Samsung: Τα αποτελέσματα τριμήνου δείχνουν και πάλι πτώση

Η Samsung έδωσε στην δημοσιότητα τις εκτιμήσεις της για τα οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου του 2015. Ο κορεάτικος γίγαντας αναμένει 6.1 δισεκατομμύρια δολάρια ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη από τα 42.5 δισεκατομμύρια δολάρια των πωλήσεων.

Αυτό σημαίνει 4% πτώση από τα έσοδα του ίδιου διαστήματος Απριλίου-Ιουνίου 2104, που ήταν στα 6.25 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ και οι εκτιμήσεις των αναλυτών ήταν πιο πάνω. Ωστόσο, σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2015, η επίδοση της Samsung ήταν καλύτερη διότι τότε είχε κέρδη 5.5 δισ. δολαρίων από τις πωλήσεις των 43.2 δισ.δολαρίων.

Οι πωλήσεις του δεύτερου τριμήνου είναι πολύ σημαντικές για την Samsung, καθώς είναι το πρώτο τρίμηνο που βγήκαν στην αγορά τα Samsung Galaxy S6 και Samsung Galaxy S6 Edge που κατά πολλούς είναι ότι καλύτερο έχει επιδείξει η Samsung μέχρι σήμερα και αναμένεται να την επαναφέρουν σε τροχιά αυξημένων κερδών.

Μέσα στον Ιούλιο η Samsung αναμένεται να δώσει και τους τελικούς αριθμούς για το πως τα πήγε μέσα στο δεύτερο τρίμηνο.

Samsung: Τα αποτελέσματα τριμήνου δείχνουν και πάλι πτώση, Samsung: Τα αποτελέσματα τριμήνου δείχνουν και πάλι πτώση

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Theo

Είμαι σαμσουνγκάκιας αλλά ας αυξήσει κι άλλο τις τιμές, μπορεί. Γιατί να μην επιλέξει κάποιος το iphone 6 στα 699 και να πάρει το s6 στα 769 ακόμα και το edge στα 899. Όχι σάμσουνγκ μυαλό δεν έβαλες μου φαίνεται. Επίσης έβγαλε νέο tw ui και μέχρι κι εκεί τσιγγουνεύτηκαν να το δώσουν στα s5, note 4, s4 και note 3 και το έδωσαν στο galaxy tab A. Ακόμα δεν μπόρεσαν να φτιάξουν το multitasking και το memory leak στα s6.

Ekimolaos

Με τις τιμές που έχει (ακόμα και skroutzομάγαζα έχουν άρρωστες τιμές), σε συνδυασμό με το φιάσκο με το memory management + το κερασάκι στην τούρτα, το (ανέκαθεν γνωστό) απαράδεκτο update policy (ποτέ δεν θα φτιάξει το memory management issue, απλά πάει στο “next big thing” παρατώντας το προηγούμενο, όπως θα κάνει και με το καινούριο αφού βγει) μου φαίνεται απολύτως λογικό. Ήθελα πολύ να πάρω το s6 όταν πέσει η τιμή του, αλλά απ’ό,τι φαίνεται το πιο συνετό είναι να μείνει κανείς μακρυά από Samsung. Για μένα, όσο και να γουστάρω το s6, αυτός ο αντιεπαγγελματισμός της εταιρίας μου δείχνει πως απλά θα φάω τα μούτρα μου. Καλή προσφορά στα χαρτιά το κινητό. Αλλά όταν μια εταιρία είναι ΤΟΣΟ αντιεπαγγελματική τότε δεν αξίζει όσο καλό κι αν είναι το προϊόν τους (στα χαρτιά πάντα, γιατί irl με τέτοιο memory management χάνει όλη την δύναμη του). Και όχι δεν είμαι Samsung hater. Αυτά που λέω είναι γεγονότα. Δεν είμαι hater καμίας εταιρίας αλλά ούτε και fan. Δεν είμαι μέτοχος αντίπαλης εταιρίας για να έχω κέρδος θάβωντάς τους, ούτε μέτοχός τους για να τους υποστηρίζω αψηφώντας σοβαρά λάθη τους. Βλέπω την προσφορά τους και κρίνω μόνο με βάση την λογική. Τόσο απλά.… Συνέχεια »

Νικος Z1

Πως γίνεται να έχεις στην αγορά το καλύτερο τεχνικά προϊόν (με μόνο πρόβλημα το θέμα με τη μνήμη το οποίο πιστεύω ότι μπορεί να λυθεί) να έχεις τόσο καλό marketing και παρόλα αυτά να μην τα πηγαίνεις τόσο καλά όταν ο αντίπαλος σου δλδ η apple πουλάει ένα προϊόν το οποίο δεν μπορεί τεχνικά να ανταγωνιστεί ούτε το περσινό σου μοντέλο;Όσο για τις τιμές που έχει φέτος η Samsung ναι είναι ανεβασμένες αλλά πουλάει και ότι καλύτερο υπάρχει στην αγορά τουλάχιστον τεχνικά.

