Bloomberg: Η Samsung αναλαμβάνει την κατασκευή των Apple A9 Chip

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Bloomberg η Samsung είναι αυτή που κέρδισε την παραγωγή των Apple A9 Chip τα οποία θα μπουν στα νέα iPhone 6s το φθινόπωρο. Είναι γνωστό άλλωστε ότι Samsung και Apple, παρά τις διαφωνίες τους, συνεργάζονται σε διαφορετικό επίπεδο.

Παλαιότερα Samsung και Apple είχαν στενή συνεργασία, αλλά η Apple είχε στραφεί στην Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) τερματίζοντας την συνεργασία με τη Samsung πέρσι. Οι πληροφορίες έλεγαν ότι ο λόγος είναι οι μακροχρόνιες διαφωνίες των δυο εταιρειών όσον αφορά στην καταπάτηση πατεντών.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της Gartner, η Apple είχε το 7.6% της βιομηχανίας των chip, ξοδεύοντας 25.8 δισεκατομμύρια δολάρια τη περασμένη χρονιά.

Από την άλλη, η Samsung Electronics κράτησε τη θέση της ως ο νούμερο 1 “πελάτης” chip, αλλά ο ρυθμός αύξησης ήταν πιο χαμηλός σε σύγκριση με τον μέσο όσο της αγοράς. Ο λόγος ήταν η δυσκολία να πουλήσει smartphones και το γεγονός ότι αποσύρθηκε από ορισμένα τμήματα της αγοράς PC.

Αν λοιπόν οι πληροφορίες είναι σωστές, η συνεργασία με την Apple θα της δώσει σημαντική ώθηση.

samsung apple a9 chip, Bloomberg: Η Samsung αναλαμβάνει την κατασκευή των Apple A9 Chip

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

23 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Anestis

Μαζί δεν κάνουνε και χώρια δεν μπορούνε

chris

Oταν η samsung κατασκευαζει,με αναθεση της ιδιας της apple,το κυριο υλικο των iphone,δηλαδη τον επεξεργαστη(τουλαχιστον),τοτε τι εχουν να πουνε οι iphonaκιδες;;;
Προφανως η apple αναγνωριζει την ανωτεροτητα της samsung και ειδικα τωρα που εβγαλε δικο της επεξεργαστη και τον εβαλε στην νεα της ναυαρχιδα,σπαζοντας ολα τα benchmarks ακομα και με ενα touchwiz,πιο ελαφρυ και καλο βεβαια,αλλα ακομα βαρυ.
Επισης,ολοι αναγνωριζουν οτι η samsung πια κατασκευαζει τις καλλητερες οθονες για κινητα ενω πια περασε κι αυτη στην εποχη των premium υλικων,με μεγαλη επιτυχια.Εχει ενα λογισμικο γεματο καλουδια-διαφορες ελαχιστες ως προς αυτα που προσφερει απο την apple-και συντριπτικα κατασκευαζει και την καλυτερη καμερα για κινητο.
Υπαρχει αντιρρηση οτι η samsung ειναι η κορυφη στα smartphone πια;
υγ.για την ιστορια δεν ειμαι τρολ καμιας εταιριας,αν αυριο αλλη εταιρια εχει τα παραπανω,με χαρα θα την υποστηριξουμε ολοι.Ειμαι κατοχος lg g2 και samsung galaxy s5.

mouta

Το εχω ξαναπει η apple ειναι κατα βαθος samsung και lg με φυλακισμενες δυνατοτητες

GiannisMix

“συντριπτικα κατασκευαζει και την καλυτερη καμερα για κινητο”..
@chris χωρίς να θέλω να σε κοντράρω. υπερβάλεις!!

dami

@Chris ας μην σχολιασω καν αυτο που ειπες για τους iphonακιδες γιατι μαλλον ποσταρες μονο και μονο για να ερισεις κοσμο.Οσο για το αν υπαρχει αντιρρηση οτι η samsung ειναι η κορυφη στα smartphone πια….Κρατας την απαντηση στα χερια σου,μια και οπως λες εισαι κατοχος G2 🙂

Για τα υπολοιπα εχω μονο να πω οτι ειναι γνωστη η συμφωνια Apple-Samsung εδω και χρονια μιας και δεν ειναι η πρωτη φορα που η Apple χρησιμοποιει “parts” φτιαγμενα απο την Samsung.

