Και η Samsung, βάζει τέλος στις Plasma τηλεοράσεις τον Νοέμβριο

Ακολουθώντας τα βήματα της Panasonic η Samsung ανακοίνωσε ότι στις 30 Νοεμβρίου του 2014 σταματά την παραγωγή τηλεοράσεων τεχνολογίας Plasma. Αν και η Panasonic αποχώρησε από το 2013 αφήνοντας ουσιαστικά το πεδίο ελεύθερο στη Samsung εκείνη δεν κατάφερε να κερδίσει την αγορά. Ανακοίνωσε ότι σταματά και αυτή την παραγωγή Plasma οθονών λόγω της χαμηλής ζήτησης.

Ένας ακόμη λόγος είναι και το μεγάλο κόστος παραγωγής των Plasma οθονών οι οποίες ναι μεν προσφέρουν καλύτερης ποιότητας εικόνα από μια LED LCD οθόνη ανάλυσης High Definition αλλά είναι πολύ πιο κοστοβόρες.

Ωστόσο, προφανώς και θα παραμείνει στον τομέα των τηλεοράσεων αλλά θέλει να επικεντρωθεί σε νέους τύπους οθονών όπως UHD και κυρτές οθόνες ακολουθώντας έτσι τις ανάγκες της αγοράς.

Η Panasonic αποχώρησε όπως είπαμε το 2013 αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο σε Samsung και LG αλλά τελικά δεν βρέθηκε ένας πιο οικονομικός τρόπος παραγωγής τους. Οι πληροφορίες λένε ότι στο επόμενο διάστημα και η LG αναμένεται να αποχωρήσει από τις Plasma οθόνες.

, Και η Samsung, βάζει τέλος στις Plasma τηλεοράσεις τον Νοέμβριο

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

26 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
vaggelas

Κώστα Καλησπέρα.Πως και δε κάνεις παρουσιάσεις και σε smart tv?Εγω που εχω αξιζουνε.Καλό είναι να μαθαίνουμε περισσότερα…Ευχαριστώ..

ΠΕΤΡΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ !!!

tiamat

ναι κωστα και γω ενδιαφερομαι να παρω smart tv για το δωματιο για browsing και πηγα και ρωτησα και μου παν οτι αυτες του 400-500 αρικου,υπερθερμενονται ,σερνονται και ειναι για πολυ βασικα πραγματα.. μετα διερωτηθηκα τι στον @@ επεξεργαστη φορανε για να σερνονται!???…
απο ποια κατηγορια και μετα κανεις πραγματα σαν tablet??
multitasking παιζει?
με πληκτολογιο ,mouse κλπ συνδεονται ολες??
ΟΧΙ ειναι η απαντηση!!…οι samsung μου ειπανε μονο συνδεονται!! απο κει και περα καποιες LG και σιγουρα οχι οι sony που παιζει προβλημα με κλειδωματα και τους drivers…

γενικα αμα καποιος ειναι ασχετος οπως εγω με τηλεορασεις δε μπορει να βγαλει ακρη!!!! καλα λεει ο vaggelas!

vasilis

Εγώ ευτυχώς πρόλαβα και πήρα την Panasonic st 55 πριν πουληθούν όλες, μιλάμε για τρελή ποιότητα εικόνας βάζει κάτω τις 4k από 3 με 4 χιλιάρικα για πλάκα και κάνει μόνο 1400.
Όπως και να το κάνουμε η τεχνολογία led /LCD είναι αδύνατο να φτάσουν τις πλάσμα σε ποιότητα εικόνας.
Γιαυτό άλλωστε και στα μεγάλα review site έχουν σαν top reference πλάσμα και από εκεί συγκρίνουν πια LCD/led φτάνει πιο κοντά.

Erevos

Δεν λέω καλές οι πλάσμα σε εικόνα αλλά με ενεργειακή κλάση C και κατανάλωση όση ένα μικρό αερόθερμο (300-380 watt) δεν είναι παράξενο ότι είχαν τόσο χαμηλές πωλήσεις.

Theodore.