Stavros

@Νικοσ Ζ1

Προφανώς θα γίνεται γιατι μάλλον δεν ισχύει τίποτα απ’όσα γράφεις. Λέω εγώ τώρα,
Δεν λέω , 1η φορά με εντυπωσίασε η samsung. Πολύ καλό κινητό , από τα καλύτερα.
Αλλά κάποια πράγματα δεν θα τα διορθώσει ποτέ μάλλον και άλλα που κορόιδευε τα κάνει.
Όσο για την apple , πιάσε ένα καινούριο της μοντέλο και σύγκρινε το με ότι θες χωρίς την κολλημένη σου αντίληψη. Και μετά από αυτό ξαναπες μας οτι δεν μπορεί να ανταγωνιστεί το s5.
Στα νούμερα χαίρω πολύ. Αλλά δεν μας λέει απολύτως τίποτα αυτό. Γιατι αμα το πάμε έτσι άστα, αίσχος το iphone 6 είναι σαν το S2 η κάτι sony xperia κάποτε. Ολόδιο ρε. Σωστά?

KostasB

Και τώρα, με την παρούσα κατάσταση στην Ελλάδα, άρχισε να αυξάνεται κιόλας η τιμή του S6 στο skroutz…

nikosar

@Stavros + είμαι ακόμα Apple funboy έδωσα το iPhone 5s και πήρα το Samsung s6… θα πω τα γνωστά: σαν εταιρεία η Samsung χάλια κάθε μήνα νέο μοντέλο πανομοιοτυπο με το νέο κατά τα άλλα s6 από μνήμη μονίμως στο 80% χωρίς να κάνεις τίποτα έχω αφαιρέσει σχεδόν τα πάντα από μέσα στα θετικά αυτό .. η οθόνη του αρκετά καλή το λειτουργικό έβαλα το τελευταίο χθες 5.1.1 … αν θα ξανά αγοράσω ? Μάλλον όχι όσο καλό κι αν είναι το νέο s ! Προβλήματα δεν βλέπω . Όμως όταν πέρασα να πληρώσω στον Γερμανό έναν λογαριασμό που είχα και βλέπω το iPhone ακόμα και το 5s !!!! Μέρα με την νύχτα ( παρόλο που το είχα ) τελειο στις λεπτομέρειες , κόσμημα έπαθα την πλάκα μου .. και τέλος … όταν θα βγάλει το ΝΈΟ μοντέλο η Samsung τότε θα πάθω κατάθλιψη. .. χαχαχα

Νικος Z1

@Stavros έχω πιάσει όλα τα iPhone που έχουν βγει μέχρι σήμερα στην αγορά.. Προσωπικά πάντα θα σου πω ότι συνεχίζω να έχω την άποψή ότι είναι πολλαααα λεφτά για το τπτ.Ναι είναι πάρα πολύ πίσω τεχνικά και το λειτουργικό δεν με εντυπωσίασε. Το αν ισχύουν η όχι αυτά που λέω μπορείς να το δεις απλά βλέποντας ότι το iPhone ή apple το μόνο που κάνει είναι να το σχεδιάζει και όλα τα αγοράζει από άλλους όπως (Foxconn, Samsung,sony,lg) ενώ τα Samsung είναι σχεδόν εξολοκλήρου κατασκευή της Samsung. Από εκεί και πέρα οολα τα άλλα είναι μόνο λόγια… Για πια apple να μιλήσουμε λοιπόν;

Νικος Z1

Από εκεί και πέρα επειδή έχω επίσης δουλέψει και τα galaxy αλλά και τα note και ειδικά όσο αφορά τη σειρά note πραγματικά δεν υπάρχει κάτι στο οποίο ένα iPhone να μπορεί να συγκριθεί με ένα note. Αυτή φυσικά είναι η προσωπική μου άποψη και δεν υποχρέωνω κανέναν να την ακολουθήσει

