Samsung, εξαγοράζει τη Nuance, την εταιρεία πίσω από τη Siri;

Η Naunce είναι εταιρεία αναγνώρισης φωνής η οποία βρίσκεται πίσω από την τεχνολογία στην οποία στηρίζεται η ψηφιακή βοηθός της Apple, η Siri. Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες της WSJ φέρεται να στρέφεται προς τη Samsung Electronics καθώς οι δυο τους είναι σε προχωρημένες συζητήσεις για επικείμενη εξαγορά αλλά δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν η συμφωνία έχει κλείσει.

Εκτός από τη Samsung Electronics η Nuance βρίσκεται σε συζητήσεις και με άλλες εταιρείες.

Η Nuance είναι ιδιαίτερα γνωστή για το λογισμικό αναγνώρισης φωνής και υπαγόρευσης. Επίσης, έχει συνεργαστεί με την Amazon και το 2012 κυκλοφόρησε API για τους developers με την ονομασία Nina. H πιο γνωστή συνεργασία της όμως αναμφισβήτητα είναι με την Apple για τη δημιουργία της Siri.

Ωστόσο, η ακριβής σχέση της Νuance με την Apple δεν ήταν φανερή για αρκετά χρόνια καθώς η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών είχε κρατηθεί μυστική. Το 2013 ο CEO της Naunce Paul Ricci επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται πίσω από την τεχνολογία αναγνώρισης φωνής της Siri.

Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο τι επιπτώσεις θα μπορούσε να έχει η πιθανή απόκτηση της Nuance από την Samsung για τη συνεργασία της με την Apple, αλλά πολύ πιθανό η δεύτερη να πρέπει να στραφεί αλλού για τη Siri. Όμως, να πούμε ότι πολλές λειτουργίες της Siri προέρχονται από συνεργασίες με άλλες εταιρείες όπως Yelp, OpenTable και Wolfram Alpha.

Το νέο iOS 8 φέρνει αρκετές αλλαγές στη Siri όπως real-time feedback, αναγνώριση τραγουδιών, ενεργοποίηση με φωνητικές εντολές και δυνατότητα να ανοίγει το App Store.

, Samsung, εξαγοράζει τη Nuance, την εταιρεία πίσω από τη Siri;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

23 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikos

Δεν πειράζει apple, θα σου δώσουμε την cortana. Έτσι και αλλιώς πολύ ανώτερη είναι από την siri! 😛

obi

“Όμως, να πούμε ότι πολλές λειτουργίες της Siri προέρχονται από συνεργασίες με άλλες εταιρείες όπως Yelp, OpenTable και Wolfram Alpha.”
Καλά, τόσο δύσκολο ανάμεσα στις συνεργασίες της Siri να μην ονοματίζεται η πιο αναγνωρίσιμη επωνυμία, Bing!…. τα τσ

j

@nikos μεγαλύτερη χαζομάρα δεν μπορούσες να πεις. Εκτός και αν ειρωνευοσουν

nikos

@j για πλάκα το είπα αν και να σου πω την αλήθεια δεν γνωρίζω ιδιαίτερα καλά τις δυνατότητες των ψηφιακών βοηθών ώστενα σου πω ποια είναικαλύτερη γιατί πολύ απλά εφόσον ακόμη δεν μιλάνε ελληνικά, το θεωρώ γελοίο να κάθεσαι και να μιλάς στα αγγλικά ενω όλοι σε κοιτάνε γύρω σου λες και ήρθες από τον Άρη.

gtar13

Οπως και να εχει δε νομιζω ολες αυτες οι εταιρειες δισεκατομμυριων $ να αφηνουν κατι στην τυχη του……..σιγουρα κατι εχουν δουλεψει απο πριν για ολες τις περιπτωσεις….

jonjon

Έχουν καιρό σχέση λόγω Swype!

Genesis

j γιατί πιστεύεις ότι η siri είναι καλύτερη από την cortana? είναι αποδεδειγμένο παντού ότι η cortana είναι καλύτερη…

j

@genesis ελπίζω και εσυ να ειρωνευεσαι….

Thodoris13

@j σου δινουν καλα ποσοστα στην Apple; Και οχι, δεν ειρωνευομαι…

obi

Ομολογουμένως πάντως, είναι πλέον κοινός τόπος σε διάφορα συγκριτικά ότι η Siri απογοητεύει σε σχέση με την Cortana (που είναι και beta),
και ειδικότερα σε τομείς όπως η ορθή φωνητική αναγνώριση, η ταχύτητα απόκρισης, επιμέρους χαρακτηριστικά όπως η δυνατότητα επικοινωνίας με την ψηφιακή βοηθό με εναλλακτικές μεθόδους, η αποτελεσματικότητα της απόκρισης κλπ.
Ίσως η Siri υπερτερεί σε πολύ συγκεκριμένα πεδία λχ ενημέρωση πάνω σε αθλητικά γεγονότα, αλλά και πάλι στη Microsoft διαρρέουν ότι ακριβώς εστιάζουν αυτό τον καιρό σε τέτοιους τομείς.

