Samsung: Αυξάνει το μερίδιο της αγοράς το πρώτο τρίμηνο – πέφτει η Apple

Ενώ η περσινή χρονιά πήγαινε από το κακό στο χειρότερο για τη Samsung, το 2015 φαίνεται πως άλλαξε πορεία. Αρχές Μαρτίου ανακοίνωσε τα Samsung Galaxy S6 και Samsung Galaxy S6 Edge τα οποία εντυπωσίασαν, ίσως περισσότερο απ΄όσο θα περίμενε και η ίδια.

Το λεγόμενο project zero, σύμφωνα με τα δεδομένα της TrendForce, άρχισε να αποδίδει. Το μερίδιο της αγοράς της Samsung για το πρώτο τρίμηνο του 2015 βρίσκεται στο 27.8% (μιλάμε μόνο για smartphones). Αυτό σημαίνει ότι η Samsung έχει σημαντική αύξηση σε σύγκριση με το τελευταίο τρίμηνο του 2014 που ήταν στο 24.7%.

Τα Samsung Galaxy S6 και Samsung Galaxy S6 Edge φαίνεται ότι βοήθησαν αρκετά, ενώ στο επόμενο τρίμηνο αναμένεται να βοηθήσουν ακόμη περισσότερο την Samsung να κυριαρχήσει στην αγορά, αφού θα έχουν κυκλοφορήσει σε περισσότερες χώρες.

Επιπλέον, αυτό σημαίνει ότι αφήνει την Apple αρκετά πίσω με το δικό της μερίδιο της αγοράς να βρίσκεται στο 19.9%. Το τέταρτο τρίμηνο του 2014, όπου η Apple σάρωσε με τις πωλήσεις της, ήταν στο 23.2%. Άρα έπεσε κατά 3.3%.

Όσο για τους υπόλοιπους κατασκευαστές, για το πρώτο τρίμηνο του 2015 η Huawei έχει το 7% (0.1% αύξηση), η LG είναι τέταρτη με 6.2% (0.9% αύξηση συγκριτικά με το προηγούμενο τρίμηνο), ακολουθεί η Lenovo με 6% (έπεσε από το 7.1%) ενώ είναι άξιο λόγου ότι ονόματα όπως HTC και Sony, απουσιάζουν από τη λίστα και βρίσκονται στο “others”.

samsung αύξησε μερίδιο, Samsung: Αυξάνει το μερίδιο της αγοράς το πρώτο τρίμηνο – πέφτει η Apple

samsung αύξησε μερίδιο, Samsung: Αυξάνει το μερίδιο της αγοράς το πρώτο τρίμηνο – πέφτει η Apple

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

32 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Enzo

To ότι η Samsung ειναι 1η και η Apple 2η δεν μου κάνει εντύπωση (η σαμσουνγκ έχει δεκάδες μοντέλα και η apple μονο 2). Αυτό που μου κάνει εντύπωση ειναι η 3η θέση της huawei και η απουσία της Sony και HTC.

Όπως αποδεικνέεται, η αγορά της Κίνας ειναι το κλείδι της επιτυχίας…

PAP

@Enzo πολυ σωστος.!ειδικα τωρα με το P8 η Huawei πιστευω θα ανεβει κι αλλο.!

Theo

@Enzo Η apple δεν έχει 2 μοντέλα μόνο, κυκλοφορούν επίσης ταυτόχρονα 4s,5c,5s,6,6 plus. Επίσης η σάμσουνγκ σε αυτό το τρίμηνο δεν έχει καν κυκλοφορήσει τα s6 και s6 edge. Μην ξεχνάμε ότι η περσυνή χρονιά ήταν μια αποτυχία με το s5 και την κατάσταση δεν μπορεί να τη σώσει το note 4 που είναι άλλη κατηγορία και έχει λιγότερους πελάτες.