Νομιζω οτι φτανανε και στα 500W ακομα.

vasilis

Φυσικά και έφταναν τόσο… αν ζείτε στην δεκαετία του 1990 χαχα :).
Φιλικά πάντα 🙂 Η αλήθεια είναι πως έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση απο τις lcd/led η δική μου η 55αρα έχει 180-210 watt κατανάλωση μετά το καλιμπράρισμα στιε ταινείες και 140 στην απλή tv(έχω low settings εκεί αφου το σήμα είναι αίσχος), το ξέρω και την πήρα συνηδητά για την καλύτερη εικόνα, με απλούς υπολογισμούς και πολαπλασιασμούς μιλάμε για κάπου 20-30 ευρώ παραπάνω στο ρεύμα απο ότι μια lcd/led τον χρόνο!
Ναι για αυτά τα ποσά μιλάμε, αλλα όταν κάθεσαι να δείς ταινεία ξεχνάς τον κινηματογράφο και ούτε σου κάνει αίσθηση να πας αφού έχεις καλύτερη εικόνα σπίτι σου.
Οπως και να το κάνουμε τώρα τέλος οι πλάσμα δεν συμφέρουν τις εταιρείες γιατί είναι πιο ακριβές στην κατασκευή και απο ότι κατάλαβα θυσιάζουν εικόνα στον βομό του χρήματος (στο κάτω κάτω τις γραφής αυτό κάνουν οι εταιρείς βγάζουν χρήματα).
Είμαι χαρούμενος που πρόλαβα να πάρω μια απο τις τελευταίες όσο για gaming δεν το συζητώ… δεν το συζητώ… γιατί ίσως έχετε απλή led/lcd και δεν θέλω να αρχήσω πόλεμο Plasma vs led.

Theodore.

Οι καλυτερες τηλεορασεις πλασμα,έβερ,ηταν οι Pioneer.Τελος.
Οποιος ειχε δει,ειχε αγορασει,ή ειχε πεσει σε καθλιψη…
Εγω δυστυχως,επειδη ειχα προβολεα,με πανί 106″, εδω και πολλα χρονια,μετα απο μια Pioneer- μπαουλο 50″,με προβολεα οπισθιας προβολης μεσα της,που την αγορασα πριν απο 20 χρονια,δεν αγορασα μια απ αυτες τις φοβερες Pioneer,και μαλλον το εχω μετανοιωσει.
Βεβαια,με την ελευση των 4k τηλεορασεων,και με το καταλληλο προγραμμα,με υψηλη αναλυση,θα αλλαξουν τα πραγματα,αλλα δεν ξερουμε ποτε θα βουν τα καταλληλα προγραμματα.
Προς το παρον,η Σονυ βγαζει μηχανες για τον πολυ κοσμο που τραβανε 4k,οπότε θα μπορει οποιος θελει,να βλεπει τα δικα του βιντεακια,σαν αρχη.
Ιδωμεν.

vasilis

@theodore Σωστά και είχαν βγεί χρόνια πριν και αυτό που κατάφερε η πανασόνικ ήταν απλά να φτάσει την pioneer στο έτος 2014 με εικόνα Pioneer 2009+.
Πάντως αυτό το παράδοξο δεν μπορώ να το καταλάαβω φτάνεις την τέλεια εικόνα και μετά παρατάς την τεχνολογία για να πας σε κάτι κατώτερο… ίσως για να έχεις και περιθόρια βελτίωσης παίζει ρόλο που είναι είναι και πιο φθηνή η κατασκευή των lcd απο πλάσμα,

samson

Samsung 8000 8500 9000 model ειναι τα ποιο γαμιστεροτερα η καλυτερη tv στον πλανητη

kostas13

Το ότι χαλάνε εύκολα χάνουν τα χρώματα δεν παίζει ρόλο ;ένας φίλος είχε Sony 1,5 χρόνο και τα φτησε.

P@NOS

Και εγω μπορω να πω οτι η σειρά Kuro ήταν απο τις κορυφαίες τηλεοράσεις αλλά πιστεύω οτι το μέλλον ειναι οι OLED…

Theodore.

