Samsung, τα βρίσκει σκούρα με την πώληση των OLED οθονών

Oι Super AMOLED οθόνες της Samsung σίγουρα έχουν λάβει επευφημίες για την ποιότητα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι άλλες εταιρείες κάνουν ουρές για να τις αγοράσουν από τον Κορεάτικο κατασκευαστή. Στην πραγματικότητα η Samsung δεν έχει πουλήσει AMOLED οθόνες σε κανέναν εκτός από τον εαυτό της.

Σίγουρα οι AMOLED οθόνες της Samsung έχουν προχωρήσει πολύ τεχνολογικά από την πρώτη φορά που τις είδαμε και ποτέ δεν απέτυχαν να μας εντυπωσιάσουν με τα ζωντανά χρώματά τους. Τι είναι όμως αυτό που κάνει τόσο δύσκολο για να τις πουλήσει σε άλλους κατασκευαστές;

Ο πιο σημαντικός λόγος είναι ότι οι πιθανοί αγοραστές της είναι και ανταγωνιστές της. Για παράδειγμα εταιρείες όπως η Apple, HTC, Motorola και LG δεν θεωρούν λογικό να προμηθευτούν οθόνες από τον άμεσο ανταγωνιστή τους εφόσον υπάρχουν και άλλες επιλογές.

Από την άλλη αυτό δεν σημαίνει ότι η Samsung έχει δυσκολία να πουλήσει όλες τις οθόνες που κατασκευάζει. Οι πωλήσεις για παράδειγμα για non-mobile συσκευές, όπως τηλεοράσεις και computer monitors τα πάνε μια χαρά. Η mobile αγορά αποδεικνύεται όμως όπως φαίνεται σκληρή για τις Super AMOLED οθόνες της.

samsung oled οθόνες, Samsung, τα βρίσκει σκούρα με την πώληση των OLED οθονών

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Teodore88

Τι σε κανεναν μωρε?!? η Nokia/Microsoft? το 930/925/1020 κ παλιοτερα samoled εχουν… Κ παλιοτερα ειχε κ η motorola…

stavros

Και το HTC one S είχε super amoled οθόνη.

Akn

το Gionee Elif s5.5 ?? και αυτό έχει super amoled αλλα όπως λένε και παραπάνω και η νοκια ..

dark_master

Ναι αλλά μετά το κάζο που έκανε στην HTC με το Desire (που δεν έδινε για να μη πουλήσει περισσότερο από το πρώτο Galaxy S) μόνο το One S είχε και μετά τπτ.

Μόνο η Νοκια την προτιμά ακόμα στα ακριβά της μοντέλα όπως ανέφερε πολύ σωστά και ο Theodore88 (και μάλλιστα το Clear Black κρύσταλλο που χρησιμοποιούν οι Νοκια συσκευές εμφανίζει τα χρώματα καλύτερα από αυτά της Samsung).

BraveNewWorld

https://www.sammobile.com/2014/07/10/samsung-display-ceo-other-oems-are-not-licensing-our-super-amoled-technology/

Eπιστήμονες σχολιαστές που εχετε σε ολα αποψη παρτε εδω το λινκ και τα λογια του CEO της Samsung Display.

Samsung Display CEO Park Dong-geun, while Samsung’s mobile division has been adopting Super AMOLED displays for its devices, other firms have shown no interest in doing the same. “Currently, the problem is that we have nowhere else to sell our products besides Samsung Electronics’ mobile division,”

nikos

@dark_master +1

BraveNewWorld

Εννοεί οτι δεν αγοράζουν τις samsung της super amoled γιατί υπάρχουν αλλες εταιρείες να τις βρουνε

Darth

@dark_master Clear Black ειναι ενα φιλτρο της nokia για να ελαχιστοποιήσει την αντανάκλαση και να δείχνει καλά έξω με ήλιο

dark_master

@Darth το ξέρω ότι είναι φίλτρο(για αυτό το αναφέρω κ ως κρύσταλλο).Παρόλα αυτά η απεικόνιση των χρωμάτων είναι πολύ καλύτερη.
@braveNewworld
1 θα μπορούσες να μιλάς λίγο καλύτερα κ να μην είσαι τόσο επικριτικός.
2 Η Samsung κατέχει τη πλειονότητά των πατεντών όσον αφορά τις Oled. Μάλιστα πριν λίγο καιρό ήταν στα δικαστήρια με την εταιρη κορεατισα (LG) για κλοπή πατεντών/βιομηχανική κατασκοπία ή οποία έληξε με εξωδικαστικο συμβιβασμό.
3 Όλα όσα ανέφεραν τα παιδιά παραπάνω όντως ισχύουν. Δεν βρίσκω κάτι λάθος.
4 Αν ίσχυαν όλα όσα έλεγε ο κύριος που αναφέρεις η αγορά θα είχε κατακλυστεί από οθόνες OLED εκτός παραγωγής Samsung. Ή αγορά όμως αυτή τη στιγμή έχει κατακλυστεί ως επί το πλείστον από οθόνες τύπου LCD. Μήπως πίσω από τα λόγια του κρύβεται κάτι άλλο?

Υγ από όσο ξέρω πάνελ για smartphones (σε ευρεία κλίμακα) φτιάχνουν οι εξής εταιρίες μόνο:
LG
Sharp
Philips
Samsung
Sony (σε μια κοινοπραξία με την Toshiba αν δεν κάνω λάθος).

zaico13

@dark_master
Πανελ γενικως (αρα και για smartphone)κατασκευαζουν κυριως οι εξεις:
1)Lg 2)Samsung (οπου οι δυο τους εχουν σχεδον το 90% της παραγωγης)
3) AU Optonics
4) Japan Display (κοινοπραξια sony-toshiba-hitachi)
5)Sharp
6)Chimei Innolux

Τωρα οσο για το αρθρο, η samsung εχει επενδυσει παρα πολλα λεφτα στην τεχνολογια amoled, και δεν βλεπει να ερχετε το αναλογο κερδος.

Ομως δεν σκαει κιολας (δηλαδη δεν ριχνει την του panel) γιατι μαζι με την sharp εχουν τα αποκλειστικα δικαιωματα για τα IGZO panel.Οπου σε περιπου 2-3 χρονια θα ειναι οτι καλυτερο εχει η αγορα.

Nio

Η oled τεχνολογία είναι η καλύτερη ιδέα. Το καλύτερο είδος τεχνολογίας οθόνης μέχρι στιγμής. Έχει όμως πολύ μέλλον. Και είναι ακόμα ακριβό για να έχει την ζήτηση που πρέπει. Και σιγά μην δώσει η Samsung το κύριο όπλο της στους μεγάλους ανταγωνιστές της. Γιατί κάτι άλλο πέρα από οθόνη δεν έχει να επιδείξει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.