Τέλης

Με ένα κινητό της προκοπής που βγάζει η HTC (το One) λογικό είναι να μην είναι πουθενά στην λίστα , η Sony μετά τα προβληματικά Ζ2 και Ζ3 έπιασε και αυτή πάτο.

Πέτρος Π

Εντελώς “τρελά” στοιχεία…Αφού το Galaxy S6 δεν είχε κυκλοφορήσει ακόμα το πρώτο τρίμηνο του 2015 πως γίνεται να έχει αύξηση η Samsung? Αφού το S5 δεν λέγανε οτι είχε ψιλοπατώσει από πωλήσεις? Εκτός και αν η αύξηση οφείλεται σε πωλήσεις άλλων κινητών και όχι ναυαρχίδων, αλλά και πάλι εντύπωση μου κάνει…
Αντίστοιχα, πως η Apple είχε τέτοια μείωση, αφού το Iphone 6 έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ πωλήσεων?? Ό,τι να ναι είναι τέτοια “στοιχεία”…

ELEONORA

Μην ξεχνατε οτι η samsung εβγαλε τα galaxy A3,A5,A7,καθως και τα e5,e7 αυτο το τριμηνο.

Χρήστος

Με φοβερές επιφυλάξεις προχώρησα στην αγορά του huawei ascend mate 7. Το προηγούμενο τηλέφωνο ήταν το nexus 6 και πριν από αυτό το 6plus και το lg g3. Έχω μείνει άναυδος από την ποιότητα και τη χρηστικότητα που έχει το κινέζικο τηλέφωνο. Μόνο άμα το δοκιμάσεις μπορείς να καταλάβεις.

alexis touba

Huawei mate7….Αναμενω αν βγει mate8.Αξηζει το ανεβασμα της Huawei γιατι εχει κανει πολυ καλη δουλεια σε χαμηλοτερες τιμες και ισαξια με τα μεγαλα ονοματα ειναι και απο ορησμενα και καλυτερη.Η σαμυ θα παει πολυ καλα με τα καινουργια.Οσο για το μυλο6…τι να πω ειναι iphone5 πιο μεγαλο.μονο ο επεξεργαστης αλαξε.

ddr2

Οι συγκρίσεις δεν γίνονται με τα αντίστοιχα τρίμηνα των προηγούμενων ετών?
Αυτό δεν είναι το σωστό?
Τι συγκρίνετε τώρα?

Άλλωστε, τα s6 και s6 edge που κυκλοφόρησαν επίσημα στις 10 Απριλίου, είναι αδύνατον να βοήθησαν τη σάμσουγκ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015. Απλή λογική….

nikos7

ακυρο τελειως το αρθρο που σκοπο εχει μονο να παραπλανησει τους καταναλωτες οτι το σ6 ειναι επιτυχια με στοιχεια κ οχι απλα με λεξεις καθως το 1ο τριμηνο που αναφερει το σ6 δν ειχε καλα καλα παρουσιαστει στην εκθεση MCW ποσο μαλλον να δωθει στα μαγαζια προς πωληση.. προσπαθει με νυχια και με δοντια να μεγαλωσει το hype που εχει γυρω του το σ6 δινοντας του ευσημα για κατι στο οποιο δεν συνεβαλε ουτε στο απειροελαχιστο.. προφανως αυτα τα νουμερα αφορουν το note 4, galaxy A3,A5,A7,καθως και τα e5,e7 οπως ειπε και πιο πανω ο φιλος..