Ναι για τη διαφήμιση και το χρόνο που είχε για βελτιώσεις και feedback, η Siri απογοητεύει.
Και ναι η Siri απογοητεύει και δίχως αυτά, καθαρά στη σύγκριση με την Cortana beta.

basilisk

εχω Apple iPhone 5s. Εχω και lumia 920. Κάνετε λάθος ορισμένοι. Δεν εχει ΚΑΜΙΑ σχέση η Siri με την cortina. Πιο άμεση η Siri, πιο κατανοητή σε όλη την καθημερινή φρασεολογία, πλήρως εναρμονισμένη με πολλά απο τα ενδότερα του ios , φοβερά αποτελέσματα μέσω wolfram alpha, γενικά πολύ περισσότερο λειτουργική , αποδοτική, ποιοτική. Η cortana θελει δρόμο ακομα

j

@thodoris 13 εισαι και ο genesis;!! επισης οποιος εισαι τελος παντων ειναι δυνατων η siri δουλεια τοσου καιρου να ειναι χειροτερη απο την πολυ φρεσκια κομα cortana. την αληθεια λεω. τωρα το 70% της apple που εχω σιγουρα θα ανέβει στο 80% μη σου πω και 90 % με τετοια σχολια. επισης genesis/thodoris13/πως σε λενε αυτο ακριβως που λεει ο @basilisk

Manos Vs

Προσπαθει η Σαμμυ να εκτοπισει τον μισητο αντιπαλο.

tiamat

μα δεν ειναι δυνατον να μου το κανετε αυτο! γιατι!!!??? δεν ειμαι hater enough μηπως!???? ,γιατι θελετε να με κανετε περισσοτερο…. λεει το αρθρο..””Ωστόσο, η ακριβής σχέση της Νuance με την Apple δεν ήταν φανερή για αρκετά χρόνια καθώς η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών είχε κρατηθεί μυστική. Το 2013 ο CEO της Naunce Paul Ricci επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται πίσω από την τεχνολογία αναγνώρισης φωνής της Siri.””

ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΣΚ@Τ@ δικο της εχει να παρουσιασει αυτη η εταιρεια!!????

τις οθονες τις παιρνει ετοιμες απο samsung-lg
τους επεξεργαστες απο samsung
τις καμερες απο sony
τη “πριμιουμ” κατασκευη απο κινεζικο εργοστασιο

και μου λετε οτι ακομα και το “SIRI” για το οποιο υπερηφανευτηκαν τοσο πολυ τα apple fanboys για επανασταση του λογισμικου, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ!!!!!??? και μαλιστα ειχε στησει μυστικοτητες για να φαινεται οτι ειναι δικο της!!!!!??????????????

Kimi_R*

@tiamat Ίσως το πιο άκυρο σχόλιο που έχω διαβάσει εδώ μέσα… ρε φίλε σοβαρά τώρα, πες μου ένα, όχι πολλά ΜΟΝΟ ΕΝΑ κινητό στον κόσμο, ή μάλλον καλύτερα μια ηλεκτρονική συσκευή που την φτιάχνει εξολοκλήρου μία εταιρία… αν μια εταιρία έφτιαχνε η ίδια όλες τις αντιστάσεις, όλα τα τρανζίστορ, όλους τους πυκνωτές, τα πηνία, τα τσιπάκια, τις πλακέτες, την μπαταρία, τα κουμπιά, τα ηχεία, τα μικρόφωνα και οοοτι τέλος πάντων μπορεί να υπάρξει σε μια συσκευή τότε θα έπρεπε να κοστίζει 15000 ευρώ το ένα κινητό… κάτω από ένα Samsung, ένα Sony, ένα LG, ένα Apple, κτλ κρύβονται δεκάδες εταιρίες, αυτό έφερε η βιομηχανική επανάσταση, την εξειδίκευση που έχει σαν συνέπεια την μεγαλύτερη παραγωγή με μικρότερο κόστος στα + αλλά και το λιγότερο προσωπικό με χαμηλότερους μισθούς στα – Δεν έχω iPhone, ποτέ δεν είχα και δύσκολα θα πάρω ποτέ γτ και εγώ το θεωρώ ένα υπερκοστολογιμένο προϊόν, αλλά επειδή δεν το γουστάρουμε μη λέμε και ότι να ναι! Αν και εδώ που τα λέμε ελευθερία έχουμε και όσο θέλει το κοστολογεί και μαγκιά τους που πουλάνε κιόλας, το χέρι στην τσέπη σου δεν το βάζει κανείς! Εσύ πχ μπορεί να δίνεις 150 ευρώ για παπούτσια και εγώ να σε… Συνέχεια »

j

@tiamat μάθε να διαβάζεις. Η παραπάνω εταιρία βοηθάει στην ηχογράφηση. Το λογισμικό ειναι της apple. Και ο kimi_R εχει δίκιο. Και δεν ξερω για τα αλλά που είπες αλλά τους επεξεργαστές τους φτιάχνει-σχεδιάζει η apple και τους παράγει η samsung επειδή εχει εργοστάσιο.