Ειδα μια Samsung απ αυτες τις καμπυλες,curved,και μου αρεσαν πολυ.Ειδικα σε 3διαστατο προγραμμα,επαθα πλακα.Δεν ειχα καναδει τετοιο πραγμα.Τα αντικειμενα που φευγανε απο την οθονη,νομιζα οτι μουρχοντουσαν στο κεφαλι,και εγερνα δεξια αριστερα για να γλυτωσω…

Johannes

Vasilis μπορείς σε παρακαλώ να επικοινωνήσουμε για να μου πεις για το calibration της Panasonic?

vasilis

@P@NOS σίγουρα μετά τις πλάσμα πάμε σε oled για καλύτερα χρώματα και εικόνα αλλα θέλουν ακόμα δουλειά, το σίγουρο είναι πως εκεί είναι το μέλλον, οι lcd/led ήταν ένα φτηνό παρακλάδι για μεγαλύτερο κέρδος των κατασκευαστών αν και τα τελευταία χρόνια έχουν βγεί αξιόλογα κομμάτια που με διάφορες τεχνικές φτάνουν κοντά σε ποιότητα τις πλάσμα αλλά πρέπει αν σκάσεις 4000€ για να πλησιάσεις πλάσμα των 1000€.
@johanes χρησιμοποίησα το AVS HD 709 για καλιμπράρισμα, ήθελα να αγοράσω το spyder 4 προ αλλά τελικά έκανε καλή δουλειά το βίντεο απο τα avs forums.Αν θες κάτι άλλο πες το μου να σου πω email.
@samson σίγουρα είναι καλή αλλα όλοι χρησιμοποιούν την kuro και την σειρά panasonic vt σαν reference και δεν το κάνουν επειδή μισούν την σάμσουνγκ..

Erevos

@vasilis
Επίσημα στοιχεία:
Energy Efficiency Class C / Rated Power Consumption, 382 W-> https://shop.panasonic.com/shop/model/TC-P55ST60?t=specs

Τασος

vasilis +10000000000000 περηφανος κατοχος st60 65 ιντσων κτηνος..πραγματικα καμια λεντ δεν τις φτανει και τις εχω δει ολες!!μονο οι ολεντ 4κ μολις φτηνηνουν θα αξιζουν για να αντικαταστησουν τα ιερα τερατα της πλασμα..α και σε ιντσες απο 60 και ανω,πιο κατω το 4κ δεν αξιζει ιδιαιτερα,εχει ελαχιστη διαφορα εκτος και αν καθεσαι στο 1,5 μετρο..

johannes

vasilis στειλε μυνημα στο facebook αν μπορεις johannes tsobanson ειναι το ονομα μου!!!

Vasilis

@erevos γιαυτό είπα μετά το καλιμπραρισμα έχω τα πάντα στο off γιατί χαλάνε την εικόνα, mpeg noise, frame creation, live color κτλ κτλ όλα αυτά άσχετος που καταναλώνουν ισχύ αλλά χαλάνε την εικόνα. Την κάνουν εντυπωσιακή ενώ εγώ την θέλω φυσική όπως θέλει να την δω ο σκηνοθέτης. Γιαυτό και η κατανάλωση χαμηλή, τα watt τα βλέπω από ένα apc ups.

Vasilis

@ Τάσος και εγώ δεν το πίστευα όταν είδα hd εικόνα… Είχα διαβάσει για τέλεια εικόνα αλλά δεν το περίμενα τόσο. Αν καμιά φορά αφαιρεθείς νομίζεις πως κάποια αντικείμενα είναι πραγματικά και όχι από την ταινία.
Για να μην την θεοποιήσουμε όμως στο τηλεοπτικό είναι απλά καλή η st η gt με τον τετραπηρινο είναι καλύτερη στο τηλεοπτικό.

Τασος

@Vasilis ναι στο τηλεοπτικο υστερει λιγο απλα βλεπω σπανια οποτε δεν νοιαζομαι..Βαλε δες τον αρχοντα δαχτυλιδιων blueray και αντε γεια ή τα star wars!!..Kαι το ps4 που εχω πανω δεν φαινεται ασχημο οταν παιζω nba 2k14 με φιλαρακια ;-P .πραγματικα τα αξιζε τα λεφτα της καθως θα ξαναπαρω τηλεοραση μαλλον απο 2020 υπολογιζω αφου θα θελω 70αρα ολεντ 4κ κυρτη…!!!!Ναι ξερω,ειμαι απληστος..!!!!Ελπιζω να εχουν πεσει τοτε στο 1500 ευρω περιπου..

