Samsung, προμηθευτής του 80% των επεξεργαστών iPhone και iPad το 2016

Samsung και Apple είναι γνωστό ότι έχουν σχέση μίσους και συνεργασίας, πράγμα που έρχονται να αποδείξουν για μια ακόμη φορά. Σύμφωνα με αναφορές από την Korea Times, οι δυό τους έχουν συνάψει νέα συνεργασία που αφορά στην παραγωγή των επεξεργαστών για τα επερχόμενα iPhone και iPad που θα κυκλοφορήσει η Apple.

Η Samsung λέγεται ότι για μια ακόμη φορά θα είναι ο κύριος προμηθευτής για τους επεξεργαστές της Apple αναλαμβάνοντας το 80% του συνόλου των επεξεργαστών, από το 2016. Το υπόλοιπο 20% θα το αναλάβει η Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC).

Ως συνήθως, η Apple θα αναλάβει τον σχεδιασμό των επεξεργαστών ενώ Samsung και TSMC θα αναλάβουν το κατασκευαστικό κομμάτι. Η Samsung θα βασιστεί στην τεχνολογία των 14-nanometer ενώ η TSMC στην τεχνολογία των 16-nanometer. Η διαδικασία παραγωγής της Samsung είναι τεχνικά καλύτερη σε σχέση με την αποδοτικότητα και την εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά τα τελικά τους προϊόντα θα πρέπει να είναι ίδιας ποιότητας.

Επιπλέον, η Samsung αναμένεται να εξασφαλίσει περισσότερες παραγγελίες chip από μεγάλα ονόματα όπως Qualcomm, NVIDIA και Sony.

samsung supply apple processors, Samsung, προμηθευτής του 80% των επεξεργαστών iPhone και iPad το 2016

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
KostasB

Και καθήστε όλοι να φαγώνεστε για τις πατέντες και ποιο είναι καλύτερο. Αυτοί τα έχουν κανονισμένα…

Spazyjay

Κατι σαν εκεινα τα προιοντα που ειναι κινεζικης κατασκευης ελληνικης προελευσης.δηλαδη εκτος απο το λογισμικο η apple εχει τπτ αλλο δικο της?και πουλαει μουρη..

j

@Spazyjay τι ακριβως απο το “η apple σχεδιαζει και η Samsung τα κατασκευαζει”. Απλα επειδη η apple δεν εχει δικο της εργοστασιο δινει τα σχεδια (μονη της τα εφτιαξε) στην Samsung και στα εργοστασια της τους φτιαχνουν. Φυσικα με μια x αμοιβη

karlitonio1

@j ελεος αγορι μου ελεος πραγματικά με αυτα που λες φτανει. Δεν αντεχεσαι αλλο τιποτα απο αυτα που λεει αυτο το παιδι δεν ισχύουν μην παραπληροφορεις και λες ιστοριες απο το μυαλο σου. Ακου εκει η apple σχεδιαζει και η σαμσουνγκ απλα εκτελει. Μηπως παραχωρει και χωρο απο το εργοστάσιο της να πανε καποια αστερια της apple να τα κατασκευασουν. Η A7 8 9 kαι οτι αλλπ βγει βγηκε κτλ ειναι καθαρα ευρεσιτεχνια και τεχνολογία της σαμσουνγκ και της καθε σαμσουνγκ. Ακου εκει η apple τους σχεδιαζει καο οι αλλοι εκτελουν αχαχχαχαχα ΦΤΑΝΕΙ ΜΕ ΣΕΝΑ

KostasB

Μου φαίνεται κάποιοι εδώ μέσα δεν ξέρετε τι σας γίνεται. Πριν κάνετε επίθεση σε κάποιον κάντε απλά μια αναζήτηση στο internet και θα δείτε ότι τα πράγματα είναι ακριβώς όπως τα λέει ο @j. Είτε σας αρέσει είτε όχι…

tiamat

τι ειναι η apple δηλαδη ,ε?.

μηπως ειναι τελικα η MLS της αμερικης???

(και την κανουν θεο μερικοι…χαχαχαα!!!..)

