Samsung: Νέο εργοστάσιο για να ανταπεξέλθει στη ζήτηση του S6 Edge

Όταν ανακοίνωσε το Samsung Galaxy S6 Edge με καμπυλωτή οθόνη και στις δυο πλευρές, λόγω της ιδιαιτερότητάς του, η Samsung δεν περίμενε να έχει τόσο μεγάλη ζήτηση όταν θα έβγαινε στην αγορά. Το αποτέλεσμα ήταν να παρουσιαστούν ελλείψεις στην αγορά, αν και είναι πιο ακριβό από την κανονική έκδοση.

Οι νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Samsung αντιμετωπίζει την μεγάλη ζήτηση του Samsung Galaxy S6 Edge με την δημιουργία νέας μονάδας παραγωγής η οποία μπήκε ήδη σε λειτουργία και υπολογίζεται να παράγει 5 εκατομμύρια κυρτές οθόνες τον μήνα.

Αυτή είναι σημαντική αύξηση σε σύγκριση με τα δυο εκατομμύρια τον μήνα που είχε προγραμματίσει αρχικά η Samsung. Είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό βήμα για να αγγίξει τελικά τα 70 εκατομμύρια πωλήσεις της ναυαρχίδας μόνο το 2015.

Η νέα μονάδα παραγωγής ήταν σχεδιασμένο να μπει σε λειτουργία τον Ιούνιο, αλλά τελικά έγινε 2 μήνες νωρίτερα λόγω της μεγάλης ζήτησης.

Να πούμε ότι το Samsung Galaxy S6 Edge, σύμφωνα με προηγούμενο άρθρο που είχαμε δημοσιεύσει, είναι το πιο ακριβό smartphone που έχει φτιάξει η Samsung μέχρι σήμερα με το κόστος παραγωγής του να φτάνει στα 290 δολάρια εκ των οποίων τα 85 δολάρια πηγαίνουν στην οθόνη.

samsung νέα μονάδα για το s6 edge, Samsung: Νέο εργοστάσιο για να ανταπεξέλθει στη ζήτηση του S6 Edge

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Wolf

Πολύ μπροστά η Samsung φέτος…! Βάλανε μυαλό από πέρσι με το s5 φαίνεται. Το edge από κοντά είναι ότι πιο εντυπωσιακό έχω δει το τελευταίο διάστημα…!

Theo

@Wolf Δυστυχώς δεν έβαλε μυαλό φίλε μου, αν και σαμσουνγκάκιας θα το πω. Δεν έβαλε. Άκουσε τον κόσμο για την ποιότητα υλικών και το έκανε, δεν ζήτησε ο κόσμος όμως ακόμα πιο υψηλά τις τιμές. Αν είναι δυνατόν, 900 ευρώ η μικρή έκδοση, μάλιστα κάποιον κοροϊδεύουν μου φαίνεται. Επίσης ο κόσμος ζητούσε νέο λογισμικό, νέο tw χωρίς λαγκς, δεν γνωρίζω πως τα πάει αν και στο ίντερνετ η πλειοψηφία λέει τα καλύτερα, εγώ θα ήθελα επιτέλους να δω και νέα εικονίδια, μοιάζουν με την gingerbread, έχω note 4 και δυστυχώς με την lollipop μας άφησε για ακόμη μία χρονιά με το παλιό tw όπως κάνει κάθε χρόνο που τον πουλάει σαν καινούριο χαρακτηριστικό στα νέα της κινητά. Δεν έπρεπε να μας τον δώσει; Τι περιμένει αφού βλέπει ότι η παλιά έκδοση έχει προβλήματα. Σε όλα τα κινητά που έδωσε μέχρι στιγμής lollipop είναι ίδια. Πως θα ξεχωρίσουν τα s5 και note 4 από τα υπόλοιπα; Ας πάρει παράδειγμα σε αυτό από apple, htc που δίνουν την καινούρια έκδοση κι όχι να κάνουμε τάμα για τα αυτονόητα. Τότε θα πω ότι επιτέλους έβαλε μυαλό και ναι σέβεται τους πελάτες της που σκάνε κάιε τόσο ένα τεράστιο ποσό για να αποκτήσουν κάποια… Συνέχεια »

