαβε,καταλαβε!!!!!!)…….

Theodore.

Οσο για το φοβερο Μαθηματικο,οπυ υπολογιζει εκει διάφορα,εαν η μεν Samsung,ανεβαινει καθε χρονο 5%,ενω η Απλ,κατεβαινει 12%,σε ποσα χρονια θα λαβει η Απλ το… bird στα tablets;

X

Αυτο σχολιο μου το γραφω αλο το samsung galaxy tab 2 που το εχω μονο για να παιζουν τα παιδια και πραγματικα μου βγαινει η ψυχη για να το γραψω :)))))))) – στο θεμα μας τωρα σχετικε μου φιλε σταματα να κοιτας τις μπουρδες και δες την ουσια το ενα εχει κανονικα windows και κανονικο office και το αλλο εχει οθονη για να βλεπεις cartoon και να παιζεις angry bird οταν στο toshiba μπορεις να τρεξεις skyrim, mass effect και dragon age τι ακριβως θελεςι να συγκρινω 😉

χ

Καλα ρε σιγκρινεις snap dragon και κουραφεξαλα με baiktrail που ειναι πιο γρηγορο απο Κ1 ενταξει εγω δεν το νομιζω ειμαι σιγουρος οτι πραγματικα εισαι ασχετος μετα απο αυτο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.