One

Τα Sony Ζ series είναι τα καλυτερα και πιο αξιοπιστα κινητα αλλα με το κακο μάρκετινγκ και την κακη τροφοδοσια που κανει στα καταστήματα (στην Αμερική μονο η T-Mobile τα διαθετει) είναι λογικο να εχει χαμηλα ποσοστα. Παντως καπου διαβασα αλλα δεν θυμαμαι που ότι το τελευταιο τετραμηνο του 2014 περασε σε πωλήσεις την LG.

prankster100

@ddr2 τι ειπες ρε ανθρωπε τωρα 😉 BOUM

Sotiris

Και μόνο για το κλάμα του ddr2 και λοιπών γραφικών που τους γλέντησε η Samsung φέτος αξίζει να διαβάσει κάποιος τα σχόλια. Και αύξησε η Samsung τα ποσοστά της χωρίς το S6 που θα πουλήσει σαν τρελό κι ας εύχονται το αντίθετο οι πανικόβλητοι που οι ίδιοι πανηγύριζαν σε αντίστοιχα άρθρα του φθινοπώρου με την Apple να κάνει το comeback αλλά τότε δεν τους πείραζε που γινόταν η σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, τώρα το θυμήθηκαν!

Νωντας

@Sotiris
Φιλαρακι, πληρωνεσαι υπερωριες που δουλευεις τετοια ωρα, ή εχεις κυλιομενο ωραριο?
Σου κολλαει ενσημα η samesung?

Sotiris

Ενδιαφέρεσαι; Δεν σας πληρώνουν εκεί στο Cupertino? Ρε δεν ντρέπεστε; Τι ρεζιλίκια είναι αυτά; Γελοιοποιείστε με αυτά που γράφετε και δείχνετε έναν πανικό άνευ προηγουμένου. Καταλαβαίνω ότι πλέον όποιον βλέπουν να κρατάει σαπιόμηλο απλά τον οικτίρουν και σας έχει πονέσει που η κενή σας προσωπικότητα δεν μπορεί πλέον να αντισταθμιστεί με ένα κινητό τηλέφωνο (τέτοια η κατάντια σας!) αλλά πραγματικά είστε ψυχικά άρρωστοι. Επίσης κατάπτυστοι και όσοι android fans βάζουν νερό στον μύλο των μηλοτσάτσων. Άντρες που κρατάνε Iphone!!! Μπουαχαχαχαχαχαχαχα! Και Louis Vuitton τσαντούλα μην ξεχάσετε!

παπαροκας tiamat

Sotiris +100

Το s6 θα δωσει μεγαλη ωθηση στη samsung!
Ηδη ο τροχος εχει αρχισει και γυριζει παλι…ποιος το ειδε το κτηνος s6 και δε το φοβηθηκε!!!

nikos7

@Sotiris με τρομαζεις με αυτα που λες γιατι κανεις σαν αυτους που πλακωθηκαν για τα κινητα.. ειπαμε hate αλλα οχι και τοσο..και επισης το θεμα δεν ειναι ποσα σ6 θα πουληθουνε απο την σαμμυ αλλα ποσα σ6 θα πουληθουνε σαν μεταχειρισμενα στο αμαζον,ebay κλπ στο 6μηνο 😉

Νωντας

@ Sotiris
Ναι, ενδιαφερομαι γιατι εχει πεσει και ανεργια ρε φιλε. Χαχαχα, ακου τι λεει. Σαν παρανοικος κανεις!!

Μακαρι να ειχα αιφον , με ενα s4 εχω ξεμεινει που με εχει ξεκανει στο λαγκαρισμα 2 χρονια τωρα

Sotiris

Αφού είσαι πανάσχετος, πώς να μην σε έχει ξεκανει στο λαγκαρισμα; Όποιον διαβάζω να λέει περι λαγκαρισματος για οποιαδήποτε ναυαρχίδα από το 2013 και μετά απλά τον διαγραφώ τεχνολογικά από το μυαλό μου. Είμαι σίγουρος οτι ούτε εφαρμογές ξέρεις να αντικαθιστάς και ακόμα χρησιμοποιείς τις stock για κλησεις, μηνύματα και συλλογή όπως και οτι χρησιμοποιείς ακόμα touchwiz χωρίς να βάλεις έναν Nova. Μάθε τα ΒΑΣΙΚΑ και μετά ψωμολυσσάς σαν τελειωμένη φοιτητριούλα για ένα Iphone. Χειρότερο είδος τεχνολογικά από τους τεχνολογικά αναλφάβητους που εκφράζουν γνώμη ενώ δεν ξέρουν που τους παν τα 4 δεν υπάρχει. Για να.στο πω κι αλλιως: Αφού δεν γαμάς με S4, δεν πρόκειται να γαμήσεις ούτε με Iphone. Λόγω εγκεφαλικού λαγκαρίσματος που βγαίνει προς τα έξω.