prankster100

@Theo ελεος φιλε λες οτι εισαι και σαμσουνγκακιας. 900 ευρω το σ6 edge? Επειδη το εχουν στο σκρουτζ οι ελληναραδες απατεωνες το κυκλωμα ,εταξυ τους. Προτινομεμη τιμη της σαμσουνγκ ειναι 50 ευρω παραπανω απο το απλο. Αρα 699 το απλο 749 το. edge αυτες ειναι οι τιμες οι οποιες πεφτουν σαμ σφαιρα το απλο και ολας εφτασε 579

P@NOS

Wolf γιατί τόσο θέμα με τα εικονίδια; Και εμένα δεν μου αρέσουν αλλά εφόσον πλέον υπάρχουν τα θέματα τι σε απασχολεί; Άλλαξε τα!

chris

Η αληθεια ειναι οτι,πριν τα δω απο κοντα,ελεγα οτι θα προτιμουσα το κανονικο αφενος διοτι δεν εβλεπα ιδιατερη χρησιμοτητα στην διπλη κυρτη οθονη του edge και αφετερου διοτι το σκεφτηκα πιο ευθραυστο λογω οθονης και μη ανετο στον χειρισμο
Οταν ομως πηγα και τα ειδα απο κοντα και περιεργαστηκα και τις λειτουργιες της κυρτης οθονης,πραγματικα λεω οτι τωρα προτιμω το s6 edge.
Και τα δυο ειναι πανεμορφα,ντρεπεσαι να τα κρατησεις,φαινεται η ποιοτικη διαφορα της κατασκευης απο ολα τα αλλα,η καλυτερη οθονη σε κινητο,απαιχτος επεξεργαστης και ταχυτητα,ισως η καλυτερη smartphone καμερα κτλπ.Ομως το edge φαινοταν πιο εντυπωσιακο και εννοειται πρωτοτυπο,σιγουρα πανεμορφο.Η samsung εκανε ενα βημα μπροστα στην ιστορια των smartphone γενικα…

Theo

@prankster100 Ναι φίλε μου σαμσουνγκάκιας είμαι. Άλλαξε σε ντιζάϊν όμως δεν άλλαξε σε τιμές. Όσο για τις προτεινόμενες τιμές, κάτι δεν πρέπει να πάρουν και τα καταστήματα που θα το βάλουν βιτρίνα; Εγώ απλά λέω ότι μπορεί μεν η σάμσουνγκ να δίνεις αυτές τις τιμές σαν προτεινόμενες, όμως στο παρελθόν έδινε μικρότερες και γι αυτό το s2 είχε 599 και το s3 669. Δες κάιε χρόνο και θα δεις ότι η τιμή ανεβαίνει διαρκώς και πλέον τα καταστήματα δεν δίνουν επιδοτήσεις. Πρέπει να πας σε προγράμματα με πάγιο 60 ευρώ και πάνω μπας και το πάρεις στη μισή τιμή. Αν υπολογίσεις το πάγιο επί 12 μήνες σου βγαίνει διπλάσια τιμή. Στην ουσία μας κοροϊδεύουν. Ξέρω για τις τιμές στο σκρουτζ κι εννοείται από εκεί παίρνω ότι θέλω, αλλά το edge που θέλω αυτή τη στιγμή έχει 840. Αν είναι δυνατόν.

Νωντας

Ευτυχως που ακουσε τον κοσμο και αφαιρεσε την καρτα μνημης…
Αυτη η εταιρια, τι να πω… Απο το κακο στο χειροτερο παει.

ekimolaos

@Theo Ρε συ, ok, έχουν βάση αυτά που λες. Αλλά δεν σκέφτηκες κάτι λογικό. Είναι πιπ ακριβά φέτος από πέρισυ επειδή είναι πιο ακριβή και η κατασκευή τους. Σίγουρα 900€ δεν τα αξίζει το edge, αλλά κάνε υπομονή και θα πέσει. Σ’αυτό, όπως είπε και το κοπέλι από πάνω, δεν φταίει η Samsung αλλά ο Ελληνάρας καταστηματάρχης που υπερχρεώνει, και ο ηλίθιος φόρος που έχουμε ΜΟΝΟ οι Ελληνάρες στην Ευρώπη.

