Apple, πληροφορίες ότι επιστρέφει στη Samsung για την κατασκευή των chip της

Η TSMC είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές mobile chipsets στον κόσμο, αλλά όπως φαίνεται μάλλον θα χάσει 2 από τους πιο σημαντικούς πελάτες της τον επόμενο χρόνο. Αυτοί είναι η Apple και η Qualcomm που μάλλον μετακομίζουν στη Samsung.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα κορεάτικα media λόγος της μετακόμισης είναι η αργή μετάβαση της TSMC στη διαδικασία κατασκευής chips στα 14nm που επιτρέπει πολύ καλύτερη ενεργειακή απόδοση στα mobile chipsets. Αυτή τη στιγμή το καλύτερο που προσφέρει η TSMC είναι 20nm, που δεν είναι αρκετά για την πιο ανταγωνιστική από ποτέ mobile αγορά.

Η TSMC είναι ο κατασκευαστής πίσω από τα chips που θα χρησιμοποιήσει η Apple στα iPhone 6 και που ανέλαβε μετά τη λήξη της συνεργασίας μεταξύ Apple και Samsung. Τότε είχε ακουστεί πολύ έντονα ότι οι δυο εταιρείες πήραν «διαζύγιο» λόγω του πολέμου που έχουν ανοίξει σχετικά με τις πατέντες. Τελικά όμως όπως φαίνεται θα τις ξαναδούμε να συνεργάζονται.

Η Commercisal Times of Korea αναφέρει ότι η Qualcomm έχει ήδη ξεκινήσει να δουλεύει με τη Samsung για τα chips ενώ η Economic Daily News ότι η έχει κάνει ήδη τις παραγγελίες. Άλλοι πελάτες όπως AMD και Nvidia προς το παρόν δεν δείχνουν να θέλουν να φύγουν από την TSMC.

apple samsung συνεργάζονται, Apple, πληροφορίες ότι επιστρέφει στη Samsung για την κατασκευή των chip της

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sot11

ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΧΥΤΗ ΑΓΑΠΗ 🔔🔔🔔❤️❤️❤️

Thodoris

Μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε.

Σπύρος

Συζητάμε για δύο από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές. Δεν είναι δύο φίλοι, εχθροί, γνωστοί ή οτιδήποτε άλλο για να έχουν προσωπικές διαφορές. Μπορεί να “σφάζονται” για τις πατέντες στα δικαστήρια, αλλά όταν μια συνεργασία είναι συμφέρουσα και για τους δύο, είναι προφανές πως δεν πρόκειται να την αρνηθεί κανείς τους. Δεν βλέπω που είναι το παράξενο. Το μόνο παράλογο είναι να κάθονται μερικοί και να υπερασπίζονται με πάθος και παρωπίδες συγχρόνως τη μία από τις δύο, χωρίς ίχνος αντικειμενικότητας και με απίστευτο φανατισμό. Ναι μεν αυτό το καλλιεργούν και το επιδιώκουν οι ίδιες οι εταιρείες, αλλά στην τελική αυτές τη δουλειά τους κάνουν. Είναι στο χέρι του καθενός να αρχίσει να χρησιμοποιεί την κρίση του και να γίνει λίγο περισσότερο αντικειμενικός.

nikos

@Σπύρος να’σαι καλά φίλε,με γλίτωσες από το γράψιμο…Με κάλυψες απόλυτα!

Solon

LOOOOOOOOOL!!! Το είχα προβλέψει μέσα από τις σελίδες αυτού του μπλόγκ ότι η TSMC δεν θα καταφέρει να ανταποκριθεί (αφού ήταν γνωστό ότι είχε σοβαρά προβλήματα στις εκτυπώσεις wafer κάτω από τα 28 νανόμετρα) όταν είχε ανακοινωθεί η παύση συνεργασίας της Apple με την Sammy στις εκτυπώσεις SoC. Της είχα ευχηθεί μάλιστα και καλή τύχη αλλά η ευχή μου δεν έπιασε! Τώρα γυρνά στην Sammy με κατεβασμένα τα σκέλια! Ωστόσο αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι η Apple προτιμά να συνεργαστεί με τις TSMC (Ταϊβάν) και Samsung (Ν. Κορέα) παρά να εκτυπώσει στις H.Π.Α. στα εργοστάσια της INTEL που εδώ και 3 χρόνια τα διαθέτει για εκτυπώσεις wafer κατά παραγγελία από άλλες εταιρίες και μάλιστα με απόλυτη επιτυχία στα 18 και 14 νανόμετρα!!! Από αυτό συμπεραίνω πως η Apple φοβάται να δώσει τα σχέδιά της στην INTEL προφανώς για να μην υποκλέψει η δεύτερη την τεχνογνωσία σχεδιασμού των mobile επεξεργαστών της. Το γεγονός δε ότι τα δίνει στην Samsung με κάνει να πιστεύω ότι υπάρχει μυστική συμφωνία μεταξύ των δύο εταιριών για την χρήση της τεχνογνωσίας της Apple από την Samsung παρά τον πόλεμο που τρέχει με τις πατέντες. Το τι προβλέπει αυτή η συμφωνία μπορεί κάποιος μόνο να… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.