Samsung: Αποσύρεται από την αγορά της Ιαπωνίας;

Η αγορά της Ιαπωνίας θεωρείται η μεγαλύτερη premium αγορά γι αυτό άλλωστε η Samsung είχε επιλέξει να κυκλοφορήσει εκεί πρώτα το Samsung Galaxy Note Edge με την κυρτή οθόνη. Ωστόσο τα αποτελέσματα των πωλήσεων δεν ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και οι πληροφορίες λένε ότι μπορεί να αποσυρθεί από την Ιαπωνία.

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες λένε ότι τα στελέχη της Samsung θεωρούν ότι η παραμονή στην αγορά της Ιαπωνίας προκαλεί περισσότερες απώλειες παρά κέρδη. Τα τελευταία στοιχεία του Δεκεμβρίου δείχνουν ότι της ανήκει το 4% της συγκεκριμένης αγοράς, ποσοστό που την κατατάσσει στην 6η θέση. Η Samsung βρίσκεται έξω από το top 5 και το μερίδιό της έχει πέσει από το 17% στο 4%.

Η Apple βρίσκεται στην κορυφή με τη Sony και την Sharp να ακολουθούν. Το Samsung Galaxy Note Edge κατάφερε να πουλήσει μερικές χιλιάδες κομμάτια ενώ η Apple αύξησε το μερίδιό της περίπου 30% χάρη στις δυνατές πωλήσεις των iPhone 6 και iPhone 6 Plus.

Επιπλέον, να πούμε ότι οι Ιάπωνες καταναλωτές δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τοπικούς κατασκευαστές, οπότε είναι δύσκολο για ξένες εταιρείες να διεκδικήσουν μεγάλο μερίδιο της αγοράς. Η Samsung είχε αποφασίσει να αποσυρθεί από την αγορά των τηλεοράσεων της Ιαπωνίας το 2007 αν και το 2006 ήταν ο μεγαλύτερος κατασκευαστής στον κόσμο, δεν είχε καταφέρει ωστόσο να πείσει τους Ιάπωνες.

samsung αποσυρεται από ιαπωνία, Samsung: Αποσύρεται από την αγορά της Ιαπωνίας;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νίκος

Στηρίζουν τα προϊόντα της πατρίδας τους και πολύ καλά κάνουν.

Panos7GR

Καλά κάνουν και στηρίζουν τις εταιρείες του τόπου τους, άλλωστε Sony, Sharp, Panasonic κτλ δεν και τυχαίες στο χώρο!
Το ίδιο κάνουν και οι Ν.Κορεάτες, όπως και οι Φιλανδοί με τη Nokia και Κινέζοι με Xiaomi. Μόνο οι Ευρωπαίοι είμαστε ξενομανείς

arislp

@panos7gr

εχουμε και αλλη επιλογη οσο αφορα τα κινητα???

Theo

Στηρίζουν τα προϊόντα της πατρίδας τους; Μάλλον τα έχουν σε δεύτερη μοίρα από την στιγμή που η apple παίζει μπάλα μόνης τηα, αν θυμάμαι καλά το ποσοστό ios είναι στην κορυφή με περίπου 70-80%.

UWOTM8

@arislp

Πάρε ελληνικές οδοντογλιφίδες και άστα κινητά…

arislp

@uwotm8

οκ αφου το λες εσυ…

edd

Όπως είπε ο @theo, πρώτη είναι η apple Ιαπωνία (με 60% βέβαια). Γενικά οι Ασία έχει πάθος με τους δυτικούς και προσπαθούν να τους μοιάσουν όσο μπορούν, δεν είναι μυστικό. Από πλαστικές και στυλ μέχρι προϊόντα. Στην Κίνα δεν μπορούν όλοι να αγοράσουν apple, αλλιώς θα είχε τρομαχτικά ποσοστά (ήδη έχει 12% σε πληθυσμό 1,4 δις). Αυτό φαίνεται και από το design των κινέζικων που προσπαθούν να κάνουν τη καλύτερη apple αντιγραφή.

Στην ευρώπη δεν υπάρχει πλέον nokia για να “αγοράζουμε από το τόπο μας”, αλλά γενικά η μαμά microsoft έχει πολύ καλά/συνεχώς αυξανόμενα ποσοστά σε σχέση με άλλες ανεπτυγμένες χώρες.
Σάμπως έχει μείνει καμία εταιρία τεχνολογίας στην ευρώπη… Μια philips είχαμε αλλά πάει κ αυτή. Έχουν απομείνει μόνο η ARM και η Seagate και ευελπιστούμε η αναγεννημένη Nokia προσεχώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.