@j και @Karlitonio1 Λοιπόν για να ξεκαθαρίζουμε κάποια πράγματα, όντως η Apple σχεδιάζει τους επεξεργαστές και η Samsoung τους κατασκευάζει, αυτός είναι και ο λόγος που λέγονται και A5 6… κτλ. Όχι όμως ότι επειδή η Apple δεν έχει δικό της εργοστάσιο απορώ από που το ακούσατε αυτό το πράγμα ή το βγάλατε από το μυαλό σας. Έχει τόσα δις και δεν μπορεί να κάνει ένα εργοστάσιο με τόσα λεφτά. 100 εργοστάσια μπορεί να κάνει η Apple αλλά της λείπει η γνώση πάνω στους επεξεργαστές δεν έχουν τις κατάλληλες γνώσεις για να κατασκευάσουνε μόνοι τους επεξεργαστές. Δεν θέλω να το παίξω έξυπνος γιατί μερικοί το κάνουν αυτό και είναι γελοίο!
Φιλικά πάντα!

j

@Μιχαλης σορρυ. @karlitonio1 δίκιο έχω. Η Apple σχεδιάζει και η Samsung κατασκευάζει.

gkagman

Και αυτοι οι δυο τώρα είναι και καλά ανταγωνιστές….Δηλαδή κάθε φορά που η apple πουλάει ενα αι-τηλέφωνο η Samsung βγάζει λεφτά απο αυτο? Και η apple αφήνει τον νούμερο ενα ανταγωνιστή της να κατασκευάζει τον Α789. Και ειμαι και σίγουρος οτι κανένας δε σκέφτηκε απο τους δυο … Ρε παιδι μήπως να μην ανταγωνιστουμε ο ενας τον άλλο αλλά να στησουμε τις τιμες και να οδηγισουμε την αγορά εκεί που θέλουμε? Και μετα αναρωτιέται κανεις γιατί τα Samsung δεν είναι κατασκευασμένα όπως τα iPhone ? Ο αντιγράφων οτι υπάρχει, ξαφνικα μονο το 2014 σκέφτηκε να βάλει μεταλικό frame σε κινητό!

j

@gkagman δεν ειναι καθόλου αφύσικο. Εδώ δεν το βλέπουν σαν ανταγωνισμό. Το βλέπουν η δε Apple ως απλό εργοστάσιο κατασκευής που την συμφέρει οικονομικά να κατασκευάζονται εκει πυρήνες για τα iPad και τα iPhone και η δε Samsung ως μια ευκαιρία για παραπάνω κέρδος

Γιάννης

Κανονικά αφού τίποτα μέσα στο iphone δεν είναι της Apple και απλά συναρμολογεί έτοιμα κομμάτια (μνήμες και επεξεργαστές Samsung , οθόνη LG , κάμερα Sony κτλ) θα έπρεπε να λέγεται LegoPhone.Lol…

karlitonio1

@μιχαλης μπαρναμπα. Τι ακριβως διαφορετικό απο αυτο που λες ειπα? Ετσι οπως το λεει ο ο @j (γνωστος και εως ποιο εξευτέλιστικα φανατικός υποστηρικτής apple εδω μεσα) ειναι σαν να διαταζουν h apple και να εκτελούν οι σκλαβοι (σαμσουνγκ) μαλλον το αντιθετο γίνεται. Επειδη η apple δεν γνωριζει τι έστι hardware(ιδιοι ειπαν εμεις κατασκευαζουνε λογισμικα πανω απο 20 Χρόνια δεκτον για μενα) τρεχουν αππ εδω και απο εκει γιατι αν θυμαμαι καλα φυγανε απο σαμσουνγκ πηγνα στην ταυλανδεζικη μαλι δεν θυμαμαι πως λεγεται και λεγανε θα κανουν τους αλφα κτλ εκει χωρισανε απο σαμσουνγκ συνεργασια κτλ (ολοι ειχαμε διαβασει ολα αυτα τα αρθρα). Μετα ομως λογω χρονο δεν προλαβεναν να τα φτιαξουν (και απο τι φενεται λογικό σαμσουνγκ ειχε ηδη ετοιμα δλδ ειχε την εμπειρια τι θελει apple ξαναγύρισαν σαν δερμενα σκυλια σε σαμσουνγκ) αυτο ακριβως εγινε το ξερει ολος ο πλανητης αλλα εχουμε εναν παραμυθατζι εδω μεσα ππυ βγαζει οτι να ειναι ιστοριεσ και υπονοει οτι να ναι. Αυτην ειναι ιστοροα ετσι τουλαχιστον συμφωνουν οτι έγινε η σαμσουνγκ καυασκευαζει σοκς σε πολλες ετερειες κτλ δεν τις λενε τι να κάνει οπως αναφερει το παλικαρι (:P) ο @j

george

Δηλαδή αν η apple σχεδιασει διαστημόπλοιο η Samsung θα το κατασκευάσει;; Μεγάλες ιδέες έχετε μερικοί και δυστυχώς δεν γνωρίζεται πολλά για την τεχνολογία. Το να σχεδιασει κάτι μπορεί ο καθένας αν πληρωσει τα αντίστοιχα δικαιώματα -ARM- είναι ενα θέμα. To να έχει την τεχνολογία κατασκευής και την εξέλιξη της -μείωση λιθογραφικης, τρισδιάστατη εκτύπωση κυκλωμάτων- είναι άλλο θέμα. Και όχι δεν είναι όπως τα λέει ο j.

