Samsung, σταματά την παραγωγή OLED TV λόγω της κυριαρχίας της LG

Εδώ και καιρό Samsung και LG παλεύουν για να αποδείξουν για το ποια θα έχει την καλύτερη τεχνολογία στην κατασκευή οθονών. Πέρσι κυκλοφόρησαν σχεδόν ταυτόχρονα τις κυρτές οθόνες. Τελικά όπως φαίνεται ο πόλεμος τελείωσε με την LG να είναι η νικήτρια. H LG παίρνει το πάνω χέρι όσον αφορά στις OLED οθόνες τηλεοράσεων και αναγκάζει τη Samsung να υποχωρήσει και να σταματήσει την παραγωγή τους.

Η LG φαίνεται ότι έχει ξεπεράσει την Samsung σε ποιότητα καθώς χρησιμοποιεί Oxide TFT Backplane το οποίο επιτρέπει στην εταιρεία να παράγει μεγαλύτερες οθόνες σε σύγκριση με το LTPS της Samsung.

Τέλος, η LG αναμένεται να κυκλοφορήσει 65 και 77 ιντσών ultra-highdef τηλεοράσεις και αν σκεφτούμε ότι Sony και Panasonic έχουν ήδη σταματήσει τη παραγωγή OLED οθονών από πέρσι, η LG θα κυριαρχήσει στις OLED τηλεοράσεις.
, Samsung, σταματά την παραγωγή OLED TV λόγω της κυριαρχίας της LG

, Samsung, σταματά την παραγωγή OLED TV λόγω της κυριαρχίας της LG

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nio

φαινεται ο κυριαρχος στις οθονες αλλα δεν ειναι καλο για τους καταναλωτες….

ΚωσταςD.

Κυριαρχος; μονο στις ολεντ μιας και η σαμσουνγκ δεν θελησε να το συνεχισει χρησιμοποιοντας και αυτη wrgb pixels στα panel της και η lg ειναι πλεον μονη της. Αλλα ακομη ειναι ακριβη η παραγωγη ολεντ πανελς για αυτο και οι υπολοιπες εταιρειες το εχουν αφησει. Στις lcd η lg ειναι πισω… Ειδικα απο σονυ σαμσουνκ…

billeiro

Πως ειναι ακριβως πισω η lg κωστας.d ? Ισα ισα κορυφαιες lcd εχει βγαλει και με τρομερα χαρακτηριστικα.μη πεταμε αερολογιες χωρις να τεκμηριωνουμε…

Darth

δεν λεω τρομερες οθονες της lg και monitors και tv…………αλλα ολο αυτο μονο καλο δεν ειναι καθολου ανταγονισμος? παρα πολθυ κακο ειναι απο καθε αποψη

Τομ

Οταν γινει πιο προσιτη η τεχνολογια θα ξαναφτιαξουν ολοι. Τωρα ειναι πολυ ακριβες και η LG οντας η πιο φτηνη κερδιζει. Νομιζω οτι καπως ετσι παει. Σιγα μην μεινουν εξω απο τον χωρο sony και samsung οταν θα μπορει να αγορασει ο μεσος καταναλωτης oled. Καμι περιπτωση.

ΚωσταςD.

Ενω εσυ τεκμηριωσες; χαχαχαχα! Η σονυ και η σαμσουνγκ δεν εχουν ανταγωνιστες στην ποιοτητα εικονας στις lcd. Ποσο στα καρυφαια μοντελα τους. Υπαρχουν οι philips panasonic toshiba και αλλες ακομη πριν καταλληξει καποιος στις lg. Η lg ειναι η φθηνιαρικη λυση οπως τις turbox tv παραδειγμα,…

Τάσος

Μάγκες μέχρι να φτηνηνουν οι ολεντ πάρτε μια πλάσμα,πανασονικ κατα προτίμηση,γιατί αν περιμένετε απο lcd άντιστοιχη εικονα πρεπει να πάτε σε ναυαρχίδες sony philips με πολύ υψηλη τιμή,δουλεύω στις τηλεοράσεις και ξέρω,ρωτηστε οτι θέλετε..

Παναής

“ΚωσταςD. λέει:
Ενω εσυ τεκμηριωσες; χαχαχαχα! Η σονυ και η σαμσουνγκ δεν εχουν ανταγωνιστες στην ποιοτητα εικονας στις lcd. Ποσο στα καρυφαια μοντελα τους. Υπαρχουν οι philips panasonic toshiba και αλλες ακομη πριν καταλληξει καποιος στις lg. Η lg ειναι η φθηνιαρικη λυση οπως τις turbox tv παραδειγμα,…”
ΤΑ πάνελ της Sony τα φτιάχνει η Lg. Philips δεν υπάρχει παρά μόνο σαν γραφεία στο αιντχόφεν. Τα πάντα είναι φασόν. Άνοιξε την TV σου κατασκευής 2005 και μετά για να δεις ότι οι πλακέτες γράφουν LG. Φωτο όσες θες…

ΚωσταςD.

Οι περισσοτερες εταιρειες αγοραζουν τα πανελς. Το θεμα ειναι οι επεξεργαστες εικονας της καθε εταιρειας που κανουν την δουλεια τους η επιλογη και ελεγχος οπισθιου φωτισμου κλπ… Ψαξε στο google για την w905a της σονυ την καλυτερη led lcd 2013 με πανελ σαμσουνγκ και οχι lg please…

billeiro

Ναι η lg εχει φθηνα μοντελα και προσιτα για ολα τα βαλαντια.αλλα στις ακριβες λυσεις τα panel της ειναι αμεσα συναγωνισιμα και με αψογο design.πηγαινε να δεις καμια ultra hd η καμια ε 800 hz και μετα μιλα.ο,τι να ναι .χαχαχαχαχαχαχαψα.ακομη και στις τηλεορασεις οπαδοι μαρκων ειστε ορισμενοι

thomas22888

Κωσταςd πρέπει να μας δουλεύεις δεν εξηγείται αλλιώς …. Οτι να ναι είσαι πραγματικά όμως

MANOS

billeiro
Δεν υπάρχει LCD/LED με πραγματικά 800hz…

Aris Pateras

Μη μαλώνετε! Η LG έχει καλύτερες οθόνες και η τεχνογνωσία της είναι μακράν καλύτερη! Την GOLDSTAR την ξέρει κανείς? LG προτιμώ σίγουρα γιατί η πραγματική αξία των προϊόντων είναι περισσότερο κοντά στην τιμή αγοράς. Το ακριβότερο δεν είναι πάντα το καλύτερο. Κι αν ο φίλος μας πιο πάνω αντιστοιχεί την LG με TURBO-X, την SAMSUNG θα την αντιστοίχιζα με την …ROADSTAR! Για να μην πω με την …JVS (Αν πήγατε ποτέ βόλτα σε γυφτολαϊκές… με πιάνετε!)

Αντωνης

Μην βιαζεστε να κρινετε ποια ειναι καλυτερη εταιρια σε επιμερους τομεις. Ξεχνατε οτι αναφερεστε σε τεχνολογικους κολοσσους δισεκατομμυριων και δεν εχετε την παραμικρη ιδεα για τους λογους που οδηγουν τα διοικητικα τους συμβουλια να παιρνουν συγκεκριμενες αποφασεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.