manolinio7

Περα απο το μαυρο και την αντιθεση δεν εχουν να προσφερουν τιποτα αλλο οι πλασμα.. για casual gaming ενταξει για σοβαρο ομως..(πολυ input lag) σε φωτεινους χωρους κλαψτες και γενικα ανταγωνιζονται μονο μεσαιου επιπεδου lcd και κατω.. οι sony w905 ειναι η κορυφαια ful hd tv απο οτι εχει βγει μεχρι σημερα και με μαυρο που ανταγωνιζεται επαξια τις πολυ καλες πλασμα, χρωμα (trilluminos) κορυφη και input lag μικροτερο απο οποιαδηποτε αλλη μαζι με w805.. μονο oled μετα απο αυτη. Μη τη θεοποιητε την st60 ειναι απλα μια κορυφαια value for money, να μου πειτα για τη vt60 και samsung 8500 ναι, εκει συμφωνω

manolinio7

Ξεχασα να πω και για την επεξεργασια εικονας.. οτι και να της βαλεις δεν ιδρωνει ουτε στο μισο.. διαβαστε το review στο fullhd.gr και θα καταλαβετε

Γιώργος Καρ.

σαν κάτοχος μιας PAN st50 42′ επικροτώ και επαυξάνω για τις πλάσμα της εταιρίας.Η κλάση C με την Α σε ευρώ,το χρόνο είναι 10-15 και πιστέψτε με αξίζει με το παραπάνω. Το αν είναι καλές TV το λέει η αγορά,έχουν εξαφανιστεί σχεδόν όλες, st 50 ούτε για δείγμα,κάποιες ελάχιστες st60 ισως!
Οι kuro και η Sam 6000 ήταν άριστες,είχαν όμως κάποια μειονεκτήματα,όγκο και υψηλότατη τιμή.
Αν τον πιο πάνω φίλο τον ενδιαφέρει το καλιμπράρισμα της 42′ ας στείλει mail στο anaktorios@gmail.com

Notis

Επειδη έχω στη κατοχή μου .Samsung 3d smart tv 36 white θα ελεγα οτι ειναι πολύ ωραία τηλεόραση και εντυπωσιακή στο μάτι, όπως λένε. Ομως δυο παρατηρήσεις 1 Το smart ειναι να είχαμε να λέγαμε διότι το χειριστήριο ειναι αρκετά δύσχρηστο αλλα και ειδικό πληκτρολόγιο να πάρεις όπως αναφέρθηκε και όπως έκανα και εγώ, πάλι σε ξενίζει διότι η τηλεόραση ειναι πολύ μεγάλη και σε “κουράζει”. 2 Ηδη στη αγορά κυκλοφορεί Samsung 4k 40 στα 999 με 1000 ευρώ άρα σε ένα χρόνο θα γεμίσει η αγορά 4κ των 700 ευρώ. Νομίζω αν η led, μου φαίνεται εντυπωσιακή, η .4k θα ειναι απίστευτη.

Georgos

Με πλάσμα δεν έχω ασχοληθεί γιατί διάβασα ότι είναι παλιά τεχνολογία με προβλήματα κτλ. αλλά αγόρασα πρόσφατα την Samsung 55H6410 και είναι φοβερή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Επίσημο! Έρχεται στη σειρά Galaxy S22, τα tablet Tab S8 και τα foldable του 2022

Το Galaxy AI παρουσιάστηκε με τη σειρά Galaxy S24 και στη συνέχεια η Samsung το κυκλοφόρησε στις ναυαρχίδες του 2023.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Σύντομα διαθέσιμο και στη σειρά Galaxy S22 της Samsung;

Σύντομα το Galaxy AI θα είναι διαθέσιμο σε περισσότερες συσκευές της Samsung, με την εταιρεία να μοιράζεται πληροφορίες για την κυκλοφορία.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Fold 6: Απογοητευτικά τα νέα για το σύστημα κάμερας

Η πιο πρόσφατη δημοσίευση του leaker Ice Universe παρουσιάζει μια απογοητευτική εικόνα για το Galaxy Z Fold 6 της Samsung.