KostasB

Παίδες δεν ξέρω τι λέτε εσείς, δεν έχω και τις τρελές γνώσεις πάνω σε αυτά απλά ξέρω τι διαβάζω. Με μια γρήγορη αναζήτηση βρήκα το παρακάτω και θα δείτε παντού γράφει ότι η apple σχεδιάζει τους επεξεργαστές της και τα λοιπά εργοστάσια είτε είναι samsung είτε tsmc τους κατασκευάζουν. Δείτε και μόνοι σας https://en.m.wikipedia.org/wiki/Apple_system_on_a_chip

j

@karlotino1 καταρχάς δικαίωμα μου να υποστηρίζω την εν λόγω εταιρία δεν θα δώσω και αναφορά σε κανέναν. Επίσης @karlotino και @george η Apple δίνει τα σχέδια στην Samsung και αυτή με τις γνώσεις της πάνω στην ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ επεξεργαστών τους κατασκευάζει. Αυτο που λέω εγώ το αναφέρει και το αυτο το άρθρο και το άλλο που μας έδωσε ο @KostasB. Δηλαδή τι άλλο να σας πούμε για να το πιστέψετε. Ειστε 2 (λογικά μην επαγγελματίες στον χώρο της τεχνολογίας αυτο όμως με επιφύλαξη) και ειμαι ένας που δεν ασχολούμαι με αυτο, αλλά και ένας δημοσιογράφος με χρόνια πείρας στα άρθρα τεχνολογίας και η μεγαλύτερη ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια (το άρθρο του kostasB). Μήπως να βάλουμε και τον cook να σας το πει;

Kostas

Νόμος του σωστού επιχειρηματία: Τους εχθρούς σου δεν τους κρατάς μακριά, τους έχεις κοντά σου, με την προϋπόθεση να μην ξεχάσεις ότι είναι εχθροί σου.

@karlotino1 Λοιπόν μ’ αρέσει που ρωτάς και τι ακριβώς είπες διαφορετικά από αυτά που λέω εγώ, τέλος πάντων, οι A επεξεργαστές σχεδιάζονται από την ίδια την Apple, αλλά επειδή δεν έχει την τεχνογνωσία να τους κατασκευάσει, τους κατασκευάζει η Samsung και η TSMC. Τώρα το ποια εταιρεία υποστηρίζει ο καθένας είναι δικό του θέμα!

Υ.Γ Επειδή υπάρχουν πολύ εδώ μέσα που λένε διάφορα χωρίς να ξέρουν, (Δεν υποστηρίζω καμία εταιρεία). Όλες έχουν τα καλά και τα κακά τους!

karlitonio1

@μιχαλης μπαρναμπα. Πινεις κατι αυτο ειπα μπορει η apple να σχεδιάζει αλλα δεν εχει τεχνογνωσία να το κανει για αυτι απευθύνθηκε στο ταιβαν (δεν θυναμαι που) και μετα παλι στηβ σαμσουβγκ τθ έχεις παθει αυτο λεω στον @j. Γιατι το παιδι απο οτι καταλαβα λέει οτι η apple τα κανει και η σαμσουνγκ τα κατασκευάζει πως ειβαι ρε παιδι μου τα κινεζικα χερια που απλα κατασκευαζουνε αυτο καταλαβα οτι εννοει. Εδω σε αυτην την περιπτωση δεν γινεται ετσι τελος παντων αστι μπερδεύτηκαμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.

Software AI Apple

Η Apple φέρεται να ετοιμάζει on device LLM για χαρακτηριστικά παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple αναπτύσσει το δικό της LLM που εκτελείται στη συσκευή για να δώσει προτεραιότητα στην ταχύτητα και το απόρρητο.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Πότε θα κυκλοφορήσει τελικά;

Το Samsung Galaxy S24 FE ακούγεται εδώ και πολύ καιρό ότι θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες ωστόσο μια νέα πηγή υποστηρίζει κάτι άλλο.