Σιγά σιγά θα πέσει και το edge στα σκρουτζομάγαζα, μην τρελαίνεσαι. Ε κι αν δεν πέσει παίρνεις το απλό (όπως θα κάνω κι εγώ), μα τις λειτουργίες που έχει παραπάνω το edge απ’το απλό μόνο τις πρώτες βδομάδες θα τις χρησιμοποιήσεις, δεν είναι τίποτα το σημαντικό. Γιατί τα 260€ που έχουν διάφορα τώρα, για μένα τουλάχιστον, δεν αξίζει να τα δώσεις για το bonus της edge οθόνης.

nikos7

Αρχικη τιμη το σ6 στην ελλαδα ειχε 769 το 32αρι και +100 ευρω για καθε μεγαλυτερη εκδοση σε μνημη. Το σ6 εdge ειχε 130 ευρω παραπανω απο την 32αρα εκδοση του σ6 δηλ στα 899 ευρω το 32αρι.. αν δειτε στο σκρουτζ (που αναμενομενο ηταν) το σ6 το 32αρι εχει πεσει η τιμη του πανω απο 150 ευρω, ενω στις αναμενομενες εκδοσεις που θα τραβηξουν πολυ κοσμο (σ6 64αρι, edge 32αρι++) οι τιμες δεν εχουν πεσει ουτε καν κατω απο το 100αρικο..απο αυτο καταλαβαινεις οτι τα μ9,γ4,ζ4 εχουν ενα προβαδισμα στην εκδοση των 32gb γιατι περνουν επεκταση μνημης ενω τα σαμμυ οχι..

Nikos7

Όλα αυτά μαζί δεν θα πουλήσουν ούτε τα μισά από το S6. Δυστυχώς η σαπιομηλιά αποτελεί απόδειξη οτι ο κόσμος σε μεγάλο ποσοστό δεν ενδιαφέρεται για micro sd και αποσπόμενη μπαταρία. Εγώ απλά ελπίζω οτι στο Note δεν θα κάνουν το ίδιο διαφορετικά με βλέπω να πεθαίνω με το 3. Το S6 σαν σύνολο τα κατουράει όλα πάντως σε συνδυασμό κάμερας-οθόνης.

Wolf

Παίδες εγώ έχω το s6 το 64ρι από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του. Εντάξει… τα λόγια είναι περιττά… έρωτας…!! Το edge είναι πάρα πολύ εντυπωσιακό.. ειδικά από κοντά, αλλά εμένα προσωπικά μου αρέσει περισσότερο το απλό. Την είχα όλη την σειρά s… s1,s2,s3,s5 και το s4 που το έχω κρατήσει για δεύτερη συσκευή… το οποίο με τη lollipop που πήρε πρόσφατα πάει σφαίρα..! Τώρα όσον αφορά το skroutz και επειδή βλέπω ότι το έχετε σαν σημείο αναφοράς όσον αφορά τις τιμές.. έχω ψωνισει μέχρι τώρα 5 συσκευές και σίγουρα συμφέρει. Άλλα πέρα από αυτό η εμπειρία μου λέει ότι…. ότι πληρώνεις παίρνεις…! Αυτό που έχω παρατηρήσει σε συσκευές από τα skroutzομαγαζα είναι ότι παρόλο που είναι σφραγισμένες κανονικά, πολλές φορές μου αφήνουν την εντύπωση ότι έχουν ανοιχτεί ξανά…! Επίσης έχω συναντήσει μικροκατασκευαστικες ατέλειες όπως πχ να μην εφαπτεται τέλεια το γυαλί της οθόνης στο πλαίσιο από τη μια πλευρά…! Ατέλειες τόσο μικρές βέβαια που μόνο άμα είσαι ψειρας τις παρατηρείς…! Τέλος για να μην τα αδικησω κιόλας να πω ότι δεν μου έχει πάθει ποτέ καμία συσκευή τίποτα…!

