Samsung μηνύει την NVIDIA για fake benchmark αποτελέσματα

Τον Μάιο που μας πέρασε η NVIDIA κατέθεσε την πρώτη της μήνυση στα 21 χρόνια λειτουργίας της και αυτή ήταν κατά της Samsung, ισχυριζόμενη ότι παραβίασε 7 πατέντες της. Ήρθε η σειρά της Samsung να απαντήσει με δική της μήνυση στην οποία αναφέρει ότι η NVIDIA με τη σειρά της παραβίασε 6 από τις δικές της πατέντες χωρίς την άδειά της.

Όμως η μήνυση της Samsung δεν αρκείται μόνο στις πατέντες καθώς η Samsung κατηγορεί την NVIDIA ότι παραπλανεί τους καταναλωτές αποκαλύπτοντας ψευδή benchmark αποτελέσματα για το NVIDIA Shield Tablet που συγκρίνει με το Samsung Galaxy Note 4. Σύμφωνα με τη Samsung η NVIDIA προσπαθεί να μπερδέψει τους καταναλωτές ισχυριζόμενη ότι ο Tegra K1 ξεπερνά τον Exynos 5433 του Galaxy Note 4 ενώ τα κανονικά benchmarks δείχνουν ότι αυτό δεν ισχύσει (σύμφωνα πάντα με τα όσα ισχυρίζεται η Samsung).

Η NVIDIA με τη σειρά της απάντησε ότι θα εξετάσει την καταγγελία της Samsung για τις πατέντες, όμως όσον αφορά στα fake benchmark tests αρνείται κάθε ισχυρισμό της Samsung. Να υπενθυμίσουμε ότι πέρσι η Samsung είχε κατηγορηθεί ότι προσπαθεί να ξεγελάσει τα benchmarks για το Samsung Galaxy Note 3.

samsung vs nvidia, Samsung μηνύει την NVIDIA για fake benchmark αποτελέσματα

samsung vs nvidia, Samsung μηνύει την NVIDIA για fake benchmark αποτελέσματα

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
rek

στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί..

Γιώργος

“Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα”

Κώστας Π.

Κάλλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε.

H samsung δεν τα αφήνει κάτι τέτοια και καλά κάνει.

dark_master

@Κώστας Ε ναι θέλει να έχει την πρωτοκαθεδρία εκεί. Πώς αλλιώς θα πουλά specs χωρίς να βελτιώνει το touchwiz?

Είμαι περίεργος να δω αν στέκεται νομικά το επιχείρημα της. Αν ισχύει πάω στοίχημα πως πολλοί τύποι από την απέναντι μεριά του Ατλαντικού που ζουν από μυνησεις μόνο θα βρουν αφορμή να βγάλουν κανένα χρόνο τζάμπα το λιγότερο.

X

Όταν έλεγα ότι το Κ1 είναι απάτη κάποιοι εδώ μέσα μου έλεγαν ότι δεν ξέρω τι μου γίνεται και ότι πιάνει απόδοση PS3 και Xbox360 τώρα που το λέει επίσημα και η Samy ίσως να γίνω και εγώ πιο αξιόπιστος για τους ανειδίκευτους ειδικούς που σχολιάζουν εδώ μέσα.

dark_master

@X το γεγονός ότι το λέει η Samsung δεν σημαίνει κάτι απαραίτητα. Πρέπει να προσκομίσει έγγραφα και αποδείξεις που να τεκμηριώνουν τα λεγόμενα της. Διαφορετικά είναι μόνο ισχυρισμοί.
Η μεταξύ τους διαμάχη πιθανόν να μας δείξει τρόπους που χρησιμοποιουν/χρησιμοποιουσαν για να ξεγελάσουν τα benchmarks.
Οπότε καλό θα ήταν να περιμένουμε λίγο μέχρι να βγάλουμε πιο χρήσιμα συμπεράσματα.
Ακόμα είμαστε στην αρχή.

Sot11

Η Samsung προσπαθεί ότι ζημιές έγιναν στο τμήμα των κινητών να τις κερδίσει με λεφτά από μηνύσεις; Αξιολυπητο…

fanis

Δε πα να μηνυθητε λέω γω…

X

@Dark_master
Φίλε μην περιμένεις αποδείξεις από την Samy δεν θα της βγάλει ποτέ γιατί τότε θα φανεί πως και η ίδια στήνει τα benchmark για να βγάζει τα κινητά της πιο γρήγορα από τα iPhone. Επίσης ούτε η nvidia θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι η S λέει ψέματα γιατί ξέρει ότι δε λέει. Με δυο λόγια τα benchmarks είναι σαχλαμάρες για να ξεγελάνε τον κόσμο η μόνη αξιόπιστη μέτρηση όπως και στον υπολογιστή είναι με κάποιο παιχνίδι (συνήθως τα παιχνίδια είναι οι πιο βαριές εφαρμογές) – φυσικά στον Η/Υ η μέτρηση είναι πιο εύκολη βάζεις ένα Fraps και βλέπεις αλλά και στα κινητά δεν είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα βάζεις ένα βαρύ παιχνίδι (Xcom,San Andreas κτλ) τα βάζεις δίπλα δίπλα και βλέπεις πόση σκόνη τρώνε όλα από τα IPhone 🙂

Giannhs

@ Χ Δεν ισχύει αυτό που λες για τη samsung <> ποτέ android συσκευή γενικά δε ξεπέρασε σε benchmark iPhone η τουλάχιστον τώρα στα τελευταία μοντέλα iPhone 5,5s,6 και απο Samsung S3,S4,Note3,S5,Note4. Μπες στο PhoneArena και δες συγκριτικά benchmarks και πρόσθεσε όποια συσκευή θέλεις για να τις συγκρίνεις με όποιο benchmark θέλεις! Επίσης γενικά λυπάμαι που οι συσκευές βγαίνουν με ανάλυση QHD και ακόμη και το τέρας Snapdragon 805 ζορίζεται για να ανταπεξέλθει και βλέπεις ένα Xperia Z3 mini να αφήνει χιλιόμετρα πίσω το Galaxy Note 4 και κάθε άλλη ναυαρχίδα σε ΟΛΑ τα benchmarks!! FHD 1080p & Snapdragon 805 τέτοια συσκευή θέλω να δω και μετά μιλάμε για benchmarks

dark_master

@X αυτό που λες δεν ισχύει. Καταρχήν δεν μπορούμε να συγκρίνουμε διαφορετικά λογισμικά. Το Α παιχνίδι μπορεί να είναι καλύτερα γραμμένο για το Χ λειτουργικό σε σχέση με το Ψ και να τρέχει απροβλημάτιστα. Επίσης το iphone (μιας και αυτό ανέφερες) δεν έχει πραγματικό multitasking σε σχέση με το Android, ούτε παρόμοιες αναλύσεις.
Επίσης δεν έχουν την ίδια ανάλυση. Λογικό δεν είναι η κάρτα να ζορίζεται αν έχει να καλύψει μεγαλύτερο αριθμό σε pixels(και σε μερικές περιπτώσεις όχι απλά διπλάσιο αλλά πολλαπλάσιο)?
Για του λόγου το αληθές παραπέμπω σημερινό άρθρο από το apple insider

https://appleinsider.com/articles/14/09/30/despite-faster-a8-higher-pixel-count-of-iphone-6-plus-drives-lower-fps-benchmarks

κατά το οποίο το 6 Plus τα πάει πολύ χειροτερα από το 6 λόγω ανάλυσης οθόνης (έχει σχεδόν τα διπλάσια pixel να καλύψει σε σχέση με το 6)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.