Νωντας

Χαχαχα!!! Εχεις καιρο να πας με γυναικα ε; Δεν φτανουν τα λεφτα που σου δινει η σαμσουγκ;

Εγω βλεπω κατι τα φιλαρακια μου με αιφον 5 να πετανε, ενω το δικο μου σερνετε.

Ασε ρε, σαν το αιφον δεν υπαρχει. Μονο οι φτωχομπινεδες σαν εσενα το κατηγορουν και βγαζουν τα κομπλεξ τους σε κατι φορουμ της κακιας ωρας.

Karamolegkos

Sotiris, τη παλευεις? Τι βλακειες ειναι αυτες που γραφεις?
Ασε μας με τα φανμπουλικια σου που το παιζεις και τεχνολογικος γκουρου επειδη ξερεις να βαλεις νοβα

prankster100

@sotiris αχαχαχχαα +1 απο μενα ενταξει εγραψες κλαιω αχαχαχχαχαχαχαχα. τι να πω ηθελα να γραψω τεχνολογικα πολλα ειδικα να απαντησω και στον νωντα αλλα βαριεμαι εχεις δικιο δεν αξιζει.αχαχαχα ελεος ανθρωπε μου και εσυ εδω με ενα απλο cyanogen και λιγο ροοταρισμα να ανεβουν τα cores στα υψη ο προπροπροπαπους εγινε ποιο γρηγορος απο τα εγκωνια βρηκε ζωη μιλαω για το πρωτο νοτε. και εσυ εχεις το σ4 και σου λαγκαρει? ΤΙ ΑΚΟΥΜΕ ΡΕ Π@ΥΣΤΗ

Κώστας Βλαχάκης

Παιδιά, παρακαλώ μην κάνετε προσωπικούς χαρακτηρισμούς.

GiannisMix

Τραμπουκισμός επειδη ο άλλος λεει οτι λαγκαρει το samsung του. Τραμπουκισμός επειδη ο άλλος αναφέρθηκε στον πίνακα.. Τι λέτε ρε;; Ο ddr2 μίλησε για την έρευνα και το κράζετε εσείς οι ψευτομαγκες που το παίζετε; Μάθετε κατι παιδάκια.. Οποιος δουλεύει και δε πίνει καφε όλη μέρα δεν εχει χρονο να κάθεται να ασχολείται με cyanogen και κωλοκυθια τούμπανα. Παίρνει συσκευή να τα κάνει ολα μονη της. Πάρε το alcatel και πείραζε το εσυ μπας και το κανεις ανθρώπινο. κουφιοκέφαλοι.
χωρίς εφαρμογές και πολλά πολλά μονάχα 5000 φωτογραφίες.. πως γίνεται τα iphone και τα wp να ανοίγουν gallery Μπαμ και το android να σέρνεται; αντε ρε αμουστακα δεν έχετε τι να κάνετε και μιλατε