Manos Vs

@tiamat, μονο η Huaweii φτιαχνει εξ’ ολοκληρου δικα της(σχεδον) κινητα. Το σχολιο σου ειναι εντελως γελοιο. Και στο κατω κατω, μονο καλο μας κανει εμας το να συνεργαζονται οι εταιρειες, γιατι καθε εταιρεια ειναι κορυφη σε εναν τομεα. Αν μια εταιρεια φτιαχνει κατι εξ ολοκληρου, θα το φτιαξει μετριο, γιατι μπορει π.χ. να εχει καλες οθονες, αλλα στα αλλα να μην ειναι τοσο καλη.

tiamat

@kimi τα περισσοτερα αν οχι ολα που λες ειναι σωστα αλλα μιλαω για το innovation που παρουσιαζει με καθε συσκευη η εταιρεια και το καρπωνεται αυτη μετα απο το κοινο (βλεπε apple εισαι 100 χρονια μπροστα κλπ..) ,ενω στην ουσια απλα αναπαραγει τη δουλεια αλλων -τριτων ..

@ j μαλλον εσυ δε ξερεις να διαβαζεις και οχι εγω. δες τι λεει το κειμενο! “Η Nuance είναι ιδιαίτερα γνωστή για το ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ αναγνώρισης φωνής και υπαγόρευσης”

#Μανος vs εσυ επειδη εισαι γνωστο αρμα της LG (κοινως φανμποι) κατσε καλυτερα στα της εταιρειας σου και σχολιαζε μιας και σου κοβει προφανως μισθο. κριμα να τον χασεις !..

tiamat

η ντροπη της τεχνολογιας (λεγε με apple) ειναι η ΜLS πληροφορικη της αμερικης! ολα ετοιμα τα παιρνει και βαζει μονο το λογισμικο ios!

η samsung τουλαχιστον και τα κινητα της μονη της τα παραγει κατασκευαστικα, και τις οθονες και την ραμ, και τους exynos και καμια φορα και την καμερα (s5 -isocell)…

Kimi_R*

Έχω 900 εκατομμύρια ευρώ στην άκρη και αποφασίζω να κάνω ένα ξενοδοχείο διαμάντι, φωνάζω μηχανικούς, αρχιτέκτονες, designers, διακοσμητές και εγώ δεν μπορώ να φανταστώ τι άλλο… Η αλήθεια είναι ότι εγώ δεν έχω ιδέα από τίποτα και τα κάνουν ΟΛΑ αυτοί, απο το στάδιο του σχεδιασμού μέχρι την κατασκευή, αλλά τα κάνουν επειδή τους πληρώνω ΕΓΩ, δεν έχει σημασία που εγώ δεν έβαλα ούτε μια καρφίτσα που δεν έβαλα το μυαλό μου να σκεφτεί ούτε 1 λεπτό, το ξενοδοχείο θα είναι δικό μου, θα έχει το όνομα που θα του δώσω εγώ, και όλοι θα μιλάνε για το ξενοδοχείο του “Γιώργου” και του κάθε Γιώργου, άντε να ακουστεί και κανένας μεγάλος αρχιτέκτονας που έβαλα και κανένας μεγάλος διακοσμητής… Έτσι λοιπόν λειτουργούν και τα κινητά, ο Γιώργος πχ είναι η Apple, κάτι Snapdragon κτλ είναι κάποιοι γνωστοί αρχιτέκτονες κτλ, και αυτοί που κάνουν τα κουμπιά, τα καπάκια και τις βίδες (μη μου πεις τώρα ότι θα καθίσει η Samsung και η Apple να φτιάξει και βίδες..) είναι οι μπετατζήδες και οι σουβατζίδες και δεν τους ξέρουν παρά μόνο η οικογένεια και οι φίλοι τους, πως να το κάνουμε τώρα, όλα έτσι λειτουργούν, από διαστημόπλοιο μέχρι σπίρτο, άλλος μπορεί να κάνει το… Συνέχεια »

Manos Vs

@tiamat Καλυτερα εσυ να σταματησεις να μιλας γιατι δεν βλεπω να ξερεις και πολλα, γιατι μονο ανοησιες και ανακριβειες λες. Επισης, μονο και μονο που με λες φανμποι επεδη λεω τη γνωμη μου, με παροτρινει στο να σε αγνοω γιατι δειχνει οτι εχεις ελειψη εγκεφαλου. Τουλαχιστον με τους αλλους που συμμεριζονταν την γνωμη σου το λυσαμε γιατι καταλαβαν αυτο που σου εξηγω, πιθανοτατα γιατι εχουν ανωτερο IQ απο εσενα.

Manos Vs

@Kimi_R* Ακριβως.

j

@tiamat αυτο ακριβώς η apple έφτιαξε τη Siri και της λειτουργίες της και οι παραπάνω εταιρία απλα βάζει λογισμικό φωνής ώστε να καταλαβαίνει η Siri τι λες. Άντε. @kimi και απο εμένα ++++

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.