Αλέξανδρος

Τι λες ρε @Nikos7; Η apple απλά έχει καταφέρει να πουλάει ένα μέτριο προϊόν (με πλούσιο και ποιοτικό store φυσικά, αυτά να τα λέμε) σε χρήστες που δεν τους απασχολεί η τεχνολογία και το μόνο που κάνουν είναι να μπουν λίγο στο internet και να κάνουν και καμιά κλήση. Αν ρωτήσεις ακόμη και αυτούς που δεν ξέρουν και πολλά πολλά ( στο σύνολο τους φυσικά, όχι ότι δεν υπάρχουν και τσακάλια) αν θέλουν msd στο κινητό τους, αν όχι όλοι οι περισσότεροι θα σου πουν ΝΑΙ. Εγώ θέλω να πάρω το g flex το ένα και δεν έχει sd και μου την δίνει απίστευτα. Κανονικά με τα χρήματα που ζητάνε ( αρχική τιμή βέβαια) 500gb έπρεπε να είχαν μέσα και όχι 32 και να μην έχει καν sd. Μας βρίσκουν κορόιδα και τα κάνουν και πολλοί από αυτούς τους λένε και ευχαριστώ. Έχε χάρη που το flex είναι κάτι πρωτοποριακό (το ένα λόγω 6″) και θα το πάρω γι’αυτό και μόνο τον λόγο όπως επίσης και οι φαν της Samsung το s6 και το edge που έκανε επιτέλους την αλλαγή σε premium κατασκευή. Για ρίξε μια ματιά στα Site με τους fans της Samsung, τη θέμα γίνεται για την απουσία… Συνέχεια »

nikos7

@Wolf φιλε μου εσυ αποτελεις το τρανο παραδειγμα του σαμσουνγκ φαν. οχι οτι ειναι κακο, αλλα ό,τι σου πλασαρουν θα το καλοδεχτεις, αρκει να ειναι σαμμυ. το οτι επελεξες απο μονος σου να παρεις το 64αρι μαρτυραει πολλα, καθως ηξερες οτι τα 32 δεν θα σε φτανανε και οτι θα υποχρεωνοσουνα να παρεις το 64αρι με +100 ευρω. και εφοσον αναφερθηκες σε τιμες σκρουτζ, δεν μιλαμε για διαφορα 100 ευρω του 32αρι με το 64αρι στα σκρουτζομαγαζα,αλλα μπορει και με διαφορα 200 ευρω, καθως η πτωση τιμης του 32 ειναι σαφως μεγαλυτερη απο αυτη του 64..και εναλακτικες υπηρχαν αρκετες μ9,ζ4,γ4 ακομα και το φλεξ 2 που σε αυτο το ευρως τιμων προσφερουν περισοτερη μνημη, με λιγοτερα λεφτα.. αλλα το τι επιλεγεις ειναι καθαρα δικη σου επιλογη και δεν τον ενδιαφερει κανενα..απλα ανεβασμενες πωλησεις μπορει να μεταφραστουν κ ως ικανοποιηση των σαμμυ φανς απο την σαμμυ και οτι οκ τους αρεσε οπως το φτιαξαμε keep up..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Επίσημο! Έρχεται στη σειρά Galaxy S22, τα tablet Tab S8 και τα foldable του 2022

Το Galaxy AI παρουσιάστηκε με τη σειρά Galaxy S24 και στη συνέχεια η Samsung το κυκλοφόρησε στις ναυαρχίδες του 2023.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Σύντομα διαθέσιμο και στη σειρά Galaxy S22 της Samsung;

Σύντομα το Galaxy AI θα είναι διαθέσιμο σε περισσότερες συσκευές της Samsung, με την εταιρεία να μοιράζεται πληροφορίες για την κυκλοφορία.

Smartphones featured Samsung Android Smartphones Samsung Galaxy S24

Galaxy S24 Series: Με τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης

Τα νέα Galaxy S24, S24+ και S24 Ultra είναι εδώ και η Samsung φέρνει ένα νέο φρέσκο αέρα στην εμπειρία χρήσης των ναυαρχίδων της, μιας και η τεχνητή νοημοσύνη, ήρθε στη νέα σειρά της Samsung.