Sotiris

@Νωντας Ένας φτωχομπινες με Note είμαι. Και μόνο που αναφέρεις ότι κράζω Iphone επειδή δεν μπορώ να το αγοράσω δείχνει το ποιον σου. @GiannisMix Καταλαβαίνω ότι περνάς κρίση μέσης ηλικίας και δεν θέλω να σε επιβαρύνω με δύσκολες έννοιες (που ακούστηκε να βάζεις εφαρμογές σε smartphone άλλωστε; ) και δεν θέλω να μου πάθεις έμφραγμα. @Karamolegkos Αν του μιλούσα για custom rom και για φλασαρίσματα τί θα καταλάβαινε; Βασικά πράγματα του είπα. Αλλά κάπου έπρεπε να πιαστείς κι εσύ γιατί πονάνε οι αλήθειες που λέγονται με σκληρό τρόπο. Μ αρέσει να γλεντάω ψωμόλυσσες που το ρίχνουν στο σορολοπ και γράφουν πανικόβλητοι ο,τι τους κατέβει. Λες και android είναι μόνο η Samsung. Αλλά αυτή σας πονάει επειδή είναι η αιχμή του δόρατος στο άρμα της Google. Μ αυτή την τελευταία κι αν βγάζετε σπυριά. Δεν θα ξαναμπώ εδώ για να μην διαβάσω άλλες αρλούμπες που χρήζουν απάντησης (και ψυχιατρικής περίθαλψης, δεν είναι δυνατόν να θεωρεί ο άλλος ο ψωμόλυσσας ένα κινητό ως status symbol) Θα σεβαστώ έτσι και το site του Κώστα που κάνει μια σοβαρή προσπάθεια στη χώρα που λέγεται Ελλάδα. Καλοχώνευτη η κυριαρχία του πληρεστερου λειτουργικού σε κινητά τηλέφωνα. ΥΓ. Ο άλλος επαγγελματίας με κινητό που έχει αυτονομία παιχνιδιού… Συνέχεια »

nikos7

@sotiris πρωτη φορα διαβασα καποιον να ριχνει τις ευθυνες στον χρηστη επειδη δεν ξερει να χρησιμοποιει ενα κινητο των 600 ευρω(!) και οχι στην ιδια την συσκευη..που οταν παιζεις σε αυτα τα ποσα ειναι δεδομενο οτι θες το κινητο να ειναι αψογο και να μην σε ταλαιπωρησει καθολου για τουλαχιστον 2 χρονια.. ειναι σαν να παιρνω αμαξι εκδοσης Μ ή S ή AMG με τα 60 χιλιαρικακια μου το λιγοτερο και στον μηνα πανω να πηγαινω στο συνεργειο επειδη το αμαξι δεν τραβαει και να μου την λενε κιολας οτι εγω το χαλασα ή δεν ξερω να το χρησιμοποιω…ελεος..

o.k.man

Γιατί αμφιβάλεις φίλε @nikos7 ότι δεν υπάρχουν και άσχετοι τύποι που μπορεί να αγοράσουν κάποιο κινητο smartphone (οποιασδήποτε μάρκας) πάνω από 600 ευρώ;!!
Συγγνώμη αλλά ξέρω πολλά τέτοια άτομα (ιδίως χρήστες ios) που τα έχουν αγοράσει και γνωρίζουν μόνο τα στοιχειώδη από το κινητό και το λειτουργικό σύστημα του.
Ορισμένοι με την πάροδο του χρόνου ψάχνονται, μαθαίνουν και γνωρίζουν !

Νωντας

Ποιος σας είπε ρε παλουκάρια ότι είμαι άσχετος??
Ασχολούμαι απο το 2010 με το android (2.1 τότε) και πιο πριν φλάσαρα μαγειρεμένες ρομ στα wm.
Τα ξέρετε τα wm ή θα ψάχνεστε σε κανένα wiki τι είναι τούτο?

Όποιος έχει βρει εφαρμογή gallery Που να μην λαγκάρει στο s4 να μου το πεί. Γιατί στο δικό μου όλες έχουν λάγκ.