Darth

η δύο ποιο ανήθικες εταιρείες σε έρωτα

vasilist

Πάντα ήταν κορυφή η Samsung όσο για την οθόνη θα διαφωνήσω έχω το s5 και ενώ είναι εντυπωσιακή δεν έχει καμία σχέση με σωστά χρώματα και ακρίβεια η Apple μέχρι και το s6 έχει την πιο ακριβείς οθόνη στην πιστότητα χρωμάτων, βέβαια τώρα η Samsung με τα s6/edge έχει την καλύτερη οθόνη που έχει κυκλοφορήσει ποτέ με την θερμοκρασία χρώματος να φτάνει στα 6600 περίπου απίστευτο… Η Apple δεύτερη με το plus που είναι στα 6800 κοντά. (Το απόλυτο θεωρείται το 6500 για τέλειο χρωμα).
Όσο για κάμερα έχεις δίκιο η Apple έκανε το bam με το 4/4s μετά απλά ακολουθεί τον ανταγωνισμό, με καλές κάμερες μεν αλλά πάντα πίσω από τα Android flagship δε.

Δημητρης

Chris…..εντελως αστοχο αυτο που λες για iphoneνακηδες…..ο κοσμος αγοραζει iphone για το λειτουργικο κατα βαση που ειναι καλο……το ποιος φτιαχνει το chip δεν παιζει και τοσο πολυ ρολο…..!!!!

adonider

Περιττο να επαναλαβω και εγω οτι η lg ειναι μακραν η καλυτερη στον τομεα της οθονης. ….

Agnostos13

@Chris

Μπερδευεις τη βουρτσα με τη τσατσαρα…
Στον Αx συγκεκριμενα η Apple κανει το σχεδιαμο και οριζει τις προδιαγραφες και η Samsung (ετυχε στην περιπτωση μας) απλα παραγει. Η Samsung δεν επιλεχτηκε γιατι ειναι η καλυτερη αλλα γιατι προσφερει την καλυτερη τιμη! Δεν ειναι ουτε τεχνογνωσια Samsung, ουτε εχει σχεση με τον Exynos…

Γιώργος

Για την παραγωγή chip στα 14 nm μόνο η Samsung έχει γραμμή παραγωγής , οπότε η MLS Αμερικής (aka Apple) δεν την διάλεξε λόγω τιμής.

Γιώργος

@adonider
Για κορυφαία οθόνη με άψογη ομοιομορφία και άπειρη αντίθεση είναι μόνο AMOLED , και η LG στο καλύτερο της τηλέφωνο το Flex 2 τέτοια τεχνολογία χρησιμοποιεί. Οι IPS είναι πολύ καλές για mid range κινητά λόγω χαμηλού κόστους.

λεόντιος

πόσο μου αρέσουν οι σκλάβοι που μαλώνουν για το ποιό είναι το καλύτερο αφεντικό……………………………

Agnostos13

@Γιώργος
Θα σε συμβουλευα να ενημερωνεσαι καλυτερα για να μην εκτιθεσαι δημοσιως!
Παραγωγη σε 14nm εχει η Samsung, η Intel και η TSMC ηδη, και συντομα (μεχρι να αρχισει και η παραγωγη του νεου iphone) θα εχουν και αλλοι οποτε…ναι, η Samsung επιλεχτηκε λογω χαμηλοτερης τιμης!

Agnostos13

Οσο για τις “κορυφαιες amoled εχουν τα θετικα τους και τα αρνητικα τους σε σχεση με τις “μετριες” ips. Στα θετικα συγκαταλεγεται η μεγαλη αντιθεση, το βαθυ μαυρο και η χαμηλη καταναλωση σε ενεργεια, στα αρνητικα η ανακριβης αποδοση των χρωματων, η μικροτερη οξυτητα και φωτεινοτητα καθως και το ιδιαιτερα υψηλο κοστος.

