Samsung: Φήμες για συνεργασία με την MediaTek

Στις αρχές του έτους Samsung και Qualcomm συγκρούστηκαν με κάποιες διαφωνίες, αφού η Samsung απέρριψε την χρήση του Snapdragon 810 στις νέες της ναυαρχίδες Galaxy S6 και Galaxy S6 Edge, και προτίμησε τον δικό της Exynos 7420 παρά τις προσπάθειες της Qualcomm να πείσει τους Κορεάτες. Ωστόσο τα πράματα φαίνονται να οδηγούν σε διαζύγιο μεταξύ των δύο εταιρειών, καθώς φήμες θέλουν την Samsung να ετοιμάζει συνεργασία με την MediaTek.

Ο Κορεάτης κολοσσός πιθανόν να αναζητά από τον Κινέζο κατασκευαστή επεξεργαστών κάποια SoC με σκοπό να χρησιμοποιηθούν σε συσκευές με low-end και mid-range χαρακτηριστικά. Η MediaTek έχει συνεργαστεί και εξακολουθεί να συνεργάζεται με εξίσου μεγάλους κατασκευαστές όπως η Sony και η HTC, και σύμφωνα με τις φήμες η Samsung ήδη έχει εκτελέσει κάποιες παραγγελίες στην MediaTek. Οι επεξεργαστές της MediaTek έχουν περάσει σε υψηλό επίπεδο, και επίσης θα γλυτώσουν την Samsung κατά πολύ από το κόστος κατασκευής νέων Exynos επεξεργαστών.

Από την άλλη μεριά υπάρχει και μια πιθανότητα η Samsung να εκτέλεσε παραγγελία στην MediaTek για επεξεργαστές που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν σε Smart TVs και Blu-ray players, μιας και ο νέος επεξεργαστής MediaTek Helio υποστηρίζει αναπαραγωγή 120Hz και αποκωδικοποίηση 4Κ, χαρακτηριστικά δηλαδή που θα συναντήσουμε σε ανερχόμενες τηλεοράσεις Samsung.

MediaTek, Samsung: Φήμες για συνεργασία με την MediaTek

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
inblx

Δηλαδή η συνεργασία δεν παίζει να είναι για την κατασκευή επεξεργαστών στα 14nm…??? Σημαίνει πως η Samsung θα βάλει MediaTek επεξεργαστή οπωσδήποτε…???

tech21man

Δες την τελευταια γραμμη …μπορει να ειναι και για τηλεορασεις. Εκει η mediatek και αλλοι εχουν επι καιρο παρουσια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.