Άντε, γιατί έχω διαβάσει τεράστιες βλακείες εδώ μέσα

nikos7

@o.k οποτε μου λες οτι στους ασχετους επιτρεπεται να εχει λαγκ το κινητο απο μονο του ενω σε οσους ξερουν 2 πραγματα δεν επιτρεπεται αυτο ή αν εχουν οντως λαγκ εκεινοι π ξερουν το διορθωνουν με αλλα λογισμικα και ετσι ουτε γατα ουτε ζημια?αυτοι που ειναι ασχετοι δωσανε 600 ευρω και εχουν τωρα το κεφαλι τους ησυχο με το ιος ενω αλλοι καθονται και customaroun software και κατεβαζουν και 3-4 εφαρμογες απο το μαρκετ τυπου cleanmaster klp. το παιδι ειπε καθαρα οτι τι κινητο του ηταν μπορντελο στο software και λογικο γιατι το touchwiz ειναι γνωστο για το λαγκ..

o.k.man

Ρε παιδιά πάει θα μας τρελάνετε δεν μπορεί ! Πρώτα διαβάζετε ΚΑΛΑ, λέξη-λεξη τι ακριβώς έχω γράψει και γενικώς τι γράφει ο καθένας. @Νώντας δεν σου είπα ότι είσαι άσχετος αλλά λέω υπάρχουν και άσχετοι. ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΤΟ 100% αυτών που αγοράζουν smartphones πάνω απο 600ευρώ ότι δεν είναι καθόλου άσχετοι και ότι είναι πλήρεις γνώστες των smartphones που αγοράζουν (ιδιαίτερα έχω δεί τέτοιους χρήστες σε iphone όχι πως δεν υπάρχουν και σε άλλα OS!) γιατί μάλλον δεν θα σας πιστέψει κανείς! @nikos7 διαφοροποίησα την χρήση που μπορεί να κάνουν ΟΡΙΣΜΕΝΑ (το ξαναγράφω ΟΡΙΣΜΕΝΑ) άσχετα άτομα από τα lags που υπάρχουν σε λειτουργικά συστήματα. Και μου έχει τύχει πολλές φορές άτομα που ενώ έχουν το ios να μην γνωρίζουν πως να λύσουν κάποιο απλό πρόβλημα που έχουν και να μου το δείνουν σε εμένα να τους το λύσω. Παράδειγμα : Κάποια είχε βάλει το skype στο ios και δεν μπορούσε να βάλει την κάμερα σε λειτουργία γιά να την βλέπει η συνομιλητής της. Δυστυχώς ατόπημα θες των δημιουργών του skype ή ατόπημα της apple, δεν ανέφεραι καθόλου ότι δεν λειτουργούσε η κάμερα και ούτε εμφάνισε καθόλου κάποιες οδηγίες γιά άσχετους με ποιό τρόπο να ενεργοποιηθεί η κάμερα, έτσι… Συνέχεια »

Νώντας

@ ο.κ
Με το προηγούμενο μήνυμά μου δεν αναφερόμουν σε εσένα.
Φυσικά υπάρχουν και πάρα πολλοί άσχετοι.
Αλλά, ανεξάρτητα από το αν κάποιος είναι σχετικός ή άσχετος, εδώ δεν συζητάμε, ούτε σχολιάζουμε τους ΧΡΗΣΤΕΣ, αλλά ΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ.

o.k.man

Ίσως, αλλά και έτσι να ήταν δεν βγαίνουμε και offtopic γιατί το θέμα είναι λίγο ανοικτό και αφορά γενικά τις αυξομειώσεις των πωλήσεων των smartphones γενικά, και όχι μεμονωμένα τις συσκευές !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Επίσημο! Έρχεται στη σειρά Galaxy S22, τα tablet Tab S8 και τα foldable του 2022

Το Galaxy AI παρουσιάστηκε με τη σειρά Galaxy S24 και στη συνέχεια η Samsung το κυκλοφόρησε στις ναυαρχίδες του 2023.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Software Apple iPhone

Game Boy Emulator iGBA: Αποσύρεται από το App Store λόγω spam και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Μια εβδομάδα μετά τις ενημερώσεις, ένας εξομοιωτής Game Boy για το iPhone που ονομάζεται iGBA εμφανίστηκε στο App Store παγκοσμίως.