Stavros

@Nικος Ζ1
Για το λειτουργικό είναι υποκειμενικό. Προσωπικά με βολεύει πολύ περισσότερο.
Οσο για τα λεφτά συμφωνώ αλλά εξίσου πολλά είναι και για τις android ναυαρχίδες.
Επιπλέον, για αυτά που παίρνει από τους άλλους να μου πεις τι μ’αυτό?
Αγορά λέγεται και δεν παίζει κανένα ρόλο. Άμα ήταν θα είχε τα πάντα ολόιδια με όσους προανέφερες αφού αυτοί της τα δίνουν.
Και τέλος , δεν φαίνεται οτι έχεις πιάσει κανένα στα χέρια σου. Εγώ παρ’όλο που δεν είμαι καθόλου της samsung μπορώ να τις αναγνωρίσω και καλά και κακά.
Δεν μπορεί να’χεις πιάσει στα χέρια σου iphone,ιδίως το 6, και να μου λες ότι είναι ένα τίποτα ή δε μπορεί να συγκριθεί με το s5 πχ. Γελάω απλά.

Ps : Πάντα μου κάναν περισσότερο κλικ τα Note απ’όλα τα άλλα της samsung.

giannogeorge

Αγορά Tab Pro 8.4, μόλις 204€ αρχές Ιανουαρίου 2015. Η συσκευή είναι πολύ δυνατή και ενώ κυκλοφόρησε στα μέσα του 2014, είναι ακόμα με την 4.4.2 από το κουτί και ΔΕΝ προβλέπεται να πάρει καμμία αναβάθμιση.

Αυτό…

One

H Samsung πεταει δισεκατομυρια στο μάρκετινγκ και μετα ανεβαζει τη τιμη στο τελικο προϊον και νομιζει ότι οι καταναλωτες θα τη πατησουν τη στιγμη που βλεπουν κινεζικα με την ιδια ποιοτητα σε μιση τιμη η ακομα λιγοτερα. Όταν ο ανταγωνισμος είναι σκληρος κανενα μαρκετινκγ δε σε σωζει…

Νικος Z1

Σταύρο ναι έχω πιάσει και το 6 και σου ξανά λέω ότι ακόμα και σε σχέση με το
Galaxy s5 δεν μου λέει κάτι ούτε από άποψη οθόνης ούτε από άποψη κάμερας ούτε από άποψη ήχου άσε που το s5 είναι και αδιάβροχο. Στους τομείς λοιπόν που με ενδιαφέρουν δεν μου είπε κάτι.Γελάς η όχι δεν μενδιαφερει και πολύ. Την άποψή μου λέω απλά.

akis

Σαν νυν κάτοχος iPhone 4s και galaxy note 3 θεωρώ πολύ αστεία τα όσα ακούω από κάποιους εμπάθεια. Δεν είναι τυχαία οι μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο. Δεν αρέσουν και σε εμένα κάποια μειον (επέκταση μνημης, μη αποσπωμενη μπαταρία,ελλειψη Bluetooth στο iphonr, μη υπαρξη fm)αλλά κάτι έχουν .Υπερπληρωμενες όμως. Συγκριτικά από τις δύο συσκευές μου το note δεν παίζεται και με έκανε να μη μπορώ να ξαναγυρίσω σε μικρότερο μέγεθος. Τώρα πια το χρησιμοποιώ και σαν κύριο τηλέφωνο γιατί έχει πολύ μικρότερο sar.Συγκρινοντας με άλλες μάρκες υπερέχουν μεν αλλά υπάρχει ένας μεγάλος λόγος να μην τις αγοράσεις. Απαράδεκτα ακριβές. ΠΑΡΆΚΛΗΣΗ. Ας μη γίνεται καταχρησητων σχολίων από ένα δύο μονο άτομα. Είναι κουραστικό.

Ekimolaos

Δεν θα πάρω ποτέ apple λόγο iOS. Αλλά στο θέμα support την παραδέχομαι. Είναι #1 σε support και ειδικά updates. Όσο καλό κι αν είναι το s6, η Samsung μας δείχνει ξεκάθαρα ότι τό’χει παρετημένο. Γι’αυτό δεν πουλάει, όσο καλό κι αν είναι.