Γιώργος

Θα μάθεις αρκετά διαβάζοντας τα παρακάτω:
TSMC’s 16nm FinFET Faces Major Delay>>https://wccftech.com/tsmcs-16nm-finfet-faces-delays-qualcomm-jumps-ship-samsung/
Intel has yet to introduce mobile phone and tablet SoC based on Braswell / Airmont, on the new 14nm manufacturing process>>https://www.fudzilla.com/news/mobile/37078-samsung-14nm-soc-changes-everything
Μάλιστα η Samsung πήρε συμβόλαια και από την Nvidia και την Qualcomm. Πρόσεξε μόνο γιατί όσο μαθαίνεις πράγματα τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να αγοράσεις ξανά iphone.

j

Δηλαδή αν το iphone που θελω εχει επεξεργαστή σχεδιασμένο απο την απλ που ειναι φτιαγμένος απο την Σάμυ δεν θα το παρω. Χαχαχαχαψα

Agnostos13

@Γιώργος
Στον πρώτο σύνδεσμο λέει για TSMC οτι καθυστερει την παραγωγη στα 16nm και οτι εχασε τις παραγγελιες της Apple.
Στο δευτερο οτι η Intel παραγει εδω και περιπου 2 τριμηνα (με ιδιαιτερα υψηλο κοστος) στα 14nm και τωρα η Samsung (σε συνεργασια με την GlobalFoundries) της εχει μπει στο ματι παιρνοντας παραγγελιες και απο Qualcomm και Invidia…
Ειπα κατι λαθος;

Telis

Κανονικά έπρεπε να λέγεται LegoPhone με οθόνη LG , επεξεργαστή Samsung , κάμερα Sony , συναρμολόγηση Hon Hai κτλ κτλ. και παρόλα αυτά υπάρχει άσχετος κόσμος που το αγοράζει καθαρά λόγω ονόματος.

j

Έχω βαρεθεί τους android users με την σαχλό δικαιολογία “δεν κάνει τιποτα μόνη της” “παίρνετε iphone λόγω απλ”

Τα iphone ειναι καταπληκτικά κινητα. Ειναι γρήγορα δεν κολλάνε καθολου και το λειτουργικό ειναι απλό, εύχρηστο και πολυ όμορφο. Δεν παει να το φτιάχνει και ο μανάβης που λεει ο λόγος. Δεν με νοιάζει καθολου. Με νοιάζει πως θα έχω αγοράσει ενα προϊόν το οποίο με υπερκαλύπτει. Ναι στην αρχή ενας απο τους λόγους (οχι ο πρωταρχικός) που το αγόρασα ηταν το ονομα του. Ομως ειναι παρά πολυ καλο. Και δεν θα το ξαναπάρω για το ονομα αλλα για το ποσο μ αρεσει η εμπειρία χρήση τους. Και στο κατω κατω αν δεν σας αρεσει μην το αγοράσετε ή αν σας το δώσουν αρνηθείτε το. Μας τα πρηξατε….

Agnostos13

@Telis
Αν μου βρεις εξαρτηματα που ειναι κοινα στο iphone και σε συσκευες των εταιριων που λες κερναω λουκουμι!
Μετα ριξε μια ματια στους ορους “custom build” και “παραγωγη φασον”, google is your friend…

ΥΓ. LegoPhone? Λες γι αυτο να ζηλεψε η Google και εβγαλε το Ara?

Sokos

προς χρήστες android…
βρείτε μου μια τέτοια εφαρμογή για android…. και μετά θα το σκεφτώ να ξαναπάρω android.
ακούω προτάσεις……

https://www.youtube.com/watch?v=8mpXpnuQC-c

https://www.youtube.com/watch?v=9BIgSz34zFg

μαρια

όταν εγώ ζήτησα τη βοήθεια σας για να διαλέξω ένα καλό pc σε ένα άρθρο περί της μητρικής της asus κάνεις δεν απάντησε εκτός από έναν, και αυτός μου είπε κάτι ψιλά χωρίς να επεκταθεί γιατι ήμασταν εκτός θέματος. Τωρα όλοι σας αρχίζετε πάλι την κόντρα και δεν βαριεστε ενώ τότε κάνεις δεν μπορούσε να απαντήσει ακομα και αν ηταν εκτος θεματος? λες και τωρα ειναι ολοι μες στο θεμα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.