Όσο για το memory management που αναφέρατε πιο πάνω ναι, συμφωνώ πως μπορεί να το φτιάξει. Αλλά ήδη έχει αργήσει πολύ. Και οταν το κάνει (αν δηλαδή) θα είναι ακόμα πιο αργά.

Λένε πως θα το κάνει αφού βγει το s6 edge plus, το “next big thing” δηλαδή. Λες κι έχει σχέση το γεγονός ότι ετοιμάζει νέα συσκευή με την σταθερότητα του 2015 flagship. Απαράδεκτη και αντιεπαγγελματική, απλά.

παπαροκάς tiamat

Σιγουρα το s6 εχει το γνωστο προβλημα ραμ αλλα για κανενα απολυτως λογο αυτο δεν επιρεασε το αποτελεσμα των πωλήσεων .

Κοιταξτε λιγο !! Ειμαστε 10 εκατομμυρια . Απο αυτους γραφουμε μονο 1000 ατομα στα φορουμ! Ολοι οι αλλοι δεν εχουν ιδεα! Εισαι ΚΑΡΑασχετοι!!

Εγω νομιζω οτι ο λογος που ειναι καποτε κραταιες εταιρειες πεφτουν, ειναι επειδη η κινα βασιλευει πια..

Ekimolaos

@παπαροκάς tiamat

Είναι γεγονός ότι ο κόσμος δεν αντέχει άλλο το update policy της samsung. Ακόμα και σε Samsung fan forums όλοι παραπονιούνται γι’αυτό. Διάβασες ένα κομμάτι απ’αυτά που γράφω και κόλλησες εκεί. Δεν είπα ποτέ αυτό που λες.

Και ναι, είμαστε 10m και μόνο 1k γράφει στα forums. Αλλά το internet δεν είναι διαθέσιμο μόνο στην Ελλάδα. Το γεγονός ότι γράφουμε και παρακολουθούμε και εδώ δεν σημαίνει πως το κάνουμε μόνο εδώ. Σταμάτα λοιπόν να είσαι εριστικός και απόλυτος και άσε τα “καρα-άσχετοι” για αλλού.

Το ξέρω πως το internet είναι απρόσωπο, αλλά αυτό δεν σου δίνει το δικαίωμα να κρίνεις τους άλλους χωρίς να έχεις ιδέα.

Ilias

Πιστεύω πως και στο τρίτο τρίμηνο θα υπάρχει πτώση στις πωλήσεις με τον ερχομό των νέων iPhones..

Dino

Το s6 έκανε πανικό κυρίως για την κάμερα, υπερισχυσε σε όλες τις αναφορές, ε μάλλον δεν φτάνει.

Φώτης

Τα πράγματα ειναι απλα..Η σειρα Note ειναι κ θα ειναι η ναυαρχίδα της εταιρίας κ το απόλυτο κινητο στην κατηγορια..Αλλα γενικα αυτα που κανει καλός η κακός δεν μπορει να τα κανει αλλο κινητο..Κάτοχος iPhone 4 κ μόλις το στείλω θα παρω μαλλον note 4η 5;Με την κατάσταση που επικρατεί μαλλον θα ειναι πιο δύσκολο..Μου εχει περάσει κ απο το μυαλο κ το lg g4..Επισης κ τα huawei mate 7,8 ειναι φοβερα κινητά..Αλλα αν παρω Samsung μονο τα note μου κάνουν κλικ..Κ κακά τα ψέμματα ειναι κ κορυφαία γενικα..

KostasB

Προσωπική μου άποψη αυτή τη στιγμή το S6 είναι η κορυφή από θέμα hardware. Το software είναι πολύ πλήρες αλλά ταυτόχρονα αρκετά βαρύ σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Ένα παράπονο για την οθόνη του. Αυτό το κόκκινο θα έπρεπε να δείχνει κόκκινο και όχι πορτοκαλί. Παρόλα αυτά έχει από τις καλύτερες οθόνες που έχω δει. Τώρα όσον αφορά την τιμή, όλες οι εταιρείες πρέπει να κάνουν κάτι σε αυτό το θέμα. Δεν είναι δυνατόν κάθε χρόνο να ανεβάζουν το ήδη υψηλό ποσό. Αν κρατούσαν το ποσό χαμηλά θα είχαν και περισσότερες πωλήσεις που συνεπάγεται και περισσότερα κέρδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.